kus põrandast põrandapaneelini on 0,5 meetrit, mille ma saan lasta ehitusmehel täita peno ja muu sellisega.
Kas oled päris kindel, et hoone loomuliku ventilatsioonirežiimi muutmine isepaigaldatud hüdrotõkkega on ikka Tark Mõte™? Kui alumiste naabrite korterist lähtuv veeaur sinu põrandaisolatsiooni alla hakkab akumuleeruma on see esialgu ehk tõesti Naabri Mure™, aga kui see niiskus vahepaneeli armatuurikeevisest ühel hetkel jagu saab ning naabrile laepaneel pähe kukub, läheb endalgi jalgealune vähe hapraks. :)
PeaLiK - ma loodan, et remondineeger teadis, mis ta tegi. Pealegi - mingit kraami oli see asi täis ka enne remonteerimist. Viimase 10 aasta jooksul pole kokku kukkumisi täheldatud :)
Tegelikult on sedalaadi "ehituse omaloominguline täiendamine" kujunemas paneelikates päris suureks probleemiks. Kui eelmise sajandilõpu trendiks oli "avatud planeeringute loomine", mis praktikas tähendas kõigi konstruktsioonile jäikust lisavate vaheseinte maha lõhkumist ja autokummidele langetamist (peab vastu tuumapommile, peab vastu ka kukkuva paneeli põrutusele), siis uuemaks moeröögatuseks on saanud "soojustamine", mis paljude inimeste ettekujutuses tähendab kõigi mõeldavate ja mõeldamatute avade kinni toppimist. Vahel jõutakse oma "soojustamisega" ka nii võimsa on tulemuseni, et eluruumi niiskusparameetrid ei lubaks seal loomigi pidada.
Kui veel üks põlvkond neist hoonetest üle käib, võib hakata juba huvitavaks minema.
Kui veel üks põlvkond neist hoonetest üle käib, võib hakata juba huvitavaks minema.
Mida arvate põllumajandusmaast? On mõtet investeerida?
ma loodan, et remondineeger teadis, mis ta tegi
Päris paljud kalduvad nii arvama. Kahjuks ei pruugi see sugugi paika pidada (seda eriti nende ehitajate osas, kelle palkamisel oli määravaks hinnakriteerium). Ja kui ehitaja ka teadis, ei tähenda see automaatselt veel seda, et ta sulle ka ütlema tuleb, et "kui me siin kõik kinni topime, hakkavad su põranda all seened ja kõiksugu Väiksemad Veljed™ vohama." Tema jaoks tähendaks see hea tööotsa kaotust ...või koguni kahe otsa, sest ilmselt kutsutakse ta mõne aja pärast uuesti kohale, et ta põranda uuesti üles kisuks ja välja uuriks, "kus see vastik hais tuppa tuleb". :)
Päris paljud kalduvad nii arvama. Kahjuks ei pruugi see sugugi paika pidada (seda eriti nende ehitajate osas, kelle palkamisel oli määravaks hinnakriteerium). Ja kui ehitaja ka teadis, ei tähenda see automaatselt veel seda, et ta sulle ka ütlema tuleb, et "kui me siin kõik kinni topime, hakkavad su põranda all seened ja kõiksugu Väiksemad Veljed™ vohama." Tema jaoks tähendaks see hea tööotsa kaotust ...või koguni kahe otsa, sest ilmselt kutsutakse ta mõne aja pärast uuesti kohale, et ta põranda uuesti üles kisuks ja välja uuriks, "kus see vastik hais tuppa tuleb". :)
PeaLik - ei olnud suvaneeger vaid täitsa ametlik firma. On teine siiamaani alles. Ja renoveerimine sai 6nneks enne "buumi" tehtud. Ventilatsiooniavad on ka alles :) Kui 10 aastaga pole selliseid probleeme tekkinud, siis võiks eeldada, et ei teki kah...
Aga see läheb vinniskara tipust väga kõrvale. Kui vaja võime teha uue teema "kuidas valge inimese moodi renoveerida"
P.S. Kandekonstruktsioone ei lammutanud!
Aga see läheb vinniskara tipust väga kõrvale. Kui vaja võime teha uue teema "kuidas valge inimese moodi renoveerida"
P.S. Kandekonstruktsioone ei lammutanud!
Kõige parem võimalus võrrelda uue korteri vana nõukakorteriga, oleks küsida inimese käest, kes on kolinud näiteks Lasnamäe paneelamajalt kesklinna uuele korterile, mille raha eest ta oleks nõus tagasi kolima.
Kui keegi on selles olukorras, või tunneb kedagi, oleks huvitav kuulata vastust.
Kui keegi on selles olukorras, või tunneb kedagi, oleks huvitav kuulata vastust.
Mina kolisin u. 6 a tagasi paneelikast vastvalminud korterisse. Mis ma oskan öelda, sirged seinad, puhas trepikoda.
Lisaks korteri omadustele ilmselt tuleks ka muud keskkonda võrrelda. Paneelikas täistatistatud trepikoda ja lift, mida lisaks on mingid kodanikud noaga kriipinud. Aega ajalt pudelikillud ja/või veri trepikojas. Üldse ei kisu paneelikasse.
Aga täna siis selline lugu rämps-lehes:
"Kuigi politseistatistika järgi peaksid lasnamäelased elama alalises peksasaamishirmus, on sealsed asukad tegelikult oma linnaosaga rahul. Mis sellest, et pimedas nina ukse vahelt välja pista ei julgeta." http://www.ohtuleht.ee/index.aspx?id=399919
Lisaks korteri omadustele ilmselt tuleks ka muud keskkonda võrrelda. Paneelikas täistatistatud trepikoda ja lift, mida lisaks on mingid kodanikud noaga kriipinud. Aega ajalt pudelikillud ja/või veri trepikojas. Üldse ei kisu paneelikasse.
Aga täna siis selline lugu rämps-lehes:
"Kuigi politseistatistika järgi peaksid lasnamäelased elama alalises peksasaamishirmus, on sealsed asukad tegelikult oma linnaosaga rahul. Mis sellest, et pimedas nina ukse vahelt välja pista ei julgeta." http://www.ohtuleht.ee/index.aspx?id=399919
stefan
"Kõige parem võimalus võrrelda uue korteri vana nõukakorteriga, oleks küsida inimese käest, kes on kolinud näiteks Lasnamäe paneelamajalt kesklinna uuele korterile, mille raha eest ta oleks nõus tagasi kolima. "
See on nüüd stiilipuhas demagoogia. Sa vaatad asukohast külma rahuga mööda ehk võrdled võrreldamatut. Elukoha kvaliteedi määravad veel n erinevat tegurit, nagu naabrid, parkimine, ühistu tegevus, poodide, lasteaede ja ühistranspordi kättesaadavus jne. Küsi parem inimeste käest, kes kesklinna paneelikast kolis äärelinna uusarendusse.
Ja seenetavad need 2006-2007 aasta ehitused ka, praegused jamad on alles õied, mõne aasta jooksul peaksid ka viljad valmima ehk siis mõned majad kuulutatakse elamiskõlbmatuks, arendajad pankrotis ja elanikud vaadaku ise kuidas saavad.
"Kõige parem võimalus võrrelda uue korteri vana nõukakorteriga, oleks küsida inimese käest, kes on kolinud näiteks Lasnamäe paneelamajalt kesklinna uuele korterile, mille raha eest ta oleks nõus tagasi kolima. "
See on nüüd stiilipuhas demagoogia. Sa vaatad asukohast külma rahuga mööda ehk võrdled võrreldamatut. Elukoha kvaliteedi määravad veel n erinevat tegurit, nagu naabrid, parkimine, ühistu tegevus, poodide, lasteaede ja ühistranspordi kättesaadavus jne. Küsi parem inimeste käest, kes kesklinna paneelikast kolis äärelinna uusarendusse.
Ja seenetavad need 2006-2007 aasta ehitused ka, praegused jamad on alles õied, mõne aasta jooksul peaksid ka viljad valmima ehk siis mõned majad kuulutatakse elamiskõlbmatuks, arendajad pankrotis ja elanikud vaadaku ise kuidas saavad.
Võtame maja Tallinn, Virbi 12 ( http://www.ikodu.com/?module=arendusprojektid&a=vdp&id=111 ) , Mille poolest see maja erineb kardinaalselt teistest nõukogude-aegsetest paneelmajadest? Mis välistab et selles virbi majas ka koerad trepikotta ei situ ja hiljem selle sama koerasita sees lapsed ei püherda, nagu see toimus ühes Tallinna, Pelguranna 9-korruselises majas?
Paneelikad ja hrustshovkad ei hakka kunagi helikindlad olema kui sa just omaenda kallihinnalisest põrandapinnast ohtralt ruumi paksemate seinte jaoks ei eralda. Ja ka siis pole kindel...
Offf oled sa kuulnud, et buumiaegsetes majada asi parem oleks? Pigem veel viletsam on.
Kortermaja "Juurdeveo 19" paistab olevat pikaks ajaks ootele pandud ja selle korterite müügiga ei tegeleta.
Alates eilsest, mil tehti vastav kanne äriregistrisse, on AS-i Facio Ehitus uueks ärinimeks AS Räga.
http://www.ehitusuudised.ee/default.aspx?publicationid=559a3af4-a9c1-4dfc-9362-3c93dd5fd8aa
http://www.ehitusuudised.ee/default.aspx?publicationid=559a3af4-a9c1-4dfc-9362-3c93dd5fd8aa
opex, a mis sa siis ise arvad kes neid lasnamäelasi seal peksmas käivad, mustamäelased või ?
Ma ei oska midagi arvata, pole kunagi elanud seal ja käinudki üliharva. Kohalikud peksavad "omasid"? Ju siis.
Ma teadlikult ostsin endale nõukaaja korteri. Mitmed tuttavad kes elavad uutes korterites kurdavad halduskulude üle. Ntx. ühel sõbral on Kollase tn majas korter ja kommukaarve on poole meetri pikkune (liftihooldustasu, haldustasu jne). Suht sageli on maja ehitaja ja hooldusfirma kuidagi seotud või fiksitud ka.
Ma teadlikult ostsin endale nõukaaja korteri. Mitmed tuttavad kes elavad uutes korterites kurdavad halduskulude üle. Ntx. ühel sõbral on Kollase tn majas korter ja kommukaarve on poole meetri pikkune (liftihooldustasu, haldustasu jne). Suht sageli on maja ehitaja ja hooldusfirma kuidagi seotud või fiksitud ka.
stefan,
proovi mõista, et Lasnamäe kesealine või vanem elanik ei koli ega tahagi kolida mitte kunagi mitte kuhugi. Ja neid on 100 000.
proovi mõista, et Lasnamäe kesealine või vanem elanik ei koli ega tahagi kolida mitte kunagi mitte kuhugi. Ja neid on 100 000.
Uraani
Sellega olen nõus. (noh, arvuliselt mitte, Lasnamäel elab vist KOKKU 115 000 inimest).
Aga küsimus on, kes OSTAB korteri seal - siis kui valikuid on. Eelmises buumis inimestel polnud valikuid. Uus korter oli saavutamata unistus. Seejärel on maksevõime (kuupalk/m2) tohutult tugevnenud. Järgmine buum tuleb teistsugune. Lasnamäe nõukakorterid pigem langevad hinnas, minu arvamusel.
Sellega olen nõus. (noh, arvuliselt mitte, Lasnamäel elab vist KOKKU 115 000 inimest).
Aga küsimus on, kes OSTAB korteri seal - siis kui valikuid on. Eelmises buumis inimestel polnud valikuid. Uus korter oli saavutamata unistus. Seejärel on maksevõime (kuupalk/m2) tohutult tugevnenud. Järgmine buum tuleb teistsugune. Lasnamäe nõukakorterid pigem langevad hinnas, minu arvamusel.