ivari
See FA on investeermine. Me räägime kauplemisest.
FA kauplemine ja TA kauplemine on nagu siga ja kägu. Selle üle vaidlemine on siiani ja ka tulevikus suht mõtetu. Ega uudistekauplejad ka alguses kohe pudrumägedel ei istu. Olete vast ise näinud, kuidas üks aktsia peale tulemusi suuri sikk-sakke teeb. Kui tõlgendad asja valesti ja oled valelpool kallast, siis saad tongi nii, et matsub.
Pagan, juhtuski see mis ma kartsin - kauplemisideede üle arutelu puudub ja toimub pigem filosoofiline diskussioon teemal kas on üldse asjaga mõtet tegeleda.
Lepiks äkki nii kokku, et iga postitus peab sisaldama vähemalt:
a) mõnda konkreetset kauplemisideed või
b) põhjendatud kommentaari juba ilmunud ideele või
c) õpetussõnu konkreetsete vahendite kohta mida kasutatakse kauplemiseks
Äkki stocker teeb otsa lahti ja seletab kuidas ta kasutab ADXi.
Ericom, mis PRAAd puudutab, siis palun selgita seda kolmnurga kontseptsiooni. Mina näen, et PRAA trend on keeramas üles ja ostaks võimalikult madala hinnaga 50 päeva MA pealt. Stop võiks olla kuskil 34.50 ja target (1 kuu) 42.
Lepiks äkki nii kokku, et iga postitus peab sisaldama vähemalt:
a) mõnda konkreetset kauplemisideed või
b) põhjendatud kommentaari juba ilmunud ideele või
Äkki stocker teeb otsa lahti ja seletab kuidas ta kasutab ADXi.
Ericom, mis PRAAd puudutab, siis palun selgita seda kolmnurga kontseptsiooni. Mina näen, et PRAA trend on keeramas üles ja ostaks võimalikult madala hinnaga 50 päeva MA pealt. Stop võiks olla kuskil 34.50 ja target (1 kuu) 42.
2000-2003 üldine majanduslangus. Kehvas makrokeskkond toob endaga kaasa ka halvad majandustulemused. Kehvas makrokeskkonnas muidugi isegi headel ettevõtetel raske börsil lennata, samamoodi heas keskkonnas kerkib igast sitta pinnale, mis ei peaks seal olema. Alati leidub nii häid ettevõtteid, kes suudavad ka depresiooni ajal vastu trendi ujuda.
Apple
Leidsin Apple'i graafiku üles. Nüüd oleks vaja võrrelda Apple'i tulemusi 2000- 2003. Kas langus oli ikka tulemustes sama suur?
Muidugi kestavad trendid vahel turust olenevalt kas pikemalt või lühemalt kui nad peaksid ja alati esineb väärtuse ja aktsiahinna vahel teatud hälve.
Banaalne, aga nagu üks guru oma raamatus ütles, toimivad kõige paremini kõige lihtsamad näitajad/indikaatorid. Ise pakuks nendeks lihtsateks asjadeks igasugused trendijooned (kolmnurgad jne) koos käibe jälgimisega. Toimib.
Üle- ja alamüüdust näitavad indikaatorid võivad olla oma tipus/põhjas pikemat aega, mille jooksul kaotad hunniku raha, enne kui trend muutuma hakkab.
Banaalne, aga nagu üks guru oma raamatus ütles, toimivad kõige paremini kõige lihtsamad näitajad/indikaatorid. Ise pakuks nendeks lihtsateks asjadeks igasugused trendijooned (kolmnurgad jne) koos käibe jälgimisega. Toimib.
Üle- ja alamüüdust näitavad indikaatorid võivad olla oma tipus/põhjas pikemat aega, mille jooksul kaotad hunniku raha, enne kui trend muutuma hakkab.
Ma siis avaldan ühe enda kauplemisidee. Ei tea, kas see Kaidole sobib
Nexity kaupleb oma langustrendi kanali ülemise serva lähedal. Praegust turu üldist olukorda ja tehnilist pilti arvesse võttes, võiks siit hind languskanali alumisse serva liikuda.
Positsioon tüüp: lühike
Hind soetamisel: 65.34 €
Hinnasiht: 55 €
Stopp-loss: 67 €
Positsiooni hoidmise pikkus: ca 3 nädalat
Hind müümisel: (positsioon avatud)
Teenitud kasum/kahjum:
See on analüüs, mille tegin enda jaoks. Praegu on positsioon avatud. Keskpangad ajasid oma tegevusega üleeile hirmu nahka, kui siiamaani läheb veel positsioonil hästi.
Apple
Nexity kaupleb oma langustrendi kanali ülemise serva lähedal. Praegust turu üldist olukorda ja tehnilist pilti arvesse võttes, võiks siit hind languskanali alumisse serva liikuda.
Hind soetamisel: 65.34 €
Hinnasiht: 55 €
Stopp-loss: 67 €
Teenitud kasum/kahjum:
See on analüüs, mille tegin enda jaoks. Praegu on positsioon avatud. Keskpangad ajasid oma tegevusega üleeile hirmu nahka, kui siiamaani läheb veel positsioonil hästi.
Altran
Ja veel üks minu idee. Positsioon on juba nädal aega lahti. Siiamaani ei ole veel Altran põhjust andnud positsiooni sulgemiseks.
Graafiku pilt on ca nädal aega vana, ei viitsi praegu uut analüüsi teha.
Altran Technologie (ALT) Tundub, et Altrani järsk tõusutrend on lõppenud. Käive on näitand stabiilset langust, MACD on ristumas, momentum suunatud alla.
Hind soetamisel: 4.80€
Hinnasiht: 4 €
Stopp-loss: ca 5 €
Teenitud kasum/kahjum:
Altrani reaalajas graafikut näeb siit:
http://www.zonebourse.com/ALTRAN-TECHNOLOGIE-4610/analyse_technique/
Vabandust, Nexiti juurde läksid ühe teise positsiooni andmed.
Nexiti positsiooni kohta olen endale kirjutanud nii:
Hind soetamisel: 27.16 €
Hinnasiht: 22 €
Stopp-loss: 20 päeva libisev keskmine
Positsiooni hoidmise pikkus: ca 2 nädalat.
Positsioon avatud 10. märts
Teenitud kasum/kahjum:
Nexiti positsiooni kohta olen endale kirjutanud nii:
Hind soetamisel: 27.16 €
Hinnasiht: 22 €
Stopp-loss: 20 päeva libisev keskmine
Positsiooni hoidmise pikkus: ca 2 nädalat.
Positsioon avatud 10. märts
Teenitud kasum/kahjum:
ootoott, kaua treidimisega oled tegelenud ja mis siiamaani protsentuaalselt track record on olnud? Kui pikalt positsioone hoiad, swing- või daytrader?
Ja nii lihtne see ongi... :o). Ma imestan, miks inimesed üldse tööl käivad, börsilt saaks ju palju rohkem pappi kokku ajada.
ADX näitab, kas aktsia on trendis või mitte. Olenemata, kas tõusus või languses. Mida suurem näitaja ADX joonel on, seda kindlam trend. Heaks trendiks loen 30 punkti ja suurem. Alla 30 punkti ADX-ga aktsiat ei vaata, sest siis hakkab aktsiatrend vaibuma või pole alanud.
ADX-iga samal graafikul -DI ja +DI. Kui -DI on ülevalpool +DI on langev trend, kui vastupidi, siis tõusev trend. Kuid üldiselt näed juba hinnagraafikul ära, kuhu trend suundub. On ka crossoverid, aga siis nagunii ka ADX alla 30. Ei huvita.
Edasi. Kui aktsia hakkab liikuma trendile vastassuunas ( närvilised ostjad müüjad uhutakse välja-sisse ), siis hakkan otsima trendi suunas sisenemiskohta.
Ei mingeid MACD, trendijooni, Fibonacci-si, kolmurke jne.
ADX-iga samal graafikul -DI ja +DI. Kui -DI on ülevalpool +DI on langev trend, kui vastupidi, siis tõusev trend. Kuid üldiselt näed juba hinnagraafikul ära, kuhu trend suundub. On ka crossoverid, aga siis nagunii ka ADX alla 30. Ei huvita.
Edasi. Kui aktsia hakkab liikuma trendile vastassuunas ( närvilised ostjad müüjad uhutakse välja-sisse ), siis hakkan otsima trendi suunas sisenemiskohta.
Ei mingeid MACD, trendijooni, Fibonacci-si, kolmurke jne.
Eks ta ongi lihtne ;). Mitte kerge, aga lihtne.
Puhkjapojad, kui kõik sellega tegeleksid, siis see ei töötaks.
ootott, mis sa sellelt graafikult välja loed:
SideKick, vastan ise. Kui tegu on aktsiaga, siis see on langustrendis. Praegu tuleb lühikeseks minna, sest aprillis-mais tehakse madalamad põhjad.
SideKick, ringiseest ma loen välja traditsionaalse pea ja õlad mustri, mis antud juhul vihjab sellele, et moodustunud on lühiajalise tõusutrendi tipp. Isiklikult seda aktsiat ei näpiks enne, kui hind murrab läbi pea alla moodustunud toetustasemest.
mõlemad vastused on valed, analüüsige põhjalikumalt.
SideKick, kas sa tead, et päeva struktuur moodustub sisuliselt 3-4 võimalikul viisil ja et sõltuvalt instrumendist võib esimese 30/60/120 min põhjal prognoosida päeva tippu/põhja 70-80% tõenäosusega.
Kuna hind paremal ringi serval ei kukkunud, siis ei julgeks pea ja õlad kontseptsioonile mängida. Ehk siis ma joonistaks kolmnurga ja jääks ootele.