Kinnisvaraarenduse perspektiividest

":)" jäi ka lõpust puudu veel... :)
Kui pappi palju on, siis on ikka kõige ägedam on osta korralik tumedate klaasidega limu ja maja linnast välja. ja tööle/töölt sõites ajad tagaistmel rahulikult äri.
Lisaks limule pead ostma teehöövli, asfaldimasina ning teerulli, mis siis limu ees sõidavad. Eesti teedel sõites võib muidu juhtuda, et tagaistmel äriajamisest ei tule midagi välja :D
Eks igaüks vast ise teab, kui ökonoomselt või mugavalt ta elada tahab ja saab. Teema algatajale tahaks öelda seda, et ehita parem sama raha eest Tallinna väiksem maja. Ehituskulud m2-le peaksid ju samad olema, maa on küll palju kallim, aga seda kompenseerib kõrgem müügihind.
Pluss jah veel ju see, et lisaks bensiinile ostad tänu teedele igasuguseid juppe.
fun, kui teed nii kehvad on, siis siinkohal idee rajada helikopterite maandumisplatse suuremate ärikeskuste katustele. saab otse kodust tööle lennata. kopterite hinnad jäävad ju sinna ca mill-kaks kanti.
Nojah, oleks meil ühistransa nagu Helsingis (näiteks, kuna olen seal palju sõitnud) või mõnes metrooga linnas, siis veel, aga praegu tähendab see nelikümmend minti ikka kahte autot, kahte head autot, kahte liisinguga autot. Linnas võib autot ka mitte olla. Tegelikult küll, kui samad oleksid millega alustasin alles siis võiks mitte olla. Reaalselt ikka üks peab olema, aga võib pann olla.

Helikopter muide on kallis, soetushind ei ole nii hull (võrreldes lennukiga), aga pidamine on hull (võrreldes lennukiga) ja stardi-maandumisplatse pole saada (müra). Eesti tingimusis töötaks vesilennuk, sellega võiks põhjarannikult linnahalli tööl käia küll, kui muidugi raha oleks, aga põhimõtteliselt teostatav.

Hehe.Kas nüüd edukate ja rikaste seas on uus trend ökonoomsus?
Tuleb meelde SALDO ajakirja intervjuu hr. Grossiga,kus hummer osteti mitte näitamiseks ,vaid kanalas sõnniku viskamiseks.
Siin pakutakse tööle minemist helikopteriga,vesilennukiga:)
Ah,bla bla ...
Ökonoomsus tõepoolik. Mina nii rikas küll ei ole, et iga päev kolm tundi autos istuda, isegi tagaistmel mitte. Minu vaba aeg väga kallis olema.

Ja helikopteri sõit on ajavõit. Mina saan küll aru neist Londoni pankureist kes sellega tööl käivad, kuna autoga lihtsalt ei ole võimalik 200 km kauguselt mansionist käia. Ja noid mansione lähemal ei ole :-)
Kopteri-unistajatele. Selle milliga saate te kökatsi, mille navigeerimisvarustus on piloodi silmakoobastes ja selle taga. Ja kui juba säästulendamiseks läks, siis ilmselt on tegu sellesama töölemineja kehastumisega piloodiks.

Kokku tähendab see amatöörist pilooti, visuaalreeglite järgi lendava väikese õhusõidukiga, kes saab sel kombel vb 100 päeval aastas isegi tööle sõidetud. Kui tööandjale sellest piisab, siis why not.

Aga noh vaevalt siin keegi seda plaani tõsiselt mõtles. Ja kui, siis arvestagu juba kallima pilliga, mis nö "iga ilmaga" lendab ja piloodiga, kel on vastav pädevus ka sellises sopas lennata.
Ah rikaste ja edukate mängud..
Tallinnas võiks üldse rohkem rõhku panna ühistranspordile või bensu liiter tõsta a la 40eeguni.Hale on vaadata,kuidas Tallinn kitsaks jääb ja mugavaid inimesi,kes 100m ei sa ka käidud,kui peavad rooli minema.
Võiks rõhuga küll ühistransale, aga kalliks läheb vist. Kõigepealt on vaja tagada kiirus ja graafik. Seda ei saa kuidagi ilma ühissõiduki radadeta, neid aga Tallinna pole võimalik teha - pole võimalik sinna kuhu vaja oleks. Kõige mõistlikum variant oleks vana hää kiirtramm kesklinnas maa alla panna. Sellega saaks keskele sisse välja ja siis tunnipiletiga bussile kui vaja, aga noh jah ....

Muide kas keegi teab miks needsamad bussid mis Helsingis põhimõtteliselt KUNAGI alla maksimaalse lubatud sõidukiiruse ei liigu ( ja saavutavad selle ülikiiresti ) Tallinnasse jobutavad maks 30'ga ja kiirendus on rohkem negatiivne...
Linna transpordikorralduses häirib mind see, et iga asfaldilappimine maksab kohe 200 milli ja kui muidu ei saa, siis põhjendatakse kõrget hinda kommunikatsioonide ümbertõstmisega. Iga loll peab aru saama, et toru on keeruline ja kallis ringi matta. Kokkuvõttes tähendab see seda, et kahetasandilisi ristmikke võib üles lugeda kahe käe sõrmedel ja see keerabki liikluse tuksi.

Oli aastate eest selge, et Tabasalu kant läheb popiks. Sama Ülemiste tagusega. Kas tehti teed enne koormuse kasvu? Ei. Jne jne.
Mina ei arva, et riik (linn) peaks Tiskre tüüpidele miljardilise ristmiku Haaberstisse ehitama. Mida veel?? Keegi käskis sinna oma pappkuut ehitada? Liisake ise se ristmik kui ei taha ummikus seista. Häh.
:D:D just, ja üks ristmik peab maksma MILJARD, eks ;)

ja üldse igaüks tehku endale ise tänavad mida ta kasutab. ja haiglad ja politseid... Häh.
No kalkuleeriti see haberst mitme tasandiga ja miljard kokku. Saja milli vastu poleks mul midagi, aga palun, kuid miljard, et osad liisinguühekomaneljased peugeotid saaksid oma pappkuuti ja tagasi - nou vei.
priitp,
Kui Sa teismeline olid, siis Sa vist utlesid otse klassivendadele, et "see poiss on sitt, tal on Kadaka turu teksatagi, minul on ikkka isa Soomest toodud nahktagi, naed Hugo Boss on sisse kirjutatud"?:)

Nuud oled vanem ja targem ning uhkustad umbernurga oma kivist kesklinna korteri ja valuvelgedega voimsa autoga...:)

Pole haabersti risti vastu, kuid tundub, et enne on vaja teha Tartu mnt-Järvevana läbisõit. Seal on liiklus oluliselt suurem ja tähtsus ulatub Tallinnast ja Harjumaast ka kaugemale.
:-) mul oli õmmelda lastud teksatagi, Kadaka turgu siis ei olnud, tagisid sai Viru ärikatelt, ca 70 rubla tükk. Ja Hugo Boss või asi - Lee Cooper oli kõva sõna. Mul ei õnnestunud siis mitte ühtegi omada, nüüd aasta tagasi suures nostalgias ostsin püksid, vist 700.-.

:-) kesklinna korter on mul üürikas ja minu elukeskkond kesklinnas jätkuvalt halveneb. Miks siia keskele seda miljardit ei maeta, selle eest saaks terve vanalinna alla teed ja maaaluse parkla rajada!
riik langetab makse.
no millest siis teid ehitatakse?
ise toome naiteks soome ja rooci jne jne.
usas pole yldse yhistransporti! aga kui madalad maksud..

ärimaa myyakse 9 milliga maha, siis detailplaneering muudetakse ja juba kysitakse 50 milli.
40 milli eest oleks saanud ju kohalik ov hulga teid ehitada ja kommunikatsioone ymber t6sta,
aga nyyd saab selle 1 tyyp kes ehitab maja ja nouab et riik oma raha eest tema majani tee ehitaks? wtf!

eesti tyybid voiks aru saada 2 asjast:
1)maksud on selleks et teha asju mis on paljudele kasulikud voi yhiskonnale vajalikud
2)kui maksuraha ära kantida ärimeestele, siis pole t6esti makse m6tet koguda

suvalise teema saab ikka tuua just selle pohipürobleemi juurde,
eesti otsustajad elavad pilvedes ja omas maailmas.
nad vist reaalsust eriti ei tajugi. kas t6esti kaine m6istus on defitsiit?