Palju on minu investeerimispäevikus räägitud sellest, et kauplemine ja investeerimine on läbisegi. Kuna ma eraldi trader kontot kauplemiskatsetuste jaoks teha ei saa, siis kontol on nad ikka koos. Foorumi mõttes saab küll sellise abielulahutuse teha. Ma avan ühe uue väga praktilise foorumi: “Kaido nädala kauplemisidee”. Vorm saab olema selline, et neljapäeval pakuks mõned ideed välja, siis pühapäevani saaks koos arutada ja esmaspäeval teeks ühe teoks. Et nagu tiimitöö või nii.
Kuna ma tahan ennast TA alal harida, siis see oleks hea motivaator kauplemisideid põhjendada ja targematelt nõu saada.
Kas mõni eel-idee ka juba olemas on?
SIRF pole üldse paha mõte
No hard feelings, aga eelkõige võiksid end siiski FA alal harida. Kauplemisega ei hakka sa elukutselisena raha tegema, seega miks raisata kõige väärtuslikumat ressurssi (aega) selle peale millest sul reaalselt kasu pole. Muudel elualadel on FA tundmine samuti kordades kui TA tundmine. Samas saan aru. TA õppimine tundub tore graafikute joonistamisena ja turu läbinägemisena. FA õppimine samas raamatute otsas istumine ja mingite aruannete lugemine ja arvutamine jne...:)
100% nõus Ivari`ga. TA on jura ja jääb ka selleks, väidetagu mida tahes. Kui sa sellega ei tegele ega ürita ka õppida, hoiad oluliselt raha ja energiat kokku. See aja rahakulu mis sellele kulub on tohutult suur ja tulemusi ei anna.
Kuna siin teemas on esialgselt välja pakutud üksainus idee, siis oleks siia nüüd teretulnud nii TA kui FA . Võimalikult lühidalt muidugi.
Nii see asi vist oligi kaidokesel mõeldud?
Nii see asi vist oligi kaidokesel mõeldud?
Põhimõtteliselt võib ju võtta seisukoha, et kauplemine on mõttetu tegevus ja sellega saab ainult raha kaotada. See on täiesti OK arvamine ja neil kes nii arvavad pole siit foorumist midagi otsida. Siia pole mõtet tulla ideedega a la ärge kaubelge.
Mul paar ideed on ja mõningane watchlist ka mille ma aegajalt üle vaatan, aga enne paar sõna sellest mida ma seni vaadanud olen. Kindlasti on see lihtsustatud lähenemine, aga loodan, et kohe hullult materdama ei hakata.
Kasutan stockcharts.com tasuta graafikut, kus on RSI, 50 ja 200 päeva MAd ning MACD. Põhimõtteliselt siis neid aktsiaid mis on alla liikuvate keskmiste otsiks shortimiseks kui teised indikaatorid põhjust annavad ja neid mis pealpool pikaks minemiseks.
Kui nüüd see SIRF ette võtta, siis minu arusaamise järgi MAd ütlevad, et SIRF on üldiselt langustrendis, RSI ütleb, et tükk aega on olnud ülemüüdud, mis nüüd on vähenemas ja MACD ei ütle eriti midagi, sest jookseb 9 päeva MA-ga paralleelselt. Ülemüüduse põhjal võiks ju põrget otsida, aga pigem ma ootaks, et kui põrge nt 10ni tuleb, siis pigem läheks lühikeseks. Kui praegu pikaks minna, siis paneks stopi 5,6 peale. Mõni targem pea oskab kindlasti rohkem kommenteerida. Teretulnud ka fundamentaalsed argumendid SIRFi kohta, mis võiksid ühele või teisele poole minekut põhjustada.
Mul paar ideed on ja mõningane watchlist ka mille ma aegajalt üle vaatan, aga enne paar sõna sellest mida ma seni vaadanud olen. Kindlasti on see lihtsustatud lähenemine, aga loodan, et kohe hullult materdama ei hakata.
Kasutan stockcharts.com tasuta graafikut, kus on RSI, 50 ja 200 päeva MAd ning MACD. Põhimõtteliselt siis neid aktsiaid mis on alla liikuvate keskmiste otsiks shortimiseks kui teised indikaatorid põhjust annavad ja neid mis pealpool pikaks minemiseks.
Kui nüüd see SIRF ette võtta, siis minu arusaamise järgi MAd ütlevad, et SIRF on üldiselt langustrendis, RSI ütleb, et tükk aega on olnud ülemüüdud, mis nüüd on vähenemas ja MACD ei ütle eriti midagi, sest jookseb 9 päeva MA-ga paralleelselt. Ülemüüduse põhjal võiks ju põrget otsida, aga pigem ma ootaks, et kui põrge nt 10ni tuleb, siis pigem läheks lühikeseks. Kui praegu pikaks minna, siis paneks stopi 5,6 peale. Mõni targem pea oskab kindlasti rohkem kommenteerida. Teretulnud ka fundamentaalsed argumendid SIRFi kohta, mis võiksid ühele või teisele poole minekut põhjustada.
Minu esialgsed ideed oleksid:
short RCL 35 juurest
long PRAA 36 juurest
short RCL 35 juurest
long PRAA 36 juurest
Tsiteerin:
Põhimõtteliselt võib ju võtta seisukoha, et kauplemine on mõttetu tegevus ja sellega saab ainult raha kaotada. See on täiesti OK arvamine ja neil kes nii arvavad pole siit foorumist midagi otsida. Siia pole mõtet tulla ideedega a la ärge kaubelge.
Ei ma pole absoluutselt mitte midagi sellist väitnud. Ma väitsin seda, et kui sa tahad kauplemisega raha teenida, siis sa pead sellega ka täiskohaga ja kogu hingega tegelema. Samas harrastuskauplejad, kes 8h tööpäeva kõrvalt teevad paar treidi õhtul tõesti ei teeni. Lisaks siis veel see, et kauplemiskogemusega pole sul muudel elualadel suurt midagi teha, FA investeerimiskogemus annab samas väga tugeva majandusliku põhja.
Ei ma pole absoluutselt mitte midagi sellist väitnud. Ma väitsin seda, et kui sa tahad kauplemisega raha teenida, siis sa pead sellega ka täiskohaga ja kogu hingega tegelema. Samas harrastuskauplejad, kes 8h tööpäeva kõrvalt teevad paar treidi õhtul tõesti ei teeni. Lisaks siis veel see, et kauplemiskogemusega pole sul muudel elualadel suurt midagi teha, FA investeerimiskogemus annab samas väga tugeva majandusliku põhja.
Ja üks veel, mille täna ka teostasin:
PDLI on RSI põhjal ülemüüdud viimasel nädalal, aga müügisurve on nõrgenemas. Fundamentaalselt minu meelest kõvasti alla hinnatud. Ostsin 0.80-ga aprilli 10se calli ja ootan PDLI tõusu vähemalt 12-ni selle ajaga. Kuna tegemist optsiooniga ja kahjum sellega piiratud, siis stoppi pole seadnud.
PDLI on RSI põhjal ülemüüdud viimasel nädalal, aga müügisurve on nõrgenemas. Fundamentaalselt minu meelest kõvasti alla hinnatud. Ostsin 0.80-ga aprilli 10se calli ja ootan PDLI tõusu vähemalt 12-ni selle ajaga. Kuna tegemist optsiooniga ja kahjum sellega piiratud, siis stoppi pole seadnud.
ivari, Eesmärk pole siin kindlasti suure raha teenimine vaid pigem üldhariv. Ei vaidle vastu, et FA valdamine on kasulik. Kui näed võimalust mõnda õppetundi anda, siis see foorum on täiesti OK.
Mulle tundub, et astud praegu vihma käest räästa alla. 3 meetrise puupaadiga pole lihtsalt võimalik Tallinkile konkurentsi pakkuda.
Oled sa mõelnud, miks 10+ bn usd haldavad riskifondid pole suutnud leida viisi, kuidas igasuguste RSI, MACD, CCI jne indikaatoritega järjepidevalt raha teenida?
Oled sa mõelnud, miks 10+ bn usd haldavad riskifondid pole suutnud leida viisi, kuidas igasuguste RSI, MACD, CCI jne indikaatoritega järjepidevalt raha teenida?
Kaidoke, kui Sinu esialgseid ideid tehniliselt jälgida, siis miks otsustasid PRAA long kasuks 36 juurest? Ühest küljest on trend küll üles, kuid samas pole ta kolmnurgast kummaski suunas läbi murdnud. Mind huvitab just Sinu lähenemine sellele, et siis ise midagi kõrvataha panna.
asto, mina ühte ühe väljamaa panga prop-deski tean, kes järjepidevalt teeb sellise näitajaga nagu ADX raha. Kuttidel on silmad punased nagu jänestel ning muu reaalsusega side kadunud, kuid track record on päris muljetavaldav ;-)
ADX- i kasutan mina ka valdavalt.
Sellepoolest hea, et näitab ära trendi suurust. Possud stiilis, trend on su sõber ja sõpra tuleb hoida, mulle meeldivad. Aktsiaid, mis trendis ei ole, neid ma ei puutu. Suht lihtne skeem. Ega TA ei peagi olema selline, et joontetagant hinnagraafikut ei näe.
Sellepoolest hea, et näitab ära trendi suurust. Possud stiilis, trend on su sõber ja sõpra tuleb hoida, mulle meeldivad. Aktsiaid, mis trendis ei ole, neid ma ei puutu. Suht lihtne skeem. Ega TA ei peagi olema selline, et joontetagant hinnagraafikut ei näe.
abesiki
Kas sinu eilne HUM possudega kauplemine oli FA? Ma pigem arvan, et siit tuleb ka kolmas kauplemise viis. "Kõhukas"
Kas sinu eilne HUM possudega kauplemine oli FA? Ma pigem arvan, et siit tuleb ka kolmas kauplemise viis. "Kõhukas"
Karum6mm, mis põhjustel nad kuvarite taga passivad? Execution poole saab ju automatiseerida.
stocker,
esimene tehing oli lambikas-kõhukas-gambling mis iganes, millega joppas.
teine oli Merrill Lynchi upgrade peale ostmine.
esimene tehing oli lambikas-kõhukas-gambling mis iganes, millega joppas.
teine oli Merrill Lynchi upgrade peale ostmine.
Ivari, turgudel on majandustulemustega otsest seost maksimaalselt 20%, kõik ülejäänu on massipsühholoogia, mis allub kindlasti paremini tehnilisele analüüsile.
Arvan, et Kaido on õigel teel.
Mis puutub ajakulusse, siis paari tehnilise analüüsi raamatu läbilugemine võtab tunduvalt vähem aega ja energiat, kui sadade aastaraamatute.
Arvan, et Kaido on õigel teel.
Mis puutub ajakulusse, siis paari tehnilise analüüsi raamatu läbilugemine võtab tunduvalt vähem aega ja energiat, kui sadade aastaraamatute.
loed 2-3 TA raamatut läbi ja raha tuleb nagu muda?