kas hetkel eesti.ee ei ole personaalne riik? uud disaini vaja?
E200M. Tuletab vägisi nõukogude liitu meelde, kus mõeldi välja lollus, siis viidi suure kahjumiga lollus täide ja siis kiideti seda partei kongressil.
tonis, eesti.ee on eilne päev- seekord on kõik teisiti. Innovaatilisem, efektiivsem, parem- ühesõnaga, kõik on vägev.
Kui sa ei usu, siis Alamäe näitab sulle kohe kui papp arvel ja Nortal saab hakata personaalset riiki internetis arendama.
Milleks ? Sest et on vaja. Mitte ainult Nortalile/ Alamäele või E200-le vaid tervele Eestile.
Kui sa ei usu, siis Alamäe näitab sulle kohe kui papp arvel ja Nortal saab hakata personaalset riiki internetis arendama.
Milleks ? Sest et on vaja. Mitte ainult Nortalile/ Alamäele või E200-le vaid tervele Eestile.
ma olen eesti.ee kasutanud vaid ühel eesmärgil : et vaadata, milliseid retsepte on arst mulle kirjutanud, millised on juba välja ostetud ja mis on veel on veel välja ostmata ja kas mingit ravimit oleks vaja arstilt juurde tellida.
Kas ma olen ainus, kellel seda suurt portaali nii vähe on vaja läinud ? Vaevalt küll.
Kas ma olen ainus, kellel seda suurt portaali nii vähe on vaja läinud ? Vaevalt küll.
"vaits"
Samast artiklist: "Majandus- ja infotehnoloogiaministrit süüdistatakse selles, et ta kuulab ettevõtjaid. Just neid ettevõtjaid, kes päriselt loovad lisaväärtust, töökohti ja on seisnud Eesti innovatsiooni eest. Ettevõtjaid, kes teevad suuri asju üle kogu maailma ning soovivad omast vabast ajast ja tahtest panustada riigi hüvanguks."
Ja nii ongi.
Kindlasti aitavad nad ka vanureid üle tee, saevad pensionäridele puid ja on üldse sõdurite vastu nii head et... (mitte ei tule meelde, mida Švejk seal ühe obersti kohta kõik kokku latras). Oma lõunasööki jagavad nad esimese vastutulijaga, käivad vabatahtlikuna abis kodutute söögikohas ja koerte varjupaigas ja pühakustaatusest on neil puudu ainult julm hukkamine paganate poolt. Eks ole.
https://www.err.ee/1609254849/nortali-juht-alamae-ma-oleksin-vaga-ettevaatlik-suudistuste-loopimisel
Lühike sisukokkuvõte nendele, kes artiklit ennast lugeda ei viitsi: "Ärge mölisege, kui te millestki aru ei saa."
Lühike sisukokkuvõte nendele, kes artiklit ennast lugeda ei viitsi: "Ärge mölisege, kui te millestki aru ei saa."
Keegi võiks Tsahkna käest küsida, kas nüüd hakkab ChatGPT ametnike eest otsuseid tegam, näiteks ehituslubasid väljstama? Naerukoht.
"toonik"
https://www.err.ee/1609254849/nortali-juht-alamae-ma-oleksin-vaga-ettevaatlik-suudistuste-loopimisel
Lühike sisukokkuvõte nendele, kes artiklit lugeda ei viitsi - Ärge mölisege, kui te millestki aru ei saa.
"See oli minu idee tegelt. Ammu juba. No ja siis vaikselt siin nokitsesime, mõtlesime kuidas seda ellu viia, eks.
Kuulge me tegime selle ju teie heaks. Tasuta. Te tänamatud pole meid siiani selle kingituse eest tänanud, aga las ta olla.
Ja kui te kaua jaurate, siis jätame selle asja sinnapaika. Ei tule hankele osalema. Mis te siis teete, ah?"
Huvitav, miks kogenud firmajuht ajakirjanduslike spekutalitsioonide peale ei kasutanud võimalust sobival hetkel VAIT OLLA või siis lükanud avaliku kommunikatsiooni paksu naha ja külma kõhuga kommunikatsioonispetsialisti lauale, kes oleks võinud tuima näoga tetada: "Nortalil puudub personaalse riigi juures hetkel igasugune ärihuvi" (mis oleks olnud ka absoluutselt tõene väide - ÄRIhuvi tekib alles hanke väljakuulutamisel).
Kaotada ei ole enam midagi. Tiksuvad veel 3 aastat kes Riigikogus ja kes ministrina, ja minnakse laiali.
Alamäe annab kõik kohtusse, kes julgevad arvata, et E200M ja tema tegevuses midagi valesti on.
Nortali juht Alamäe: ma oleksin väga ettevaatlik süüdistuste loopimisel
Nortali juht Alamäe: ma oleksin väga ettevaatlik süüdistuste loopimisel
https://forte.delfi.ee/artikkel/120270862/intervjuu-endine-it-minister-kristjan-jarvan-avab-suu-kas-paari-suure-it-farmi-huvid-kaalusid-ules-eesti-riiklikud-huvid-ja-ukraina-toetamise
Huvitav jutt, ei hakka kõike kopeerima, aga kinnitab seda, et üks ärimees nägi lihtsalt võimalust ja omas hoobasid, et juba enamvähem valmis 1M asja eest 200M küsida.
Huvitav jutt, ei hakka kõike kopeerima, aga kinnitab seda, et üks ärimees nägi lihtsalt võimalust ja omas hoobasid, et juba enamvähem valmis 1M asja eest 200M küsida.
ei tea miks, aga riigihangete ja Nortaliga tuleb meelde aastakümneid tagasi Ida-Viru ajalehe poolt tehtud aprillinali kohaliku bojaari Ossipenko aadressil (originaali ei leidnud aga kokkuvõte siin - https://www.err.ee/441950/kohus-moistis-ajalehe-aprillinaljas-suudi.)
Artiklist "...Ossipenko firmad on suutnud võita peaaegu kõik linnavalitsuse hankekonkursid.... Ossipenko ei jõuagi mõnikord dokumente ära saata, kui juba helistatakse, et jälle oled võitnud....
Artiklist "...Ossipenko firmad on suutnud võita peaaegu kõik linnavalitsuse hankekonkursid.... Ossipenko ei jõuagi mõnikord dokumente ära saata, kui juba helistatakse, et jälle oled võitnud....
See pole nüüd otseselt Nortali/E200 pihta, vaid üldine kommentaar, aga minu jaoks on üks viljakamaid korruptsiooni kasvulavasid nimelt selline "me teeme nii palju head, et me olemegi seda väärt" suhtumine. Midagi taolist oli näha ka nt Repsi kaasuses -- inimene teeb lihtsalt nii ennastohverdavalt palju Eesti Vabariigi heaks, et asi siis nüüd see väike kohvimasin pole! Hakkab tekkima tunne, et riik on nagu midagi võlgu või nii. Ja keegi ei tule seda võlga ju ära maksma ka, siis tuleb ise leiutada viise, kuidas endale sobivalt tasuda.
Aga mis IT-sse ja hangetesse puutub, siis "tasuta tööd" pole olemas, IT ja eriti B2G töötab referentside pealt ja ühe riigi usaldus on päris kõva turundus, mille najale oma välisäri üles ehitada.
Aga mis IT-sse ja hangetesse puutub, siis "tasuta tööd" pole olemas, IT ja eriti B2G töötab referentside pealt ja ühe riigi usaldus on päris kõva turundus, mille najale oma välisäri üles ehitada.
Kunagi kui ma viitsisin EAS toetusi ja riigihanked usinamalt jälgida, siis oli tavaline järgmine skeem. Esimese asjana sai Nortal EAS ist suure toetuse mingi arenduse jaoks, siis võitis ta sama asjaga mõne riigihanke ja siis saadi sama arenduse jaoks EASist veel suur ekspordi toetus.
"karmol"
ei tea miks, aga riigihangete ja Nortaliga tuleb meelde aastakümneid tagasi Ida-Viru ajalehe poolt tehtud aprillinali kohaliku bojaari Ossipenko aadressil (originaali ei leidnud aga kokkuvõte siin - https://www.err.ee/441950/kohus-moistis-ajalehe-aprillinaljas-suudi.)
Kui Põhjarannikul nüüd julgust oleks, siis võiks järgmise aprillinalja teha stiilis, et "ärimees nõuab kohtu kaudu aprillinaljana esitatud väidete tõeseks kuulutamist" :)
Nortali ühemõttelise peksuga mina kaasa minna ei taha. Jah, nad on liiga suured. Jah, nad on liiga mõjukad. Jah, nende juhtfiguurid on ülbed. Aga ometigi - neil on olemas mitmes valdkonnas märkimisväärne pädevus ning see on hea. Mina näiteks toimetan valdkonnas, kus neil pädevus on olemas ning puutun otse või kaude nendega kokku igal tööpäeval. On nagu iga äriettevõttega - kui klient ei oska nõudlik olla, siis kasutatakse see kohe ära. Kui oskab, siis saab nendega täitsa võrdväärset koostööd teha küll. Probleemiks on see, et avalikus sektoris väga sageli ei osata võrdväärsed partnerid olla. Seda aga ei saa Nortalile süüks panna :),
"Marvin"
On nagu iga äriettevõttega - kui klient ei oska nõudlik olla, siis kasutatakse see kohe ära. Kui oskab, siis saab nendega täitsa võrdväärset koostööd teha küll. Probleemiks on see, et avalikus sektoris väga sageli ei osata võrdväärsed partnerid olla. Seda aga ei saa Nortalile süüks panna :),
Just nimelt. Paraku on avaliku sektori võimekus IT-projektide tellija rollis sisuliselt null. No hea küll -- 0.0023
Ja siis tõmmataksegi müts pähe, vaatamata riigihangete protseduurikale jne. jne.
Selle telefoni- ja internetiskämmerite ühemõttelise peksuga ma kaasa minna ei taha. Jah nad on osavad inimesi ära rääkima. Aga ometigi - neil on mitmes valdkonnas märkimisväärne pädevus - psühholoogias, IT-s, panganduses, krüptos, investeerimises. Mina näiteks puutun nendega kokku igal tööpäeval, muudkui helistavad, saadavad emaile ja kuvavad reklaame. On nagu iga äriettevõttega - kui vanainimene ei oska ettevaatlik olla, siis kasutatakse see kohe ära. Kui oskab, siis võib õnnestuda neilt ise raha saada. Probleemiks on see, et tavainimesed ja muidu pensionärid ei oska võrdväärselt kavalad olla. Seda aga ei saa skämmeritele süüks panna :)
"raulir"
Selle telefoni- ja internetiskämmerite ühemõttelise peksuga ma kaasa minna ei taha.
Ma ei tea, kuidas UK-s on, aga Eesti Vabariigis on "kelmus" siiamaani ja üsna ühemõtteliselt süütegu. Vaatamata sellele, kas me imetleme kelmuse läbiviija kavalust ja psüholoogi ja IT-osavust, või mitte.
"Offf""raulir"
Selle telefoni- ja internetiskämmerite ühemõttelise peksuga ma kaasa minna ei taha.
Ma ei tea, kuidas UK-s on, aga Eesti Vabariigis on "kelmus" siiamaani ja üsna ühemõtteliselt süütegu. Vaatamata sellele, kas me imetleme kelmuse läbiviija kavalust ja psüholoogi ja IT-osavust, või mitte.
See oli aroonia ja parfraseering ühest eelmisest postitusest :)