Kogu eelnevat arutelu lugedes tekkis mul ainult 1 paralleel, nimelt kadunud Heidi Homutovi otsimisega. Viimase tulemus oli teadagi milline ja mitte väike osa polnud asjade untsuminekus selles, et politseioperatsioonist tehti meediasündmus. Ilmselge, et kui kurikaelad just vaimuhaiged polnud, oli neil kogu otsimisest läbi interneti perfektne pilt olemas ja musttuhat võimalust jälgede segamiseks samuti.
Miks räägin sellest investeerimisportaalis? Aga sellepärast, et jälgides, kuidas kogu jutt käib farma aktsia ümber a la mul selline order sees jne on suurtel tegijatel päris hea neid väikesi ümber sõrme keerata ehk neile lihtsalt müts silmini tõmmata. Mõistagi pole aktsiaturg kriminaaljälitus nii et asi pole nii hull, kuid väike sarnasuse moment ikkagi tekkis.
to velikij:
unustad, et eesti turul on väikeinvestoritele võimalik "müts silmini tõmmata" mitte ainult farma puhul, vaid ka iga teise noteeritud aktsia puhul. Seega, ma ei taandaks sinu asemel oma oletust ainult Farma tasandile. Jutt on sul muidugi jumala õige. Juba praegu kehtivate komisjonitasudega keeratakse väikeinvestoritele müts mitte ainult silmini aga lausa nabani.
unustad, et eesti turul on väikeinvestoritele võimalik "müts silmini tõmmata" mitte ainult farma puhul, vaid ka iga teise noteeritud aktsia puhul. Seega, ma ei taandaks sinu asemel oma oletust ainult Farma tasandile. Jutt on sul muidugi jumala õige. Juba praegu kehtivate komisjonitasudega keeratakse väikeinvestoritele müts mitte ainult silmini aga lausa nabani.
Olen Su täpsustusega, Illimar, täiesti nõus, see kehtib Eesti turul tõesti kõigi noteeritud ja veel börsile minematagi aktsiate kohta.
Iseenesest investeerimispankasi ja muid firmasi ei maksa süüdistada, see on lihtsalt nende võimalus ebalikviidsel ja vähearenenud turul oma marginaali kõrgel hoida. Muidugi küsimus on selles, et kui nad oma teenustasusid näiteks 10* alla tõmbaks, kas siis tehingute arv ka kasvaks 10*?
Üldiselt ega mind see teenustasu kompott nii väga ei kõigutagi. Närvi ajab aga krussi selline asi kui mõnda aktsiat noteeritakse 20% spread-iga. Kuigi siin taandub jällegi kõik sõna likviidsus taha!
Üldiselt ega mind see teenustasu kompott nii väga ei kõigutagi. Närvi ajab aga krussi selline asi kui mõnda aktsiat noteeritakse 20% spread-iga. Kuigi siin taandub jällegi kõik sõna likviidsus taha!
To Velikij:
Sul on hea võrdlus, olen nõus.
To Illimat:
Kes on väikeinvestor? Kas 100, 1 000,10 000 või 100 000 krooniste tehingutetegija. Loomulikult oleks parem kui tehingutasusid üldse poleks. Samas U-Neti 100 krooni 50 000-kroonise tehingu pealt pole tappev. Loomulikult ei tasu jännata mõne tuhandega. Sellega "vajub küll müts nabani".
Vabandan, kui muutusin liialt avameelseks, kuid antud juhul avaldasin oma tagasihoidlikke kogemusi, mis kahju vist eriti ei toonud. Üldiselt lähevad hinnad oma teed ja siin ei aita ei orderite paljastamine ega ka ärarääkimine. Nii ka õnnetu FARMA hind.
Sul on hea võrdlus, olen nõus.
To Illimat:
Kes on väikeinvestor? Kas 100, 1 000,10 000 või 100 000 krooniste tehingutetegija. Loomulikult oleks parem kui tehingutasusid üldse poleks. Samas U-Neti 100 krooni 50 000-kroonise tehingu pealt pole tappev. Loomulikult ei tasu jännata mõne tuhandega. Sellega "vajub küll müts nabani".
Vabandan, kui muutusin liialt avameelseks, kuid antud juhul avaldasin oma tagasihoidlikke kogemusi, mis kahju vist eriti ei toonud. Üldiselt lähevad hinnad oma teed ja siin ei aita ei orderite paljastamine ega ka ärarääkimine. Nii ka õnnetu FARMA hind.
to beeby:
avameelsust ongi foorumites vaja.
Vastust sinu küsimusele, kes on väikeinvestor, ma ei tea. Kui võtta näiteks HP teenustasud, siis võib oletada, et väikeinvestorist saab suurinvestor siis kui tema jaoks hakkab kehtima protsentuaalne teenustasu ehk ta on 125/per deal summast üleval pool. Seda on lihtne arvutada. Protsentuaalne teenustasu hakkab eesti aktsiate puhul hanza.net-is kehtima alates 50 000 EEK-ist. Ehk sellest allpool on väike- ja sellest üleval suurinvestor. See on muidugi minu oletus. Nagu ma juba ütlesin jätab ka mind 100 või 150 EEKi suht külmaks.
Farma hinda ma küll väga õnnetuks ei loeks. Ootama ära poolaasta tulemused ja siis loodetavasti näeme, kuidas need, kes ei ostnud enne seda, korraga õnnetuks muutuvad. :-)
avameelsust ongi foorumites vaja.
Vastust sinu küsimusele, kes on väikeinvestor, ma ei tea. Kui võtta näiteks HP teenustasud, siis võib oletada, et väikeinvestorist saab suurinvestor siis kui tema jaoks hakkab kehtima protsentuaalne teenustasu ehk ta on 125/per deal summast üleval pool. Seda on lihtne arvutada. Protsentuaalne teenustasu hakkab eesti aktsiate puhul hanza.net-is kehtima alates 50 000 EEK-ist. Ehk sellest allpool on väike- ja sellest üleval suurinvestor. See on muidugi minu oletus. Nagu ma juba ütlesin jätab ka mind 100 või 150 EEKi suht külmaks.
Farma hinda ma küll väga õnnetuks ei loeks. Ootama ära poolaasta tulemused ja siis loodetavasti näeme, kuidas need, kes ei ostnud enne seda, korraga õnnetuks muutuvad. :-)
To illimar:
Tundub, et alla 5 % ettevõtte aktsiate omanikud on kõik väikeinvestorid. Nad ei oma nn. olulist osalust ettevõttes. Farma teemal võtan enne pikemat pausi viimastkorda sõna.
Illimar, sul on õigus. Kes ei oma Farmat enne augusti lõppu, võivad sügisel veel õnnetumaks muutuda, kui need,kes ei omanud üleeile Revalit. Olen nõus siis jälle Farma teemal lohutuseks midagi ütlema.
Tundub, et alla 5 % ettevõtte aktsiate omanikud on kõik väikeinvestorid. Nad ei oma nn. olulist osalust ettevõttes. Farma teemal võtan enne pikemat pausi viimastkorda sõna.
Illimar, sul on õigus. Kes ei oma Farmat enne augusti lõppu, võivad sügisel veel õnnetumaks muutuda, kui need,kes ei omanud üleeile Revalit. Olen nõus siis jälle Farma teemal lohutuseks midagi ütlema.
to beeby:
sa ei saa nii võtta, et need kellel on alla 5% on kohe väikeinvestorid. Kas näiteks 200 milj eest HP-d omav Vichman on väikeinvestor? Ma arvan, et pigem minu pakutud 50 000 läbi teenustasude annab adekvaatsema pildi.
sa ei saa nii võtta, et need kellel on alla 5% on kohe väikeinvestorid. Kas näiteks 200 milj eest HP-d omav Vichman on väikeinvestor? Ma arvan, et pigem minu pakutud 50 000 läbi teenustasude annab adekvaatsema pildi.
Täiesti nõus.
Eelnevate kuulduste põhjal on homme, 28. augustil, FARMA nõukogu koosolek ja pärast seda avaldatakse teise kvartali tulemused. Võib-olla juba homme, kuid tõenäoliselt sel nädalal.
Igal juhul tundub sündmus eelneva kõmu järgi otsustades kui mitte huvitav, siis vähemalt elule vürtsi lisav.
Kas kauplemine aktiviseerub? Millal?
Igal juhul tundub sündmus eelneva kõmu järgi otsustades kui mitte huvitav, siis vähemalt elule vürtsi lisav.
Kas kauplemine aktiviseerub? Millal?
Tõenäoliselt avaldatakse 2. kv tulemus lähiajal. Ajastus oleks hea, sest turule tuleb EYP aktsiast palju raha.
Jajah, enamus EYP aktsionäridest (eesotsas Hanschmitdi ja Kitteriga) ootab närviliselt FARMA majandustulemusi, et paigutada sinna kogu saadav raha.
Võrrelge tänaseid lisanimekirja ettevõtete käibeid põhinimekirjaga ja tehke omad järeldused.
Võrrelge tänaseid lisanimekirja ettevõtete käibeid põhinimekirjaga ja tehke omad järeldused.
Hanschamidt ja Kitter panevad 2% rahast FARMASSE! Ja ennäe imet FARMA hind on järgmisel päeval 40 krooni! Veame kihla!
Farma on liikuma hakanud, 2000 diil 23 pealt. Vist illimar.
No nii, kõvasti kisatud FARMA tulemused väljas, Q2 kasum 0,7 mio, kisatud 4,X asemel. Tutvuda saate majandustulemustega TVB kodulehel.
FARMA finantsnäitajad ja kasumiaruanne on positiivse suunaga. Kui võrrelda kõiki näitajaid tervikuna eelmise aastaga, siis on tulemused lausa suurepärased. FARMAS on alanud tehnilised ümberkorraldused, mis tuleb äsjasest kasumiaruandest ka välja. Lisakulud on sellega seoses ilmsed. Aga pikemaajaliselt on ned just perspektiive laiendavad. Seetõttu julgen hinnata poolaasta tulemusi piisavalt headeks.
Mina ootasin 1 mln paar päeva tagasi, loe Investor.ee foorumist. Tegelikult on tulemus loogiline, ootuspärane ja puuduvad iseäralikud tunnused. Saario soovitas ebatavaliste asjaolude ilmnemisel müüa. Praegu võib öelda, et iga kvartaliga kinnitab ja tõestab see firma enda tagasipöördumist. Võrreldes eelmise aasta sama ajaga on ju käibe kasv tugev, kasumi kasv 3.4 mln. Aktsia hind võib tõusta küll. Ostupool oli täna börsistatistikas lai hulga pakkujatega.
Käive oleks võinud ehk 20 mln olla. Kus on illimar?
4.2 all mõeldi vist 1Q + 2Q.
kui analüüsida 1Q ja 2Q kasumiaruandeid, siis kala on muudes kuludes (?), mitte suves.