Isamaa 0.0

Lülisamba üheks karakteristikuks on ka painduvus. Sellega Isamaal probleeme ei paista olevat. Tõsisem väljakutse oleks lisaks selgroole investeerida ka lihasmassi kasvatamisse, mis lubaks selja sirgu lüüa. On hea teada, et Isamaa allaandja pole, aga soovitaks hoiduda ka alttõmbamisest ja ülesandmisest...
Isamaa lipukirjad: "Maksud peavad olema lihtsad ja arusaadavad!", "Maksudega ei mängita!". Kõik see on asendunud Marguse Selgroo jabura sõnavahuga.
Vaatasin AK'd ja tekkis tahtmatult mulje, et Reinsalu stilist kohendab oma hoolealuse look'i vastavalt IRL'i reitingule :)

Veebruar 2015 IRL reiting 14%

Veebruar 2017 IRL reiting 7%
Pilt number 2 justkui viitaks arvestatavale pohmellile.
Eks nad seal kõik poliitilises pohmellis ole ... Situatsioon on umbes selline, et ma tükk aega varem näen küll, et kivimüür on ees, aga sellegipoolest põrutan autoga otse vastu müüri.
Mul on tutvusringkonnas ports vanakooli progressiivseid rahvuslasi. Toredad, targad inimesed. Kohati kampsuniga. Kohati ülikonnaga. Mõned mehed. Mõned naised. Vanus 40-50. Kui ma hindan nende hetke sentimenti, siis IRL on kaotanud teatud oma core valijad suhteliselt lootusetult. Sotsidega mehkeldamist peetakse maailmavaateliselt andestamatuks ning kurjad ollakse ka alkopoliitika peale. Ikka tohutu kurjad - kuigi tegemist pole mingite viinaninadega.
Karum6mm
Mul on tutvusringkonnas ports vanakooli progressiivseid rahvuslasi. Toredad, targad inimesed. Kohati kampsuniga. Kohati ülikonnaga. Mõned mehed. Mõned naised. Vanus 40-50. Kui ma hindan nende hetke sentimenti, siis IRL on kaotanud teatud oma core valijad suhteliselt lootusetult. Sotsidega mehkeldamist peetakse maailmavaateliselt andestamatuks ning kurjad ollakse ka alkopoliitika peale. Ikka tohutu kurjad - kuigi tegemist pole mingite viinaninadega.

IRL on juba mõnda aega selgelt vasakpoolseid asju läbi surunud - nt tasuta kõrgharidus, madalapalgaliste tulumaksutagastus. Seega sotsidega semmimine ei tohiks ju olla üllatus. Mind ennast häirib rohkem nende kuulumine Ühtse Venemaa vennaspartei juhitavasse koalisatsiooni. Näitavad ju küsitlusedki, et venelaste hulgas on valitsuse toetus kõrge, eestlaste hulgas palju madalam. Eesti rahvuslaste parteile nagu imelik valitsus, kuhu kuuluda.
Arvatavasti on see ka nende jaoks viimane valitsus kuhu nad kuuluvad...
...siin võib Riigikogus olemises ka vahe sisse tulla.
No kui Riigikogusse saamises auk sisse tuleb, siis see kamp läheb laiali. Iseenesest ei ole midagi halba selles, et ideoloogia kaotanud erakond vedru välja viskab - meenutagem või Koonderakonda. Murettekitavam on see, kellele lähevad need hääled, mis muidu läheksid IRLile. No reformaritele ei lähe ju, ega? Vabaerakond on samuti näidanud, et munasid ja selgroogu ei ole - seega sinna ka ei lähe. Sotsidele ja keskile ka mitte. Üle jääb...? :P
Järgmised Riigikogu valimised annavad tulemuse, kus ilma EKREta valitsust teha ei saa. See võib mitte meeldida, aga niimoodi juhtub. Ja süüdistada võivad selles ainult reformarid ja IRLi tüübid ise.
Marvin
No kui Riigikogusse saamises auk sisse tuleb, siis see kamp läheb laiali. Iseenesest ei ole midagi halba selles, et ideoloogia kaotanud erakond vedru välja viskab - meenutagem või Koonderakonda. Murettekitavam on see, kellele lähevad need hääled, mis muidu läheksid IRLile. No reformaritele ei lähe ju, ega? Vabaerakond on samuti näidanud, et munasid ja selgroogu ei ole - seega sinna ka ei lähe. Sotsidele ja keskile ka mitte. Üle jääb...? :P
Järgmised Riigikogu valimised annavad tulemuse, kus ilma EKREta valitsust teha ei saa. See võib mitte meeldida, aga niimoodi juhtub. Ja süüdistada võivad selles ainult reformarid ja IRLi tüübid ise.

Minu hääl kandub küll IRL-lt nüüd reformile üle. Vähemalt praeguse seisuga. Vahepeal sai toetatud ka sellist rumalust, nagu vabaerakond, aga eks ma üritan eluraskustest õppida.
Kutsun teisigi seda järgima. Puhtalt protestist.
Reform on muutumisvõimetu monstrum. Sellele hääle andmine on amoraalne.
Marvin

Kusjuures mul vaadates mingist viimast Foorumi saadet turgatas pähe, et Ref võiks vabalt EKRE-le läheneda. Saates olid vana Helme ja Pevkur paljudes asjades ühtselt meelel. Saaks järgmistel valimistel sellest saastavalitsusest lahti.
EKRE probleemid on mu meelest KE ja VE kombo: pink äärmiselt lühike (nagu Keskil) ja programmi puudumine (nagu VE-l). Esimene neist on tõsine probleem iga partneri jaoks, kujutage ette EKRE versiooni Repinskist... Teine jälle on väga hea omadus - kannatab koalitsioonileppesse kirjutada peaaegu kõike.
sakuska
.. kujutage ette EKRE versiooni Repinskist...

Pole vaja väga kujutlusvõimet rakendada, minuarust Jaak Madisson umbes täpselt sama asi ongi.

EKRE-l oli kunagi väga vasakpoolne arusaam majandusest. Nende võtmesõna: "kõik tuleb riigistada".
Ehtne nõukogude sotsialism vaatas arusaamast välja. Kuna nad on rahvuslased, siis kogu kompott on: rahvussotsialism.

EKRE probleem on selles, et pink on äärmiselt lühike. Sisuliselt on see kahe mehe partei, kusjuures see teine mees kodab esimese mehe sõnu.
ttrust
EKRE-l oli kunagi väga vasakpoolne arusaam majandusest. Nende võtmesõna: "kõik tuleb riigistada".
Ehtne nõukogude sotsialism vaatas arusaamast välja. Kuna nad on rahvuslased, siis kogu kompott on: rahvussotsialism.

EKRE probleem on selles, et pink on äärmiselt lühike. Sisuliselt on see kahe mehe partei, kusjuures see teine mees kodab esimese mehe sõnu.

Mul jääb mulje, et need majandusseisukohad on muutunud. Pink on tõesti jube lühike, samas usuks, et vajaduse korral oleks EKRE valitsusse pääsemise nimel ka mitteparteilastest ministrite esitamisega.
mx77
Pink on tõesti jube lühike, samas usuks, et vajaduse korral oleks EKRE valitsusse pääsemise nimel ka mitteparteilastest ministrite esitamisega.

Kuidas kõlaks "justiitsminister Varro Vooglaid"? Minu jaoks õõvastavalt.
No Vooglaiu saamine justiitsministriks on võimatu juba tema segaste rahastajate tõttu.
Eks iga valitsus moodustatakse koalitsiooniläbirääkimiste käigus.
Ma olen ka mõni kord valinud IRL i. Mõni kord REF i.
Ausõna , ma EI VALI ENAM MITTE KUNAGI IRL i. MITTE KUNAGI.
Minu jaoks sai see kino otsa iseenesest ammu, selle Kodukulud alla temaatikaga.
Siis ma pettusin selles seltskonnas absoluutselt. Tänane toimuv lihtsalt kinnitab seda pikaajalist nägemust.
Keda valida?
Lihtne; kui mõistuse hääl REFis võidab, s.o. Kallased siis saab neid jälle valida...
teine optsioon on ilmselt EKRE.