Kinnisvaraturu tipu ennustamine

Mis käive siis nende maaklerite firmadel on, kui üks müügitehing annab 5+k? Teoorias kannataks ajaliselt iga nädal paar objekti müüa, kui neid lahkeid müüjaid nii palju oleks ja maaklereid vähem.

Häid maaklereid on väga vähe. Nad ise valivad kliente, objekte, millega tegeleda. Kellelegi nö pähe istuda ei kavatseta. Köik käib soovituste kaudu.

Aitaks hüpoteeklaenude puhul “võtmed panka” süsteem.

UKs näiteks laenu ei saa kui ehitusekspert pole üle vaadanud, sest inimesel on suht lihtne jätta maja pangale laenu katteks kui olukord päris mäda on.

Miinimumprogramm oleks varjatud puuduste puhul ainukese võimalusena ostja soovi korral tehingu täielik tagasipööramine (miski raha maksmine ja väljapressimine lihtsalt ära keelata) ja seda piiratud aja jooksul, näiteks 3 kuud, mis peaks olema piisav ehitise igakülgseks uurimiseks. Protsessi lihtsustamiseks võiks see olla nii lihtne, et ei pea isegi kohtusse pöörduma, piisab a la notari kinnitatud ostja avaldusest. Maja tuleb tagastada samas seisukorras nagu see osteti.

St kui ostjal on pretensioone, siis pöörata tehing tagasi ja alustada müügi-ostu protsessiga otsast peale.

Varjatud puuduste skämm on tegelikult Eesti enda seadusandjate, st RE, tekitatud.

2 Likes

A kust seda ehituseksperdi teenust osta saab või tasuks?

Ma siis pean silmas mitte suvalist ehitajat, kes omaarust on kõigi maailma asjade ekspert, vaid ikka kirjaoskajat inimest/firmat.

ei oska öelda, kus tasuks aga googlesse sisse lööd ehitusekspertiis/audit jms siis mõnede firmade kontakti saab.

ses osas tänane maailm on ikka toksiline. 2senti siia teemasse, et kui see maakleri või eksperdi kaasamine aitab ära hoida hilisemad vaidlused, siis ilmselt on see money well spent. kehv on nagu see, et kui oled juba selle saadud rahaga ise uude tehingusse läinud. näiteks endale parema kodu flippinud. see võib ikka paras peavalu olla.

1 Like

Ehituskogemusega ettevõtja/ehitaja on tihtipeale kõige asjalikum ülevaataja. Ise olen sõpradel abiks olnud ja on olnud kaasas suur nurgik, laser ja tavaline 2m lood. Ühel uusehitusel pidid ehitajad peale kontrolli mõned sisenurgad 90 kraadiseks lihvima. Muidu oleks pidanud mööblit seina järgi ümber tegema.
Sellistel 10a vanadel majadel. Eriti mis on savisele krundile ehitatud, neil on vajumistega probleemid. Laseriga näeb vajumisi plaatvundamendi puhul. Lintvundamendil näeb põranda ja lindi vahelisel alal kenasti ära (kui pole enne müüki tasaseks parandatud).
Loodiga saab seinu jms kontrollida.
Talviti on eriti hea vaatamas käia. Termokaameraga näeb soojustust ja põrandat.
Liivane pinnas on kõige kandvam ja kuivem. Paas kannab ka hästi, kuid paljudes kohtades on radooniga probleeme. Savi ja turvas kõige halvem valik. Savi muudab niiskusega mahtu ja see mängib terve aasta. Kõrge veetasemega kohad ongi probleemsemad, kuid tänapäeval kaalub infra ehituskvaliteedi üle.
Aga firmad ei tule mingi loodi/mõõdulindiga kohale. Iga ettevõte tegeleb oma spetsiifilise valdkonnaga ja selleks, et kõik kontrollitud saaks, on vaja eri alade spetsialiste.

4 Likes

Jah, ma otsingumootorit ikka oskan kasutada, a vot seda ei oskagi võhikuna hinnata, kui pikka laserit, mis värvi loodi või mitme terapikslist kaamerat vaja on. Või veel midagi sellist, mida ei oska küsidagi. Lisaks veel üldine matsujagamine, et ega näiteks kuskilt ei ole tulemas mingit uut direktiivi või normi või muud uuendust, mis paari aasta pärast päramisse otsa valusalt kihvad sisse lööb.

Profileerige suuremate müügiportaalide maaklerid. Vaadake välimust ))) Naljakas on see, et kuulutusi treidakse ka nö tehisaju baasil…naljakas, mingite arenduste, erinevad firmad, kuulutused nagu copy paste ))) ma ei tea, kas töesti paneks kedagi ostma see, et müüme kodusid, kogu aeg on vallgusküllane, köik on kogu aeg läbimöeldud, köök paigaldatud nutikalt, koht saarkokale kokkamiseks, magamistoas olevale voodile on vaba juurdepääs vasakult ja paramalt… )))) vabandage väga kallid foorumlased, aga need kuulutused pigem peletavad eemale…

4 Likes

Omanikujärelvalvet tegevad inimesed on selleks otstarbeks. Nendest ettevõtetest püüa nõustamist osta.

1 Like

Oskad sa mõnda konkreetset kiita või laita?

Sai otsitud maja. Varasem kv. müüdud ja otsimise ajaks üürikasse, et saaks hea pakkumise kohe rabada. Mingi hetk tundus Tartus, Ihastes täitsa sobiv maja, mõningate puudustega. Teisel vaatamiskorral sai kaasa võetud tuttav ehitusinsener/projekteerija. Viimase hinnang oli -siin saab olla vaid krundi hind. Vigadest. Kogu keskküttesüsteem, koos salvestuspaagiga oli välja lõhutud - kuna nõudnuks eraldi projekti küttelahendusele. Kõrvalkrundil asetseva garaaziga oli minimaalne vahe -vala tuletõket, koos vastavate akende või avatäidetega, jne, jne… Seda kõike jama oli üllatavalt palju. Naine tegi ettepaneku vaadata Elvas üht maja, teadsin seda kuulutust juba ca. neli kuud ja midagi sobivat seal polnud. Minu soov oli maja looduskaunis kohas, erinevad küttelahendused ka juhuks, kui voolu pole, garaaz. Ei plnud ses kuulutuses garaazi ja küttelahendused ka kuidagi poolikud. No lähme vaatame, vast õpime midagi uut. Müüjaks oli omanik, kes oli pildid ja kirjelduse ise teinud. Kohapeal selgus, et maja on hulga avaram, garaaz ja lisaks tööruum pluss aias asuv kuurilasdne ehitis, millel küljepaneelid käivad maha ja mis moodustab suvise üritustekoha. Insenerihärra kohale ja peale kahetunnist ülevaatust saime ülihea hinnaga unistustekodu (ka tellitud hindamisakt hindas selle kõvasti üles). Tundub, et maakler oleks seda vara märksa parema tulemusega müünud.

5 Likes

Olen seda teenust kasutanud. Tõesti olen nende 1% elanike hulgas ilmselt, kes ei viitsi portaalides istuda ja unistada
Mõtlesin vb tekib seal sünergia a) Saab hea hinnaga mulle b)Oskab kitsaskohtadele tähelepanu pöörata c)Pean ise vähem suhtlema. Aga reaalselt ma pole kindel, kas sellest oli kasu. Kui on võileivahinna eest müük, siis maakleril ka endal vahendeid, et asi käiku ise teha, miks ta peaks minuga väärtust jagama. Teiseks selle sama töö teeb ära mõni kinnisvarahuvilisest sõber, kes iga päev portaalides passib. Seega mina sealt väärtust otseselt ei leidnud.Ja tehnilised probleemed lahendab niikuinii müüjapoolne maakler…

1 Like

Täna avastasin enda postkastist järgmise lipiku.
Hea majaelanik!

Olen otsimas oma kliendile siia piirkonda korterit. Kui olete mõelnud müügile, siis helistage või kirjutage mulle julgelt!

Marko Laurant
Ja kontaktandmed

Ilmselt tahab ta “klient” nii väga minu piirkonda elama tulla, et tal on täiesti ükskõik, et kas pakutakse 2 või 4 toalist korteri ja muud kriteeriumid pole ka olulised. Kui sellel maakleril oleks päriselt klient olemas, siis on juba minu kahes majas müügil päris mitu erineva suuruse ja toalisusega korterit. Need millegipärast ei sobi ta “kliendile”.

3 Likes