Isamaa 0.0

Mulle tundub, et vasakpoolsete, parempoolsete, liberaalide ja poliitikute tampimise ning Edgari ja Repinski peatamise teemade kõrval on päevakorras uus oluline teema, mis väärib eraldi käsitlemist.

Alustuseks sobib hästi see uudis: IRLi eestseisus arutab aukohtu ettepanekul Peeter Laursoni väljaheitmist

Peeter Laurson (koos Mihkel Lotmaniga) on see IRL liige, kes kritiseerib avalikult IRL koalitsiooni Keskerakonnaga, samuti selle tagajärjel ees ootavat astmelist tulumaksu ja muid "keniaalseid" maksumuudatusi.

Loost saame teada, et lisaks moraalsele pankrotile on IRL ka rahaliselt pankrotis. Samal ajal on üks erakonna juhtfiguure juhtumisi Eesti Vabariigi rahandusminister.

Miks uus teema?
ttrust, las olla teema, eraldab sikkudest..
Henno, tänud sulle,et Isamaale teema tegid. Nii harva kui reformierakondlane õla alla paneb. Nüüd saab kuhugi viiteid IRLile panna:
Kaia Iva: kohalikud omavalitsused peavad hakkama sotsiaalteenuseid korralikult andma
http://epl.delfi.ee/news/eesti/kaia-iva-kohalikud-omavalitsused-peavad-hakkama-sotsiaalteenuseid-korralikult-andma?id=76445759
Teemasid on palju jah, pooled ja ka see siin sobiks ühte "tambiks populiste ja selgrootuid poliitikuid" teemasse.
Aga jah, teemale siin vast sobiks ka "Isamaa/IRLi deathwatch" nimeks, punt moroneid kes praegu ilmselt viimasedki hääled maha mängivad roosade ja puutinlastest broileritega paaritudes.
opex, küstlused näitasid, et järgmistel valimistel on künnise ületamine kahtlane, vaevalt, et populaarsus oleks reformga koos ka tõusnud, seega võeti ette samm kühveldada raha tasku kuni võimalik on. Lisaks siis võimalus, et piisavalt raha loopides osadele valijatele, õnnestub see enda teeneks promoda.
Võimalik, ja näitab ka mis tegelastega tegu. Selle asemel, et proovida populistliku vasaknihkega maha mängitud parempoolsete (paljude inimeste) toetus taastada ja siduda rahvuslusega (mille EKRE neilt lihtsalt üle lõi) tehakse mingit eriti selgrootut ja läbinähtavalt odavat asja. Edu neile suitsiidis.
opex, ma saan aru, et sa ennustad EKRE-le suurvõitu? IRL kaob, Rehv kukub 10 peale, sotsid jäävad sinna kus nad on, vabakad teevad oma margi lõpuni täis, kesk läheb keskelt lõhki.
Kas just suurvõit, aga nagu EKRE ise on öelnud, järgmise valitsuse moodustamisel aastal 2019 muutuvad nad hädavajalikuks. Ju siis ennustavad endale saadikukohtade mitmekordistumist. Aga siis võib vabalt juhtuda, et just EKRE-le endale tehakse kambakas, valitsuse moodustavad KE, RE, SDE. IRL parlamenti enam ei pääse.
ERSP sõnastas kõik olulisemad põhimõtted ja loosungid, mille järgi Eesti riik vabanes ja uuesti üles ehitati, kuid... inimestele ei meeldinud eriti need karused dissidendid, eilsed poliitvangid ja katlakütjad. Tulid noored karjeristid (osaliselt komsomolist), moodustasid Isamaa, võtsid üle ERSP kõik olulisemad loosungid, kuid esitasid neid löövalt ja seksikalt. Ning said võimule.
Praegu on sama lugu. Kõik saavad aru, et EKREl on põhiasjades õigus, aga keegi ei taha end samastada äärmuslaste ja foobidega. Lisaks on EKRE pink väga lühike, Helmete järel veel paar meest ja kohe algab nö külafilosoofide sektsioon. Kui nüüd tuleks keegi, kes EKRE loosungid üle võtab, kuid esitab neid lugupeetud inimeste särava naeratuse ja edulõhnase õhinaga, siis on võim tema.
Homemaker
ERSP sõnastas kõik olulisemad põhimõtted ja loosungid, mille järgi Eesti riik vabanes ja uuesti üles ehitati, kuid... inimestele ei meeldinud eriti need karused dissidendid, eilsed poliitvangid ja katlakütjad. Tulid noored karjeristid (osaliselt komsomolist), moodustasid Isamaa, võtsid üle ERSP kõik olulisemad loosungid, kuid esitasid neid löövalt ja seksikalt. Ning said võimule.

Need noored karjeristid tulid pigem Res Publica´ga. Kallas sai RP toel eurovoliniku koha, ühtlasi pidi järgnema RP ja RE ühinemine. Kallasel koht käes, RE saatis RP pikalt, Isamaa korjas nad üles. Saatuslik viga ja Isamaa hukk.

ttrust
Miks uus teema?

noblesse
Henno, tänud sulle,et Isamaale teema tegid. Nii harva kui reformierakondlane õla alla paneb.

Ma arvan, et see teema on oluline investeerimise seisukohast (me oleme ikkagi investeerimisfoorumis, olgugi alajaotuses "Vaba teema"). Pööre vasakule ei tähenda ettevõtjatele, investoritele ega ettevõtluskeskkonnale ja investeerimiskliimale midagi head. Eestis on investorite ja ettevõtjate huvide kaitseks vaja tugevat parempoolset erakonda - IRL ja Reformierakond kandsid kunagi seda rolli.

Kahjuks on oravatel viimasel ajal fookus hajunud ... kui pehmelt öelda :)
IRL on aga valijatele lubatud kursist kitsa ringi broilerite "tsahkerdamise" tagajärjel järsult eemaldunud.

IRL defineerib end rahvuslik-konservatiivse erakonnana

Samalt lehelt leiame vähemalt kolm põhimõtet, mille vastu praegune IRL toel loodud koalitsioon on juba panustamas.

IRL on vastu poliitikatele, mille tulemusena Eesti keel ja kultuur ohtu satuvad.
IRL on seisukohal, et hea elu aluseks peab olema üksnes töö ja ettevõtlikkus. Riigi abirahad peavad tagama hädasolijatele toimetuleku, kuid mitte hea elu.
IRL on seisukohal, et riik, kes on võlgu, ei ole vaba. Seetõttu peame oluliseks hoida riigieelarve tasakaalus.

Mina Reformierakonna liikmena ei ole mitte alati RE poolt hääletanud, olen seoses elukoha vahetustega aastate jooksul hääletanud erinevates valimisringkondades, RE on olnud esimene valik ja IRL teine, kuid juhul kui minu ringkonnas on IRL nimekirjast olnud võtta tegijam poliitik kui RE nimekirja parim tegija, siis olen hääletanud IRL kandidaadi poolt.
Tegemist on pigem dilemmaga,et valija ootab partei programmide täideviiist ja valija ei saa aru,et oma nõudmist saab ta loota ainult saadiku pädevuse piires kui saadik on Riigikogus. Riigikogus peaks saadik kaitsma niipalu kui saab valija huve, kuigi ta on oma otsustes vaba ja tagasi teda kutsuda ei saa.

Mis puudutab Valitsust, siis siin enam valija ei saa nõuda programmi täitmist,kui siis ainult juhul kui partei saab 51 häält.
Kõigil teistel juhtudel sünnib Valitsus kompromissina ja partei saab ainult oma seisukohti kaitsta. Küll aga Valitsus kujundab oma prioriteedid ise ja ajalugu näitab ,et prioriteedid on tavaliselt valitsusjuhtide nägu.

Valijad,kes arvavad ,et Valitsusse saades saab oma ideid ja programme ellu viia valitsusliitude puhul eksivad.
_____

Ei ole ka loogiline,et üks partei,kes Eestis tegutseb peaks kogu aeg koalitsioonis olema ja ootama oma 51 häält. Kompromiss on poliitika oluline osa.

Ma ei ole reformi vastane,olen ka ise olnud reformi liige kuni reform tegi keskiga diili kuskil 2000 alguses. Läksin tänasesse IRLi. Ja mu esimene reaktsioon infole oli üsna valuline. Teisalt keegi ei taha poliittikaga tegeleda ja need kes seal on, peaksid täna saama meie tuge.

Ma soovitasin Tsahknat esimeheks juba aastaid tagasi ja leian,et noorte aktiivsus kaalub vahest üles selle ,et vanad oma joru ainult kommentaariumides ajavad.

Minu meelest tänase valitsuse ja koalitsiooni suurib probleem on see,et Keskerakond on liialt kriminaalne. Küll on nende liikmed kriminaalid ja küll on ise kriminaalsüüdistuse saanud jne.

PS: IRL ei ole täna enam kellelegi võlgu.

Minu meelest on Tsahkna täiesti kõlbmatu parteijuht just IRL -tüüpi parteile, kus partei ise üritab oma sõnades olla ausam, puhtam, valgem, otsekohesem, põhimõttekindlam, vähem korruptsioonialdis.
Henno Viires

Peeter Laurson (koos Mihkel Lotmaniga) on see IRL liige, kes kritiseerib avalikult IRL koalitsiooni Keskerakonnaga, samuti selle tagajärjel ees ootavat astmelist tulumaksu ja muid "keniaalseid" maksumuudatusi.

Puhas, klassikaline Peteri Printsiip. Meil on üks tervet mõistust omav tegelane. Sellele tuleb kinga anda :)
Panen siia klassikat Sven Sesterilt: http://ekspress.delfi.ee/a/64989870
Tegelikult on see päris naljakas, kui see poleks tõsi olnud ...
Meenutab lugu kuidas saavad kokku kaks vana tuttavat ärikat.
Üks küsib, kiidas teisel läheb. "Ah mis ta siin läheb, 1€-ga ostan, 3€-ga müün ja sellest kahest protsendist elangi."
Teie siin naerate, HAHAHAHAHAHAHAHA, aga Kert Ämmapets on IRL'i majandusteemade point man. Tema on see, kes selles valitsuserakonnas majandusblokki juhib. Mucho funny?
Aastaid tagasi, nii umbes 15 või midagi, õnnestus Tsahknaga ühes seltskonnas olla. Muuhulgas mängiti ka seltskonnamängu Maffia. Tolle õhtu põhjal - ei ole mina varem ega hiljem teist nii libedat venda näinud, kes sirge näoga sulle suu sisse valetab. Uskumatult ebasiiras inimene.
http://uudised.err.ee/v/majandus/493cf8cc-ea4d-451b-bd0f-11731e750337/automaks-rakendub-ka-omanikuvahetuse-korral
Kui algselt plaanis uus võimuliit kehtestada autodele esmaregistreerimisel riigilõivu, siis nüüdseks on jõutud kavani maksustada 2017. aasta juulist ka omanikuvahetust.

IRL võiks põrgus heleda leegiga põleda!