Vene seadused, saksa täpsusega. Mida te siis ootasite, et me teeksime lõdvemad reeglid? IRW Me peame ikka eesrindlikud olema ja kurssi näitama teistele EL riikidele lol
Mulle tundub, et me siiamaani lömitame vanade EL riikide ees, a la stiilis, aitäh, et klubisse lubasite, me nüüd tänutäheks lakume peed iga päev ja mitu korda päevas, et kaunis puhas oleks teil olemine seal toolil (loe: troonil).
Kas tõesti pole meil poliitikutest ametnikud või ametnikest poliitikud aru saanud, et meid naljalt ei visata klubist välja kui me veidikenegi häält tõstame ja igasugusele totrusele vastu hakkaksime, mida sealt Brüsselist tuleb. Või polegi meie häälega arvestatud ja seetõttu võtame kõik ilma vaidlemata vastu, mis sealtkandist tuleb?
Kui lasta TA`l analüüsida EU määruseid ja võrrelda neid kehtivate eesti määrustega siis leiab päris kiirelt ülesse kõik punktid, kus eesti rakenda rangemaid nõudeid kui EU tegelikult nõuab.
Jõudu tööle, AI!
Oma soovitud eesmärgi Euroopa Komisjoni keskkonna-peadirektoraat ju saavutas - pakendite teke ja EL liikmesriikide vaheline liikumine vähenes järsult. See, et kadusid ka nende pakendites sisalduvad kaubad, on lihtsalt väike collateral damage.
See on kõkimõki, et paar pudupoodi ei saada eestist ülejäänudEUliitu. Suurem kisa algab siis, kui me avastame, et keegi ei taha enam siia midagi saata.
Minevik hammustab meid jälle persest. Tuleb meelde need head ajad, kui eesti polnud nende riikide nimekirjas kuhu kaupa saadeti
Ehh, suure tõenäosusega võib järgmise aasta augustis saata Saksamaa “Pakendiametisse” tavapostiga ja tavalises margistatud ümbrikus aastaaruande pakenditest (AI-minion las paneb saksa keelde) ja ongi kõik nõuded täidetud
Ma olen üsna kindel, et enamuses riikides saab aruannet saata kindlasti ka tavapostiga. Muidu kohalikud põllumehed tuleks hangudega tänavale ja teeks revolutsiooni.
Oot-oot, kuda need nõuded sul nüüd nii lihtsalt täidetud on? Sinu, kui kirja saatja vastutusel on see, et kirja pakend e ümbrik jõaub sihtkohariigis taaskasutusse (recycling). Puhuks, kui selle ümbrikuga midagi hirmsat juhtub ja see valesse kohta läheb (nt olmeprügi hulka), peab sul tootjavastutuse (EPR) täitmiseks olema sihtriigis sõlmitud leping volitatud esindajaga (authorised representative) selles liikmesriigis, kes selle ohtliku keskkonnaprobleemi enda lahendada võtab.
Taavi - unusta ära, et sa mingit aruandlust sinna saksa pakendiregistrisse ise saadad ja veelvähem tigupostiga.
Uue määruse järgi teeb seda sinu poolt palgatud kohalik volitatud esindaja ja otseloomulikult kõib bürokraatia läbi elektrooniliste kanalite.
Ma vaatan, et päris paljudel on raskusi arusaamisel mida see tänasel kujul olemasolev PPWR määrus endaga kaasa toob ja kuidas on plaanis läbi selle tulevikus kogu (interneti)kaubandus ümber kujundada - ainult suurtegijate kätte mängida ning kõik võimalik altpoolt tulev konkurents läbi bürokraatlike tõkete mutta taguda.
Näiliselt on EU piires siiani kaupade vaba liikumine aga pakendiga - mis on paratamatult kauba lahutamatu osa - need asjad enam nii lihtsad pole…
Tänaseks on suurematel online müügiplatvormidel müük blokeeritud (mul on kogemus ebay-ga) kui sul pole sihtriigi EPR numbrit ning ma pakun, et me varsti näeme ka ära selle, et logistikaettevõte ei või transportida isegi su pakki/pakke ilma vastavate registreeringuteta/bürokraatiata.
12 veebruar 2027 on see tähtpäev mil liikmesriigid peavad olema kehtestanud PPWR reeglite rikkumiste eest karistused ja mehhanismid selle rakendamiseks - eks näis mis üllatusi sealt veel saabub. Juba täna võib saksast saada pakendiseaduse rikkumise eest max 100K€ trahvi koos kauba konfiskeerimisega.