Farma taas ralliks valmis, IIQ kasum 4.3 milj.

Täna oli veel tähelepanuväärne, et spread tõmbus kokkupoole. Enne oli müügi- ja ostunoteeringuvahe 5 EEK, nüüd 3 EEK.
Tähelepanuväärne on see, et noteeringutega on välja tulnud ka HP nüüd, seega peaks midagi toimuma hakkama. Imelik on see, et eilse suurema ostutehingu tulemusena ei tõstetud noteeringuid.

Farmast öeldi, et poolaasta tulemused tulevad välja pärast nõukogu koosolekut 28. augustil, seega on meil veel kuskil kuu aega oodata. Ma usun, et septembris lähev kõvaks rebimiseks. Ise ostan arvatavastsi kuskil augusti lõpu poole siis kui OPT-st raha kätte saan!
Juba kuu või poolteist tagasi tekkis mul arvamus, et FARMA hinnaga algavad huvitavad liikumised alles 15. augusti paiku. Täna analüüsisin väga põhjalikult hetkeolukorda. Olen jälle arvamusel, et peale 15. augusti võib tulla midagi põnevat. Kuna mul viimasel FARMA suhtes nii kindel arvamus, siis tahaks küsida: on`s FARMA tõesti nii halvas seisus, nagu siin foorumis paistab? Viimaste kuude müügiedu ja P/E väga madal suhe igatahes kummutavad negatiivsed kuulujutud. Väike likviidus ja väikeaktsionäride väike osa pole küll mingid takistavad, vaid soodustavad faktorid.
Äkki on 31. augustil, kui kasumiaruanne ilmunud, hind juba liialt kõrge? Kaalun ostmist järgmise nädalala algul, sest hiljem võib hind märgatavalt ebasobivam olla. Olen kindel, et ralli algab tõesti lähinädalatel.
Äsja avastasin, et FARMA noteeringud on välja ilmunud ja võtnud väga laia spready. 19 - 24 EEK. Tegemist on ju 26 % vahega. Tulla võivad üsna huvitavad liikumised.
tp beeby:

magasid hetke maha, EYP müüs vahepeal 22-ga.
Ootan isegi augusti lõppu, sest loodan, et siis saab lõplikult tõestatud FARMA jätkusuutlikkus!
Olen nõus, et jäin veidi magama. Seetõttu avatsen muuta tegutsemisplaane ja olmselt annan juba homsest ostuorderi. Muidu magan veel midagi palju olulisemat maha. Paistab, et augusti lõpus FARMA tõestab jätkusuulikkust tõepoolest ja veelgi enam, arengusuutlikkust.
Ma usun, et Ühis müüks praegu ka 22-ga, kui ainult küsida. Ise kasutan alati suure spreadiga aksiate puhul U-Neti soovitud hinnaga ostu ja müüki. Siiamaani on kõik minu soovid rahuldatud.
Ka minul on soovitud hinnaga ostud ja müügid läbi läinud, juhul kui need on reaalsed.
To decibel ja beeby:

ma ise hanza.net-i klient ja ei oskagi öelda, kas meil ka nn "soovitud hinnaga" deale saab teha. Piirhinnaga saab küll teha, kuid selline hind võib alles paari aasta pärast tulla.
Väikeinvestorid paistavad juba alustavat tagasipöördumist. Üle pika aja ost. Ostuhinna langus 19-le on paha märk. 20 on suvi läbi toetustase olnud.

Äkki keegi oskab midagi täpsemalt arvata 2. kv. tulemustest?
FARMA ümber käib siin tugev arutelu, kes kuna ja kui palju ostab ja millisele orbiidile FARMA hind komeedina tõuseb. Samas on ostukäibed praktiliselt olematud. Kas kujutate ette millise laadaga oleks tegu kui näiteks kõik HP ostjad oma tehingutest pasundaks?
to beast:

pasundamine käibki foorumites asja juurde! Mis puutub pasundamisse siis mulle on siiani selline mulje jäänud, et "pasundad" siin ainult nende peale, kes midagi Farma kohta positiivset räägivad. Ei maksa vist ikka väga isiklikuks minna. See oli lihtsalt üks väike märkus ei midagi muud! :-)
to beeby:

kas sina tegidki täna 1000 Farma ostudeal-i ära?
Kas jälle U-Neti soovitud hinnaga?

Peaks vist kah hanza.net-i U-Neti vastu vahetama...
No nii, andsin pool tundi 22 kr ostuorderi ja nüüdseks on müüginoteering kadunud. Ilmselt järgmine on 27 kr peal.
riskija, mida kasutad, hanza.net-i?

siiani on selline mulje jäänud, et U-net tundub kasutaja suhtes veidi paindlikum olevat (soovitud hind!).
Loobusin netist 1997.a. sügisel kauplemise liigse jäikuse tõttu. Kasutan vahetult maaklerite abi. Asjal teine jume. Varem pidin pärast tehingut kolm päeva jobuna ootama ja veritsevalt vaatama, kui investeering pange läks.
to riskija:

oled ise HP klient?
Ma ise olen siiani vaid hanza.net-is deale teinud.
Kas maakleritega otse suhtlemiseks on ka mingi miinimum kogu määratud. Ise teeks hea meelega läbi nende aga pole just milline investor.

Muide kas maaklerid sulle FARMA-t siis soodsa hinnaga ei pakkunud?
Tõenäoliselt ei ole FARMA juures võimalik osta standardkogust 2000, kuid väikeste koguste korral on mul õnnestunud suhteliselt lühikese ajaga (mõnekümnest minutist paari tunnini) mitmeid ostutehinguid erinevate aktsiatega läbi suruda noteeritud hinnast madalamal tasemel. FARMA oligi eile ja täna selline, et 2000 oli liialt palju 24 tasemelt osta, väiksemat kogust oli võimalik U-Netis ootamatult kiirelt ära teha. Nüüd aga uus 1000 21-ga jälle läbi ei lähe. lmselt tuleb kõrgemalt pakkuda aga ülemist hinda ei ole. Asi läheb põnevaks.
Kordan veel, et U-Netis on selliseid trikke võimalik teha, kui ainult väikeste tehingute korral. Kuid olen isegi ühekorra ühte aktsiat müünud 3000 tükki mitu päeva juppide kaupa, kuna maakler helistas ja küsis kas nii olen nõus miks mitte.
illimar: Farmat siiani saanud ei ole.
Hetkel tundub, et alla 23 on väga raske midagi osta. Pakkusin 2000, kuid soodsalt läks läbi 1000.
Ülejäänud 1000 läheb aia taha. Õnneks kehtib minu order ainult tänase päeva ja homme võin uue hinna pakkuda. Oht on aga, et seda tuleb teha hoopis kõrgemalt.