Sõna "Kiirkohting" tähendab üldiselt seda, et tekib juurde üksikemasid, kes ei tea, kes on tema lapse isa.
"raulir"
Ma ei ole sellise stereotüpiseerimisega nõus. Ilmselt sõltub kellega sa kokku puutud.
See tähelepanek on tehtud teenindusasutustes teenindava personali pealt. Muide, olen ka kooli koridoris kohanud täitsa hirmsasti ära lõigutud käsivartega tütarlapsi.
"ttrust"
Sõna "Kiirkohting" tähendab üldiselt seda, et tekib juurde üksikemasid, kes ei tea, kes on tema lapse isa.
Ma ei arva seda. Enne tekib neid juurde ööklubist, kohtinguäpist, abielu kõrvalt jne kui kohtamisele suunatud ürituselt, kuhu tõsise tutvumissuunitlusega inimesed lähevad tutvumiseks vaimselt valmistunult isiklikult kohale ja on selle eest ka raha maksnud.
"Offf""raulir"
Ma ei ole sellise stereotüpiseerimisega nõus. Ilmselt sõltub kellega sa kokku puutud.
See tähelepanek on tehtud teenindusasutustes teenindava personali pealt. Muide, olen ka kooli koridoris kohanud täitsa hirmsasti ära lõigutud käsivartega tütarlapsi.
Ma pole tõepoolest viimasel ajal eesti teenindava personaliga väga palju kokku puutunud.
Väidaks siiski, et selliseid on suht väike protsent.
Küll aga on eesti naissool keskmiselt väljaspoole näidatav enesehinnang väga kõrge. Kui suhelda erinevatest rahvustest inimestega, siis torkab see kohe silma. Isegi mitte ainult romantilisel tasandil, aga ilmselt ka sellel.
"raulir""ttrust"
Ma ei arva seda. Enne tekib neid juurde ööklubist, kohtinguäpist, abielu kõrvalt jne kui kohtamisele suunatud ürituselt, kuhu tõsise tutvumissuunitlusega inimesed lähevad tutvumiseks vaimselt valmistunult isiklikult kohale ja on selle eest ka raha maksnud.
Keegi võiks seal ära käia ja arvustuse kirjutada :)
Olen koguaeg olnud arvamusel, et meie nn. emapalga süsteem, mis seob selle toetuse eelnevalt saadud palgaga, pigem pärsib sündivust. Naised, kes soovivad lapsi saada lükkavad seda muudkui edasi, sest ennem on vaja ennast üles töötada kõrge palga peale, et suuremat emapalka hakata saama. Aastad aga muudkui lähevad. Tulevad üha uued astmed karjääriredelil ja nagu ütles papa Kiir: Nüüd kus selle asjaga on juba nii kaugele jõutud, ei saa seda enam pooleli jätta. Pigem peaks nügima noori lapsi saama võimalikult varem.
Nüüd siis on Soome kuuldavasti kaalumas lahendust sündivusprobleemile, kus pakutakse soodustusi näiteks elamuaseme laenude kompenseerimise kaudu noortele, kes on saanud lapsi enne 30-ndat eluaastat.
Nüüd siis on Soome kuuldavasti kaalumas lahendust sündivusprobleemile, kus pakutakse soodustusi näiteks elamuaseme laenude kompenseerimise kaudu noortele, kes on saanud lapsi enne 30-ndat eluaastat.
Nagu bitcoiniga, ei võta veel välja, äkki tõseub veel, ei praegu pole mõtet välja võtta graafik lendab taevasse, ootame veel natuke... PAANIKA... ainult xxxxx EUR... lossi vähendamiseks teeme EURC-ks :)
Jah, emapalk soosib edasilükkamist ja täiesti idiootlikku "damage controlit" kus 30ndates "nüüd kohe peab".
Psühholoogiliselt on see väga väga vale. Äkki peaks "emapalga" keerama "pahupidi". Mida ROHKEM teenid, seda ROHKEM emapalgas kaotad. See võiks motiveerida 20ndates oma 3 opossumit valmis tegema :)
Jah, emapalk soosib edasilükkamist ja täiesti idiootlikku "damage controlit" kus 30ndates "nüüd kohe peab".
Psühholoogiliselt on see väga väga vale. Äkki peaks "emapalga" keerama "pahupidi". Mida ROHKEM teenid, seda ROHKEM emapalgas kaotad. See võiks motiveerida 20ndates oma 3 opossumit valmis tegema :)
Alsutaks siis ülemisest otsast pihta "2024. aastal on maksimummäär 4733,53 eurot kuus" < ja see hakkaks vähenema vastavalt makstud sotsmaksule. Soodustaks ka seda, et noor ema saab 3ks aastaks koju jääda ja olla ametilt EMA ja "tooks pereelarvesse" ka oma panuse. Nagu kaks kärbest ühe hoobiga -- ema on täiskohaga ema (kodune) ja possumeid saaks ka juurde. Ei?
Teine asi on vanemapalga ajal töötamine. Emale või isale võiks vanemapalga ajal jääda võimalus töötada ja sissetulekut saada vanemapalgas kaotamata. Paljud sooviks oma professionaalset karjääri jätkata kasvõi osaliselt, kuid "surve" on lapse kõrvalt mitte millegi muuga tegeleda ja "tasuta" raha ju. Sellega kaasneks osaliselt muidugi pettus, et vanemapalka arvestatakse enam teeniva vanema järgi, kuid koju jääb hoopis teine jne. Kuid praegune lahendus soosib 1,5 aastat karjäärialast mittemidagitegemist.
1 Like
"mihkel48"
Kuid praegune lahendus soosib 1,5 aastat karjäärialast mittemidagitegemist.
Sest sa ei suuda hinnata, et Ema (või Isa) [suure algustähega] olemine on üks suuremaid ja nõudlikumaid karjääre üldse. Miks -- sest "noor vallaline naine" oli 20. sajandi alguses kõige kaitsetum ja kõige nõrgem ühiskonnaliige üldse. Talle võis maksta näruseid penne ja nõuda ületunde ja kurat teab mida. Ja otse loomulikult Meie Jumal Turg kasutas selle ära ja maskeeris selle igasugu ilusate sõnadega nagu "naisliikumine" ja "karjäär" ja "iseseisvus" ja "õigused" ja määris "koduperenaise" ja "ema" kuvandi "sünnitusmasina" ja muude halvustavate siltidega.
PALJU ÕNNE -- saavutasime selle, 21. sajandil, kus me TEOORIAS peaks olema jõukamad ja edukamad kui 20. sajandi alguses, EI TULE keskmine pere enam toime nii, et "Man Provides". Lihsalt sunnitud on mõlemad pereliikmed töötama.
Ma siiralt loodan, et tegemist on ajutise häbega ja see korrigeeritakse välja enne kui Valge Kristlik Lääne Tsivilisatsioon (nagu meie seda mõistame) lõplikult hukka saab.
Sest täna "klassikaline peremudel" kus "naine on kodune" moslemimaadest ja aafrikast lihsalt "sünnitab valged surnuks"
Ma ei ole sinuga nõus. Sellise klassikalise peremudeli sa saad siis kui naised ei saaks enam haridust. Koduse ja paljusünnitavad naised on seal, kus pole haridust- nii kui tuleb haridus, tuleb karjäär jne. Ka moslemimaades ja aafrikas sündivus langeb seal, kus on naistel haridus ja karjäär. Ehk kui me soovime naisi edasi harida tuleks neil kuidagi võimaldada karjäär (kui hariduskäigu loomulik jätk) siduda Emaks olemisega. Need kaks asja ei tohiks üksteist välistada.
"mutionu"
Olen koguaeg olnud arvamusel, et meie nn. emapalga süsteem, mis seob selle toetuse eelnevalt saadud palgaga, pigem pärsib sündivust. Naised, kes soovivad lapsi saada lükkavad seda muudkui edasi, sest ennem on vaja ennast üles töötada kõrge palga peale, et suuremat emapalka hakata saama. Aastad aga muudkui lähevad. Tulevad üha uued astmed karjääriredelil ja nagu ütles papa Kiir: Nüüd kus selle asjaga on juba nii kaugele jõutud, ei saa seda enam pooleli jätta. Pigem peaks nügima noori lapsi saama võimalikult varem.
Arvata võib midaiganes sa soovid. Teadlased seevastu on vanemahüvitise süsteemi nüüd paarikümne aasta jooksul uurinud ja leidnud, et positiivne mõju sündide arvule on olemas. Tõsi, see mõju ei ole suur (ja samal ajal on keeruline hinnata mis seis meil iibega oleks kui vanemahüvitist ei oleks). Teiste sõnadega: kuigi tundub, et vanemahüvitis ei ole aidanud sündide arvu naise kohta tõsta soovitud 2,1-ni, siis ilma selleta oleksime võinud olla tänaseks ka palju kehvemas seisus kui praegu.
Lähemalt näiteks siit:
https://novaator.err.ee/1609036220/eesti-vanemahuvitiste-susteem-soodustas-teiste-ja-kolmandate-laste-sundi
Jälle jama. Leidub naisi, kes on meelsasti emad ja omandavad samal ajal ka haridust. Mul on naine (kodune, muide), kes studeerib ja oleks meelsasti nõus tegema veel vähemalt 2 kõrvaleriala bakas ja umbes 2 magistrit.
On täiesti loll mõte eeldada, et inimesed omadavad haridust ainult selleks, et see võimalikult hea papi eest tööandjale maha ärida. Ka see on "kõik on tootmis-tarbimisühikud" mõtteviis. Paljudel inimestel on (veel välja peksmata Ulrakapitalismi poolt) alles Inimlik Uudishimu ja nad õpivad meelsasti uusi asju lihsalt "uudishimu rahuldamiseks". MITTE selleks, et oma elu parimad aastad ja omadatud teadmised väärtusetuteks sandikopikateks vahetada ja kusagil kontoris kopitada. Õppimist ja Emaks olemist ja Koduperenaiseks olemist saab kenasti ühildada. Ja muide, 21. sajandil saab hiljem edukalt omadatud teadmisi "ise rahaks keerata" ilma 10001 "middlemanita" :)
Härra Mihkel48 - teie olete väga usinalt pähe õppinud kõik need "märksõnad" mille eesmärk on pikemas perspektiivis KAZUMMM ja "tootmis-tarbimisühik". Roboti-drooni-zombiühiskond.
On täiesti loll mõte eeldada, et inimesed omadavad haridust ainult selleks, et see võimalikult hea papi eest tööandjale maha ärida. Ka see on "kõik on tootmis-tarbimisühikud" mõtteviis. Paljudel inimestel on (veel välja peksmata Ulrakapitalismi poolt) alles Inimlik Uudishimu ja nad õpivad meelsasti uusi asju lihsalt "uudishimu rahuldamiseks". MITTE selleks, et oma elu parimad aastad ja omadatud teadmised väärtusetuteks sandikopikateks vahetada ja kusagil kontoris kopitada. Õppimist ja Emaks olemist ja Koduperenaiseks olemist saab kenasti ühildada. Ja muide, 21. sajandil saab hiljem edukalt omadatud teadmisi "ise rahaks keerata" ilma 10001 "middlemanita" :)
Härra Mihkel48 - teie olete väga usinalt pähe õppinud kõik need "märksõnad" mille eesmärk on pikemas perspektiivis KAZUMMM ja "tootmis-tarbimisühik". Roboti-drooni-zombiühiskond.
Valearusaamade vältimiseks: ma ei ole vasakpoolne, ma olen kapitalismi kriitik. Iga süsteem püüab areneda "täiusliku efektiivsuse" poole. Absoluutselt iga isereguleeruv süsteem. Kui Kapitalismi mitte ohjata, siis areneb see Ultrakapitalsmiks. Muutub VAHENDIST, mis tagab meie vabadused, tegevusvabaduse, jõukuse ja materjaalse baasi, EESMÄRGIKS. Ultrakapitalism ei teeni enam inimest vaid püüab inimese transformeerida tootmis-tarbimisühikuks. Robot-zombiks. Õgida, et kasvada, kasvada, et rohkem õgida.
Risk on siin selles, et iga "täiuslikult efektiivseks muutunud" ja "kõik erisused välja lihvinud" süsteem on absolutuselt kaitsetu väliste keskkonnamõjude muutumise suhtes. Võimetu reageerima ja kohanema. Ja kui muutub keskkond, siis sureb välja. Sama näeme looduses, kus väga spetsialiseerunud ja efektiivsed liigid on pikema jututa välja surnud välistegurite muutuse tõttu.
Mina tahaks, et Kapitalism (sest midagi paremat välja pole mõeldud) teeniks Inimest, mitte vastupidi. Sümbioosi, mitte parasitismi.
Risk on siin selles, et iga "täiuslikult efektiivseks muutunud" ja "kõik erisused välja lihvinud" süsteem on absolutuselt kaitsetu väliste keskkonnamõjude muutumise suhtes. Võimetu reageerima ja kohanema. Ja kui muutub keskkond, siis sureb välja. Sama näeme looduses, kus väga spetsialiseerunud ja efektiivsed liigid on pikema jututa välja surnud välistegurite muutuse tõttu.
Mina tahaks, et Kapitalism (sest midagi paremat välja pole mõeldud) teeniks Inimest, mitte vastupidi. Sümbioosi, mitte parasitismi.
Sinu vaade karjäärile on väga kitsas. See kõlab justkui karjäär oleks vastu tahtmist sunniviisiliselt kontoris kapitalisti jaoks p3rsetunde tehes redelil ronimine tirides alla neid, kes ette jäävad ja pugedes neile, kes on üleval, et järgmisele pulgale saada. Ma usun, et on palju naisi, kelle jaoks pakub nende eriala ja karjäär rahuldust. Milleks tudeerida arstiteadust kui sa seda ei praktiseeri, milleks õppida õpetajaks kui sa ei hakka õpetama, milleks õppida piloodiks kui kavatsus lennata puudub. Omada kahte doktorikraadi ja puu all mõtteid heietada võib olla tore, kuid see on raisatud potentsiaal, seda nii ühiskonna, kuid ennekõike selle inimese enda jaoks.
"mihkel48"
Sellise klassikalise peremudeli sa saad siis kui naised ei saaks enam haridust. Koduse ja paljusünnitavad naised on seal, kus pole haridust- nii kui tuleb haridus, tuleb karjäär jne. Ka moslemimaades ja aafrikas sündivus langeb seal, kus on naistel haridus ja karjäär. Ehk kui me soovime naisi edasi harida tuleks neil kuidagi võimaldada karjäär (kui hariduskäigu loomulik jätk) siduda Emaks olemisega.
See mõttekäik tugineb vigasel oletusel, et naised eelistavad tööd ja karjääri koduperenaiseks olemisele. Kui keegi taipaks seda aga naistelt endilt küsida, siis selguks, et enamus neist saadaks töö ja karjääri kohe pikalt, kui mees pere ülal suudaks pidada:
Did the feminists burn their bras for nothing? Majority of British women would pick being a housewife over having a career,
Gallup: 56% of American Mothers prefer to stay home
....ja üsna ilmselt pole ka ülejäänud 44% puhul tegelikuks probleemiks mitte töö ja karjääri eelistamine, vaid lihtsalt asjaolu, et pole õnnestunud leida enda kõrvale päris Meest™-
21. sajandi naiste tööorjus pole mitte valik, vaid sundolukord, kuhu enamus naisi on vastu oma tahtmist sattunud, sest perekonna institutsioon on devalveerunud vaid (ajutise iseloomuga) romantiliste suhete manifestatsiooniks ning pereelu kõrvalt tööd rühmavad naised on võimaldanud suurel osal meestest minetada vastutustunde perekonna ees. Kui need asjad korda saaks, hakkaks ka sündivus mühinal kasvama.
"mihkel48"
Ma usun, et on palju naisi, kelle jaoks pakub nende eriala ja karjäär rahuldust.
Eesti finantsvabanaejate sekti hulgas on silmatorkavas proportsioonis naisi, kes on pikalt valmis
"PeaLiK""mihkel48"
Sellise klassikalise peremudeli sa saad siis kui naised ei saaks enam haridust. Koduse ja paljusünnitavad naised on seal, kus pole haridust- nii kui tuleb haridus, tuleb karjäär jne. Ka moslemimaades ja aafrikas sündivus langeb seal, kus on naistel haridus ja karjäär. Ehk kui me soovime naisi edasi harida tuleks neil kuidagi võimaldada karjäär (kui hariduskäigu loomulik jätk) siduda Emaks olemisega.
See mõttekäik tugineb vigasel oletusel, et naised eelistavad tööd ja karjääri koduperenaiseks olemisele. Kui keegi taipaks seda aga naistelt endilt küsida, siis selguks, et enamus neist saadaks töö ja karjääri kohe pikalt, kui mees pere ülal suudaks pidada:
Did the feminists burn their bras for nothing? Majority of British women would pick being a housewife over having a career,
Gallup: 56% of American Mothers prefer to stay home
....ja üsna ilmselt pole ka ülejäänud 44% puhul tegelikuks probleemiks mitte töö ja karjääri eelistamine, vaid lihtsalt asjaolu, et pole õnnestunud leida enda kõrvale päris Meest™-
21. sajandi naiste tööorjus pole mitte valik, vaid sundolukord, kuhu enamus naisi on vastu oma tahtmist sattunud, sest perekonna institutsioon on devalveerunud vaid (ajutise iseloomuga) romantiliste suhete manifestatsiooniks ning pereelu kõrvalt tööd rühmavad naised on võimaldanud suurel osal meestest minetada vastutustunde perekonna ees. Kui need asjad korda saaks, hakkaks ka sündivus mühinal kasvama.
Ma arvan, et selleks ei pea olema naine. Igaüks saadaks karjääri ja töö pikalt kui teine valik oleks tasuta raha. Ma ei öelnud seda ja ei eeldagi, et KÕIK naised eelistavad tööd ja karjääri koduperenaiseks olemisele. 21. sajandi tööorjus või 17. sajandi tööorjus või 4. sajandi tööorjus. Inimkond on tööd kogu aeg teinud, olgu see töö milline tahes. Klassikalised naiste tööd on lihtsalt otsa saanud või otsa saamas- pesu peseb masin, nõud peseb masin, tolmu imeb robot, õhtusöök tuuakse tõuksiga ukse taha, lapsed lähevad hommikul kooli jne.
Ma arvan, et laste, ja eriti väikelaste kõrvalt emaks olemine, eriti kui neid on üle ühe, annab ikka päris täistöö mõõdu välja. Päris nii ikka pole, et kool õpetab ja internet kasvatab.
"PeaLiK"
Ma arvan, et laste, ja eriti väikelaste kõrvalt emaks olemine, eriti kui neid on üle ühe, annab ikka päris täistöö mõõdu välja. Päris nii ikka pole, et kool õpetab ja internet kasvatab.
Olen täiesti nõus, et laste kasvatamine on suur töö. Aga ei sina ega mina saa seda naiste eest otsustada, et naisel ei ole õigust midagi muud väikelaste kõrvalt teha, sest meie ütleme, et see on niigi täiskohaga töö. On neid, kes ei soovi või ei saa või ei suudagi väikelaste kõrvalt midagi muud teha ja on neid, kes saavad, soovivad ja suudavad, aga laekuv vanemapalk seisab teotahtel risti ees.