Jate seisukohtadega nõus. Ma läheksin veel kaugemale – ei ole mõtet püüda anda haridust nendele, kes seda ise (veel) ei taha. Mõni ei taha elu lõpuni, mõni aga hakkab alles hiljem tahtma. Seega:
- Kohustuslik haridus kaotada, selle asemel arendada järelkoolituse süsteem - kui inimene soovib hiljem ikkagi õppida. Seda võiks lisaks gümnaasiumidele rakendada ka varasemas eas.
- Koolide programmid ja diplomid diferentseerida, osades laiapõhjaline universaalharidus, osades kitsas erialaharidus (jah, see on praegugi olemas, aga võiks rohkem)
Palju probleeme jääks olemata, kui õpetaja saaks lihtsalt keelduda õpetamast neid, kes tema õpetamist ei arva vajavat. Õpetaja saaks tegeleda rohkem nendega, kes ise tahavad õppida ja jõuda kaugemale - see on ju inspireeriv ka õpetajale. Õpetajate töökoormus väheneb, õpetajate vajadus väheneb - nende palka saab selle arvelt tõsta.
Lisaboonus1: kõurikud (ja nende mühakatest vanemad) ei tunneks end olukorra peremehena, neid ei ole keegi kohustatud läbi vedama. Mõnel kõurikul kulub ehk mõni aasta sellest raskest perioodist läbi saamiseks ja hiljem õpb seda suurema innuga.
Lisaboonus2: diplom läheb jälle ausse.
"Sekeldaja"
"Retardierakonna valija" on diagnoos nagu ka "kesikla valija" ega sõltu selle kandja sotsiaalsest, elukondlikust või varanduslikust staatusest. Igasugused prigožini-, 50 euro- ja mis iganes ühekordsed silmamoondused tulevad ja lähevad, aga et jälle ja jälle valida sama seltskonda, ükskõik kui ülbe, loll,
Kõlab päris huvitavalt.
Keda konkreetselt valivad need diagnoosita valijad?
"Fish"
Nii palju kui ma Reformi praegust taktikat maksutøusust olen maha teinud...
Aga lõpuks joonistub ikka välja üks. Oleks keegi teine valitsuses oleks maksutõus 2x suurem olnud...
E200, Sotsid, Kesk, Isamaa. Kõik sisuliselt veel suuremate tortuste/riigisektori loojad ja maksutõusude pooldajad.
Ma ennustan, et see õpetajate streik tõstab Reformi reitingut. Nii imelik kui ka see poleks. Vähemalt on olemas munad "Ei" öelda...
Selle jutu seljas kui Reformierakonda ei vali tuleb "kuri hunt" on viimased 25 aastat ratsutatud.
"misso"
Selle jutu seljas kui Reformierakonda ei vali tuleb "kuri hunt" on viimased 25 aastat ratsutatud.
Lennukitega Taavit mäletavas veel paljud, varem ähvardas vist Andrus "kurja hundiga" ja no eks nad tulevad enne valimisi mingi sarnase loosungiga välja: "Kui reformierakonda ei vali saab Eesti omale tankid", et ikka kõik päriselt kardaksid.
Sa ise oled siin foorumis 10 aastat rääkinud "kuri hunt" on ju olemas. Valetasid meile?
See siis missole
See siis missole
Jate, et siis hakkame genereerima USA-tüüpi ignorante. Maailmas on olemas ainult USA oma 50 osariigiga, välismaa, "jalgpall" ja "pesapall"? Sedasi või? Meile jääb siia "unknown unknownsi" probleem - kuidas saab inimene hakata HUVI tundma diskreetse matemaatika või predikaatarvutuse vastu, kui ta isegi EI TEA, et midagi seesugust ilmas olemas on?
Eluks mittevalmis olemise koha pealt olen nõus. Põhikool on ikka õite nõrk sel alal ja puudb mistahes rakenduslike seoste leidmise õpe.
Eluks mittevalmis olemise koha pealt olen nõus. Põhikool on ikka õite nõrk sel alal ja puudb mistahes rakenduslike seoste leidmise õpe.
"misso""Fish"
Aga lõpuks joonistub ikka välja üks. Oleks keegi teine valitsuses oleks maksutõus 2x suurem olnud...
E200, Sotsid, Kesk, Isamaa. Kõik sisuliselt veel suuremate tortuste/riigisektori loojad ja maksutõusude pooldajad.
Ma ennustan, et see õpetajate streik tõstab Reformi reitingut. Nii imelik kui ka see poleks. Vähemalt on olemas munad "Ei" öelda...
Ärme räägi emotsioonidest. Räägime praegu ja kohe konkreetselt!
Ütle erakond, keda sa näed kes meil makse ei tõstaks praegu?
Keskerakond, Sotsid ja E200 on nõus maksustama absoluutselt kõike ja mitmekordselt!
Isamaal on sellised toredad ideed peretoetuste ja muuga, et seal on maksutõusud sisse kirjutatud!
Ma isegi lähen nii kaugele ja ütlen, et Sotsid ja E200 on kas natukene "saamatud" või kodutöö on totaalselt tegematta...
Keskerakonda ei vali enam ükski eestlane ilmselt...
Ja no EKRE-t ei valj mina põhimõtteliselt. Eesti ei peaks saama Ungariks või Slovakkiaks.
"tartz"
Sa ise oled siin foorumis 10 aastat rääkinud "kuri hunt" on ju olemas. Valetasid meile?
See siis missole
Idas on olemas, Eestis arvan pole kurja hunti. Valimistel rohkem selle kohaliku "hundiga" hirmutatud.
"Fish""misso""Fish"
Ärme räägi emotsioonidest. Räägime praegu ja kohe konkreetselt!
Ütle erakond, keda sa näed kes meil makse ei tõstaks praegu?
Keskerakond, Sotsid ja E200 on nõus maksustama absoluutselt kõike ja mitmekordselt!
Isamaal on sellised toredad ideed peretoetuste ja muuga, et seal on maksutõusud sisse kirjutatud!
Ma isegi lähen nii kaugele ja ütlen, et Sotsid ja E200 on kas natukene "saamatud" või kodutöö on totaalselt tegematta...
Keskerakonda ei vali enam ükski eestlane ilmselt...
Ja no EKRE-t ei valj mina põhimõtteliselt. Eesti ei peaks saama Ungariks või Slovakkiaks.
Parempoolsed - lase proovida.
Huvitav kas selle valitsuse maksutõusud pole reformiga seotud?
Ma soovin valitsust kes ettevõtjate esindajatega kohtub ja neid kuulab.
https://www.err.ee/1609194955/kell-21-40-esimeses-stuudios-toomas-luman
"Fish"
Kas mitte 400 milli poleks justkui maast leitud, kui seda maksuküüru ei kaotataks? ehk paistab veel tunneli lõpus valus :)
m3k3t
Kas mitte 400 milli poleks justkui maast leitud, kui seda maksuküüru ei kaotataks? ehk paistab veel tunneli lõpus valus :)
Ja lõpuks selgub, et jäävad nii maksuküür kui maksutõusud, mille raha läheb jälle kst kuhu
Ja lõpuks selgub, et jäävad nii maksuküür kui maksutõusud, mille raha läheb jälle kst kuhu
"Fish"
Nii kaua, kuni pole vabandatud enne valimisi (õpetajatele ja kõigile teistele) valetamise eest ja lihtsalt tuima pannakse, pole reitungute tõusu küll loota.
Maksuküüru kaotamine sellisel kujul nagu minu teada Reform on välja pakkunud, ju vähendab makse mitte ei tõsta neid?
"vabastiil"
Pärleid tuleb aina.
Ootan juba, et Kaja tuleks teatama, et tema isal küll ei ole probleemi automaksu maksta.
Kes saastab, see maksab.
Auto on luksusese.
Vaesed käigu jala, pole vaja oma passatiga tossutada.
See on sõjamaks.
™
Kui riigikaitsest on 400M'i puudu - tehke "jõulutunnel" või uus Allveelaevastiku Sihtkapital ja kogume selle raha annetustena vms kokku.
Jätkem maksud rahule, ettevõtja torkimata.
Ei ole ilmvõimatu ülesanne. Maksurahu,õige eesmärgi nimel 5-10k EUR'i võiks anda ilmselt päris paljud.
"santa"
Maksuküüru kaotamine sellisel kujul nagu minu teada Reform on välja pakkunud, ju vähendab makse mitte ei tõsta neid?
Kas reformierakonna käibemaksu tõstmine, diisli- ja elektriaktsiisi tõstmine, keskkonnatasude tõstmine, automaks vähendavad makse või tõstavad neid?
"Grupp Seltsimehi"
Ei ole ilmvõimatu ülesanne. Maksurahu,õige eesmärgi nimel 5-10k EUR'i võiks anda ilmselt päris paljud.
// vigane hinnang häbiga kustutatud
Maksupoliitika reaalsus: vajalikus koguses raha saab kätte ainult keskklassilt. Vaesematelt pole midagi võtta, rikkamaid (isegi kui nad ei nihverda) on liiga vähe.
Kui Hansapank rootslastele müüdi, oleks selle tehingu väärtuses rahaga saanud Eesti riiki ülal pidada ... kui ma nüüd valesti ei mäleta, siis nii umbes viis nädalat.
"Grupp Seltsimehi"
Kui riigikaitsest on 400M'i puudu - tehke "jõulutunnel" või uus Allveelaevastiku Sihtkapital ja kogume selle raha annetustena vms kokku.
Allveelaevastiku Sihtkapital kogus umbes 500 000 krooni mis oli kuskil 40 000 GBP kandis.
2 allveelaeva maksis kokku 360 000GBP. Ehk paraku Eesti ajaloo suurim annetusaktsioon andis vaid umbes kümnendiku vajalikust summast, ülejäänud tuli ikkagi maksurahadest.
Ma täitsa toetaks ideed teha mingite riigkaitse eesmärkide rahastamise jaoks vabatahtlike annetuste fond aga ma ei usu, et sellest piisab.
"santa""Grupp Seltsimehi"
Allveelaevastiku Sihtkapital kogus umbes 500 000 krooni mis oli kuskil 40 000 GBP kandis.
2 allveelaeva maksis kokku 360 000GBP. Ehk paraku Eesti ajaloo suurim annetusaktsioon andis vaid umbes kümnendiku vajalikust summast, ülejäänud tuli ikkagi maksurahadest.
Ma täitsa toetaks ideed teha mingite riigkaitse eesmärkide rahastamise jaoks vabatahtlike annetuste fond aga ma ei usu, et sellest piisab.
Vahva sõduri Svejki lugudes räägiti sõjalaenust, mis palga kätte saamisel tuli kohustuslikus korras ära maksta. Ei mingit hämamist :)
"marct"
Vahva sõduri Svejki lugudes räägiti sõjalaenust, mis palga kätte saamisel tuli kohustuslikus korras ära maksta. Ei mingit hämamist :)
Tulumaks ongi juba sellisena juurutatud. Tõsi küll, ei mingit "kohustuslikku äramaksmist" - sulle isegi ei näidata seda raha rohkem kui mahaarvamisena palgakviitungil.
Švejki ajal oleks viis, kuidas riik su rahale juba enne sinuni jõudmist küüned taha ajab, kõlanud uskumatu düstoopiana.
Võlakirju üldsusele pakkuda riigikaitse tarvis, 5% märgitakse täis ikka, tagasimaksmine on üle-ülejärgmise valitsuse probleem.