Euroopa Liit

Eks need lapsehoidja-autod ole tüütud jah. Aga varem või hiljem nokerdavad osavad äkkerid ühte teist valmis. Valgevenes (ja osalt Ukrainas) oli (ja on) lausa tööstusharu “John Deere” traktorite häkkimine, ehk “rootimine” ehk “digitaalsest väljapressimislõksust” vabastamine.
Küllap saab ka auto vabastada sellest vastikust piiksujast ja idiootlikust “kohustuslikust hädaabikõnest”.
Meenutame vana head TvR-i pealikku: “Mis õhkpadjad, meie kliendid oskavad sõita ja need kes ei oska, oskavad vähemalt surra Nagu Mehed”.

Osad autotootjad on ADAS funkts väljalülitamise juba nii lihtsaks teinud, et häkkerit polegi eriti vaja, ainult see igakord auto käivitamisel taas-aktiveerumine vajaks blokkimist.

Peugeot, Renault, and Nissan are allowing one-button or press-and-hold functions to switch off lane-keeping and speed limit alerts. Hyundai and Kia provide a press-and-hold function on steering wheel buttons to disable assist features, Citroën uses a dual-button setup, requiring both to be pressed simultaneously to turn off lane-keeping and speed alerts. Tesla allows customization and saves settings to user profiles. Polestar, BMW, and Skoda Enyaq also offer quick, one-tap disables via infotainment or steering wheel controls. -Telegraph

Vahel ma suudan ikka imestada, mis kuradi organelliga mingid kodanikud “mõtlevad”.
See “lane-keeping-assist”… johhaidii, sõidad ja järsku kukub saan lõugama ja hakkab sul rooli kakkuma. Õnneks vähemalt minu käsutuses olnud v. olevatel mudelitel sai selle rõveduse kohe ja igaveseks välja lükata. Pärast esimest sellist “elamust” olen ma sõidukit vahetades seda suisa preventiivselt teinud.
Aga tüüp, kes arvas, et hoo pealt peaks auto jaurama hakkama ja sul rooli kakkuma… ja see on TURVAMEEDE … see tegelane vist kasutab mõtlemiseks pärasoolt või pole elus millegi muu kui kastiratta lenksus olnud.

5 Likes

Mulle jällegi sobib, õnneks ei karju, nügib või keerab passiivselt, tugevus oleneb režiimist, maanteel pikki otsi lastes väga mugav.

Et kui Jatele sobib ja Euro-onklitele sobib, siis PEAB kõigile sobima ja tuleb kohustuslikus korras peale panna koos muude “elektrooniliste väikeste despootidega”. Või kuidas sellest aru saada tuleks?

1 Like

Kas ma seda ütlesin, et kui mille sobib, siis PEAB sobima kõigile?

see sõltub väga autost, mull minu auto oma meeldib, kui vaja suunab sujuvalt tagasi ja kui rooli liiga kõvasti hoiad, siis väristab. Lisaks on neljarealisel väga mugav lülitada sisse Pilot assistance, mis ise autot roolib, teeb sõitmise vaevatumaks

Eks ta ole maitse asi. Kui Auto suudab 0…100kmh jõuda sinna 5-6 sekundi kanti, siis võib natuke väristamist ajutiselt ehk andekski anda.

No kui neljarealisel teel sõiduki joonte vahel hoidmine juba vaevanõudvaks hakkab muutuma, peaks sutsu rahulikumate liiklusvahendite poole asuma vaatama. Mopeedauto nt. :stuck_out_tongue:

4 Likes

Said rehulduse kätte? Sa kindlasti ei kasuta ka püsikiirusehoidjat, õige mehe autol käivad ju aknad kah vändaga, sest kui ei jaksa vändata, siis tuleb mopeedautole kolida

5 Likes

Pole vaja selliseid koos karssoniga oma autolaadsete asjadega liiklust takistama. Ühistransport on see liiklemisvahend millega peaks sellised liiklema. Reisijaistmel otseloomulikult, mitte roolis :slight_smile:

6 Likes

Adaptiivne püsikiirusehoidja ei ole ju despoot. Krutid kusagile normaalse 140-150 peale ja kui keegi jalgu jääb, siis antakse juba kaugelt märku ja siis vaatad ise, kas lased tal veidi hoogu maha võtta või tõmbad vasakusse ritta või lihsalt overrided gaasipedaaliga

2 Likes

Ja kui vaja kiirteel rada vahetada, siis sõidaks nagu suruõhuhaamriga.

Liiga palju erinevaid rendiautosid vist nähtud :smiley:

2 Likes

See märk, mis ma oma postituse lõppu panin, oli mõeldud vihjeks, et postitust tuleks võtta nö. “keel põses”-trollimisena. Üritan meeles pidada, et järgmine kord panen sinu jaoks neid igaks juhuks topelt. :stuck_out_tongue: :stuck_out_tongue:

Ma võtsin Las Vegases mittevägaammuks rendika, mille kohta tekkis peale 5 min 14-realise tee peal sõitmist sõitmist kahtlus, et esisilla kokkujooks on vähemalt 2cm paigast ära. Mõtlesin tõsimeeli auto tagasi viimise peale. Siis leidsin menüüst üles valikud, mis algajatele juhtidele mõeldud rajaabifunktsioonid välja lülitas ja edasi oli kõik ok. :stuck_out_tongue:

1 Like

Suruõhuhaamrist rea vahetusel saab lahti suunatule kasutamisega.

Igasuguste 36 tundi roolis olnud ja purjus ladvaga isikute puhul on line assist väga tervitatav nähtus. Veel parem kui tee äärde parkimise funktsiooniga. Ei tahaks, et need kümpi tuleksid.

5 Likes

Sa vist ei oska autoga sõita. Sulle infoks, et suunatule sisselülitamine deaktiveerib rajajälgimissüsteemi

2 Likes

Kas mõni kommenteerijatest vahel autoga sõidab ka? Sõidab, mitte “kulgeb”?
Võtame situatsiooni, et tuled rahulikult mööda teed, ees on aeglasem sõiduk…
Ja siis tuleb lühikese ajavahemiku jooksul…
Lülitada režiim ümber Normal pealt S(port) (sõi SuperSport kui su autol juhtub olema) – see nupp on, taga targemaks, mingite taibude poolt, viidud keskkonsoolile (miks ei ole roolil).
Lülitada käigukast ümber manuaalrežiimile (mõnel, mõistlikumal sõidukil piisab “labaga vahetusest” et tegelane saaks aru).
Ja siis veel tihe information prosossing. Ühe silmaga vaadata tahavaatepeeglit, et keegi ei tuleks, samas hinnata nähtavust ja vastutulevaid sõiduked… kas on piisav “auk” et lipsata mööda kiirust alandamata, kas peab ehk hoopis kiirendama, või … mis seal pattu salata, kogunisti hoogu maha võtma.
Vähemalt 4 infovoogu sisse - nähtavus, vastutulijate kaguse ja kiiruse hindamine, eesoleva objekti suhtes kiiruse hindamine, ühest silmanurgast GPS teisest tahavaatepeegel. Lisaks veel ümbrus – teeolud, nähtavus jne.
Ja siis tuleb mingi kuradi piiksuja veel segama?
Võrdluseks Lavotškin-Gurjevitš La7 ja Fw190 olid kiiruselt, võimsuselt, manööverdusvõimelt jne, täiesti võrreldavad lennukid… AGA… silmanud vastast pidi nõukogude piloot tegema umbes 7 toimingut (viima mootori forssaaži, avama lisajahutusklapid, lülitama ülelaadimise teise režiimi, seadma propelleri sammu ja ühte-teist-veel, mida ma peast ei mäleta).
Saksa piloot pidi tegema ainult ÜHE kangiliigutuse – viima kommandogerät asendisse “lahingurežiim”. Võite ise edasi mõtelda, kellel oli selles küsimuses eelis ja kes võis kogu tähelepanu pühendada vastasele selmet oma tehnikaga “võidelda”.

puht harrastusandroloogilisest huvist küsiks, et kas selliste …

‘krutid kusagile normaalse 140-150 peale ja kui keegi jalgu jääb, siis antakse juba kaugelt märku ja siis vaatad ise, kas lased tal veidi hoogu maha võtta või tõmbad vasakusse ritta või lihsalt overrided gaasipedaaliga’ / ‘kui auto suudab 0…100kmh jõuda sinna 5-6 sekundi kanti’ / ‘ühe silmaga vaadata tahavaatepeeglit, et keegi ei tuleks, samas hinnata nähtavust ja vastutulevaid sõidukeid … kas on piisav “auk” et lipsata mööda kiirust alandamata, kas peab ehk hoopis kiirendama’ / ‘kas mõni kommenteerijatest vahel autoga sõidab ka? sõidab, mitte “kulgeb”’? jne.

… avaldustega kõvatamine viskab gerontoseerunud itimehel kergelt tiku püsti ka?
(lisaks muidugi depo allahindlustele, kontserdipiletite teenustasult säästetud viiekümnele sendile, helsinki päevakruiisile kaasaflipitud munavõileibadele, youtubes slaavitaridest pardimokkade videote sarivaatamisele, temust tellitud juppidest arvutite kokkumonteerimisele, nõukaaegse ajaloo fetišeerimisele jne) :sunglasses:

7 Likes

Väga hea tekst))) mi 8 asju on öpetatud, ))) hävitajaga ei ole lennanud, kogu lülitite teema ja järjekord on ikka päris hull))) rf lenduritel on keelatud söita kopterite ja lennukitega vaheldumisi, öhus käituvad erinevalt…see on reegel …need inimesed, kes oskavad neid asju juhtida on ikka v profid… täna enam ma kokpitti ei lähe.))) kui teatud g ületab nn tervise, siis on selline tunne, et mäistus ja keha jooksevad lahku…pilt vib eest ära minna…see on v ohtlik, see vbl kesta paar sekki, aga lennuk lendab v kiiresti…)))
Väga hea hävituspiloodi kogemus tal ca 5 aastat…mötlen Nicole Man, google näitab…))
vbl lüdse eesti verd omav nutikas naistpiloot, astronaut, isiklikult ei ole kohtunud…
Nicole lennanud erinevate asjade peal, pöhiline f16, analoogid, ta ikka ka est käinud… kogemus lähis ida…))) tuttav tont lendas löuna eestisse piki tartu tln maanteed kuna muid orientiire ei olnud…))) aga tervelt maanndus ja elusana tuli tagasi…

1 Like