Erakond "Eesti 200" & Co.

Minister: vannun, käsi piiblil, et ma pole korrumpeerunud!
"Tervist Teile"

Vali hilisem vabandus:

a) ma pidin seda ütlema, sest muidu te ei valiks mind.

b) ma ütlesin seda ministrina, mitte eraisikuna. Riik on süüdi, mitte mina.
Minister Riisali riigi äpist: https://www.err.ee/1609251984/ministri-sonul-pole-mriigi-esialgseks-variandiks-kulutatud-800-000-eurot-maha-visatud
Kõige vembukam koht: Ukraina projektile kulutati üle 400 000 euro Euroopa Liidu fondide raha ja ligi 400 000 eurot Eesti maksumaksja raha. Kas see on nüüd maha vistatud? "Ei, kindlasti mitte. See tegelikult kõik on osa õppimisprotsessist ja osa sellest, mis seal õpiti, sellest koodist, mis kirjutati, läheb kasutusse," ütles minister. mRiigi projekti juhinud Nikolai Kornõšev on aga arvamusel, et see on raisatud raha.
"Tervist Teile"

Eriti efektne oleks seda vanduda käsi sajaeuroste pakil :)
Tahaks täitsa siiralt aru saada, kus selle personaalse riigi juurutamise väärtus tekib? Kas kuskilt tuleb 200M + intressid ulatuses kokkuhoidu või mis see mõttekäik siin taga on? Miks tavakodanikul (kes ei ole E200 shareholder) seda arendust sellise kuluga vaja peaks minema?
"jfl"
Tahaks täitsa siiralt aru saada, kus selle personaalse riigi juurutamise väärtus tekib?

Nortali kasumireal.

Tõsi küll, Riisalo asemel oleks parem mõni võimekam müügimees ministritoolile suruda, sest Eesti 200 reiting on olematu ning „personaalne riik“ saab ohtralt kriitikat.
Ok, vaatasin videot ja pilt sai selgemaks küll. Mõttekäik personaalse riigi taga on "igaühelt vastavalt tema võimalustele, igaühele vastavalt tema vajadustele." Üldiselt seda on maailmas juba palju tehtud ja ilma igasuguse äppita.
Mingeid sündmusteenuseid (jah, selline termin eksisteerib) arendatakse juba praegu ja seda võib teha ka edaspidi ilma selle "personaalse riigi" loosungita ja 200m laenuta. Miks seda viimast tarvis on, oskab ehk ainult Riisalo (või Alamäe) selgitada.
Ma vaatan, et delfi-ekspress on pääääris tõsiselt ette võtnud selle "perseanaalse riigi" mutta trampimise. Nii tõsiselt, et tekib juba teistpidine kahluse-uss, kellele SEE omakorda kasulik võiks olla :)
Samas, uurisin ja vaatasin, no ei suuda mina leida "Personaalse Riigi" arendusdokumenti Faas 1 "Concept exploration"
Huvitav, kas "personaalse riigi" kohta leidub kusagil sellist metoodikat järgiv disainidokument. Loeks huviga.
"Draax"
Mingeid sündmusteenuseid (jah, selline termin eksisteerib) arendatakse juba praegu ja seda võib teha ka edaspidi ilma selle "personaalse riigi" loosungita ja 200m laenuta. Miks seda viimast tarvis on, oskab ehk ainult Riisalo (või Alamäe) selgitada.

Kui kuulata selle ukrainlastega kahasse tehtud projektijuhi juttu, siis tegemist on suht tavalise skeemiga.

Hakatakse mingit projekti tegema ja see läheb hästi ja odavalt. 800 000 eelarve juures jõuti juba esimeste reaalsete kasutajateni.

Ärimees näeb, et tellija oleks nõus maksma projektist saadava tulemuse eest tunduvalt rohkem. Kui tulemust veel lisaks BS-ga üles kiita, siis veelgi rohkem. Antud juhul 200 000 000.

Tellijaks on riik, seega eelarve pole probleemiks - mõlemad numbrid on riigieelarve mahuga võrreldes ümardatult nullile lähenevad.

Lõppkasutaja pole tellija - lõppkasutaja, so kodanik ja alama astme ametnik, peavad kasutama seda mida neile ette antakse. Kui asi enamvähem töötab, siis ei vaata kodanik tema taskust anonüümsete maksudena võetud raha hulka. Näiteks see Põlva Nutitee - inimene kiidab, et valgus läheb ülekäigurajale lähenedes põlema - tegelikult aga saab sama tulemuse kaks suurusjärku odavamalt ja palju töökindlamalt.

Nüüd siis leiabki nutikas ärimees hoovad (raha aitab) ja tõmbab edukale aga odavale projektile äkkpidurit - mida tehti juba eelmise aasta juunis. Nüüd on muidugi eriti hea rääkida, kuidas projekt ei olevat üle poole aasta enam edenenud.

Järgneb ärimehe teenuse ostmine.

Eile uudistes projektijuhi poolt räägitust peaks piisama KaPo poolt uurimise algatamiseks - aga ei, uuritakse mingeid juukselõikusi.

Ma ise olen kahel korral olnud nö ohvri poolel sarnaste skeemide puhul. Ühel korral projektijuhina ja teisel juhtarendajana. Kusjuures mõlemal korral on see mitmekordne raha "ära kasutatud" ja mõned aastad hiljem projekt vaikselt maha maetud (sest hoovad võimaldavad), kuna eesmärke ei suudetud saavutada. Isegi mitte sellel tasemel kuhu esimese, odava korraga jõuti.
"jfl"
Tahaks täitsa siiralt aru saada, kus selle personaalse riigi juurutamise väärtus tekib? Kas kuskilt tuleb 200M + intressid ulatuses kokkuhoidu või mis see mõttekäik siin taga on? Miks tavakodanikul (kes ei ole E200 shareholder) seda arendust sellise kuluga vaja peaks minema?

Küsi Riisalo käest! Vean kihla, et vastus saab lõbus olema
Mis disaindokumenti sul vaja on? Kui on kõlav loosung ja hunnik pappi laiali hõõruda siis rohkem polegi ju midagi tarvis. Muidugi kummaline kust see papp nüüd tuli kui just äsja oli puudu.
Mina võtaksin rumalale raffale EASi kuluga projekti lahtiseletajad:
https://www.youtube.com/watch?v=W6hcDAuJIiQ

Your own personal Jesus
Someone to hear your prayers
Someone who cares
Your own personal Jesus

E200 selgitab personaalse riigi vajalikkust:

https://www.youtube.com/watch?v=2-rfCnW5VlE

I'll get you everything you wanted
I'll get you everything you need
You don't need to believe in hereafter
Just believe in me

You don't even have to leave your house
Or get out of your chair
You don't even have to touch that dial
'Cause I'm everywhere

Alamäe läks selle teema peale AK uudistes nii närvi, et ilmselgelt sai väga kõvasti pihta.
"Offf"
Ma vaatan, et delfi-ekspress on pääääris tõsiselt ette võtnud selle "perseanaalse riigi" mutta trampimise. Nii tõsiselt, et tekib juba teistpidine kahluse-uss, kellele SEE omakorda kasulik võiks olla :)

Helmes? :)
Loodetavasti tegeletakse siin riigis muude asjadega ka kui kellegi tasuta juukselõikusega.
Tsahkna on siiralt hämmastunud, vaadates kuidas majandusminister Riisalot tümitatakse hea ja innovaatilise idee eest

Ja hakkab tulema puhast kulda:
Tsahkna selgitas, et Eesti 200 tuli kokku selleks, et teha Eesti riigis suuri reforme ja et meil oleks inimestel võrdsed võimalused ennast õnnelikuna tunda ning muudaksime riigikorraldust. Ta lisas, et arendades personaalset riiki vähendame me bürokraatiat, asendame ametnike tööd tehnoloogiaga ja lähme üle vajaduspõhisele teenustele, mis võimaldaks Eesti inimestel saada teenuseid, mida nad ka päriselt vajavad. Erakonna juht kinnitas, et see ongi riigi reformimine.
Samast artiklist: "Majandus- ja infotehnoloogiaministrit süüdistatakse selles, et ta kuulab ettevõtjaid. Just neid ettevõtjaid, kes päriselt loovad lisaväärtust, töökohti ja on seisnud Eesti innovatsiooni eest. Ettevõtjaid, kes teevad suuri asju üle kogu maailma ning soovivad omast vabast ajast ja tahtest panustada riigi hüvanguks."
Ja nii ongi.