Futuurid

Ausalt öeldes ei saa päris aru.Kas futuurid on sellepärast "pahad",et võib palju kaotada ja hr Viires kaotab nt kliendi,kes maxab stabiiliselt teenustasusi.et parem varjant oleks maakleri jaoks ikka väikeste kaotustega klient(aga samas pole ka kunagi võiduvõimalust)?Küsimus on ikkagi EV-s Loll küsimus,aga kui klient nt kaupleb võimendusega indeksit,siis lisaks tehingutasudele maxab ta ka inressi võimenduse pealt.Futuuridega,ei peaks ju olema mingisugust intressi maxmist?
Ha'id soovitusi...
Kas teate, et laste rehale astumine on tihti suurele rehale astumisest valulisem (meestele).
Parandage mind, kui ma eksin.

Futuuridega kauplemine on null-summa mäng. Et keegi saaks võita, peab keegi kaotama (keerulisemates hedge'imis-skeemides on see seos peidetum, kuid samavõrra olemas). See on sedasorti mäng, et kui mängijate arv ja nende raha oleksid algusest peale paika pandud, saaks mängul olla teatud aja möödudes ainult üks võitja. Kuna raha voolab juurde ja ära, siis see lubab võitjate arvu suurenemist (reaalsuses pole võitjaid ikkagi palju) ja isegi need võitjad ei ole "stabiilsed" teenijad (s.t. "võitja" võib aastaid võita ning hiljem ikkagi kõik kaotada).

Mõned siplevad juhuslikult edasi-tagasi ja saavad enam-vähem algse rahaga mängust välja. Üksikud võidavad. Rõhuv enamik kaotab. See on asja olemus. Keegi ei taha oma raskelt teenitud raha kaotada. Kõik tahavad võita. rehatrader, kas sa arvad tõesti, et asi on lihtsalt foorumi postitajate negatiivses suhtumises, et Eestis tuhandete kaupa edukaid futuurikauplejaid ei võrsu, kes kõik mingeid nimetuid-näotuid rumalaid ullikesi üksteise võidu lüpsavad?

Aktsiaturg ei ole pikemas perspektiivis null-summa mäng. Väärtust voolab mängu juurde osavõtjatest sõltumatult (reaalses maailmas loodavad väärtused). Kaubeldes (ja isegi investeerides) võid ikkagi kaotada, kuid on teada, et võitjaid saab ja on palju rohkem. Otsuseid tehes kaalumist väärt mõte, arvan.
Futuuridega kauplemine on ehk tõesti null-summa mäng, aga ta erineb oma olemuselt aktsiaturust.
Aktsiate puhul laenab ettevõtja turult raha, et oma firmat arendada ja seeläbi rohkem teenida. Kes on nõus osanikuks hakkama, teenib (või halvemal juhul kaotab) raha.
Futuuriturg on minu arusaamist mööda kindlustusfirma. Suured tootjad ja fondid kasutavad futuurilepinguid endale soodsa olukorra kindlustamiseks. Miks peaks arvama, et kindlustus saadakse tasuta? Kui fond ostab endale futuuri näol kindlustuse, siis ta arvestab sellega, et ta kaotab futuurilepingu võrra raha, see on talle ette teada. Kui fondi omanduses olevate aktsiate hinnad ei kuku, siis on futuurilepingu raha kadunud, aga fond siiski rahul. Kui keegi kaotab, siis keegi ka võidab. Usun, et foorumis pole eriti inimest, kellel ei oleks mingit kindlustuslepingut, kuid kes siiski tänu sellele rahuikumalt magavad, hoolimata teadmisest, et siiamaani pole veel kindlustusest sentigi tagasi saanud. Jutu mõte siis selles, et futuuriturul on osalisi, kes kaotavad ja sellega suhteliselt rahul on.
Tehingute mahust oli vist üle 90% spekulatiivsed (väikesed) tehingud. Aga see on ka loomulik, sest kui mingi suur fond hakkab oma positsioone kindlustama, siis kui palju minusuguseid peaks oma õla alla panema?

Spetsialistide negatiivsest suhtumisest ei saa ma üldse aru. Tegemist ilmselt võimetusega suhelda. Teada värk ju, et näiteks IT-mehe ja kliendi vahele peab olema palgatud inimene, kes tavainimesega suhelda oskab. Spetsialist elab tavaliselt omas maailmas ja igasugustesse asjaarmastajatesse suhtub üleolevalt.
Kena on, et mind on hoiatatud ja ma olen võtnud endale selle teadmiseks. Teeks nüüd järgmise sammu ja annaks head nõu!
rehatrader, kui Sulle kindlustusäri nii väga meeldib, osta siis turult mõne kindlustusfirma aktsiaid.
fun
Sa teed sama vea, mis enamus siinseid foorumlasi. Ma tahan futuuridega kauplemist proovida. Paluks arvestada teise inimese soovidega!
Ära siis aja seda soga kindlustusest. Kui Sa tahad futuuridega kauplemist proovida, siis tee seda. Võta endale suvaline kauplemisplatvorm ja kauple. Mida Sa siit foorumist sel juhul üldse tahad? Et keegi annaks sulle võitva strateegia?
fun
Milleks need foorumid üldse olemas on, kui siit nõu ei või küsida?
Kindlustusest rääkisin sellepärast, et minu meelest saab paralleele tõmmata futuurituruga ja sealt edasi, et see pole päris null-mäng.
rehatrader, Sulle antaksegi nõu. 95% futuurikauplejatest lossivad räigelt. Kui Sa arvad, et Sul on piisavalt annet ja aega, et jõuda tippu 5% hulka, siis lase käia. Aga foorumitest saadavate soovitustega Sa sinna tippu ei jõua.
fun
Ma ei ole elukutseline futuuridega kaupleja. Tahan seda proovida hobi korras ja kui kaotan, siis olen loodetavasti saanud targemaks ja ka elamuse võrra rikkamaks. Ma viin igal aastal 40-50 tuhat Alpidesse ja mulle ei meeldiks, kui näiteks mägisuusa instruktorid hakkaks minu hobi maha tegema. Õnneks on mäe peal normaalse suhtumisega inimesed ja annavad pigem nõu, kuidas ellu jääda. Ootaks sarnast suhtumist ka siit.
Mehed jätke kaklemine,kui rehatrader soovib futtidega proovida siis andku minna.Ei maks kohe hirmutada,ei tule need suured kaotosed kuskilt,kui stopid paigas,aktsiatega kaubeldes võid palju räigemalt kaotada.Tee demo konto ja hakka harjutama,küll hiljem ka tunnetus tuleb.Kahjuks olen oma sõrme,käe ja hinge sinna andnud.kui oled kiire otsustama ja näpp piisavalt kiire....anna minna.
veljo, tore kuulda. Kaua sul läks, et plussi jõuda? Osakad midagi soovitada, kuidas alustada?
Rehatrader, mis sa arvad, mis Alpides sulle instruktorid ütleksid, kui läheksid nende juurde jutuga "Nii, ma pole kunagi varem mäge sõitnud, kuid viige mind nüüd helikopteriga sinna kõige kõrgemasse tippu, ma proovin sealt üksi alla tulla. Laviinirisk on? Ei huvita!"

Minu kommentaaride põhjus on see, et ma olen piisavalt näinud, kuidas algaja uljusega futuuridega raha kaotatakse ning prooviks sulle veidi raha säästa. (sama ka teiste spetsialistide poolt). Keegi ei soovi siin oma üleolevat suhtumist välja tuua.
Ja rehatrader, alustamiseks on sulle eelpool päris kõvasti linke ja mõtteid toodud, alusta nendest. Ja demokontost.
rehatrader, esimene eeldus „ellu jäämiseks“ on see, kui sul on asjaga võimalik tegeleda järgmised 2-3 aastat 10h päevas. Kui ei, tuleb sellest ettevõtmisest üks kallis ja mõttetu loterii.
Kuidas alustada...raske küsimus.Vähemalt futtide puhul ei vaja mingit erilist eeltööd,tömbad arvuti õhtul käima,tsipa jälgid turu liikumist ja kui sisenemine istub on järgnev näpumäng.Eks esialgu vaja netis ringi kolada,erinevaid strateegiaid omandada.
Kuu algas pihta. Tellin täna selle demokonto ära.
Suure ähvardamise vahel on tõesti mõned soovitused ka ja ma olen juba internetist uurinud, millest jutt. Head nõuanded oleks sellised, kus keegi räägiks, millele konkreetselt tuleks tähelepanu pöörata. Enamus siin kindlasti ülikoolis käinud ja loengust vast meeles, kuidas õppejõud mõningaid asju eraldi toonitas, et need asjad on eluliselt väga tähtsad. Kui oled algaja, siis ju ei saa aru, milline fakt millise kaaluga on.
Selle mittealustamise ja algaja jutu võiks edaspidi ära jätta. Ma alustan ja ma olen algaja.
veljo
On sul teada mõni tore foorum, kus asjalikku juttu aetakse? Mõni link ehk?
kauplen puhtalt hobi korras,aga mõne lingi võiks anda.Momendil mingi jama elioni ühendusega,ainult lhv avab,ei saagi aru milles kala seisneb.Kahjuks lähen ära,sõidan tööle kohe varsti.
ok. Otsin ise, pole vast keeruline.