Hepsor (HPR1T)

100 märgitud aktsia puhul pole väga vahet, millal märgitud sai, kui jaotus on prospekti lugejatele 23tk vs 25tk kiiresti ja pimesi märkijatele...
"rainis007"
"Martin"
Ehk kui ma märkisin kokku 100 aktsiat, siis saan 23 aktsiat?

Jah.
Lühikokkuvõte tundub, et kui relv kuklas ja prospekti lugemata ära ei märkinud siis saad märkimisrõõmu ja aktsialõhna. Juhhei!

Ei saa vingumisest aru, märkisin ca 5000 euro eest 400 aktsiat enne 12.nov ja saan praegugi hädised 47 aktsiat väärtuses ca 550 eur, oleks pärast märkinud siis 36 aktsiat väärtuses ca 420 eur... Vähe mõlemal juhul ja see 130 eurone erinevus oleks rohkem hädaldamine kui muud, kui oleks hiljem märkinud
Alati saab ju juurde osta, kes vähe sai.
See ongi ju emitendi üks eesmärkidest, et kõik saaksid vähem kui soovisid, et tekitada börsil dünaamikat...
Huvitav on see, et on eelistataud "vaalu". 7,3% on päris suur kogus "vaaladele". Oleks võinud ju teha nii, et saadakse nt 3-4% ja "lihtrahvas" saab rohkem kui 20 aktsiat. Aga eelistatud selgelt suurema rahakotiga tegelast
Ma arvan, et suurte eelistamise põjuseks on seniste osanike soov ise kah ikka midagi saada. See oli ju algusest peale välja kuulutatud, et senised osanikud nägid vajadust ettevõtte tegevuse laiendamiseks, mis vajas lisaraha, aga endal päris nii palju polnud ja seetõttu otsustati börsile minna. Aga point on ikkagi see, et nad soovisid ise ka sinna investeerida ja seeõttu ilmselt võetigi mängu varase märkimise kuupäev ja lõpuks ka suurte eelistamine.
"vaher"
Ei saa vingumisest aru, märkisin ca 5000 euro eest 400 aktsiat enne 12.nov ja saan praegugi hädised 47 aktsiat väärtuses ca 550 eur, oleks pärast märkinud siis 36 aktsiat väärtuses ca 420 eur... Vähe mõlemal juhul ja see 130 eurone erinevus oleks rohkem hädaldamine kui muud, kui oleks hiljem märkinud

Tõsi küll jah. Las ma siis parandan,
"Lühikokkuvõte tundub, et siit IPOst saab märkimisrõõmu ja aktsialõhna. Juhhei!"
"privador"
Huvitav on see, et on eelistataud "vaalu". 7,3% on päris suur kogus "vaaladele". Oleks võinud ju teha nii, et saadakse nt 3-4% ja "lihtrahvas" saab rohkem kui 20 aktsiat. Aga eelistud selgelt suurema rahakotiga tegelast

See väga palju ei päästnuks - ligikaudse arvutuse järgi - kui "vaalade" protsenti vähendada 3-4% kanti, siis seeläbi oleks garanteeritud aktsiate kogus suurenenud 20 -> 30.
Kui "vaaladele" midagi poleks jäetud, siis 20 -> 43 (või sellele lähedane number).
Sellise märkimishuvi taustal tekib mul küsimus, et miks turg näiteks Arco Vara arendusprojekte nii palju madalamalt hindab. Aga see on teine teema.
See väga palju ei päästnuks - ligikaudse arvutuse järgi - kui "vaalade" protsenti vähendada 3-4% kanti, siis seeläbi oleks garanteeritud aktsiate kogus suurenenud 20 -> 30.
Kui "vaaladele" midagi poleks jäetud, siis 20 -> 43 (või sellele lähedane number).[/quote]

See 20 + 7,3% on ikka natuke mõnitamine küll seda enam, et juttu oli 100+-ist. Küsimus pole niivõrd lõplikus koguses kui suhtumises - see on eelkige otsuse küsimus, kas soovitakse aktsionäre v mitte ja kui soov on siiiki aktsionäride hulka tekitada siis järgi anda omanike juurdemärkmisel - hetkel jäi "likviidsuse augutäite" ärakasutatu ebameeldiv tunne. Ja 20 pole kogus, millega positsiooni sisse võtta ning aia ääres keksida kui väravad "talongikaubale" avatakse on ka mõnevõrra alandav äsja peale IPO-t...
Tehakse odavaid IPO-sid on häda, ei jagata piisavalt odavaid aktsiaid on jälle häda. Ma soovitaks mitte liigselt keskenduda rahale, mida veel pole teenitud. Poest saab ka mõnusaid magusaid viinamarju.
Mis siin ikka vinguda, kui 20 000 investorit tahavad osa saada 10mEUR suurusest pakkumisest siis jaota sa seda kuda tahad, igaühele jagub ikka vaid kopikaid.
Tõesti, ei maksa vinguda, et nii vähe saite. Võibolla olete varsti õnnega koos, et nii vähe saite. Oli ju foorumis päris palju negatiivsust ja mittemärkijaid.
"sigmanet"

See 20 + 7,3% on ikka natuke mõnitamine küll seda enam, et juttu oli 100+-ist.

Palun selgita kõigile enda matemaatikat ka, et kuidas oleks siis saanud mõnitamata jätta, kui on ca 860k aktsiat pakkumises ja 20k märkijat. Isegi kui oleks proportsioonid täiesti välja jätnud, oleks kõik märkijad saanud 43 aktsiat. Kust see 100+ oleks pidanud tulema?

Ja mismoodi need negatiivsed ja mittemärkijad hinna allapoole peaks ajama? 🤔
Juhatuse ja nõukogu liikmed ei märgi midagi? Aga samas olid nemad just varasemad märkijaid, seda kommunikeeriti ja see oli kindlasti paljudele märkijatele lisaargument. Nüüd serveeritakse seda suure teenena, et loobuvad. Või ma saan millestki valest aru?
"angelp"
Juhatuse ja nõukogu liikmed ei märgi midagi? Aga samas olid nemad just varasemad märkijaid, seda kommunikeeriti ja see oli kindlasti paljudele märkijatele lisaargument. Nüüd serveeritakse seda suure teenena, et loobuvad. Või ma saan millestki valest aru?

Mind jäi ka see veidi häirima... tundub olema selline väike turundustrikk.
Ehk ostavad nüüd kohe kauplemise avanedes ikka oma portsu ära, soov ju oli nagu :-)
"White Nigga"
Ja mismoodi need negatiivsed ja mittemärkijad hinna allapoole peaks ajama? 🤔

Kui etteheited Hepsorile osutuvad tõeks, siis lihtsalt hind ei tõuse ja võib hakata langema. On ju seda ennegi olnud, kus aktsia hind peale IPOt hakkab kohe langema. Näiteks Arco oli vist kah ainult üks päev roheline.
Vaata ka angelpi kommentaari.
Muide, ma ise viimasel momendil märkisin. Ei tea mis saab olema.
"CharlieF"
"angelp"

Mind jäi ka see veidi häirima... tundub olema selline väike turundustrikk.

See on selline kahe otsaga asi, kui juhatus ja nõukogu oleks saanud 7,5% märgitud kogusest, oleks ju jälle häda, et väikeaktsionäridele jääb veelgi vähem. Tegelt nii suur ülemärkimine on paras jama, kui pead ausat jaotust välja mõtlema. Kuskil 3-4x ülemärkimine palju lahedam toimetada.