Tin arvon, üks küss, kas kogu selle jandi sisuliseks osaks ongi mingi paari tuhande aktsiaga tehingud 1 eurose aktsia hinna kandis ? ehk siis mingi paar kiloeuri ?
Jah, selle jandi sisuks on 500 + 500 + 100 Skano aktsia ostu börsilt. Ehk siis 1247 euri eest tehinguid tollases vääringus Lisaks on mulle kaasa pandud 25 + 25 + 20 Aare Nõgese tehingut, mis ei oma minuga mitte mingit puutumust. Aga olevat me seda kõike geniaalselt grupis teinud, seega olen osaline.
Eesti Finantsinspektsioon on isegi täna, laupäeval, suutnud kellegi tööle saada, et omapoolne kiire mainekahju likvideerida.
http://www.fi.ee/index.php?id=19453 Danske Bank A/S Eesti filiaal suhtus täie tõsidusega kohapealsete kontrollide käigus tuvastatud puudustesse ning on igakülgset koostööd tehes võtnud tarvitusele meetmeid tuvastatud puuduste kõrvaldamiseks.
Võtame siis kokku : 1. Danske bank rikkus krediidiasutuste seadust ning rahapesu ja terrorismi rahastamise tõkestamise seadust. Kohustati ettekirjutusega krediidiasutust muutma oma protseduurireegleid, tuvastama nõuetekohaselt kliendiga sõlmitud ärisuhte eesmärk ja olemus, kohaldama piisavaid meetmeid klientide tegevuse jälgimisel ning tagama muude rahapesu ja terrorismi rahastamise tõkestamise kohustuste kohane täitmine. Kui mitu episoodi, millises ulatuses ja millise aja jooksul - seda ei täpsustatud. 2. Gamma Holding OÜ tegi aastal dets 2013 - dets 2014 Skano aktsiaga 56 börsitehingut kokku üle 75000 aktsia, millest 3 tehingu mahuks oli 1100 aktsiat ja summaks 1247 euri. Selle kolme turuhinnaga ja viimase 2,5 kuu odavaima hinnaga tehtud tehingute kell 15.54 ja 15.52 tegemise eest otsustati esitada kriminaalsüüdistus grupiviisilises kuriteo toimepanemises, mis seisnes sulgemishinna kõrgemaks manipuleerimises. Mingite selgituste saamiseks asjaosaliste poole ei pöördutud.
Finantsinspektsiooni töötaja väidab kohtus, et ka 1 aktsiaga saab turgu manipuleerida. On selge, et seal asutuses valitseb teadmine ja tasakaal. Kurjategijad on tuvastatud ja väikesed kahjurid on hoiatatud. Ma lähen nüüd ja korjan kokku oma väljaoksendatud sisikonna, sest nii mõnus on, kui elad õigusriigis. Ikka arutagem seda 7 põgeniku saabumist kuni nõrkemiseni, sest kõik muu on meil ju nii hästi korraldatud ja korras. Päise päeva ajal varastatakse meilt "seaduslike varaste" poolt meie õigused ja vabadused, ärme tee midagi, nii on rahulikum.
Market operators and investment firms that operate a trading venue shall establish and maintain effective arrangements, systems and procedures aimed at preventing and detecting insider dealing, market manipulation and attempted insider dealing and market manipulation, in accordance with Articles 31 and 54 of Directive 2014/65/EU.
A person referred to in the first subparagraph shall report orders and transactions, including any cancellation or modification thereof, that could constitute insider dealing, market manipulation or attempted insider dealing or market manipulation to the competent authority of the trading venue without delay.
Any person professionally arranging or executing transactions shall establish and maintain effective arrangements, systems and procedures to detect and report suspicious orders and transactions. Where such a person has a reasonable suspicion that an order or transaction in any financial instrument, whether placed or executed on or outside a trading venue, could constitute insider dealing, market manipulation or attempted insider dealing or market manipulation, the person shall notify the competent authority as referred to in paragraph 3 without delay.
Täpset definitsiooni, mis tehingud kahtluse alla lähevad, looduses ja seega ka seadusandluses muidugi ei ole. Aga üldiselt peaks taolised süsteemid ära katma vähemalt seda tüüpi juhud, mis on minevikus juba ebaseaduslikuks tunnistatud. Ehk et arvoni juhtumi peaks ära klasterdama, tarvilikud või piisavad tunnused külge panema ja kõik sarnased tehingud organitele saatma. Ma ei ole arvoni kaasust näinud, aga siinses foorumis avaldatud infokildude põhjal oleks üllatunud, kui sarnaseid juhtumeid ei oleks aastas üle paarikümne. Kuna selge pretsedent on juba olemas, siis õnneks on kohtupidamine kiire ja seetõttu ei peaks vähemalt kohtupidamise faasis administratiivressurssi palju kuluma. Kinnitage rihmad!
Kunagi vaidlesin maksuameti ja MKM-iga teemal optsioonid. Nimelt probleem seisnes selles, et aegunud rahast väljas optsioonid kaovad rõõmsalt kontolt ning nende võõrandamishind on null. Minult aga nõuti, et ma sisestaksin nende vidinate võõrandamishinna :D ja mitte üks tädi ei saanud aru, et neid asju ei saagi võõrandada. Kusjuures siiamaani ei saa.
Sul veel vedas. Aga vaata keegi müüs sulle optsioone, mida tal enne müümist endal polnudki!?! Huvitav kuidas ta oma tegu samadele tädidele selgitas.
Isiklik kogemus on 1997 mil aegunud optsioone ei tohtinud kulusse kanda. Õnneks läks vastu taevast vaid üks. Kas nüüd tohib kulusse kanda 0 väärtusega? Seda võeti sarnasel põhimõttel nagu teenustasu (a la LHV igakuine pro tasu 6 eur) ettevõttele, mis eraisiku puhul ei ole seotud aktsiate tehinguna jne jne.
Ei, süsteem ei luba sisestada võõrandamist 0 väärtusega, aga aitas välja see kui ei deklareerinud asju ükshaaval vaid panin koondi.
Tin arvon, üks küss, kas kogu selle jandi sisuliseks osaks ongi mingi paari tuhande aktsiaga tehingud 1 eurose aktsia hinna kandis ? ehk siis mingi paar kiloeuri ?
Jah, selle jandi sisuks on 500 + 500 + 100 Skano aktsia ostu börsilt. Ehk siis 1247 euri eest tehinguid tollases vääringus Lisaks on mulle kaasa pandud 25 + 25 + 20 Aare Nõgese tehingut, mis ei oma minuga mitte mingit puutumust. Aga olevat me seda kõike geniaalselt grupis teinud, seega olen osaline.
Masendav. Hea, et ma balti turult olen eemale hoidnud, põhiliselt küll spreadi pärast.
Kiidame siis veel FI tegevust ja anname neile väärtuslikke ideid, kuidas seda reguleerimise asja saab arendada. Mitte parendada, sest kõik on ju absoluutselt õigesti tehtud, taibukad inimesed olemas.
FI tegelenud asjassepuutuva ja üliolulise teemaga vahepeal : Finantsinspektsioon määras reguleeritud turule kauplemiseks võetud täiendavad likviidsed aktsiad http://www.fi.ee/index.php?id=19444&year=2016
Arvestades tänast päeva, mis pole ka päris unikaalne järgnevas kontekstis, tasuks järgmisel FI juhatuse koosolekul kaaluda Tallinki asendamist Baltika vastu : 13.49 seisuga Tallink käive 4306 EUR, Baltika 5860 EUR
Lisaks saab igal juhatuse koosolekul üliolulisi teemasid käsitleda, muidu ongi kõik ülejäänu ju hästi ära juba tehtud
Hakkab tulema. Pole vähemalt tüüpidel hirmu astuda "katusepakkuja" vastu välja, kui too oma lubatud tööd ei tee. Muidu on kõigil suu lukus ja püksis kerge niiskus, kui järjestikku tähed f ja i panna
Kõik kardavad nüüd neid kahte tähte, kelle vastu rohtu pole ja kelle nime ei julgeta kõva häälega nimetada. Seepärast ilmselt ei osteta enam, nagu varasemalt, kvartali viimasel päeval aktsiahindu ka kenamaks:( Peaks saamata tulu nõudeks ka hagi kokku kirjutama:)
Rinja :) Ootame veel tänase päeva ära, äkki ikkagi tuleb ära.
Lisaks tunnen muret, et kas FI lastel on koondamine toimunud või on puhkuste aeg (tunnen kaasa, et nii igaval ajal) või on piiratud internetile ligipääsu, aga varasemalt said nad ikka kiirelt 3 miinust pandud, viimasel ajal ainult 1.. Äkki aitab neid küsimus, et kui Sunni divisjonis ollakse selgel veendumusel, et ka 1 aktsiaga saab turgu manipuleerida, siis ega pole äkki juba tänaseks päevaks avastatud, et ka ilma aktsiateta saab turgu manipuleerida ?
Mina ei julge juba ammu orderit: 1) esimeseks panna -> selge soov manipuleerida 2) teistega sama hinna peale panna -> grupiviisiline ja organiseeritud manipuleerimine Siiamaani olen pääsenud:)
3) teistest tahapoole panna -> soov mõjutada turgu, jättes mulje suuremast huvist kas osta või müüa. (Ei ole ise välja mõeldud, vaid selline etteheide oli mulle süüdistuses tehtud, kui panin ostusooviga orderid turule madalama ostuhinna peale. Orderid olid kuni täitmiseni, täideti erinevatel juhtumitel 1-3 päeva hiljem, sellest hoolimata FI spetsialistide ülatoodud hinnang )
Ma ei tea, viimaste uudiste valguses isegi võiks kaaluda Toobali toomist lisaks muudele vahvatele ametitele äkki ka Sunni divisjoni - võibolla oleks temal palju positiivsem hoiak mõistele ja tegevusele - teistest tahapoole panna. Hullemaks ju ikka enam ei saa minna.
arvon 3) teistest tahapoole panna -> soov mõjutada turgu, jättes mulje suuremast huvist kas osta või müüa. (Ei ole ise välja mõeldud, vaid selline etteheide oli mulle süüdistuses tehtud
arvon 3) teistest tahapoole panna -> soov mõjutada turgu, jättes mulje suuremast huvist kas osta või müüa. (Ei ole ise välja mõeldud, vaid selline etteheide oli mulle süüdistuses tehtud
What the actual fuck?
Jah, kõlab uskumatult, panen siia ühe lõigu minu lõppsõnast kohtus :
2.9. Analoogne loogiline puudus on esitatud ka samas alajaotuses esitatud kirjelduse osas, mis puudutab 13.03.2014 päeva. Kõigepealt esitatakse Gamma holding OÜ investeerimisplaani realiseerimiseks sisestatud ostusoovi orderitele varju hinnanguga, justkui seda tehtaks VIP Invest OÜ huvides. Ometigi on FI-le teada, et need olid reaalsed orderid, mida ei saa kuidagi kirjeldada alljärgnevalt : „Selliste korraldustega püütakse kunstlikult näidata ostuhuvi SKN-i aktsia vastu.“ Järelvalveasutusel oli olemas ülevaade, et need orderid sisestati mitte ainult mainitud päevaks ega tühistatud päeva lõpuks. Need orderid sisestati tingimusega „täitmiseni“, mis tähendas, et need orderid olid kogu aeg turul, kuni nad 17.03.2014 täideti peaaegu täies mahus. On täiesti arusaamatu, kuidas saab peale selliseid olemasolevaid reaalselt asetleidnud sündmusi võtta FI poolt sellist seisukohta.
arvon Äkki aitab neid küsimus, et kui Sunni divisjonis ollakse selgel veendumusel, et ka 1 aktsiaga saab turgu manipuleerida, siis ega pole äkki juba tänaseks päevaks avastatud, et ka ilma aktsiateta saab turgu manipuleerida ?
Ju selle erisuse tarvis avaldatigi äsja likviidsete aktsiate nimekiri - nonde puhul on vaja süüdistuse jaoks aktsiaid liigutada. Nimekirja mittekuuluvad paberid loetakse manipuleerituks ilma igasuguse liigutamiseta.
2korda2 ... ja kui näiteks kannad EVK aktsiate väljavõtet endaga kaasas, kui linnapeale lähed, siis oled ka jamas lubamatu aktsiate liigutamise pärast ....
Rinja Kõik kardavad nüüd neid kahte tähte, kelle vastu rohtu pole ja kelle nime ei julgeta kõva häälega nimetada. Seepärast ilmselt ei osteta enam, nagu varasemalt, kvartali viimasel päeval aktsiahindu ka kenamaks:( Peaks saamata tulu nõudeks ka hagi kokku kirjutama:)
Praegu lõhnab küll Tallinki aktsia hinnaga manipuleerimise järele - NRD hakkas poolteist tundi enne kvartali lõppu hinda üles ajama. Ja homme saab siis ilmselt näha aktsia hinna samaväärset langust. Kus on FI?
No Nordeaga pole küll mingit manipulatsiooni, need ostud on juba varem kokku lepitult 0,74-ga maha müüdud. Arvestades negatiivse intressiga ja kui piisavalt vara on kokkulepe (rahade ettkanne) tehtud, näiteks 19 sajandil, siis jookseb ju kõik puhtalt välja - saadki täna osta 0.93-ga