rehatrader, kirjuta futuur ätt hot.ee
Saatsin.
Mul on ettepanek rehatraderile, et ta asutaks oma isikliku blogi LHVsse ja hakkaks kirjutama sinna oma mõtteid ja protsessi. Huvitav oleks vaadata kuidas läheb. Ja palve teistele asjalikele foorumikülastajatele jumala eest mitte kohe alguses bashima minna.
keegi võiks tõesti futuuripäeviku teha, see oleks alustajatele kõvasti abiks.
Futuuride kauplejate päevikuid on TIs suisa kaks tükki!
hei! ma pean TI-s toorainefutuuride kauplemispäevikut (üks nendest kahest, mis Tarantel ütles). Kauplen hetkel IB paberkontol(esimesed triibulised sain juba päris rahaga kätte ja enam ei taha:).
Selle raksuga olen kaubelnud viis või kuus nädalat(üldse alustasin 2a tagasi) ja praegu on +50% umbes. Eks pärast esimest "halba perioodi" saab tõesemaid numbreid näha, sest siiani kõik nädalad plussis olnud. Eks paista mis saab.
Muide hetkel olen just lühike selles eelpoolräägitud lihafutuuris. Puuvillas kah lühike positsioon ja Apelsinimahla futuuris pikk positsioon.
Mul endal on igatahes päris põnev ning kõik see mees on oodatud lugema ja kaasa elama!
Ärge siis väga kõvasti bashige ;P
Selle raksuga olen kaubelnud viis või kuus nädalat(üldse alustasin 2a tagasi) ja praegu on +50% umbes. Eks pärast esimest "halba perioodi" saab tõesemaid numbreid näha, sest siiani kõik nädalad plussis olnud. Eks paista mis saab.
Muide hetkel olen just lühike selles eelpoolräägitud lihafutuuris. Puuvillas kah lühike positsioon ja Apelsinimahla futuuris pikk positsioon.
Mul endal on igatahes päris põnev ning kõik see mees on oodatud lugema ja kaasa elama!
Ärge siis väga kõvasti bashige ;P
toorik
Sa tegeled futuuridega kristjan.lepiku portaalis? Kuidas see sul õnnestub? Kas teemat ei olegi maha kustutatud? Või on teil seal mingi filter peal, et algajad ei pääse lugema?
Sa tegeled futuuridega kristjan.lepiku portaalis? Kuidas see sul õnnestub? Kas teemat ei olegi maha kustutatud? Või on teil seal mingi filter peal, et algajad ei pääse lugema?
rehatrader,
filtrit pole vaja ju, sest TI-d külastavad ainult targad traderid ja investorid ;P
A Sa võiks ju ka teha oma päeviku... teeme miljonini võidu :)
filtrit pole vaja ju, sest TI-d külastavad ainult targad traderid ja investorid ;P
A Sa võiks ju ka teha oma päeviku... teeme miljonini võidu :)
rehatrader, oskad sa tuua mingi põhjuse, miks tooriku teema peaks kustutama? või miks algajad ei peaks lugema pääsema?
kristjan.lepik
Ma panen siia kuivad faktid kirja, järeldusi tehku igaüks ise:
1) kristjan.lepik andis oma osa, et antud teema maha suruda LHV portaalis
2) kristjan.lepiku portaalis käib elav arutelu futuuride üle ja kristjan.lepik korraldab algajatele seminare futuuride teemal
Küsiks, et mis toimub?
Ma panen siia kuivad faktid kirja, järeldusi tehku igaüks ise:
1) kristjan.lepik andis oma osa, et antud teema maha suruda LHV portaalis
2) kristjan.lepiku portaalis käib elav arutelu futuuride üle ja kristjan.lepik korraldab algajatele seminare futuuride teemal
Küsiks, et mis toimub?
rehatrader,
Minu huvi pole olnud siin seda teemat maha suruda, vaid üritada näidata, et futuurikauplemine on üks kauplemise raskemaid vorme, raha teenivad väga üksikud.
Ma olen aastate jooksul kahjuks liiga palju näinud kuidas futuurikauplemisega raha on väga kiiresti põletatud. Ja paar juhtumit on ka sellist, kus olen rääkinud sarnastele algaja optimismi täis kauplejatele, et see on karm ala, kuid näost on näha olnud seda, mida rehatrader siin välja ütleb ("lepik on loll ja ei tea sellest asjast vist midagi, küll ma kiirelt pappi hakkan teenima"). Paar aastat hiljem neid inimesi nähes on öeldud "kurat, sul oli õigus".
Nii et ka see foorum tegelikult asjalik selles mõttes, et arutelu on tekkinud ning kel soovi teadmisi kasvatada, leiab siit suunda küll.
Minu huvi pole olnud siin seda teemat maha suruda, vaid üritada näidata, et futuurikauplemine on üks kauplemise raskemaid vorme, raha teenivad väga üksikud.
Ma olen aastate jooksul kahjuks liiga palju näinud kuidas futuurikauplemisega raha on väga kiiresti põletatud. Ja paar juhtumit on ka sellist, kus olen rääkinud sarnastele algaja optimismi täis kauplejatele, et see on karm ala, kuid näost on näha olnud seda, mida rehatrader siin välja ütleb ("lepik on loll ja ei tea sellest asjast vist midagi, küll ma kiirelt pappi hakkan teenima"). Paar aastat hiljem neid inimesi nähes on öeldud "kurat, sul oli õigus".
Nii et ka see foorum tegelikult asjalik selles mõttes, et arutelu on tekkinud ning kel soovi teadmisi kasvatada, leiab siit suunda küll.
Ma ei näe siin midagi asjalikku. Pigem palaganiks tehtud.
rehatrader, ei ole siin palagan, hoopis kuldaväärt nõuanded on.
On ka häid nõuandeid, aga üldine atmosfäär on 'koomiks'.
Alustamiseks võiks algelise strateegia valida ja raha ära põletada kiiresti ja eriti karmi võimendusega, siis on rohkem aega keerulisemate strateegiate aretamiseks/mõtisklemiseks. Kui asjale läheneda kui optimeerimisülesandele, siis saavad selgeks ka võimalikud kasumid/kahjumid/stopid/tragetid jne. Edu :)
See solvumine on eriti naljakas. Keegi pole isegi halvasti öelnud, kõik on ainult häid soovitusi andnud. Tegemist on algaja jaoks keerulise instrumendiga ja suure tõenäosusega saad ainult lossi Ja mida sa siis lootsid? Et kõik soovitavad sul vaatamata sellele kohe rämeda võimendusega kauplema hakata kuigi teadvad, et hövid kiirelt? See oleks olnud üpris alatu. See Lepiku seos on veel eriti naljakas. On juba öekdud mis tee: ava demo ja hakka õppima. Reaalse rahaga ei soovita sul keegi kauplemist alustada.
momentum
See Lepiku seos ei ole üldse naljakas. Kui ma oleksin LHV omanik, kutsuksin AloV vaibale ja uuriksin, mis toimub?
See Lepiku seos ei ole üldse naljakas. Kui ma oleksin LHV omanik, kutsuksin AloV vaibale ja uuriksin, mis toimub?
Rehatrader, futuuridega kauplemine on nagu kaljuronimine - sa pead pagana hästi teadma mida ja mis hetkel sa teed.
Minu arvates on sulle siin antud väga palju kasulikke nõuandeid, futuurid ei ole asjad mida lähed ja kaupled nagu õunu turul, distsipliin ja KOGEMUSED määravad palju rohkem kui õnn ja pealehakkamine.
Edu sulle igatahes!
(PS! ei ole futuure katsunud, ei pea ennast lihtsalt pädevaks - aga samas ma ei pea ennast just tuhmiks kriidiks :-)
Minu arvates on sulle siin antud väga palju kasulikke nõuandeid, futuurid ei ole asjad mida lähed ja kaupled nagu õunu turul, distsipliin ja KOGEMUSED määravad palju rohkem kui õnn ja pealehakkamine.
Edu sulle igatahes!
(PS! ei ole futuure katsunud, ei pea ennast lihtsalt pädevaks - aga samas ma ei pea ennast just tuhmiks kriidiks :-)
rehatrader, keegi tõesti ei ole siin näpuga näidanud ega sind pikalt saatnud. Isegi väga aktiivselt jagatakse nõud. Sinu "koomiksivärk" on tõesti naljakas. Kristjan tõi suurepärase näite mäesuusainstruktoritest. Kui LHV omanik tõmbaks Alo vaibale, siis tekib küsimus eetikas - kas tõmmata igal võimalikul juhul kliendile kott pähe või siis rääkida nii, et klient tunneks end sootsast positsioonist (klient saab aru, et maakler ei soovita tal raha põletada).
rehatrader, miks mitte proovida spordiennustust, algajal on seal ehk rohkem võimalust ning teadmisi ka väga hullult pole vaja. Lisaks saad teleri vahendusel funni ka, kui jalgale panustad? ;)
rehatrader, miks mitte proovida spordiennustust, algajal on seal ehk rohkem võimalust ning teadmisi ka väga hullult pole vaja. Lisaks saad teleri vahendusel funni ka, kui jalgale panustad? ;)
jyriado
Kui kristjan.lepik LHV foorumis nii õilsalt käitub, siis millest tuleneb, et ta algajatele futuuride teemal seminare korraldab? Olen ma talle mingi lemmik, et ta minu raha tahab säästa, aga teiste raha peale ei mõtle?
Kui kristjan.lepik LHV foorumis nii õilsalt käitub, siis millest tuleneb, et ta algajatele futuuride teemal seminare korraldab? Olen ma talle mingi lemmik, et ta minu raha tahab säästa, aga teiste raha peale ei mõtle?