Hepsor (HPR1T)

Kuidas saab olla nii, et inimesed tahavad aktsiaid ja inimesed ei saa aktsiaid? Ja keegi ei vas-tu-ta!!!
Igasugune defitsiit loob eelduse hinnatusuks (selles pole kahtluski).
Nii, et kõik kellel on soov juurde osta saavad seda teha juba esimesel kauplemispäeval.
Igasugune defitsiit? Ma siiski lisaks, et välja arvatud juhul kui defitsiit seisneb masside nördimuses, et saadi liiga vähe aktsiaid koheseks müümiseks ...
"Karum6mm"
Kuidas saab olla nii, et inimesed tahavad aktsiaid ja inimesed ei saa aktsiaid? Ja keegi ei vas-tu-ta!!!

Just, trükkigu siis aktsiaid nii palju juurde et igaühele jaguks ja ülegi jääks, tore ära raamida ja kodus seina peale riputada. Raha oleks neil ka siis jalaga segada :)
"CharlieF"
"Karum6mm"

Just, trükkigu siis aktsiaid nii palju juurde et igaühele jaguks ja ülegi jääks, tore ära raamida ja kodus seina peale riputada. Raha oleks neil ka siis jalaga segada :)

Noormes, ma ei saa aru mida te iroonitsete?! Inimesed kannatavad!
"gezer"
Igasugune defitsiit? Ma siiski lisaks, et välja arvatud juhul kui defitsiit seisneb masside nördimuses, et saadi liiga vähe aktsiaid koheseks müümiseks ...

Kas just KOHE müüakse, aga ilmselt tõesti Hepsor pole Enefit ehk siis "lolli raha" hulk on väiksem ning kasumi realiseerimine toimub kindlasti järsemalt. Veel vähem toole ja rohkem mängijaid.
Disclaimer: Ma pigem filosofeerisin üldise väite üle, et igasugune defitsiit loob eelduse hinnatõusuks ja pakkusin välja ühe vastupidise juhu. Ma ei öelnud, et Hepsori case sellele vastab, ma ütlesin "juhul kui" :)

Aga "lollist rahast" rääkides, siis mulle tundub Hepsori puhul just selle osakaal oluliselt suurem kui Enefiti puhul. Aga see on puhtalt minu kõhutunnetus ...
[quote="Karum6mm"]
Inimesed kannatavad!

mitte ainult, mul märkis koer ka, vist, ega meil täpselt juttu ei olnud
"abesiki"
Kiirustamine. Peale märkimisperioodi saab võib olla anda täpsema kommentaari miks see nii on ja mis selle mõtte taga oli üldse.

Kas selle osas on võimalik nüüd täpsemat kommentaari saada?
"gezer"
Disclaimer: Ma pigem filosofeerisin üldise väite üle, et igasugune defitsiit loob eelduse hinnatõusuks ja pakkusin välja ühe vastupidise juhu. Ma ei öelnud, et Hepsori case sellele vastab, ma ütlesin "juhul kui" :)

Aga "lollist rahast" rääkides, siis mulle tundub Hepsori puhul just selle osakaal oluliselt suurem kui Enefiti puhul. Aga see on puhtalt minu kõhutunnetus ...

Kui kuulata enda tuttavate investeerimiskaugete ja äsja alustanute arutluskäike, siis kõlavad need umbes nõnda:
1. Energiasektor (a la Enefit) - kindel pikaajaline investeering, sest energia hinnad tõusevad, vaadake, mis toimub elektri hinnaga, hullumaja!
2. Ehitussektor (a la Hepsor) - perses on seal kõik varsti, materjalide defitsiit süveneb, ehitajate defitsiit süveneb, vabade ehituskõlbulike kruntide defitsiit on juba eile käes. Sektor on kokku kukkumise äärel!

Ehk siis taksojuhtide tasemel ei ole Hepsor väga atraktiivne, aga "võib ju natuke võtta ja kiirelt maha müüa 50% kasumiga" suhtumist on küll. Elame näeme.
Ääremärkusena märgin ära, et ehitussektoris on materjalide varustuskindlus ja tarneajad järjekindlalt paranemas ning mõistlik reaalsus taastumas.
"Tankist_007"
Ääremärkusena märgin ära, et ehitussektoris on materjalide varustuskindlus ja tarneajad järjekindlalt paranemas ning mõistlik reaalsus taastumas.

Mille põhjal sa seda väidad kui küsida tohib?
Sa ikka ei mõista seda asja!
Teen siis hädavajalikud parandused ise ära:

"Karum6mm EDIT"
Kuidas saab olla nii, et rahvas* tahab aktsiaid ja rahvale* ei anta aktsiaid? Ja keegi ei vas-tu-ta!!!

"Karum6mm EDIT"
Noormes, ma ei saa aru mida te iroonitsete?! Rahvas* kannatab!

"Rahvas" asmele võib kasutada ka "raffas" või "lihtrahvas".

Ja nii juhtuski Eesti Vabariigis, juba jälle (rõhutan veel kord, et kõik ikka aru saaks, et see juhtus juba jälle (=süstemaatiline, pika-ajaline, pahatahtlik tegevus)), et lihtrahvas tahtis rikastuda, aga ahned pangaonud ja aplad rikkur-investorid ei luba lihtrahval rikastuda, sest nad lihtsalt võtavad lihtraahval aktsiad käes ära.

Kas me sellist Eesti Vabariiki tahtsimegi, kus lihtarhvale ei jäeta võimalust rikastuda? Mina arvan, et me ei tahtnud.

Ja keegi ei vas-tu-ta!!!
Olgem positiivsed. Isegi kui põrmu kukub ei saa 20 + mõni protsent koguselt keegi eraldiseisvalt märimisväärset kahju. Isegi koolirahaks ei kvalifitseeru.
"Tohohtont"
"gezer"

2. Ehitussektor (a la Hepsor) - perses on seal kõik varsti, materjalide defitsiit süveneb, ehitajate defitsiit süveneb, vabade ehituskõlbulike kruntide defitsiit on juba eile käes. Sektor on kokku kukkumise äärel!

kas saan aru, et sõna defitsiit kõlab siin jutus justkui negatiivses valguses?! ja nüüd mõtle, kas defitsiit on hea selle müüjale või ostjale? hepsor on defitsiidi vahendaja lõpptarbijale. ma küll ei näe, kuidas tal saab halvasti minna ...
"Lagnese"
Olgem positiivsed. Isegi kui põrmu kukub ei saa 20 + mõni protsent koguselt keegi eraldiseisvalt märimisväärset kahju. Isegi koolirahaks ei kvalifitseeru.

Saab küll. Sest ahne kapitalist ostab siis need põrmukukkunud aktsiad odavalt kokku ja lihtrahval jälle müts kõrvuni pähe tõmmatud. Ja siis võrdub kahju juba = miinuses müüdud aktsiatest saadud kahjum + saamatajäänud tulu.

Kindlasti saaks selle praegu juba mingi valemiga välja arvutada ja Robert Sarvele nõude ettevalmistamiseks anda.
"CharlieF"
saamatajäänud tulu.

Errrr, wut? Saamata jäänud tulu?

Miks keegi ei vas-tu-ta!!!
"CharlieF"
"Lagnese"

Saab küll. Sest ahne kapitalist ostab siis need põrmukukkunud aktsiad odavalt kokku ja lihtrahval jälle müts kõrvuni pähe tõmmatud. Ja siis võrdub kahju juba = miinuses müüdud aktsiatest saadud kahjum + saamatajäänud tulu.

Kindlasti saaks selle praegu juba mingi valemiga välja arvutada ja Robert Sarvele nõude ettevalmistamiseks anda.

Krt mul on nii palju saamatajäänud tulu juba portfellis ees :D
saamata jäänud tulule peaks ka mingi maksu välja mõtlema
saamata jäänud tulumaks