Kõige hullumeelsemad vandenõuteooriad

Väga suur osa inimkonnast lasevad kontrollimatul konstruktsioonil, mis väidab midagi Jumala ja surmajärgse elu kohta, määrata äärmiselt olulisi asju enda ja teiste elu vabatahtlikul või vägivaldsel ümberkorraldamisel, kuni selle lõpu või lõpetamiseni välja. Kuidas saab öelda, et pole midagi praktilist peale hakata, kui sellistel konstruktsioonidel on täiesti reaalsed tagajärjed.

1 Like

Kui ka Jumal kõrvale jätta, siis on tegelikult mõningad praktilised tagajärjed näiteks sellel, kas me elame simulatsioonis või me elame baasreaalsuses.

Samuti on mõningaid praktilisi tagajärgi kui me leiame elu teistes tähesüsteemides, eriti kui see elu erineb meie DNA/valgulisest elust.

“Two possibilities exist: Either we are alone in the universe or we are not. Both are equally terrifying” (Arthur C. Clarke)

2 Likes

Kas nüüd õige koht, aga ilmus selline artikkel (ülevaade raamatust): AK ⟩ Saksa eksperdi stsenaarium: 2028. aasta märtsis vallutavad venelased Kärdla. https://maailm.postimees.ee/8240993/ak-saksa-eksperdi-stsenaarium-2028-aasta-martsis-vallutavad-venelased-kardla

Absoluutselt hädavajalik tähelepanek! Usuvabaduse sildi all tehakse reaalelulisi erandeid, millega lubatakse muinasjutuuskujatel muinasjutumitteuskujate õigusi ja vabadusi rikkuda ning eeliseid saada, seejuures on teatud muinasjutud niiöelda riiklikult ja õiguslikult tunnustatud religioonidena ning kõik ülejäänud muinasjutud automaatselt pole tunnustatud religioonidena, vaid sildistatakse riigimeedias sõna otseses mõttes “uhuuks”! Näide - kõik peavad vaktsineerima, välja arvatud religioossetel põhjustel erandi nõudjad, tingimusel et kõnealune religioon / muinasjutt kuulub “riiklikult ja õiguslikult tunnustatud religioonide / muinasjuttude kirjutamata nimekirja”. Olgugi, et riik peaks justkui religioonidest - kirikutest - kogudustest täielikult lahus olema, ega tohiks seetõttu endale võtta õigust otsustada milline muinasjutt on päriselt-ka religioon ja milline pole! Tuleks rakendada võrdse kohtlemise põhimõtet: kui riik tunnustab kasvõi üht mittetõenduspõhist muinasjuttu religioonina, sest uskuja nii nõuab, siis peab riik tunnustama absoluutselt kõiki mittetõenduspõhiseid muinasjutte religioonidena kui uskujad nii nõuavad! Ja teistpidi, kui riik nimetab kasvõi üht mittetõenduspõhist muinasjuttu “uhuuks”, siis peaks ta nimetama absoluutselt kõiki mittetõenduspõhiseid muinasjutte “uhuuks”, sealhulgas kõiki nn. religioone, ega tohiks usuvabaduse sildi all lubada ühelegi grupile erandeid ega eeliseid teiste gruppide ees ega arvelt!

2 Likes

Odott, mis sa nüüd jaurad. Keegi ju ei SUNDINUD sind vaktsineerima. Ja kui sa nt. keeldusid tuueks ettekäändeks muslimi või juudausku… minu teada kehtisid siis ikka samad piirangud … a la välajmaale reisida ei saanud. Või oskad sa mõned reaalelulised erandnäited tuua, kus JHWH Tunnistaja nt. jättis vaktsineerimata, aga vaktsineerimatutele rakendatavad piirangud temale ei rakendunud???
Iseasi on muidugi meie Ametlike Religioonidega – roheusk, ökousk ja kliimausk ja soosegadusk.
Koolideski korraldatakse täitsa ametlikult ajupesu-palvetunde.

4 Likes

Erandeid minuteada tehti töösuhte jätkamise / mittejätkamise osas.

Kui ei olnud vaktsineeritud ja välismaale ei pääsenud, siis pole vaja Eesti riiki süüdistada, vaid ikka neid välismaid, kes endale vaktsineerimata isikuid sisse ei lasknud.

Vene okupatsiooniajal ja arvatavasti ka 1990-date esimeses pooles vaktsineeriti ära vaikimisi kõik lapsed, ilma vanematelt küsimata. Välja arvatud need kelle puhul tõesti antud vaktsiin oli vastunäidustatud. Aga noh, kui meil mõni vaktsineerimata laps mingisse nakkushaigusesse ära sureb, siis süüdistagu selle lapse vanemad endid ise.

Või kui okupatsiooniajal tekkis kellelgi soov ise vaktsiiniriski mitte võtta ja nautida kaudset kaitset sellest, et teiseid ümberringi valdavalt selle riski “vabatahtlikult” võtsid, siis tuli appi kavalus ja lasti mõnel tuttaval arstil “munavalgeallergia” kohta paber kirjutada.

To: Totu-Cool.
Vene okupatsiooniajal olid muud mured niivõrd suured, et inimestel polnud lihtsalt aega ja jaksu mingite vaktsiinide üle pead murda. Mina näiteks ei mäleta mitte kedagi, kes oleks kohutavas ahastuses, et tema lapsed ära vaktsineeritakse või teda ennast.
Seda enam, et kõik mäletasid siis näiteks lastehalvatuse puhanguid ja need olid oi-oi kui koledad. Samas, tol ajal polnud ka sotsiaalmeedia kanaleid kus igasugused vastased said ennast välja elada ja kergeusklikke jüngreid endi ümber koguda
Nüüd on uued, head elu näinud, põlvkonnad inimesi peale kasvanud ja nüüd on igasugune vaktsiini-hüsteeria lahti.

3 Likes

Inimesed unustavad. 4 põlvkonda ja siis hakkab ajalugu ennast kordama. Minu vana-vanemad nägid ära tiblade ja saksa okupatsiooni, stalini aja Eestis, 1949 küüditamise. Minu ema sündis ajal, kui sõjahaavad olid veel tuntavad. Noorus Nikita ja kuldne keskiga Ljonja ajal. Mina sündisin sügaval Brežnevi stagnatsiooniajal, nägi ära Toitlustusprogrammi ja Nliidu kokku varisemise. Minu lapsed on sündinud ajal, kus MS II (rääkimata I) nõuka aeg, KGB, totalitaaria on ainult “mälestus” ja vanaema ja isa jutud. Paljad jutud - tunnetust ei ole.
Ja seetõttu tundib vasakpoolitsmeisega flirtimine (mitte, et ma sellele otsustavalt vastu ei seisa) ja öko-šmöko igati br0 värk.
Seega, tänased noored 16-18-20 on paras toormaterjal puna-rohelise kommunismi idee külvamiseks. Ja mitte midagi sinna parata ei ole. Kui tahta “õppematerjaliks” lastele korraldada – “nüüd elate nädal aega nagu meie Brežnevi ajal” siis sekkub lastekaitse.

1 Like

To: Offf.
Tänapäeva lastele on päris raske demonstreerida “Brežnevi-aegseid” suuri poode, näiteks Tallinna Kaubamaja või mõnda ABC kauplust, mille riiulid on pea täiesti tühjad.
Tuli sõita näiteks Sillamäele või Slantsõsse, et midagigi osta. Selleks pidi olema vastav luba, et sinna sisse saada.

Üks artikkel Keskuse peatoimetajalt ka sel teemal.

Mainitud ajalehe aprillikuu numbris kakk Valter kirjutab pikalt sotsialismi miinustest ja miks paljud kahejalgsed sellist riigikorda tänapäevalgi ihaldavad.

Seal artiklis on päris hea hulk ebatäpsusi. Nimetatud lõunapoolkera linnade vahel pakutakse tänapäeval kui on olemas paremad lennukid lahkesti otselende.

Plutonia on kirjutatud 1915 ja tegevus toimus 1914, st seal ei ole nõukogude teadlasi.

Maa pilte kosmosest on ka terve internet täis. Suvalistes suundades filmimist kosmoses saab vaadata kosmosekõndide otseülekannetest.

Mulle meeldib teie “overexxagerated underestimation” – “terve hulk ebatäpsusi”. Olgem ausad, enamik neist on jultunud lausvaled. Aga noh, kui 20 milli miinust on “tootlus ei vastanud päriselt investorite ootustele”, siis tõesti “ma pean märkima, et teie väidetes esineb mõningaid pisikesi ebatäpsusi”.

1 Like

Kui kliimateadlased on aastakümneid rääkinud, et kõik kliimasse puutuv on põhjus-tagajärg seoses ja tuleviku ennustamiseks tuleb vaid täpsemalt sisendeid mõõta, enam seoseid kirjeldada ja rohkem arvutada, siis tuleb välja, et tegelikkus on palju lihtsam. Äkki me ikkagi elame simulatsioonis ja sellel arvutil on arvutuspiirangud, nii et kõike ei arvutatagi lõpuni täpselt välja, vaid lastakse paljuski üle nurga. :grin:

Ma lugesin artiklit ja ei saanud aru, kuidas sa sellele järeldusele jõudsid. TI ei kasutanud ju vähem sisendeid, kui traditsioonilised mudelid. TI kasutas ajaloolisi andmeid, mis juba sisaldavad endas kõikvõimalikke sisendeid, ka meile üldse mitte teadaolevaid.

Enamikul juhtudest on õige väide, et homme on sarnane ilm nagu täna. Sellise ennustuse tegemiseks ei ole üleüldse mingeid sisendeid vaja teada, kuigi sisendid on homse ilma kujunemisel kahtlemata olemas.

2 Likes

Ainus järeldus, mis siin teha saab, et ilmaennustamine on tegelikult palju lihtsam, kui see olema peaks.

Justnimelt. Pole vaja keerulisi instrumente. Piisab lõkkest, kassinahast trummist ja peotäiest seentest.

3 Likes

Praegu te naerate, aga mis te siis teete, kui AI järgmised Vikingu võidunumbrid ette ennustab? :grin: