Kaja Kallase valitsus - head ja vead

Huvitav värvi-valik sellel konkreetsel plakatil.
Meenutab veidi K-Kohukese juhtumit.
Juba pikka aega on Euroliitu reklaamivad tänavaplakatid ning meediareklaamid Reformierakonna värivdes. Juhus või kellegi sihilik mõjutustöö?
Adekvaatse vastuse saab kui võrrelda teistes EL maades tehtud reklaamidega (eeldusel et seal ka samal eesmärgil raha kulutatud)
Kindlasti juhus.
"ttrust"
Juba pikka aega on Euroliitu reklaamivad tänavaplakatid ning meediareklaamid Reformierakonna värivdes. Juhus või kellegi sihilik mõjutustöö?

https://you-are-eu.europa.eu/index_en - iga teema jaoks oma kampaaniavärv, Sa pole lihtsalt Keskerakonna värvides plakatit näinud?

Kas nii surma ei või saada? Paneelid on ühendatud jadamisi, mikropraod kattepinnas, higine käsi....
See on nutikas kampaania.

Mis juhtub (ja mis on ilmselt ka eesmärk) on nende märksõnade läbi inimestes alateadlike seoste tekitamine. Kui lugeda kõrvuti selliseid loosungeid nagu "demokraatia, mitmekesisus ja kliimakaitse" siis tekib inimestes alateadlik assotsiatsioon, et võimalikult mitterahvuseline multikulti ja rohepesu käivad lahutamatult demokraatiaga kaasas.
Kui inimene usub ja tunneb, et ta on demokraatliku ühiskonnakorralduse poolt, siis sisendatakse talle, et ta peaks omaks võtma ka paljurahvuselise ühiskonna ja ELi kliimaeesmärgid.

Kui seda niimoodi välja öelda või kirja panna, ilmub peaaegu alati keegi kes pröökab: "öhööö, mulle mingid sellised sõnamängud küll ei mõju". Tegelikult ei ole siin midagi juhuslikku, need sõnamängud on suure hulga inimeste peal läbi testitud ja mõjuvad piisavalt. See, et üks väiksem osa hästi kriitilise mõtlemise ja iseennast kõrvalt jälgida suutvaid inimesi on suhteliselt kehvemini sellisel moel mõjutatav, ei muuda seda, et suures pildis suudetakse selliste kampaaniatega hoiakuid ja hinnanguid siiski kuigivõrd muuta (ja seda ka valideeritakse uuringutega enne ning pärast kampaaniat).
"Henno Viires"
Sa pole lihtsalt Keskerakonna värvides plakatit näinud?

Ühele värvile on juhuslikult hulga tõenäolisem pihta saada kui kahele. Lisaks "Keskerakonna värvides" see erk kollane rikub seose ära. Oravad on oma värvivalikul igal juhul mimikri hästi ära tabanud.
"janek"
Adekvaatse vastuse saab kui võrrelda teistes EL maades tehtud reklaamidega (eeldusel et seal ka samal eesmärgil raha kulutatud)

Ma usun, et piisab sellest kui selgitada välja nende plakatite disainiga tegelenud reklaamibüroo.
Seda kognitiivset dissonantsi ja Irdumist reaalsusest tundub juba olema rohkem kui sovetiajal. Need plakatid tänavatel ainult suurendavad seda.
Tuleb kohe ka stagnaaegne anekdoot meelde:
Mees läheb polikliiniku registratuuri ja palub aega kõrva-silmaarsti juurde.
Registratuurist vastatakse, meil kahjuks pole kõrva-silmaarsti, meil on nina-kõrva-kurguarst.
Mees jääb endale kindlaks, mul on vaja kõrva-silmaarsti, sest ma kuulen parteijuhtide suust üht, aga näen hoopis teist.
"decibel"
Seda kognitiivset dissonantsi ja Irdumist reaalsusest tundub juba olema rohkem kui sovetiajal. Need plakatid tänavatel ainult suurendavad seda.

Kui ma neid propagandaplagusid nägin, siis esimene reaktsioon oli -- "Slava KPSS!", "Au tööle!" ning "Viisaastak nelja aastaga!" on veel puudu.
Oleme õigel kursil, nii hoida...

"ziff"
"decibel"

Kui ma neid propagandaplagusid nägin, siis esimene reaktsioon oli -- "Slava KPSS!", "Au tööle!" ning "Viisaastak nelja aastaga!" on veel puudu.

See on peaaegu sõna-sõnalt see, mida too eurofiilne vanem intelligent räntis. Aga tegelikult on natuke hale ka. The Establishment on võtnud mingi ideoloogilise suuna - rääkinud inimestele, kuidas nad peavad kasinamalt elama hakkama ning nüüd, kui inimesed neid enam sama palju ei armasta, tuleb panna plakateid stiilis "1984."
Ma ei saa aru, milleks kasutada sõnu "vihjab" või "tundub"

Kui otse öeldakse välja, et terve kliima ja rohepööre käib selleks, et plaanimajandust hakkata uuesti ehitama.

"Karum6mm"
"ziff"

See on peaaegu sõna-sõnalt see, mida too eurofiilne vanem intelligent räntis. Aga tegelikult on natuke hale ka. The Establishment on võtnud mingi ideoloogilise suuna - rääkinud inimestele, kuidas nad peavad kasinamalt elama hakkama ning nüüd, kui inimesed neid enam sama palju ei armasta, tuleb panna plakateid stiilis "1984."

Ma ei ole veel "varastes kuuekümnendates", paraku peab aga tõdema, et väga palju enam ei puudu kah :)
Ilmselt on see üheks põhjuseks, miks sihuke idiootlik poliitpropaganda sedavõrd vastukarva on. Omaaegne ideoloogiline vaktsiin toimib siiani -- süda läheb paugust pahaks kui selline solk silme ette satub...
Kas reklaamiseaduse järgi ei peaks mitte olema arusaadav, mida reklaamitakse? Võimalik, et ei pea.

Kui aga reklaamitakse, et mitmekesisus, kliimakaitse ja demokraatia on kõik üks tervik, siis on ju tegemist eksitava reklaamiga. Eksitav reklaam ei ole lubatud.

Võibolla on tegemist poliitilise reklaamiga? Sel juhul, keda reklaamitakse?

Ootaks juba eetikakomitee sekkumist :) Ja üleüldse, ema lööb maha, kui suppi ei söö ...
Freedom, peace & energy independence. Loe orjus, sõda ja vaesus.
"Wesse"
Ma ei saa aru, milleks kasutada sõnu "vihjab" või "tundub"

Kui otse öeldakse välja, et terve kliima ja rohepööre käib selleks, et plaanimajandust hakkata uuesti ehitama.

Huvitav küll miks s**staerakond oma valijatele enne valimisi ei tahtnud rääkida, et rohepööre tähendab meile pikemas perspektiivis ühiskonnana vaesemat ja halvemat elu, seda et osa valijatest peab loobuma reisimisest, kuna lendamine, kütus ja auto omamine muudetakse kalliks, seda et senine ühepereelamu või 90 m2 korter tuleb vahetada 46 ruuduse uberiku vastu ning elektrist saab luksuskaup? Või seda, et rohepöörde varjus ehitatakse meile Putini reziimi laadset riiki? Kas sellepärast, et muidu poleks s**staerakonda valitud?
Rohepöörde põhieesmärk on ilmselt planeedi elanike arvu viimine umbes 1 miljardini. Seda avalikult kommunikeerides palju hääli ei saa. Kui valija enam "õigeid valikuid" ei tee tuleb see shõu ära lõpetada või nagu Saksamaal Afd, USA-s Trump lihtsalt valimistelt kõrvaldada.
Kas me saame NII vähesega hakkama nagu 1miljrd? Oletagem, oletagem... et 1MM hulka jäävad AINULT insenerid, teadlased, matemaatikud, füüsikud, arstid... see Produktiivsem osa keda võiks Inimesteks nimetada. Kõik telefoniaparaatide puhastajad, roheaktivistid jms. "tühikargajad" sinna hulka kuuluma ei saa. Fine. Aga tsivilisatsiooni püsti hoidmiseks on ikka väheee... keegi peaks tuumafüüsiku toru-ummistust ka likvideerima. Keegi peaks raketiteadlase naisele sonegut ka tegema. Keegi peaks nende majas kipsi seina panema. EI?
Palju meil see mõistlik loova-tootva ja teenindava vahekord õieti oligi?
Roheaktivistid kavandavat kollektiivset enesetappu nii ehk nii. a) neid ei arvata 1MM sisse. b) nad arvatakse sisse, koos teiste "tühikargajatega" aga tehniline tsivilisatsioon, millest nad sõltuvad, kukub kokku.
Bizdoffen-schwanz-kaputt-machen mõlemal juhul.
P.S. Mida tehakse nendega, kes ei soovi "kollektiivset enesetappu" kaasa teha?
Roheaktivistid kavatsevad kindlasti selle 1mld sees olla. Ega nad muidu ei täna ei karju, et teised tahavad nende tuleviku ära hävitada. Seega kindlalt varant B.