Kui võimalik, siis tuleks kiiremas korras täiendada seadusi, mis keelab endistel kõrgetel ametnikel (ministritel) välismaal või välisraha eest säärastele soojadele kohtadele minna.
Säärane ilmselge korruptsioon ning Eesti poliitika kui hüppelaud magusama piruka juurde ongi selgesti üks põhjuseid, miks KK taolised nii laia kaarega Eestile ja isegi oma valijatele sülitavad.
Eesti on ametnike riik, nemad valitsevad seda tegelikult. Neid ei kõiguta valimiste tõmbetuul, sest nad ei osale valimistel ja neid pole keegi oma kabinettidesse valinud. Kuid nad istuvad nagu raudpolt seal ja keegi ei saa neid lahti lasta isegi kui tahaks.
"Ministrid tulevad ja lähevad, kantslerid jäävad" (Vana-Priske)
Säärane ilmselge korruptsioon ning Eesti poliitika kui hüppelaud magusama piruka juurde ongi selgesti üks põhjuseid, miks KK taolised nii laia kaarega Eestile ja isegi oma valijatele sülitavad.
Siis me EI SAAGI tast lahti ju. Peteri Printsiipi ei ole lugenud? Kuhu panna lootusetult ebakompetentsed töötajad? Edutada juhtkonda - seal teevad nad kõige vähem kahju!
Üks välismaal elav, mitte eestlasest tuttav helistas ja rääkis, et on nõus pakkuma varjupaika. Ma olin selle juttu peale, et nagu .... mida???
Kaja Kallase puhul olen ma pikemat aega kahtlustanud, et tegemist pole kõige kirkama kriidiga pinalis. Kuid mu kahtlused on ilmselgelt valel teel olnud. Keegi ei saa päriselt olla nii loll, et hakkab tõsiselt avalikult jaurama, et 3 aasta pärast võib sõda alata ...
Selle tulemus saab olla ainult investeeringute väljatõmbamine, niigi kasvav ebakindlus, loobumine pikema aja projektidest jne. Ühesõnaga tohutu löök ühiskonnale, mis mõjutab kõiki majanduslike, kui ka sotsiaalseid olusid.
Sellise asja väljakäimisel on siis mingit ideed, kui selles ollakse üsna kindlad (Apple saatis kajale väljavõtte Lavrovi iphone-ist, kus mustand ÜRO kõnest, kuidas Vene föderaalvägede internatsionaalne abi Narva rahvavabariigile õigustatakse).
Ning selle valguses tahetakse mingeid erakorralisi otsuseid läbi suruda. Piir mineerida, kaitseväes mittekäinud rahvast hakkata kutsuma väljaõppele, rohepöörde raha panna relvade alla jne.
Praegusel kujul on Kaja Kallase sammul sama palju ideed, kui homme mässiks otse eetris endale valge lina ümber ja hakkaks surnuaia poole jooksma ja samal ajal karjudes, et "kõik on läbi, ma ütlen lääääbbbiiii"
"Wesse" Selle tulemus saab olla ainult investeeringute väljatõmbamine, niigi kasvav ebakindlus, loobumine pikema aja projektidest jne. Ühesõnaga tohutu löök ühiskonnale, mis mõjutab kõiki majanduslike, kui ka sotsiaalseid olusid.
Kõik läheb ju nii nagu planeeritud. See ongi rohepöörde eesrindliku kiirusega elluviimine ja meist näidisriigi tegemine. Enam ei investeerita, tootmine laseb oma põhivarade ressursi lõpuni ja kui asi enam joonealla plussi ei too pannakse uksed lõplikult kinni. Nii hoida, ja saavutamegi selle, et aastaks 2040 emiteerime 90% vähem tseeookahte kui aastal 1990. Sõidame jalgrattaga mööda maanteejäänuseid 15 minuti kaugusele ja oleme õnnelikud, et päevanormiks viilaka soylent greeni süüa sai.
Keegi loodetavasti mind ülemäärses Kaja Kallase vaimustuses ei kahtlusta, aga siin ma küll aru ei saa, mida ette heidetakse. Mida siis nagu hetkel tegema peaks? Välisluureameti ohuhinnangu 50 aastaks salastama ja keelama nende edaspidi avaldamise? Heremil jt. kaitseringkondade esindajate suu kinni toppima? Keelama meedial välismaiste sõjandusekspertide ja mõttekodade hinnangute tõlkimise? Tellima mainekorraldajatelt €100 000 eest kampaania, kuidas Eesti on paremini kaitstud kui eales varem ja meid ei ähvarda ükski oht ning pasundama sellest, kuidas Venemaa lähema 3 aasta jooksul kokku kukub ja seejärel humaanseks demokraatiaks transformeerub?
Äkki tuleks oma mugavusstsoonist välja ja üritaks aru saada, et julgeolekuolukord siin regioonis ongi - päriselt ka kiiresti halvenenud ning mida kehvemaid uudiseid tuleb Ukrainast seda akuutsemaks see muutub. Näiteks Soomes toimub hetkel täpselt samasugune diskussioon ja saadakse aru, et olukord on tõsine. Kui tibla piiri taga juba üksuseid koondab, on sutsu hilja hakata huilgama, et nüüd oleks NATO eelpositsioneeritud vägesid vaja hakata siin tugevdama. Venemaal juba alustas nende üksuste formeerimisega. Arvate, et naljaviluks teatas Putin 17. detsembril Leningradi sõjaväeringkonna taasloomisest?
Ma ei vaidle mitte kõige vähem vastu sellele, et meie kõrval on verejänuline naaber. Veelgi vähem sellele, et Venemaa võiks hakkata meie suunas automaadilukku lõgistama.
Küsimuse püstitus on mujal. Kui Kaja Kallasel on usaldusväärne info, et sellised plaanid venelastel on. Sellisel juhul peaks alustama ilma naljata - TEGEVUSEGA! Võtta laenu, osta juurde relvi, laialdased õppekogunemised, piirialade kindlustamine jne.
Ma ei näe mitte mingit tegevust! Ma ei kuule juttu sellest.
Kui pole täpset infot ning leitakse, et lisategevuste tegemine, oleks riigi majandusele koormavad, siis on erakordne debiilsus hakkata riigi majandust ja sotsiaalset maastikut hoopis paanika õhutamisega nõrgestama. Sellisel juhul pole üldse mõtet sellest juttu teha. Päeva lõpuks, rääkimine ei muuda midagi.
Ühesõnaga kas teha ja täiega või vait olla. Teha mittemidagi ja lihtsalt olla "deeply concerned" saame me ainult majanduslangust ning depressiooni aga null kasu, kui T72 üle piiriposti sõidab.
Talvesõjas päästis Soome see, et esimeste ohusignaalide peale hakati valmistuma ning kaitseliine rajama, mitte arutelud rahvaste liidus.
"Wesse" Kui pole täpset infot ning leitakse, et lisategevuste tegemine, oleks riigi majandusele koormavad, siis on erakordne debiilsus hakkata riigi majandust ja sotsiaalset maastikut hoopis paanika õhutamisega nõrgestama. Sellisel juhul pole üldse mõtet sellest juttu teha. Päeva lõpuks, rääkimine ei muuda midagi.
Ühesõnaga kas teha ja täiega või vait olla. Teha mittemidagi ja lihtsalt olla "deeply concerned" saame me ainlt majanduslangust ning depressiooni aga null kasu, kui T72 üle piiriposti sõidab.
On väga naiivne uskuda, et poliitikud olukordi kuidagi mänguteooria vahenditega lahendada võtaks.
Reformierakonna valimisvõidud on ju tulnud valdavalt ühiskonna nõrgima osa sõjaga hirmutamisest. Enne valimisi valijate Venemaaga hirmutamine on aastaid käinud, aga nagu selgus, polnud meil isegi piiritara või õhutõrjevõimekust nende aastatega ära tehtud. Nüüd on hea sõjaga hirmutamise teema jälle välja käia, kuna terrroristlikuks kuulutatud riiki tehtud idavedude skandaal on ju vaja kuidagi tasa teha. Mida teeb see tarbetu hirmutamine meie riigi konkurentsivõime ja investeeringutega..., minu vanematel on kõik hästi.
Milleks korrutada seda jõledat pehmo-paska mille spinndoktorid on meile välja käinud. Ütleme otse välja "räpane äri Venemaaga" eks ole. Vähemalt SIIN foorumis? EI?
"PeaLiK" Keegi loodetavasti mind ülemäärses Kaja Kallase vaimustuses ei kahtlusta, aga siin ma küll aru ei saa, mida ette heidetakse. Mida siis nagu hetkel tegema peaks? Välisluureameti ohuhinnangu 50 aastaks salastama ja keelama nende edaspidi avaldamise? ........?
Laias laastus kõik luureametit üle maailma kokku feilisid ja ei suutnud ära arvata venemaa rünnakut Ukrainale. A la nädal enne USA ytles, et nüüüd tuleb litakas ära. Meie oma välisluureamet oli sammoodi mökkmökk... Mida tegema peab? Õnneks rohepööre, eelarvetasakaal, pikkvaade, automaks aitab kindlasti venemaa ohu vastu võidelda.
Tegelikult on minu arvates Reformierakonna valitsuse poolt küllaltki vastutustundetu hakkata praeguses muutunud globaalses julgeolekuolukorras uute maksude, olemasolevate tõstmisega ning ka õpetajate streigiga ühiskonda lõhkuma ja rahulematust riigi ja valitsuse vastu suurendama.
"Tervist Teile" Tegelikult on minu arvates Reformierakonna valitsuse poolt küllaltki vastutustundetu hakkata praeguses muutunud globaalses julgeolekuolukorras uute maksude, olemasolevate tõstmisega ning ka õpetajate streigiga ühiskonda lõhkuma ja rahulematust riigi ja valitsuse vastu suurendama.
Ära unusta homoabielu seadustamist. Just sellepärast midagi ei tehtagi, et pole enam mõtet. Venemaa võib rünnata küll ja sellest ohust võib rääkida ka, aga tänu homoabielule neelab maa kõik sõdurid, tankid, raketid ja lennukid juba piiri ületamisel. Kui veel vihakõne ka kiiresti kriminaliseeritud saaks, võiksime kohe järgmisel päeval ise Moskva peale marssida, ilma mingit vastupanu kohtamata.
Mulle hakkab üha enam tunduma, et seda hüsteeriat kõetakse üles selleks, et jälle vaikiv ajastu välja kuulutada. Parlament saadetakse laiali, opositsioon pannakse kinni, ajakirjandus suukorvistatakse ja muidugi ei mingeid valimisi enam.