Kinnisvaraturu tipu ennustamine

Mis eeliseid nägid maakleri kasutamisel, et maksta talle 100-150k korteri müümisel 3500-5250€?

Ma olen kasutanud maaklerit oma Pärnu korteri müümisel kuna polnud aega ja ka viitsimist Tallinnast Pärnusse korterit näitama sõita.
Ise korteris elades tundub maaklerile maksmine täiesti mõttetu tegevus.

6 Likes

Need tüübid ei viitsi isegi põrandaplaani joonistada. Ainuke eelis on ehk ostjal, kuna hea pakkumise korral ei viitsi maakler objekti oksjonile panna ja müüb esimesele huvilisele.

2 Likes

Kas kusagil on mingi leht, kus antakse erinevatele kinnisvaramaakleritele hinnanguid ning hindeid ja kust saab neid hinnanguid lugeda? Et kus saaks teha mingi pingerea erinevatest maakleritest?

Kui hakata oma kinnisvara müüma, siis mina näiteks ei tea üldse millist kinnisvarafirmat või maaklerit valida, millegipärast kõik probleemid jäävad ainult üldiste anonüümsete kirjeldustena, nagu siin foorumiski. Halbu maakleritegevuse juhtumeid ei saa isikustada… Näiteks isegi kui ühe või teise kinnisvara arendaja kohta levib jutte, et kelle käest on mõistlik korterit osta ja kes teeb praaki, siis maaklerite kohta absoluutselt igasugune info puudub.

Müüsin ise korterit pool aastat, olin ka suht maaklerite vastane, kuna varem olen ise kenasti müüdud saanud. Null tulemust. Viskas üle see pidev kuulutuse pikendamine ja maksmine, võtsin pooleks aastaks maakleri - samuti null. Pool aastat üürisin välja, et talvel mitte kulusid maksta. Kevadel taas maakleri kaudu müüki ja sai ka paari kuuga müüdud. Kokku läks küll ligi kaks aastat, aga sain lõpuks hinna mida soovisin.
Maakleri kasutamise eelis on, et ise ei pea midagi maksma ja samuti korterit näitamas käima. See kas ise müües õnnestub maakleritasu kokku hoida, on väga suhteline. Turg on minu silmis ikka suht madalseisus jätkuvalt.

Just oli artikkel sellise lehe kohta − leiamaakler.ee
Üks maakler vahendab 158 kodu, teine 13. Ometi on teise portfell pea kolm korda väärtuslikum
Sealt ei leia küll hinnanguid maaklerite kohta, aga näeb näiteks, et kes antud piirkonnas aktiivsemalt tegutsevad, mille põhjal saab valikut kitsendada ja iseseisvalt maakleritele taustauuringut teha.

Turg jõudis 2 aastaga järgi … Ikkagi 2 aastat.

7 Likes

Selle vaatamas käimisega täpselt ongi see, et kui ise sees elad, siis on just pigem tüütu, et pead kõiki visiite kolmepoolselt kokku leppima, et sobiks nii sulle, maaklerile ja ostjale. Samas kui ei ela sees, siis see teeb tõesti asja mugavamaks, eriti kui nt. teises linnas.

Teine pluss võib-olla see, et maakleril on lihtsam kala näoga rääkida kui hästi kõik on, endal on kindlasti mingid vead ja jamad peas, mis muretsema panevad. Omanikult on ka lihtsam kriitilisi küsimusi küsida, ei hakka ju valetama. Maakler saab öelda, et “ei tea eks pea uurima”.

1 Like

Kui ma Tallinnas maja müüsin (ise juba mujal elades) käis mul maakler isegi muru niitmas ja tolmu pühkimas, kui oli huvilisi vaja vaatama viia või pilte klõpsida. :smiley: Seejuures polnud mul temaga mitte mingit lepingut - ütlesin talle lihtsalt, et müü kui tahad; hind mida mina soovin, on punkt selline, mingit tingimist ei tule ja enda jaoks võid otsa panna palju heaks arvad.

Eks see tüübil vähe kulmu kipra tõmbas, et ma eellepingut sõlmima ei soostunud, aga ma ütlesin, et kui ostja tema kaudu tuleb ja mina oma soovitud summa saan, ei kavatse ma teda üle laskma hakata. Ju siis oli mu pilk piisavalt sirge, et ta soostus selle riski võtma (ja ei pidanud lõpuks pettuma).

6 Likes

Kui on normaalne maakler, on kasu küll, lihtsalt pead arvestama, et see on puhas mugavusteenus ,mitte mingi imemees. Mulle meeldis see, et tuli kohale fotograafiga, tegid palju paremad pildid kui ma ise oleks teinud ja mis põhiline, nagu ka juba mainitud, näitas ostjatele korterit. Ostjale teadupärast ei meeldi eriti pikalt ringi vaadata kui omanik kuklasse hingab. Mina sain esmased näitamised kokku leppida ajal, kui olin ise väljas ja elu oli minimaalselt häiritud müümise perioodil. Mingi võrgustik neil kõvematel tegijatel on kindlasti ka, mis vahel aitab kiiremini müüa. Jama on selles, et see % kipub kõvematel meestel veidi liiga suur olema. Mul esimene maaklerivalik, kes kahtlemata oli väga hea, oleks täpselt selle % pealt ära riisunud, mis ma lootsin ekstra saada oma ostuhinnast (seeselamise periood oli suht lühike 2015-19, kus hinnad veel ei rallinud), seega pidin odavama otsima. Leppisime fix tasuga ja läks kaubaks.

Cmoon. Sellise “uudise” võib reklaami eesmärgil ka näpust imeda. Kui keegi küsib lepingut näha, siis viitad ärisaladusele, konfidentsiaalisusele ja sikuandmete kaitsele… ja võid täiesti “legelt” visata suva lepingupõhja letti, kus kõik nimed kohad ja muusika on “mustaga markeeritud”. So? Juriidiliselt On Kõik Korrektne.

Varjatud puudused on üsna popp teema viimasel ajal. Selle teadmatut mängimisega võib endale augu kaevata.

Mingis idealistlikus unenäos ma nägin, et maakleri funktsioon on kõik viimse jupini välja uurida selle kv kohta, mida ta vahendab. Kuni KÜ dokumentatsioonini, mis näitab, mida on tehtud ja mida kavatsetakse teha. See on muidugi omajagu tööd, aga olen selliseid maaklereid päris elus ka kohanud. Lihtsam on siiski võtta väiksed padjakesed, küünlakesed ja raamitud “Live Laugh Love” plakatid, et nendega korteris ülevalgustatud ja hiljem post-is sirgeks venitatud (et ruum ikka suurem tunduks) fotosid teha. Ja siis mingi südamlik jutt juurde kirjutada.

5 Likes

Trust tahab lihtsalt sitta keerata :stuck_out_tongue: Aga number 26 sai vast piisavalt siit vastuseid mis eeliseid maakler annab. Aga olen 100% muidugi nõus, et eks igasugu kloune ja nihverdajaid on aga kõike üldistada pole ka mõtet. Ja kui trust tuleb uuesti siia selle artikliga vastu lauda taguma siis sõna maaklerite kaitseks võtsin kuna see maaklerite tagumine on siin korduv teema. Aga veelkord, igasugu elukunstnike liigub ringi :slight_smile:

Miks ei peaks laskma omanikul ise müüa kui tahab?

Pmst sama lugu nagu selle aku ja h[briidinverteriga mille ise paigaldasin - sama asja eest enamvähem täpselt (hiina inverter + hiina 16 kWh aku, hiina EU/UK/USA sertifitseeringuga, esinduse ja laoga brändid) küsitakse 5000 raha, ma sain 2000 hakkama + ca pool päeva enda tööd.

Aga mitte sellest ma ei taha rääkida.

Kui maaklerile protsenti pakkuda, siis pakkuge 0% baashinnalt millega kiirelt isegi müüdud saaks + suurem protsent (20-50%) sellest üle minevalt osalt.

Oleneb kui põhjalikul antud kupatus oma ridamaja elektrisüsteemiga ristata muidugi. Pool päeva antud ürituse peale kõlab kuidagi kahtlaselt, eriti hiina nikerdiste karbist lahti aretamise juures.

Mul läks umbes nädal, et üldse aru saada, kuhu ja kuidas aparatuur paigadada, teine nädal sai õhtuti juhtmeid veetud ja poe vahet rallitatud igasugu pizdjuulinite otsimisel. Kui üritus ilmet hakkas võtma ja oleks võinud asja käima ajada, ei saanud aparaadiga stabiilset ühendust jne. Omajagu seiklusi ühesõnaga.

Mul läks see aeg ca 4 päeva jooksul. Vahepeal ootasin Amazoni kullereid jublakatega.

Asi seisab suht eraldi garaazis, seega juhtmete vedamise peale eriti aega ei kulunud. Mingeid sarnases suurusjärgus elektritöid olen ka enne teinud, suur hulk jubinaid ja töövahendeid oli juba olemas.

Hetkel aretan Wavesharele serialite kaudu andmete kogumise ja kööki Raspberry Pi dashboardile saatmise süsteemi eesmärgiks aku laadimise optimaalne optimeerimine :slight_smile:

Hiina nikerdised, mis ma ostsin, on üllatavalt korralikud. Mu eelmine Hiina nikerdistega projekt oli ca 5 a tagasi ja areng on muljetavaldav.

1 Like

Üritad küll erapooletult asju vaadata aga ikka mingi nali hüppab sisse ja paneb sõnad suhu. Millal ja kes siin vbäitis, et omanikul ei tohiks keelata oma vara ise müüa?

Ära sa ära sõna. Varsti muidu tuleb mõnel Ametnikul IDEE, et kuna “varjatud puuduste scami” (mõlemalt poolt) on kole palju, siis edaspidi tohib kinnisvara müügitehingut vahendada ainult riiklikult sertifitseeritud, kvalifitseeritud, akrediteeritud, litsenseeritud maakler.
Ja mõtle, us Riik saab RAHA… sertifitseerimiseksamid, akrediteeringu riigilõiv, iga-aastane litsentsitasu. Ou jeee… kõik ikka inimese heaks, kõik inimese õnne nimel.

2 Likes

Kuulge inimesed kes te soovite maja osta, tõmmake oma eufooriat natukene maha ja kui te tulete mingit maja ostma siis võtke palun mingi ehitusekspert ka kaasa! Et scami vältida.

Hiljutine näide, kus enne sõjaegne maja nõmmel on jumala mädanenud palgiga nii, et võib lusika palgi sisse vajutada serveeritakse ostjatele kui villat. Inimene tuleb maja vaatama ja vaatab peale ja ütleb, et täitsa viisakas vana maja. Ja tegelikult on üks maja pool juba viltu vajunud seoses mädanikuga.
Iga onn või putka pole maja!

5 Likes

Ma ei arva, et maakleri ametit vaja pole ja ei arva, et kõik maaklerid on mõttetud ollused. Mingites olukordades täiesti mõistlik abiline (mugavusteenus) aga 150k korteri müümise eest 5250 € maksta tundub palju. Kui maaklerteenus on levinud, siis ehituseksperte kasutatakse selgelt liiga vähe.

4 Likes

Òige jutt! Oleks teenud odavam kasutaks. Aga ehitusekspert peaks selle raha saama kui ostab! Neid kasutatakse tòesti vàhe.