See Äripäev hullem kui CNBC ja unustab lugudele juurde märkimast,et tegemist siseturundusega. Hea nišši leidnud,kus klikke saada. PS, ma ei ole pessimist aga näen jõhkrat palgakasvu,seoses nende pumbatavate artiklite mõjul,et kõik peab tõusma ja kõik osteti juba eile. Tegeldes 2006 aastast,siis nagu klassik Ymera ütleb, tasub varsti popkorni varuda ja mõelda,et 0 tootlus parem kui negatiivne. Surnud vennad rääkisid,et P/S=1 on koht kus osta, margin safe.
Põhinimekirja tulemine on äärmiselt töömahukas protsess. Kümned inimesed tegelevad minimaalselt 9 kuu vältel sellega. Lastakse teha mudeleid ja tutvutakse metoodikatega. Siis käib kas korraldaja või omanikud suuremate investorite juures ja kogutakse esialgne tagasiside. Kui andmed ja esialgne tagasiside on koos otsustab hinna väga väike sisering päris viimasel hetkel teades suht koht täpselt mida mingi hind ütleb ja mis sõnumi saadab väikestele,ja suurtele .
USAs pannakse paljud IPOd enne avalikustamist kokku juba kuhu väikeinvestor ligi ei saa. Eestis õnneks on olnud väikeinvestorisõbralik kultuur seni. Sellel on omad plussid ja miinused.
USAs pannakse paljud IPOd enne avalikustamist kokku juba kuhu väikeinvestor ligi ei saa. Eestis õnneks on olnud väikeinvestorisõbralik kultuur seni. Sellel on omad plussid ja miinused.
"Visahing"
See Äripäev hullem kui CNBC ja unustab lugudele juurde märkimast,et tegemist siseturundusega. Hea nišši leidnud,kus klikke saada. PS, ma ei ole pessimist aga näen jõhkrat palgakasvu,seoses nende pumbatavate artiklite mõjul,et kõik peab tõusma ja kõik osteti juba eile. Tegeldes 2006 aastast,siis nagu klassik Ymera ütleb, tasub varsti popkorni varuda ja mõelda,et 0 tootlus parem kui negatiivne. Surnud vennad rääkisid,et P/S=1 on koht kus osta, margin safe.
Ma sellele ei vaidle vastu, et vahel on jube raske end veenda selles, et ÄP või ka Delfi unustab külge panna sisuturunduse sildi, aga see Liivamägi analüüs polnud küll originaalis ÄP-s vist avaldatud. Nii Äripäev, kui Delfi Ärileht korjasid selle ilmselt facebookist üles ja küsisid luba see avaldada.
Mulle meenub lähiajaloost, et hr Liivamägi ütles LHV IPO hinna kohta, et see on ülehinnatud(sic!) ja ma pean tunnistama, et tookord see analüüs mõjutas mu mõtlemist kuigi ma ise jõudsin teisele järeldusele. Täna on mul tunne, et tuleks just vastupidiselt lugupeetud analüütikute väidetele reageerida! Siiski, Hepsori IPO tundub küll olevat atraktiivne, arvestades konjunktuuri ja perspektiivi. Ja kui suuromanikud ei kiirusta müüma, siis ma arvan, et aktsia turuhind hakkab liikuma sarnaselt LHV-le.
Hepsor tuleb LHV-sse külla 16.11 kell 17.30. Olete oodatud Zoomi või LHV Finantsportaali Facebooki lehe vahendusel kuulama. Info ja registreerumine.
märgitakse mininaalselt 4X üle
mis saab siis, kui märkijaid tuleb ca 10 000 või rohkem?
Prospektis on toodud põhimõtted, millest üritatakse lähtuda. Reaalse olukorra saab teada kui pakkumisperiood on lõppenud.
Henri Laks ja Andres Pärloja käisid Investeerimisraadios rääkimas Hepsorist ja tulevikuplaanidest.
Kuulatav siit: saade Hepsoriga.
Kuulatav siit: saade Hepsoriga.
Mis me nüüd siis teeme selle märkimisega?
* Ärikasum on kõike muud kui muljetavaldav.
* 1,2 kanti P/B pole sugugi hull, arvestades, et varad on sedalaadi, millel ka halvimal juhul oleks päris kõva likvideerimisväärtus.
* 0,5 tuuris debt ratio pole sektorit arvestades väga paha, aga ärikasumi lappamise tõttu võib kehvematel aastatel laenude teenidamine ikkagi peavalu tuua.
* Ettevõttega tuleb kaasa abesiki mojo - kui ta suutis jaeinvestorid toru sisse pandud ventilaatorit ostma panna, asi siis vineerist korrusmaju müüa.
Vist ikka natuke tuleks märkida.
* Ärikasum on kõike muud kui muljetavaldav.
* 1,2 kanti P/B pole sugugi hull, arvestades, et varad on sedalaadi, millel ka halvimal juhul oleks päris kõva likvideerimisväärtus.
* 0,5 tuuris debt ratio pole sektorit arvestades väga paha, aga ärikasumi lappamise tõttu võib kehvematel aastatel laenude teenidamine ikkagi peavalu tuua.
* Ettevõttega tuleb kaasa abesiki mojo - kui ta suutis jaeinvestorid toru sisse pandud ventilaatorit ostma panna, asi siis vineerist korrusmaju müüa.
Vist ikka natuke tuleks märkida.
"msr"
Mulle meenub lähiajaloost, et hr Liivamägi ütles LHV IPO hinna kohta, et see on ülehinnatud(sic!) ja ma pean tunnistama, et tookord see analüüs mõjutas mu mõtlemist kuigi ma ise jõudsin teisele järeldusele. Täna on mul tunne, et tuleks just vastupidiselt lugupeetud analüütikute väidetele reageerida! Siiski, Hepsori IPO tundub küll olevat atraktiivne, arvestades konjunktuuri ja perspektiivi. Ja kui suuromanikud ei kiirusta müüma, siis ma arvan, et aktsia turuhind hakkab liikuma sarnaselt LHV-le.
Oligi toona ülehinnatud. Vaatasid, kust otsast aga tahtsid...
Suuromanikel ju karjuv huvide konflikt või olen millestki valesti aru saanud ? Ei näpi.
Milles see karjuv huvide konflikt seisneb?
"Sikku"
Milles see karjuv huvide konflikt seisneb?
no ilmselt ta mõtleb, et kui Hepsori objekte ehitab Mitt@P siis on kiusatus rohkem kasumit sinna jätta. Rahustama peaks see, et Abesiki on osanik ainult Hepsoris vist?
Rahustada võiks see ka, kui see teema rahulikult algusest peale läbi lugeda. Ringmängud on muidu toredad a samad küsimused lühikesteks postulaatideks ümber sõnastatuna tüütavad ühel hetkel ära.
Täpselt ei pea just Sherlock olema, et sellele pihta saada. Kui olukord peaks happuks minema, siis pakun, et nii Abesiki kui väike investorid jäävad vihma kätte. Pigem võiksid suuromanikud enda osaluse Mitt Perlebachi tõsta ja börsile tuua hoopis Mitt Perlecbachi, mille üks osa on edukas kinnisvara arendaja Hepsor. Selline struktuur oleks oluliselt läbipaistvam ja avalikule ettevõttele palju kohasem. Miks nii ei tehta on minu jaoks arusaamatu ?
Samal põhjusel miks luuakse igaks projektiks eraldi SPV, loe eelmiselt lehelt ;)
Mitte, et ma tahaks siin liiga positiivselt kõlama jääda aga need kriitikanoodid on kohati natuke kummalised. Teistele nõu andev ajaleheinvestor arvutab P/E-d aktsiate arvu järgi pärast IPO-t ja eeldab, et kinnisvaraarenduses on kvartalid siledad nagu toodaks saia-leiba.
Invictus vist viitab fikseeritud ehituse marginaalile, millest esimesel lehel juttu on. Aga, kes otsustab mis on õiglane fikseeritud marginaal homme ? Äkki homme öeldakse et, ehitushindade volatiilsuse tõttu on ehitus tegevuse risk oluliselt kasvanud ja marginaal peaks olema hoopis 15% ? Väike investorile vist veto õigust ei anta ? Kogu see fikseeritud marginaali struktuur tähendab seda, et M ja P jaoks on sisuliselt risk maandatud ja kogu sellest kooslusest tulenev risk on mugavalt liigutatud Hepsorisse. M ja P jaoks on ainuke risk vist ehitushindade tõus ehitusperioodil, kui õigesti aru sain. Minu hinnangul vajab see dünaamika detailsemat selgitamist.