Estonian Air

See LH Müncheni liini kinnipanek on tõesti kurb, sealt oli igalepoole edasi kas lennuki või autoga väga mugav minna.
Sain küll aru, et liini kinnipaneku tingis mitte konkreetse liini kehv väljamüük vaid Müncheni lennujaama tõusu-maandumise vabade akende puudus, ju siis pandi sinna kasumlikumad (loe suuremad) lennud lendama.
Sama särk, aga õige pikkusega varrukatega. /---/ Tulemuseks 10x kallim hind.

jim, mõõdusärke saad kas Sangarist (tellida saab nt Kaubamajast) või Katrin Kuldma käest. Hind kõvasti alla 10 tavalise särgi ja äriklassis lendamisega ei anna võrreldagi.
Mustafa, aitäh info eest. Nagu näha, siis Sangaris ei ole ühtegi lennufirma juhi kogemusega inimest :)
Ka Gowri teeb mõõdusärke.

Mis on mõõdusärk? Mõõdusärk on kõrgemasse keskklassi kuuluva eesti mehe võimalus saada täpselt nii kole särk, kui ta ise tahab (disainida).
Pole eales Gowri mõõdusärke ostnud, kuid erinevalt Sangari letikaubast ei jäta Gowri särgid mingit muljet ega soovi neid edaspidi omandada.
winger
Pole eales Gowri mõõdusärke ostnud, kuid erinevalt Sangari letikaubast ei jäta Gowri särgid mingit muljet ega soovi neid edaspidi omandada.

Mis neil siis viga on?
Riie kaotab oma esteetilise välimuse väga kiiresti. Näebki kohe nagu cheapo välja. Samas ei kärise ega hargne. Küsimus on esteetikas. Sangari puhul pole ma eales seda küsimust esitanud.
Gowri särgid ei ole Sangari omadest halvemad. Ei ole küll mõõdusärke ostnud, kuid samal ajal ostetud Sangari letikaup on ammu autokaltsuks saanud, Gowri oma aga olen siiani aegajalt selga pannud. Tõsi, enamus gowrist lagunes sama kiiresti kui sangar aga seal oli ka mingi erivariant, mis mulle sattus ja ei taha kuidagi otsi anda.

Särgid on üldse üks huvitav fenomen. Koristasin just garderoobi ja olen selle tõttu üsna nostalgilises meelestuses - suutsin isegi ühest kastist EÜE särgi üles leida. Olid ajad, olid majad...
Siis taandub kõik maitsele või selle tajumisele. Olles vaadanud oma kapi üle, läksid minema Gowri särgid kui paaria. Nad nägid nii õudsad välja. Kuna sa evid sama kogemust Sangari särkide osas, siis pigem on asi mingis nõksus seal kuskil frontal cortex tasandil vms. ;)
Kui nüüd teema kokku võtta, siis Tero Taskila võiks Baltikat juhtima minna.
Näen üllatusega, et saab lennata Tallinnast otse Berllini 70 EUR-iga. Ma polnud isegi märkanud, et Estonian Air on hakkanud sinna otselende korraldama. Äkki oli see jäänud veel mõnele foorumilugejale märkamata.
saad sa jee.
Kurat, vaatasin praegu AK-d ja vihastasin. Mingi Ahti Kuninga nimeline kala silmadega poliitbroiler ajas sellist sitta suust välja, et raske on kommenteerida.

Kommentaarid on liigsed, soovitan vaadata arhiivist, kes otse ei vaadanud.

Nagu ma rääkisin, riik ja erasektor ei tea vist kes on kes.

Juhul kui me homme hommikul loeksime uudistes, et riik on müünud Tallinna Sadam Leedole, siis poleks üldse põhjust üllatuda rohkem kui täna. Sama absurdne oleks.

Puudu on üks asi: TELISTELE potentsiaalsetele erafirmadele tuleb anda sama võimaluse nagu on antud Infortarile. Kui seejärel tuleb erastamine just Infortarile, siis ok. Needsamad ametnikud on ju väga teadlikud riigihangete seadusega, et kõigiga tuleb tegutseda võrdselt. Iseenesest mõistetav, et riigi vara ilma konkursita maha müüa ei saa, ei otseselt, ega kaudselt.
Saab küll, kas sa siis uudiseid ei lugenud? Oli ka teisi huvilisi aga ainult Infortaril oli sama visioon EA tulevikust nagu seda kuulda taheti: võlad riigile, varad infortarile, seejärel EA börsile lollikestelt raha kaasates ja edaspidi on kõik EA-d teenindav kasumlik osa Infortaril ja kahjumlikud lennud börsil.

Disclaimer: minu tagasihoidlik nägemus
ma hästi ei saa sellest Stefani hädakisast aru, EA on koguaeg müügis olnud ja pole nagu huvilisi näha olnud vöi on?
Riik vara osta nagu võib ilma konkursita ja kahjumlikult ja müüa siis ei tohi? Kui sinna sadu mille ilma konkursita sisse tambiti, siis oli köik korras või kui Taskila sadu mille põletas, millal see tegelik kahju ikka tekitati? EL on riigi ilmselt pannud valiku ette, kas saate firmast lahti vöi peab see riigiabi tagasi maksma.
PS vahepeal juba vastati ka, seega mõistlik oleks riigil kogu firma ära müüa ja see EA saaga ära unustada, las Infotar siis ise tegeleb firmaga, kust ja mismoodi ta sellest kasumi välja pigistab, on juba tema probleem
Börsile seda keha paraku niipea ei anna viia, selleks peaks ikka firma enna suutma kasumit näidata mingi aeg.
Hanschmidt rääkis, et tahab esimesel aastal kasumit. Samas ta räägib, et tuldi "missioonitunne" tõttu riigile appi. (TV-intervjuu Marko Reikopiga). Seejärel ta räägib rohkem Tallinkist kui Infortarist kuigi ju Infortar pidi olema erastaja, ja Tallink pole üldse osaline. http://uudised.err.ee/v/majandus/d2676d99-bb82-4d87-bc10-fec8fce8a633

Otsustavad küsimused:
1) Kas EA on kasumimaksimeeriv tavaline äriühing, või kas ta on ka teatud strateegiliste liinide garanteerija? Riik peab seda otsustama.
2) Kui tahetakse erastada, siis tuleb pakkuda avalikult kõigile.
Korra riik juba erastas avalikult, mis tulemus oli, seda me täna näeme. Konkurendid ei ole keegi huvitatud EA arendamisest, vaid muuta ta puhtalt endale ettevedajaks vöi edasise kahjumi korral lihtsalt likvideerida. Tallink on samas huvitatud, et EA tekitaks sünergia, kuidas, sellest on ka täna kirjutatud ja räägitud, kas önnestub, seda me ei tea, aga mina kohalikuna näen küll positivsena, et investor on Eesti fima, kes arengust huvitatud, mitte AB näiteks.
Väga võimalik, et Infortar on parim erastaja, aga ei tohi toimuda nii, et riik esineb avalikkuse ees nagu oleks juba kokku lepitud, ja tingimused on teistele teadmata. Koos kõigi oma võlgadega ei taha kindlasti keegi EAd osta. Aga võlavaba ettevõttena võib küll huvi olemas olla.

Aga eeldagem, et kui tingimused saavad avalikuks, siis on ka teistel võimalik oksjonil üle pakkuda, kui selline soov on olemas.
stefan
Nagu ma rääkisin, riik ja erasektor ei tea vist kes on kes.

Juhul kui me homme hommikul loeksime uudistes, et riik on müünud Tallinna Sadam Leedole, siis poleks üldse põhjust üllatuda rohkem kui täna. Sama absurdne oleks.

Puudu on üks asi: TELISTELE potentsiaalsetele erafirmadele tuleb anda sama võimaluse nagu on antud Infortarile. Kui seejärel tuleb erastamine just Infortarile, siis ok. Needsamad ametnikud on ju väga teadlikud riigihangete seadusega, et kõigiga tuleb tegutseda võrdselt. Iseenesest mõistetav, et riigi vara ilma konkursita maha müüa ei saa, ei otseselt, ega kaudselt.

Meil siin Ida-Euroopas on saanud üldlevinud tavaks nimetada Sakandinaavia heaoluriike halvustavalt sotsialistlikeks riikideks, sest nad on solidaarsuse kujundanud üheks ühiskonda kandva vundamendi osaks.
Ometi mulle tundub, et neis riikides on kapitalismi, ehk vaba konkurentsi oluliselt rohkem, kui meil.
Ma ei usu iialgi, et mõni Rootsi või Soome linn saaks mõne oma suurema linna, mida Eesti mõistes Pärnu on, näiteks sadama otsustuskorras ära kinkinud - sekkuksid õiguskaitseorganud, seadused, avalikkus.
Kingituste tegemist kogukonna arvelt erasektorile ei peeta vastuvõetavaks. Võim ma eksin?

Meeldetuletuseks.
Pärnu linn ehk tema kodanikud olid oma sadama 100% omanikud.
Vähemusosalus pandi taasiseseisvuse algusaegadel enampakkumisele.
Kilk ostis 100K USD-ga alla 50%-i.
Siis sai linnapeaks tänane refromierakondlane Väino Linde.
Detaile ei mäleta, aga peagi oli Kilgil 58% Pärnu Sadama aktsiatest ja seda ilma aktsiaid juurde ostmata - toimusid mingid kummalised vahetustehingud ja tasaarveldused.
Läks veel mõni aeg.
Linnapeaks sai kesik Viisitamm, volikogu esimees oli liberaalse partei esindaja, reformierakondlane Ahti Kõo.
Ja siis see pätikamp Volikogu näol kinkis OTSUSTUSKORRAS Kilgile ka allesjäänud 42% Pärnu Sadama aktsiatest.
Toimusid taaskord mingid müstilised ja linnale ülikahjulikud vahetustehingud.
Ehk siis Pärnu linn jäi sadamast ilma 100K USD-eest, millest ainult vähemusosalus vahetas omanikku enampakkumisega.
Kõigi nende tehingute ajal oli maavanemaks värskelt reformierakonda astunud Pärnu kroonimata kroonprints Toomas Kivimägi, kelle tööülessannete hulka kuulus riigi huvide kaitsemine.
Küll suutis ta peatada korter-hotelli September ehituse Pärnu randa, mis oleks Viktor Siilatsi merevaatele kahjulikult mõjunud.
Tänutäeheks sai Toomas Viktorilt maksumaksja raha eest odavamalt uue Volvo rentida.

Miks ei võiks Estonian Airiga minna samamoodi, nagu Pärnu Sadamaga?
Riigiaadel võib OTSUSTUSKORRAS Estonian Airi Infotarile ära anda ja keegi ei köhi - see on väidetavalt Eestile kasulik, nagu Pärnule oli kasulik sadamast ilma jäämine.

Meie retoorikas ,,liberaalse,, ja parempoolse majandusmudeli välise kesta all on peidus mitte kuhugi kadunud ihalus sotsialistliku telefoniõiguse järele, mida võimalusel ja normaaaaalse kompensatsiooni eest parteiladvik mõnuga ja vastuvaidelmist mittesallivalt kasutab.

Kus seda sotsialismi ikkagi rohkem on - meil, Ida-Euroopas või Skandinaavias?