Isamaa 0.0

TaivoS
Karumõmm, kaugel su erakond on?

Reform vaevalt koalitsioonipartneriteta valitsust moodustab, aga Vabaerakonna kui viimase end mitte täies ulatuses täissittunud partei tähetund jäi eelmistesse valimistesse ja nii kahju kui ka pole, ei näe sealt midagi ka tulemas niikaua kuni grupp tegusaid inimesi just seda platvormi ja brändi uueks tulemiseks ei kasuta, mis poleks täna üldse halb mõte (sh koos erakonna esimehe vahetamisega). Nagu polegi enam kedagi täna koalitsiooni juurde võtta. Tõsi küll, poliitilised vaated võivad laperdada nagu tuulelipp tormi käes, aga aatelise inimesena tahaks koalitsioonis kedagi teist näha kui praeguseid äraandjaid. Kõva tulemuse teeb Reform järgmistel valimistel üsna suure tõenäosusega, aga ilmselt mitte piisavalt kõva, et kõigile teistele pähe siristada.

Peab möönma, et mulle läheb poliitika tänaseks rohkem korda kui kunagi varem ja mulle ei meeldi see.

Mul erakonda pole kunagi endal otseselt plaanis olnud. Ma ei meeldi selleks piisavalt inimestele. Aga hetkel - pean tunnistama - olen veidi nagu puuga pähe saanud. Seda selles mõttes, et kui kiiresti, millises mastaabis ja millises suunas asjad liikuma hakkasid. Haiget teeb.
TNT
Ehhheee....

Muideks, isegi nõukogude ajal sõltus pinss sellest kus töötasid ja mis palka said.

oled kindel?
MInuteada arvutati pension vist viimase 2a töötasu pealt. Ja maksimumil oli piir ees.
pahurik
TNT
Ehhheee....

Muideks, isegi nõukogude ajal sõltus pinss sellest kus töötasid ja mis palka said.

oled kindel?

Ei ole tegelikult kindel aga erinevad need pinsid olid . Ja minu meelest see sõltus, et mida tegid ja kus tegid . Mis iseenesest ei ole täna väga tähtis.
Küll aga mul on meeles retoorika, et deklareeri EW oma palk , sellest sõltub sinu pensioni suurus. Mis kahjuks kipub osutuma KELBASeks. Mis minusuguse küüniku paneb õelalt muigama, kui mitte avalikult irvitama.
ikaldus
ttrust
Nii neile kes praegu panustavad suurema summaga praeguste pensionäride pensionisse kui neile kes korjavad praeguste pensionäride nina eest raha ära oma II sambasse.

Mismoodi korjavad nina eest ära? II samba tegelased peavad maksma pensioni nii iseendale kui ka praegustele pensionäridele.

Iga II pensionisambaga liitunu maksab omast netopalga-osast 2% ja sotsiaalmaksu pensionifondi-osast 4% sisse II sambasse. Selle viimase 4%-võrra saavad praegused pensionärid vähem pensionit. Protsendid arvutatakse brutopalgast.
Ma olen hakanud mõtlema, et oman tervet hunnikut asju ning raha, ning selline olukord ainult mulle endale kasulik ning teistele ebasoodne. Samuti, selle võrra, mis mul on rohkem., on teised vähem saanud, savd ka praegu ning süütunne hakkab vähehaaval vaevama... oleks pidanud rohkem kulutama kunagi... või nüüd lausa raiskama hakkama, et asi õiglasem saaks kuidagi...
Pitsat2, sa ei saa seda õiglaseks ajada, sest sina saad siis kulutada ja need teised ei saa. Kingi oma raha riigieelarvesse!
Varsti seisab see meil ees.
Nagu minu vanaisa tegi.
Masendav.
No ja seda ei taha endale tunnistadagi -lõpuni mõelda - et ei tea, millal oss, urve ja peep selle ttrusti mõtte pääle tulevad.
pitsat2
No ja seda ei taha endale tunnistadagi -lõpuni mõelda - et ei tea, millal oss, urve ja peep selle ttrusti mõtte pääle tulevad.

Nende kolme kommunisti kõrval ei tohi unustada ikkagi tõelist mõttehiiglast tädi mariannet. Suurtähe kasutu(matu)s siinkohal teadlik valik.
TNT

Minu kuuldud meenutuste järgi oli pension pool viimase 3-e aasta palgast ja max 110 rubla. Tervistkahjustavate töökohtade ja pika staaži korral oli cap kõrgem.
Aga muidu loomult oluliselt "parempoolsem" kui praegu. 80 rutsi kuus teeniv õpetaja hakkas pensi saama 2 korda vähem kui 160 rutsi kuus teeniv autojuht,
Kobisema polnud ka kuhugile minna.
TaivoS
Kui on üldse mingi koht, kus president peaks käe ette panema ja ilma rahva mandaadita plaanitud muudatused tagasi lükkama, siis on see Tsahkna ja teiste elukunstnike pensionireform.

Pensionireform ei pruugi meeldida, aga väga järsku midagi ei muutu. Sellega võrreldes on tulumaksuvaba miinimumi kaotamine (alates teatud sissetulekust) ja abikaasade ühise tuludeklaratsiooni kaotamine paljudele palju suurem ja järsem löök.
marker
TNT

Minu kuuldud meenutuste järgi oli pension pool viimase 3-e aasta palgast ja max 110 rubla. Tervistkahjustavate töökohtade ja pika staaži korral oli cap kõrgem.
Aga muidu loomult oluliselt "parempoolsem" kui praegu. 80 rutsi kuus teeniv õpetaja hakkas pensi saama 2 korda vähem kui 160 rutsi kuus teeniv autojuht,
Kobisema polnud ka kuhugile minna.

Minu mälu järgi olid mingid alternatiivid - et kas viimase aasta keskmine palk või ... määras pensioni suuruse. Max 120 rubla, piisava pideva tööstaaži puhul 10% otsa - 132 rubla. Võib-olla olid mingid eripensionid ka ja personaalpensionid olid kindlasti.
Kui see I pensionisamba reform tulevastes pensionites nii vähe muudab, nagu mõned väidavad, siis milleks üldse pensionisüsteemi põhimõtteid muuta? Kui ei muuda pensioneid, siis riik ei saa väiksemapensioniliste pensioneid tõsta suuremate pensionisaajate arvelt. Aga kuna seda reformi siiski tehti, siis paistab, et pensionites hakkab tulevikus kõvasti muutuma. Päris halvemuse poole.
Ehk siis, selle asemel et tõsta ennaktempos pensioniiga, läheb kremlimeelne vasakvalitsus, mille koosseisus on ka IRL, pensionisüsteemi ülesehituse põhimõtete kallale.
Pensoniiga 105-ni tõstes usun, et saaks 50000 penssi ka maksta. Mõelge, milline valimislubadus.
Henno Viires
Peaminister Ratas toetab kodakondsuse nullvarianti

Kell läks käima ... siiani on Tsahkna, Muuli, Sester jt. sotsiaalmeedias a la Facebook aktiivselt kiitnud valitsuse viimase aja otsuseid maksude ja pensioni valdkonnas ja sõimanud kriitikuid. Tahaks nüüd näha - kui ruttu end rahvuslik-konservatiivseks erakonnaks tituleeriva IRL juhtfiguurid end sellest plaanist distantseerivad.

P.S. Eritähelepanu all on IRL rahvuslaste ühenduse esimehe Tarmo Kruusimäe kiirus arvamust avaldada.

Kokkuvõtte aeg. Tsahkna tegeleb FBs peamiselt Jürgen Ligi kallal vingumisega, Sester postitab pilte Brüsselist, Tarmo Kruusimäel on palju kõike muud öelda kui rahvuslik-konservatiivse erakonna rahvuslaste ühenduse esimehel võiks olla ...

Kalle Muuli on aga lõpuks ligi nädalase hilinemisega segast juttu ajanud veidi - Kalle Muuli: kodakondsuspoliitika üle peavad otsustama kodanikud

"Kui Keskerakond võtab järgmiste riigikogu valimiste üheks teemaks kodakondsuspoliitika, siis on kodanikel võimalik teha selge valik. Kes soovib praeguse kodakondsuspoliitika jätkumist ega soovi Eesti kodakondsuse „lennukilt külvamist“ mittekodanikele, see hääletab Isamaa poolt. Kes aga soovib anda Eesti kodakondsuse lihtsustatud korras 80 000 halli passi omanikule, see hääletab Keskerakonna või sotsiaaldemokraatide poolt," selgitas IRL-i fraktsiooni liige.

"Seepärast pooldan ma ka peaminister Jüri Ratase ettepanekut küsida rahva arvamust ja arutada kodakondsuspoliitikat avalikult järgmiste riigikogu valimiste kampaania ajal," lisas ta.

Mina isiklikult arvan, nii et kui erakond ei toeta kodakonduse andmist, siis ei saa toetada ka selle arutelu - teema on päevakorrast maas ja niisama tühjale jutule pole mõtet aega raisata. Aga eks Kalle üritab tagumikku ikka kahele toolile toetada, toetada Keskerakonda ja Ratast, samal ajal ka IRL võimalikele valijatele meeldivaks jääda ... unustades, et praktikas selline tegevus lõpeb varem või hiljem toolide vahel põrandal istumisega.

Samal ajal on Mart Laar selgel ja konkreetsel seisukohal

Mart Laar: Isamaad sisaldav valitsus nullkodakondsust ei kehtesta.
Laaril on õigus....ainult, et Isamaad pole olemas. On kamp keskpärakulisi amööbe, kes üritavad võtta mis võtta annab. Sest pudrupoti lõpp on lähedal ja uueks valitsemisperioodiks on perspektiiv tootvale tööle suunduda....
Henno Viires
Peaminister Ratas toetab kodakondsuse nullvarianti

Kell läks käima ... siiani on Tsahkna, Muuli, Sester jt. sotsiaalmeedias a la Facebook aktiivselt kiitnud valitsuse viimase aja otsuseid maksude ja pensioni valdkonnas ja sõimanud kriitikuid. Tahaks nüüd näha - kui ruttu end rahvuslik-konservatiivseks erakonnaks tituleeriva IRL juhtfiguurid end sellest plaanist distantseerivad.

P.S. Eritähelepanu all on IRL rahvuslaste ühenduse esimehe Tarmo Kruusimäe kiirus arvamust avaldada.

Siin mu kiri Marko Mihkelsonile ja tema vastus:
Siin veel huvitav teemaarendus samal (kodakondsuse nullvariant) teemal https://fp.lhv.ee/forum/free/131413?postId=2752706
Olen sama meelt, et vaid ühest (Tsahkna) avaldusest ei piisa (mis täna isegi enam avalehel polnud leitav). Peate põhimõttelise otsuse langetama, kas teete edasi koostööd Eestit kui rahvusriiki hävitava erakonnaga või seisate sirge seljaga selle vastu, võttes aluseks oma rahvuslikud põhimõtted, mis teile kunagi edu tõid. Senised paar kuud reaalselt Ossinovski juhitud Ratase valitsuses on näidanud, et IRL on nõus oma väärtustest ja põhimõtetest nõus osaliselt või täielikult loobuma ja see teeb tagasivalimise ääretult raskeks. Loodan, et Tsahknal leidub selgroogu kogu selle teema läbianalüüsimiseks ja õigete järelduste tegemiseks - enne kui lootusetult liiga hilja.

Tere Tanel, iga analüüs on kasuks. Nõus, meil käib praegu tõsine töö erakonna uue kommunikatsiooniplaani tugevdamiseks. Margusel on selgroogu ning allaandja Isamaa kindlasti ei ole. Läbi 25 aasta oleme ikka erinevatest olukordadest läbi tulnud. Nii ka nüüd :-)
Milles seisneb see "Marguse selgroog", kui iseenda põhimõtted on juba kapitaalselt jalge alla ära tallatud?

Kas Marko Mihkelson üritab teha halva mängu juures head nägu?
Saite ju isegi aru - uut kommunikatsiooniplaani on vaja, mitte vanade ja edu toonud põhimõtete austamist.