Kes garanteerib, et homme ei kuku Hepsori kontori peale meteoriit?
Very funny :D
Minu meelest olid nii Toomase (autot juhtida ei tohi, aga püksid oskab läbi häda ise jalga panna) kui ka Mari (terariistade kasutamine rangelt keelatud, ajab tihti omavahel segi termineid "sinine", "üles" ja "neljapäev") "analüüsid" suurepärased! Toetan nende väärt mõtteid kõigi kolme käe 13 sõrmega!
Märkisin 1%+ emissiooni mahust.
Märkisin 1%+ emissiooni mahust.
"jrehand"
Invictus vist viitab fikseeritud ehituse marginaalile, millest esimesel lehel juttu on. Aga, kes otsustab mis on õiglane fikseeritud marginaal homme ? Äkki homme öeldakse et, ehitushindade volatiilsuse tõttu on ehitus tegevuse risk oluliselt kasvanud ja marginaal peaks olema hoopis 15% ? Väike investorile vist veto õigust ei anta ? Kogu see fikseeritud marginaali struktuur tähendab seda, et M ja P jaoks on sisuliselt risk maandatud ja kogu sellest kooslusest tulenev risk on mugavalt liigutatud Hepsorisse. M ja P jaoks on ainuke risk vist ehitushindade tõus ehitusperioodil, kui õigesti aru sain. Minu hinnangul vajab see dünaamika detailsemat selgitamist.
Sel juhul soovitan lugeda prospekti, kus Mitt&Perlebachi oli mainitud vist 61 korda :)
Hepsoril on nagu aru saan 4 omanikku, M ja P 2 omanikku? 2 ei kattu? See kui hinnad poleks õiged, peaks need 2 omanikku Hepsoris kohe kisa tõstma, sest kahjustatakse nende huve? Olukord ise reguleerib ennast. On mu loogika korrektne ja väikeinvetoril siin muretsemiseks küll põhjust pole.
Jah aga, Hepsori kontrollpakk ju M&P osanike käes, siis ikka väga ju ei reguleeri ? BLRTs on väike osanikud ka mitu aastat kisa teinud kasu sellest nagu väga ei ole olnud.
Õnneks Merko ei tee kunagi emaettevõttega tehinguid :)
Häirib väga tugevalt see kvaliteetinvestoriks saamisele ajalise piiri kehtestamine homseks õhtuks. Siinkohal ma ei anna mingit hinnangut Hepsori pakendi sisule, aga kui üks-kõik milline müügimees tuleb mulle rääkima, et see on "ainult täna" ja "ainult Sulle" tüüpi sooduspakkumine, siis tekkib mul küll raskekujuline äratõukereaksioon ja diili ei toimu. Nüüd siin murrangi pead, miks siis see kord selline konks pakkumises, mis on selle tagamõte, kes saab kasu, millist kasu saadakse ja kas ma äkki ise mõtlen liiga eelarvamuslikult...
SAUNA IPO ajal toimus ennustusvõistlus, kus võitja sai kerise. Kas Hepsori täpseim hinnaennustaja võiks saada mõne Hepsori toote?
"rivo20"
SAUNA IPO ajal toimus ennustusvõistlus, kus võitja sai kerise. Kas Hepsori täpseim hinnaennustaja võiks saada mõne Hepsori toote?
Tellise, vabalt valitud kohta :)
"rivo20"
Ilusa suure mütsi :)
"privador"
Hepsoril on nagu aru saan 4 omanikku, M ja P 2 omanikku? 2 ei kattu? See kui hinnad poleks õiged, peaks need 2 omanikku Hepsoris kohe kisa tõstma, sest kahjustatakse nende huve? Olukord ise reguleerib ennast. On mu loogika korrektne ja väikeinvetoril siin muretsemiseks küll põhjust pole.
Nende kahe suud topitakse raha täis enne kui suu lahti jõuavad teha :)
Mis omakorda võib panna suuromanikud kahvlisse, kui väikeosanikel on liiga suur väike osa, siis võivad hakata hoopis suuromanikelt küsima rohkem, kui suu muidu mahutaks, selle eest, et elu ebamugavaks ei teeks.
Ega pätti teha on võimalusi palju, kõik taandub vaid sellele, kui usaldusväärsete inimestega on tegemist, kes on kogu asja ees ja taga.
Ka otseste seotud ettevõteteta börsiettevõtte juhtkond võib teha diile läbi oma sõprade ja tuttavate nii, et keegi isegi midagi ei tea.
Mina igatahes Hepsorit märgin ;)
Kui Hepsor emiteeriks näiteks mitte 800 000 (siin ja edaspidi selles postituses kõik numbrid ümardatud) vaid 8 000 000 aktsiat sama hinnaga ehk mingi 12 euri ja kaasaks kokku ca 100m, kuna ta on just jõudnud Eesti Energiaga (Enefiti puuk) kokkuleppele Eesti Energia 80% osaluse ostuks Enefitis 100m eest, siis oimetu arutleb, et see tulevik on helge unistus ja keegi ei tea kuidas läheb ja riskid ja koroona ja Evergrande, ma vaatan, et ikka 1,5m tuleb 2021 kasum ja peale emissiooni aktsiaid kokku 11 miljonit, seega teeb see P/E suhte 100, see on ikka väga oimetuks lööv.
Ostan parem siis 12ga, kui kõik need arendused on valmis ja suur kasum teenitud.
Häbi peaks olema sellel lehel, kes selliseid asju levitab
Tänan tähelepanu eest
"Karum6mm""msr"
Mulle meenub lähiajaloost, et hr Liivamägi ütles LHV IPO hinna kohta, et see on ülehinnatud(sic!) ja ma pean tunnistama, et tookord see analüüs mõjutas mu mõtlemist kuigi ma ise jõudsin teisele järeldusele. Täna on mul tunne, et tuleks just vastupidiselt lugupeetud analüütikute väidetele reageerida! Siiski, Hepsori IPO tundub küll olevat atraktiivne, arvestades konjunktuuri ja perspektiivi. Ja kui suuromanikud ei kiirusta müüma, siis ma arvan, et aktsia turuhind hakkab liikuma sarnaselt LHV-le.
Oligi toona ülehinnatud. Vaatasid, kust otsast aga tahtsid...
Natuke oli, aga mitte igast otsast!!
"PeaLiK"
...
* Ettevõttega tuleb kaasa abesiki mojo - kui ta suutis jaeinvestorid toru sisse pandud ventilaatorit ostma panna, asi siis vineerist korrusmaju müüa.
...
Helenius suutis jaeinvestoreid nii mõndagi ostma panna, aga päriselu projektides läks palju raskemalt...
Loowi
Ma ei väsi kordamast. Suhtarve saab vaadata short-term kuidas keegi tahab. Loeb kuidas nad long term indikeerivad.
Oleme öelnud enne isegi kui kõik likvideeriks oleks hinnanguliselt saadav cash 25-29m.
Klassika oleks see, et vahetult enne IPOt lükatakse siit sealt midagi rahaks, kasum X miljonit ja kõik nägu naerul märgivad ala kordades kõrgema valu pealt kuna P/E 5. Aga see poleks kuidagi õige.
Ei saa midagi teha, see ajalooline P/E meeldib paljudele.
Saab ainult ajas tõestada.
Lihtsat milles probleem v vastuolud, et tuleme low cycles.
Aga palju asju tiksub backgroundil. Mõni realiseerub varem, teine hiljem.
Ma ei väsi kordamast. Suhtarve saab vaadata short-term kuidas keegi tahab. Loeb kuidas nad long term indikeerivad.
Oleme öelnud enne isegi kui kõik likvideeriks oleks hinnanguliselt saadav cash 25-29m.
Klassika oleks see, et vahetult enne IPOt lükatakse siit sealt midagi rahaks, kasum X miljonit ja kõik nägu naerul märgivad ala kordades kõrgema valu pealt kuna P/E 5. Aga see poleks kuidagi õige.
Ei saa midagi teha, see ajalooline P/E meeldib paljudele.
Saab ainult ajas tõestada.
Lihtsat milles probleem v vastuolud, et tuleme low cycles.
Aga palju asju tiksub backgroundil. Mõni realiseerub varem, teine hiljem.
Sain just aru, et Hepsor on avaldanud prognoosi, mis lõpeb puhaskasumi numbriga. Nt 2023.a. kohta 9mEUR. Tõepoolest, milleks vaevata potentsiaalseid investoreid juhtkonna hinnanguga tuleviku EPS kohta kui saab näidata ca 2x suuremat kasuminumbrit?
aurora
EPSi prognoos näitaks aiateibaid. Liiga palju projekte. Prognoosi mõte on näidata kuidas firma tiksub, seal vahel üks ainuke varasem v hilisem väljumine muudab seda liiga palju. Hepsori äri on long term omakapitali tootlus.
EPSi prognoos näitaks aiateibaid. Liiga palju projekte. Prognoosi mõte on näidata kuidas firma tiksub, seal vahel üks ainuke varasem v hilisem väljumine muudab seda liiga palju. Hepsori äri on long term omakapitali tootlus.
abesiki
Palju selle olemasoleva 16,9 % osa tootlus tuleb kah aktsia11,7 eurose hinna puhul?
Palju selle olemasoleva 16,9 % osa tootlus tuleb kah aktsia11,7 eurose hinna puhul?
:D Tootlust saaks arvutada kui oleks exit. Pole ausalt kunagi mõelnud selle peale. Väiksema kogusega oleks number realistlik, suuremaga long-term investor. Vanasti öeldi, et suurim tootlus on surnud inimeste kontodel v need kes on ära unustanud, et poss on. Kui oled stake holder, on ainuke asi mida teha aidata firma arengule nii palju kaasa kui saad ja oskad.
Huvitav, et sellest mida kaasatava kapitaliga peale kavatsetakse hakata, pole prospektis sõnagi. Või siis ma ei leidnud.