Futuurid

Minu arusaamist mööda pole futuur mitte midagi muud, kui pääs väikese raha eest suur võimenduse juurde. See mis toimuks aktsiatega pika aja jooksul, tuleb nüüd kiiremini kohale.
Mul on tunne, et mõni inimene, nimesid nimetamata on juba endale silme ette maalinud luksusliku pensionipõlve Californias Los Angelese palmide all. Sinna siirdub ta aastal 2009 ning selleks ajaks on aetud futuuride abil kokku summa, millega võivad tööd tegemata veel 2 järgmist põlvkonda ka ära elada:)

Aga ilma unistamiseta unistused ei täitu;)
Sama mõte siin.
Tegelikult mulle meeldib jyriado definitsioon futuuridest. On olemas mõned väljavalitud, kes nendega tegelevad ja teistel pole mõtet asjast unistadagi. Kuidas need väljavalitud oma oskused said, seda ei tea ega mäleta mitte keegi. Oluline on, et uued tulijad ei saaks mingil juhul hakkama (või üliinimlike pingutustega).
Sellega ma arvestasin, et futuuride puutumisega tuleb kriitika minu suunas. Andke tulla, aga jagage oma väärt nõuandeid ikka ka juurde :)
Sorri rehatrader, aktsiatest võib rääkida, optsioonidest natuke ka, aga futuuridest ei tea ma mõhkugi - ei oska nõustada:)

Aga järgmine kuu ootaks kindlasti Sinu esimesi muljeid, kuidas futuurid ka maitsesid.

jyriado, pole probleemi. Algaja andmeid on lihtne avaldada - keegi ei eelda positiivset tulemust.
Rehatrader, samamoodi võiks teema olla "Male" ja jutuks kuidas Eesti meistrikatel auhinnaline koht leida.

Ja seal poleks midagi personaalset, kui ma ütleks, et ilgelt kõvasti tuleb tööd teha. Ükskõik kui nupukas sell sa oled, ikka tuleb väga kõvasti tööd teha. Mul ei ole ka mingit pointi niisama inimesi eemale peletada, lihtsalt olen natuke liiga palju näinud, kuidas futuuridega raha põletatud. Traderi / IB demokontoga alustamine on väga hea mõte, saab tunde kätte ja raha jääb alles.
kristjan.lepik
Futuuridest on nii palju negatiivset kirjutatud, et ma peaaegu usun, et mul selg prügiseks tehakse.
Anna parem mõni hea soovitus, kuidas indeksi trendi suund ära jagada. Kui tegeled, siis peaksid teadma?
Jah Kristjan, me kõik tahame ziljardnärideks saada, räägi siis ära see lihtne asi ;)
Mulle jubedalt meeldis Stockeri öeldu: "Futuurid on põhiliselt selleks, et pulli turuga saadud nelja - viie aastane investeerimiskasum paari nädalaga ära põletada". Mul tuli kohe meelde kuskil nähtud pildid, kuidas rahatähtedega ahju küteti, kuna nad põlesid kauem kui tavaline paber, mis oli kallim.
Kristjan, noh, ära ole kade!
Tähendab, trend ongi suund. Kas üles-alla-külgsuunas. Kuid põhiline on tabada, kas suuund jätkub, peatub või muutub. Selle ära tabamine nõuabki pikka õppimisperioodi.
stocker
Trendi tabamiseks on ilmselt miljoneid meetodeid ja ränga tööga saaks need läbi vaadatud ka. Aga kindel see, et tavakaupleja üle 10 skeemi ei kasuta. Koolituste viga ongi selles, et seal räägitakse palju üldist, aga ei anta 'komplekti' kätte, millega saaks kohe tööle hakata.
rehatrader
Oled jätkuvalt suutnud päevakauplemisega kasumit teenida? Ka optsioonidega?
rehatrader

nagu ma aru saan põhineb Sinu futuuridega raha teenimise idee strateegial ostan ja müün (või siis shordin ja katan) ning vahe - teenustasud on Sinu kasum

Dow E-Mini (YM) päevasisene lepingusse sisenemise initial margin on 1566 USD ja maintenance margin 1253 USD, vahe 313 on 62,5 punkti (YM punkt 5 USD) ehk ca 0,48% Dow liikumist

võimendus on miski 40 korda (saad osta 13000 peal oleva Dow hinnaga 5 USD punkt kõigest 1566 USD ehk 41,58 korda väiksema summa eest)

algaja kaupleja jaoks tähendab selline võimenduse aste seda, et paarist ebaõnnestunud tehingust piisab kontol oleva rahaga hüvasti jätmiseks, kas sellest ka tarkust lisandus on väga küsitav

aga kuna Sul on soov areneda ja õppida, siis vasta siia foorumisse järgmistele küsimustele

1) Miks on futuuri hinna (YM) ja alusvara hinna (Dow Jones indeksi väärtus) vahel erinevus?
2) Alusvaraks olev Dow Jones on price-weighted index. Mida see võib tähendada alusvara liikumise seisukohast?
3) Mis on arbitraazh ja miks on see tähtis futuuri hinna kujunemise seisukohast?

Ega ei tea küll täpselt. On need asjad kauplemise juures tähtsad?
põhimõtteliselt on futuurides järgmised turuosalised:

1) positsioonide hedgejad - eelpool mainitud talumees lihas pikk ja lihafutuuris lühike - ei kaota hinnaliikumise puhul kummalegi poole
2) arbitraazhiga tegelejad - pikaks alusvaras ja lühikeseks futuuris või vastupidi õigel hetkel (mis see õige hetk on, seda kohe varsti rehatrader kirjutab siia) - kui on lukustunud mõlemasse positsiooni, siis ka hinnaliikumine kummalegi poole ei mõjuta enam kasumi/kahjumi suurust, siin vist execution ja arbitraazhivõimaluste otsimine käib valdavalt arvutiprogrammide poolt, kaotavad vaid spreadi ja teenustasude arvelt
3) dealerid - futuuride vahendajad, kelle pikad ja lühikesed positsioonid futuuris on võrdsed, ei kaota liikumisel kummalegi poole, aga teenivad spreadi ja teenustasude arvelt
4) spekulandid
Futuuri hinna ja indeksi vahel on ilmselt seetõttu erinevus, et indeks reageerib järsemalt eeldatavale muutusele?
Ma saan aru, et mingid tagurlikud jõud seisavad noore mehe ja lõputu rikkuse vahel?
rehatrader
Konkreetses turu situatsioonis on 10 skeemi isegi palju, ma arvan. Kogemustega kauplejatel on näiteks need 10 skeemi, aga selleni jõudmiseks on neil seljataga kõvasti kaotusekibestust ja õpinguid. Samas käib ka skeemide vahetamine vastavalt üldisele turu situatsioonile. Erinevate indikaatoritega mängitakse erineval ajal, vastavalt sellele, kas turud tõusevad või langevad. Samas on kogemustega kauplejal veel miski. Kõigepealt on neil kauaaegsest ekraanituijamisest silmad läbi. :) Aga selle sama jälgimisega on neil peas, kuidas turg käitub teatud kindla mustri-, situatsiooni-, uudise peale. Sellega on ta juba sinust ees ja müüb oma kasumit sulle , kui sina ostad. Oskus ÕIETI reageerida on see, mis neile sisenemisel edu toob.
Taktikatest veel niipalju:
Oletame, et me oleme 2001 aastas. Üldine turu trend on selgelt alla. Siis kaupleja kasutab ühte temale omast meetodit. Kuid usun, et sama kaupleja näiteks 2002 lõpp 2003 algus, kui turud külgsuunas liikusid, muutis taktikat. Sealt edasi tuli turgudel tõus, kuid siis juba kaubeldakse kolmanda meetodiga.
Selline see üldjoontes võiks olla.