EstateGuru

tomm_a
Motiv8
"Laenu detailinfo on nähtav ainult investeeringu teostanud investoritele"
Ma vaatan uusi projekte ja enam laenaja infot ei näegi?
See ju aegade algusest peale, et laenude detaile ei näe, kui pole ise investeerijate hulgas.

Ma ei tea, varem küll nägi, aga ma pole juba 1,5 aastat uusi laene seal andnud ka...
Motiv8

Huvitav minu Roleguri laenudele pole mingit makset veel jõudnud...

Kahjuks sama siin. Tundub, et laenu (#3032 Rekonstrueerimislaen) osas läheb nii nagu ma mõned postitused tagasi kirjutasin...
Aga küsige EG-lt, et kas see teie #3032 saab samuti lähiajal refini või mis seis on. Üldiselt EG isegi midagi vastab vahel.
Lugupeetud investorid! Mõistame teie muret Rolegur OÜ EstateGuru laenude osas ning käesoleva postituse eesmärk on teavitada, et meie võlamenetlusmeeskond tegeleb käesoleva teemaga igapäevaselt. EstateGuru on koostöös laenuvõtjaga loonud tegevusplaani, mille järgi osa laenudest refinantseeritakse (panka ja EstateGuru platvormil), osa laenudest tagastatakse ja osa laenudest paraku ka pikendatakse eeldusel, et määratud summa laenunõudest tagastatakse. Projektidesse on sisenenud uued isikud, kes projektijuhtimise üle võtavad ja seeläbi projektid lõpuni viivad.
Julgustame kõiki investoreid pöörduma alati mistahes küsimustega EstateGuru poole ametliku suhtluskanali kaudu, milleks on e-mail info@estateguru.co.
Ilusat uut aastat ning edukaid investeeringuid!
EstateGuru Klienditugi
Lugupeetud investorid! Mõistame teie muret Rolegur OÜ EstateGuru laenude osas ning käesoleva postituse eesmärk on teavitada, et meie võlamenetlusmeeskond tegeleb käesoleva teemaga igapäevaselt. EstateGuru on koostöös laenuvõtjaga loonud tegevusplaani, mille järgi osa laenudest refinantseeritakse (panka ja EstateGuru platvormil), osa laenudest tagastatakse ja osa laenudest paraku ka pikendatakse eeldusel, et määratud summa laenunõudest tagastatakse. Projektidesse on sisenenud uued isikud, kes projektijuhtimise üle võtavad ja seeläbi projektid lõpuni viivad.
Julgustame kõiki investoreid pöörduma alati mistahes küsimustega EstateGuru poole ametliku suhtluskanali kaudu, milleks on e-mail info@estateguru.co.
Ilusat uut aastat ning edukaid investeeringuid!

Lugupeetud "EstateGuru Klienditugi"!

Kui raske on sama info panna portaali või saata selgitused e-mailiga investoritele, kes on nimetatud laenudega seotud?

Seniks aga "peseme pesu" avalikult ja küsin, et mis on saanud sellest lubadusest "Laenuvõtja poolt edastatud info kohaselt pidi laenuvõtjalt laekuma võlgnevuste katteks makse 27.12.2019 aga uue info kohaselt jõuab makse EstateGuruni 02.01.2020"?

Johhan, olemas on ju portaalis ka...
TIskrekas
Johhan, olemas on ju portaalis ka...

Üleeile kui mina kirjutasin, siis veel ei olnud.
"Laenuvõtja on informeerinud, et refinantseerib laenu ühe kuu jooksul. Kui laenu refinantseerimine ei õnnestu, siis jätkab EstateGuru võla sissenõudmist vastavalt portaali reeglitele koos laenuvõtja kõikide aktiivsete laenulepingute ülesütlemisega ja kohtutäiturile edastamisega".

Elame näeme...
Johhan
Motiv8

Huvitav minu Roleguri laenudele pole mingit makset veel jõudnud...

Kahjuks sama siin. Tundub, et laenu (#3032 Rekonstrueerimislaen) osas läheb nii nagu ma mõned postitused tagasi kirjutasin...

Vastupidiselt laenuvõtja lubadusele ei ole EstateGuru saanud laenuvõtjalt laenu katteks osamakset. Jätkame võlamenetlusega.
Veider, et piinlik pole: omatöötaja on nihverdise juhatuses...
EstateGuru andis teada, et 29. jaanuaril tagastati investoritele võlamenetluses olnud Tiskre residentsid arenduslaen II. Laen rahastati novembris 2017. Võlamenetluses staatusesse suunati tagastamata laen detsembris 2018 pärast laenuvõtja suutmatust laenu korrektselt teenindada. Laen tagastati investoritele tagatisvara eduka müügi tulemusena kolmandal oksjonil. Laenu lõplik tootlus investoritele oli 4%.

Aga mitte kuskil ei sõnagi sellest, et investoritele tehti "tünn" ja jäeti maksmata kogunenud viivised ja hüvitised.
Jajahh, räme tünn, et pekkis laenust sai ainult 4% kasumit. Ma EG suhtes pigem kriitiline ja ise sinna raha ei mata aga plussiga defaultist välja tulla ei ole häbiasi.
Mulle on natuke arusaamatu kriitika EG suunas. Neil ei ole ühtegi laenu siiani mis 100% hapuks läinud. Minu teada on see ainus Eesti portaal kes seda suutnud? Alati on põhiosa koju toodud. Vahel ka 12% tootlus + viivised, teinekord 4% mis on ikkagi hea tulemus. Samas ma ei ole ka Eesti ühisrahastusportaalide süvaanalüüsi teinud. Kui siin keegi targem siis võib seletada, et mis on EG miinused teiste Eesti sarnaste portaalide ees. Näiteks Crowdestate ees kes ilmselt EG ainus konkurent? Minu teada CE'l mõned projektid ka täiest miinuses?
Miski pole täiesti miinuses kuni sa pole seda maha kandnud :D
Johhan
EstateGuru andis teada, et 29. jaanuaril tagastati investoritele võlamenetluses olnud Tiskre residentsid arenduslaen II. Laen rahastati novembris 2017. Võlamenetluses staatusesse suunati tagastamata laen detsembris 2018 pärast laenuvõtja suutmatust laenu korrektselt teenindada. Laen tagastati investoritele tagatisvara eduka müügi tulemusena kolmandal oksjonil. Laenu lõplik tootlus investoritele oli 4%.

Aga mitte kuskil ei sõnagi sellest, et investoritele tehti "tünn" ja jäeti maksmata kogunenud viivised ja hüvitised.

Selline seisukoht näitab arvaja arusaama investeerimise olemusest. Näitab, et puudub arusaam, et investeerimine tähendab ka riski võtmist, mis omakorda tähendab võimalust, et alati ei lähe nii nagu plaanitud. Rääkida olukorras, kus hapuks läinud projektist saadi rahad kätte ja 4% tootluski tünni tegemisest on jabur.
Ühisrahastusplatvormid minu teada kuvavad projekti juures ka mingit sisemist riskiskooringut.
Võib-olla oleks “puust ja punaseks” kui selle skooringu kõrval oleks ära märgitud, et “antud investeeringu default tõenäosus on xx%” (PD).

Aitaks riski-tootluse suhet paremini numbrite keelde panna.
Money88,
minu jaoks suurim EG miinus CE ees on järelturu tasud (2% tehingult). Ma ei teagi, kas põhjuseks on ahnus või rumalus. Minu jaoks on likviidsus oluline ja seda on CE-s kordi rohkem kui EG-s.
mike
Johhan

Selline seisukoht näitab arvaja arusaama investeerimise olemusest. Näitab, et puudub arusaam, et investeerimine tähendab ka riski võtmist, mis omakorda tähendab võimalust, et alati ei lähe nii nagu plaanitud. Rääkida olukorras, kus hapuks läinud projektist saadi rahad kätte ja 4% tootluski tünni tegemisest on jabur.

Arvaja saab riskidest kenasti aru. Kui loed minu lauset nüüd uuesti ja tähelepanelikult, siis saad ehk aru, et minu mure on selles, et Estateguru ei ole selgitanud investoritele, miks ei olnud võimalik tasuda kogunenud viiviseid ja hüvitisi.

PS! Tähelepanelik lugeja märkas, et sõna tünn oli jutumärkide vahel.
Ei taha siin üht-ega teistpidi tugevat seisukohta EG kohta võtta, aga siiski tuleb arvestada, et neil on ka päris mitmeid defauldis projekte, mille sissenõudmisega edutult juba mitu aastat 'tegeletakse'. Mõni sissenõudmise saaga on juba suhteliselt naeruväärseks muutunud - noore Sõnajala Merivälja villa, hr, Venno Tamjärve Kuressaare Tolli 7 ärimaja, jmt. (ei oska hinnata, kas siin on ka EG tegematajätmisi, või ongi Eesti seadusandlus selline, et juriidikaga kodus olev pahatahtlik laenuvõtja saab laenuandjat pea lõputult lollitada). Näitena viimane - Tolli 7 ärimaja, mis on vist juba 7-8 korda oksjonil olnud, millest vähemalt 3 korda on ka ostuhuviline olnud ning oksjon pidanud realiseeruma - mille peale on võlgnik Venno Tamjärv suutnud protsessi äratrikitada (esimene kord andis peale oksjoni realiseerumist sisse enda kohta pankrotiavalduse, mille poole aasta pärsas tagasivõttis, järgmisel osjonil peale oksjoni võitmist protestis kohtus alghinna (alghinna!)). Tulemusena on investorid juba pea 3 aastat ilma ühegi laekumiseta, aga võlgnik teeb investorite raha eest ostetud majas rahulikult oma äri edasi.
Johhan
mike
Johhan

Arvaja saab riskidest kenasti aru. Kui loed minu lauset nüüd uuesti ja tähelepanelikult, siis saad ehk aru, et minu mure on selles, et Estateguru ei ole selgitanud investoritele, miks ei olnud võimalik tasuda kogunenud viiviseid ja hüvitisi.

PS! Tähelepanelik lugeja märkas, et sõna tünn oli jutumärkide vahel.

Küsi neilt, kuid tundub ju loogiline, et vara müügist saadud raha (miinus kohtutäituri kulud) kattis seekord vaid intresside osa ja muuks ei jätkunud. Mõne teise laenu puhul on jätkunud ka viivisteks jne.
https://arileht.delfi.ee/news/uudised/sarilaenaja-ja-tuhanded-investorid-uhisrahastuses-rekordsumma-kaasanud-ettevotet-hakatakse-saneerima?id=88832625

rõõmustagem, ristirahvas!