Pane oma mõte tööle! Eesti rahvale! Et ei tuleks uus juht, kes tahab tellida ma ei tea mitu lennukit ja vallutada maailma... Eesti nii väiksele rahvale on see liiga kallis lõbu doteerida neid eksperimente ja üldse oma lennufirmat... Palju on räägitud sellest, kuidas Eesti valitsemine toimub nagu miljardäride klubi.
Kui EA võib teha otsuseid, mis on Eesti rahva huvides, siis miks peaks Finnair tegema otsuseid, mis ei ole nende aktsionäride huvides? Seega millise mõttetöö järel tekib Finnairi aktsionäril huvi EA omandada? Kontsern omandab ainulaadse teadmistepagasi Tallinn-Kuressaare liinil lendude korraldamisest?
Oli aeg, kus EA-d kontrollis SAS. Kuhu asi lõpuks välja jõudis?
04.04.2013 15:13 Estonian Air müüs oma peahoone lennujaamale ... Müügitehingu maksumus oli 7,5 miljonit eurot, teatas ettevõte. http://uudised.err.ee/?06276283
=> Tegelikult "financial engineering" arvestades Euroopa Liidu riigiabi reegleid, ma pakun.
Kui mina oleks Eesti tsaar, siis ma määraks 25+5* kogu sellele kuritegelike idiootide kambale, kellel on vähimgi seos nende Pommiaugu nimeliste lendavate kilukarpide ostmisega.
Ma saan aru, et ma oma 193cm pikkuse ja 110 kilose kaaluga olen pisut ülemõõduline. Aga kui see tähendab, et püsti seista üritades pean ma pead rohkem painutama kui Juhan Parts oma halvematel päevadel ja enda eduka WC -sse pressimise eest kuuleks kiidusõnu ka Houdinilt, siis on midagi ikka väga viltu.
Kogu üldsuse ja ajakirjanduse rõhk läks selle Soome pärdiku isiku lahkamisele, aga tema oli lihtsalt tegelane, kes executes etteantud plaani. Tõelised kriminaalid on need, kes kogu selle pasarahe tekitanud ideedega välja tulid. Kas neist on keegi mingisugustki vastutust kandnud? Kogu see kamp "kasulikke idioote", kes mitte millegi tegemise eest ilma vastutust kandmata nõukogudes istub ja boonust sisse cashib..
* Kuna ma olen tsiviliseeritud monarh, siis 25+5 tähendab 25 tundi turvavööga kinnitatuna Pommiaugus istumist ja 5 tundi WC -s üksikvangistust. Selle aja jooksul peavad subjektid kirjutama essee, milles on vähemalt 3 kogemustel põhinevat ideed ja vähemalt üks originaalne idee. Ebaõnnestumise korral on karistusmäär 25+5 sellessamas mõttes nagu seda enamjaolt tuntakse.
Parem lennata Bombardieriga kui üldse mitte millegagi. Parem lennata Bombardieriga kui Fokkeriga. Eks ta selline klaas pool täis-pool tühi dilemma on :)
Ise pole õnneks kunagi lennukisse kinni jäänud (ka Fokkerisse ega Saabi mitte), küll on aga jäänud viimasel ajal kõrvu veidralt tugev turbo-propi laadne lärm. Suuremat midagi nende lennukite vastu pole, aga eks ma olen enesepiitsutaja ka.
Lihtsalt huvist küsin, et kas Delta, Skywest, Air Canada, Lufthansa jne "kuritegelik idiootide kamp" tuleks samuti 25+5 istuma panna? Nende maailma suurimate CRJ-operaatorite lennukites jääd sa samamoodi pead ja p'rsetpidi kinni.
... kui järgi mõelda siis tegelt isegi ei tunne huvi.
Iga lennuk komplekteeritakse vastavalt tellija soovile. EA tellis ja esitas soove. Aga see pole mdiagi. Boengute ajastul laenas EA leedukatelt kaks lennukit ja meeskonna. Nende Boengute puhul oli põhieesmärk tšarterlennud ehk lennuk pilgeni inimesi täis ja lend sindkohta. See tähendas seda, et juna alates 15-reast olid istmevahed nii kitsad, et sinna andis ronida. Vastan Jimi parameetritele. Ronisin vahele. Võtsid isted. Natuke ebamugav oli. See, et asi päris nihu on, jõudis kohale kui mu kõrvale istunud 50kg õmbluke naisterahvas küsis:"Kuidas teie siia ära mahute?" Ma ei tea. Ma mahtusin. Mingi ZEN värk vist.
Rohkem ma selle leedukate künaga iial lennata ei taha. Õnneks ei lenda ka.
Ei ole EA erand. Ka Finnair on samat konfi kasutanud Tallinn-Helsingi liini teenindamisel. Kitsas oli. Panid oma kohvri tooli alla valesti, läks veel hullemaks.
jim - Sul on veits vale setup Eestis elamiseks. Ühelt poolt oled liiga paks (ei mahu lumpeniga koos lennukisse), teiselt poolt liiga ihne (ei raatsi private jetiga paarutada), aga eelkõige elad kohas, kus enamik on vaesed ja nõus lendama ka jalgrattaga, kui see vaid veidi odavam oleks.
Ma ise olen ka Air Asia vms-ga lennanud, kus heal juhul istmele ära mahub. Aga see oli umbes 9x odavam kui Singapore Airlines'i A380 ja mul oli rahast kahju. Tegin siis ükskõikse näo pähe ja teesklesin, et kõik on üsna talutav.
EA kasutab juba mõnda aega Embraere. Minu meelest on tegu tubli lühimaa lennukiga. Tualeti kasutamine võiks EA tasuliseks muuta koos ajapiirangu kasutamisega. Näiteks 10 EUR 5 minutit.
Ah, kogu see lendamise teema on täis absurdsusi. Tuues analoog triiksärgi ostmisest, valida on kahe variandi vahel: a) Muidu ok särk, aga paraku varrukad on pisut lühemad kui peaksid b) Sama särk, aga õige pikkusega varrukatega. Lisaks on juurde pandud mingisugune Michael Korsi kell ja muud tilulilu, mida enamjaolt nagunii vaja ei lähe (kas ma peaksin Pateki käe pealt maha võtma ja Korsi asemele panema?). Tulemuseks 10x kallim hind.
Igaks juhuks mainin ära, et mul ei ole käekella ja ma ei tea neist midagi :)
Tõepoolest, lennufirmad saavad tellida erinevas istmekonfiguratsioonis lennukeid. Lae kõrgust ei saa eraldi tellida. Mis puudutab istmeid, siis pea kõik CRJ operaatorid kasutavad 31x17 tolli istmekonfiguratsiooni. Eranditeks üksikud lennufirmad, kes CRJ on tellinud eraldi first/business klassiga. See on müüt, et Lufthansa või SASi CRJ-des on rohkem jalaruumi kui Estonian Airi lennukites. Kui ei usu - mõõtke üle.
Siinkohal ei päästa ruumipuudusest ka businessjetid. Learjetid on tunduvalt madalamad/ebamugavamad ning Challengerid on samasuured kui paljukirutud CRJ-d. Falconites peaks juba vähe lahedam olema.
Aga võimalusel ma kasutan siiski üle Helsinki ühendust - esimene ja viimane hetk on saast, aga sealt edasi talutav. Kõige suurem löök oli see, et Lufthansa Müncheni liini kinni pani. See oli viimases otsas nii välja müüdud, et isegi äriklass oli täis. Jama küll kui isegi täis lennukiga siia lendamine end ära ei tasu.