Futuurid

See arbitraazh meenutab mulle natuke sama firma aktsiaid, mis on noteeritud erinevatel börsidel ja kus ristkauplemist ei lubata. Siis mängitakse madalama hinna tõusule ja kõrgema langusele, eeldusel, et hinad peaksid teoreetiliselt lähenema teineteisele?
jaan71
Olen siiamaani eesti turul tegutsenud ja omast arust igati korraliku kasumiga. Annan endale aru, et sellest kõigest ei ole muidugi kasu, kui nüüd USA turule minna. Aga minemata pole ka mõtet jätta.
rehatrader
Siis soovitan sulle tõsiselt panna reaalne raha kõrvale (kappi, panka, hoiusele, mida iganes). Alusta virtuaalselt. Ausalt. Mõjub sinu ööunele paremini.
stocker
Ega ma ei vaidlegi vastu. Kogu jutu mõte ongi uurida, mida vanad olijad soovitada viitsivad, misiganes tooniga see ka ei tuleks.
Vaata seda. Saad ehk maigu kätte:
TI-S&P 500 futuuride liikumine (ES)
stocker
Mul ei võta seda lehte lahti. Olen Kristjaniga kunagi sellest rääkinud ka, mingi anomaalia. Kolm arvutit ja siis kukuvad järjest ära pärast mingit aega kasutamist. Sain kaks uuesti tööle ja siis kukkusid nad jälle ära. Nüüd olen loobunud (ega Kristjan ei ootagi mind enam sellele lehele :))
Siis osta mõni raamat Amazon.com-ist:
Raamatud futuuridest
Raamat täiesti olemas.
Murphy. Technical analysis of the financial markets.
C'mon paanikatekitajad ;-)
Risk ei tulene futuuridest, vaid räigest võimendusest. Võimenduse astet saad ise valida sellega, kui palju portfellist futuuride alla paned. Soovi korral võid koostada futuuriportfelli, mille risk on (praktiliselt) sama, mis 100% aktsiatest koosneval portfellil. Näiteks:
Kui sul on 26000$ depos ja oled 1 lepinguga pikk YG-s (oli vist kordaja 33), siis on risk laias laastus sama, mis omades 330 GLD indeksaktsiat. Kui kullauntsi hind tõuseb 1$, võidad 33$, kui langeb, kaotad sama summa. Rohekm kui 26000$ ei saa sa oma ühe pika YG lepinguga kaotada (eeldusel, et kullauntsi hind ei lange alla nulli).
Algajate õnnetuseks pakuvad futuurid aga võimalust ka hiiglaslikku võimendust võtta ja sinna nahka lähevad ka nende kasumid (ning halvemal juhul laenuraha, majad ja muud).
risk ei tulene niivõrd võimendusest kui teadmatusest

võimendus on see mis teadmatuse teeb vastav arv kordi valusamaks
väike ülesanne algaja traderi teadmatuse mõõtmiseks

oletame, et tänase kauplemispäeva jooksul on Dow Jones indeksi väärtus hetkeks 13300 punkti ja YM detsember 2007 futuur kaupleb samal hetkel hinnatasemel 13 313, kus 2 algajat traderit ka kaupa teevad - üks on ostja ja teine müüja

järgmisel hetkel langeb indeks 0,1% ehk 13 287 peale, kumb trader - kas futuuri ostja või müüja on sel hetkel suurema tõenäosusega kahjumis?
Kui portfell on piisavalt suur, siis ei põhjusta üks futuur hiigelsuuri kaotusi ning emotsionaalseid kannatusi. Näiteks 100 000 dollari juures on ühe ES lepinguga kauplemine täiesti ok. Mida väiksem konto seda karmim peab olema distsipliin. Aga distsipliini alguses niikuinii ei ole.

Sul, rehatreader paistab olema huvi aktsiaindeksite vastu. Kui on huvi, siis on motivatsioon. Motivatsioon ongi kõikidest eelistest kõige suurem eelis. Indeksifutuuride kauplemist ei õpita raamatust. Raamatute lugemine on aja raiskamine, teiste strateegia kopeerimine ei vii ka kuhugi.
Strateegiaid on lõpmata suur hulk, kuid edukas saad olla vaid siis, kui arendad välja oma stiili, mis sobib sinu isikuomadustega.

Soovitan otsekohe demokontol kauplemist alustada. Siis tekivad praktilised küsimused, millele hakkad internetifoorumitest vastust otsima.
Inimesed kardavad futuure sellepärast, et nad on ebakompetentsed. Neil ei ole õrna aimugi, kuhu turg võib liikuda. Proffide käsutuses on vahendid, mis võimaldavad sentimenti täpsemalt hinnata. Kui vahendid head, siis ei ole võimatu ka täpse turu põhja ja turu tipu ära arvamine.

rehatrader: Anna parem mõni hea soovitus, kuidas indeksi trendi suund ära jagada.
Mul on tehnilise analüüsi arsenalis suur hulk vahendeid, mis annavad infot turu tervise kohta. Esialgu tooks välja kolm (tervise)indeksit, mis on oma iseloomult juhtivad indikaatorid - need näitajad hoiatavad enne, kui turul tekib uus trend.
Esimene oleks $NYA50R, mis näitab, kui suur osa NYSE (kõige suurem ja olulisem aktsiaindeks) aktsiatest asub pealpool 50 päeva libisevat keskmist. See on üks kõige praktilisemaid indekseid, mille kasutamine annaks ka investorite tüüpi tegelastele paraja eelise. Kuna indeks peegeldab suurema osa aktsiate käitumist, siis mingit põhjust ei ole soetada FA analüüsi põhjal valitud aktsiat enne, kui $NYA50R on läbinud korrektsiooni - tõenäoliselt saad odavamalt.
Reeglid on sellised: Kui antud indeks langeb või teeb madalamaid tippe, siis investor hoidub ostmisest, kaupleja hakkab müüma rallisid. Ning vastupidi, pikaks minnakse siis (ja kaupleja katab lühikesed positsioonid), kui $NYA50R hakkab tegema kõrgemaid põhju. Nagu näha on graafiku paremas servas olevad 60 ja 30 punkti tasemed kriitilise tähtsusega. Hetkel oleme taas 30-ne taset ületamas. Usun, et langustrend on murtud (mõneks ajaks). Siit edasi oleks eelistatud pikad positsioonid indeksifutuurides.
graafik: $NYA50R ja taustal NYSE aktsiaindeks (loodan, et link töötab)

NYSE Summation index - teema jälle sama, kui indeks tõuseb, siis võid ennast pikkade positsioonide otsas kindlalt tunda, kui hakkab langema või madalamaid tippe tegema, siis tasub väljapääsu otsida. Hetkel toimus sentimendis põrge, mis muutis lühikeste positsioonide hoidmise ohtlikuks.

Ning sama asi Nasdaq-i kohta
Nasdaq Summation index
Henno, see kõik on oluline ainult siis, kui üritatakse päevakauplemises suure võimendusega väikeste liikumiste pealt teenida. Kui eesmärk on mõõduka võimendusega suurtelt liikumistelt teenida (nagu aktsiatega), ei ole kõik need nüansid olulised.
Henno
Ma muidugi ei tea vastust, aga võiksid vastata küsimusele, et millise hinna liikumist peab rohkem vaatama: kas indeksi või futuuri hinnataset? Ma olen postitustest aru saanud, et futuuri hinnatase on olulisem, millest võiks järeldada, et turg ootab indeksi tõusu ja seetõttu futuuri müüja on hetkel suurema tõenäosusega kahjumis?

martk
Aitäh heade soovituste eest!
to Henno
Tegelikult on nii, et kuna tegemist on algajatega ja futuurid liiguvad väga kiiresti, siis kaotavad mõlemad, kuna see on ainult aja küsimus, millal neil margin callid tulevad :)
Tõsistele juttudele üks väike vahepala...
Maailma üks prestiižemaid derivatiivide ajakirju Fow kirjutas eelmises numbris SAC Capitali hedge-fondis töötavast mehest, kes oli sunnitud tööandja käsul sisse võtma naishormoone, kuna ta kauplemisstiil oli liiga agressiivne. Ostis ta neid illegaalselt ja lõpuks jõuti nii kaugele, et mees hakkas tööle tulema naisteriietega.

Enne kauplema hakkamist tasub sellistele juhtumitele ikka väga tõsiselt mõelda, sest futuurid võivad muuta su elu... ja sugu.
Ah või nii lihtne?! Ja mina mõtlesingi, et kas on odavamat moodust ka naiseks saada või mitte (peale ümberlõikuse).

Madis, you made my day! :D
See vast siis üks põhjuseid, miks eestis nii vähe futuurikauplejaid ...
rehatrader
Sellepärast on vähe, et enamus on oma raha seal ära põletanud. :)
Ma arvan, et enamus pole seda proovinudki. Põhjust pole vaja kaugelt otsida, piisab antud foorumi lugemisest. Kes julgeb avalikult välja hääldada, et kavatseb proovida, tehakse maatasa. Et proovimised edukad oleks, tuleks pigem häid soovitusi anda.