ennustus: kui palju on eestis elanikke?

mutionu, minule ei ole vaja laste emotsionaalset väärtust tõestada. Mul on neid piisavalt. Ka vaidlusi on peetud.
P.S. mu hüüdnimi põhikoolis oli "mutionu" :)
karu001, meil on Probleem. Madal iive.
Inimese kui kõrgema primaadi paljunemine on kohutavalt keerukas protsess. Kõrgemad loomad üldiselt, ebasobivates tingimustes, ei paljune! Näiteks loomaaiad vajavad "värskeid loomi peale" -- ise nad ei suuda oma loomastikku "taastoota".
Ajalooliselt on madalat iivet proovitud parandada järgmiselt
Piitsaga - Nõukogude Liit - küla kui toidu ja "inimtoorme" allikas. Inimesi hoiti jõuga maal (kolhoosnike passid). Hiljem veel lastetusmaks.
Präänikuga - Natsi Saksamaa. Julgustati igati noorte seksuaalsust (aga alaealiste või v. noorte rasedused (JA suguhaigused!!!) oli 40ndateks juba statistiliselt märgatav trend). Igatusugu tasuta sanatooriumid, puhkekodud jms. rasedatele naistele. Ema-koduperenaine kui "naisluse" A ja O. Kahjuks, ei saa me kunagi teada, kuidas see poliitika oleks pikas perspektiivis töötanud, sest äpust kapral oskas terve maailmaga tülli minna ja ... y know teh drill.
Klassikaline mudel. Küla kui iibemootor. Maal on laste "ülejääk" ja selle "neelab" alla Linn, Tööstus, Migratsioon ja Sõjavägi. Esimene poeg pärib parcelli, ülejääk hajub Laia Maailma Õnne Otsima.
Ajaratast tagasi ei keera. Maale piisab PMST jaoks 3-5% rahvastikust, edasi tehakse masinaga. Pole meil enam seda "lõputut" "seina" kust võtta "nii palju lapsi (töölisi, soldateid) kui tarvis.
Klassikaline mudel 2 - mees "provaidib" ja naine on kodune. Jällegi, ajaratast tagasi ei keera. Mõnel maal (usa) veel hoitakse sellest mudelist kümne küünega kinni kohta. Aga me ju kõik teame, et "suburbaanse paradiisi" kulisside taga toimub nii mõndagi. Ja "Soccer Mom" "dieet" on Xanax-Ritalin-Valium ja ohtralt valget veini sinna otsa.
Majandus ei kipu ka seda kodust pere-ema välja vedama.
Mis siis lauale jääb? Pöördume tehnika poole? Toodame "katseklaasis"
Fine. Aga meil pole ju vaja "inimühikut" -- meil on vaja normaalset, vaimselt tervet, stabiilset Inimest. Soovitavalt kõrgete oskustega. Ja selle "tootmiseks" kulub ~24 aastat. Ja selle "vaimselt terve, normaalse, stabiilse" osa jaoks ei ole veel ühtegi "katseklaasimeetodit" suudetud luua.
Mis siis üle jääb? Tee püsti ees?
"mutionu"
"Karum6mm"
"PeaLiK"
...arvestades eestlaste ürgset tungi olla naabrist parem, peaks riik vist lapsed maksu alla panema. Esimese pealt €1000, teise pealt 5000, kolmas maksab 25000, neljanda pealt 125 000 jne. Siis muutuks laps ühsikondlikuks staatuse sümboliks ja ihaldusobjektiks. Kui ikka 5 lapsega välja ilmud, on kohe kõigil selge, et vot see alles on alfa ja tegija. :P

Kusjuures nali naljaks. USAs on viis last kallis piirkonnas oluliselt korralikum flex kui Rolls-Royce. Sellele lisab veel vunki, kui need lapsed on saadud ühe naisega ja see naine näeb selle juures hea välja. Ahjaa - ja selle naisega ollakse abielus. Selle kõigega suudetakse saata kõigepealt signaal, et ollakse piisavalt äge sepp, et need lapsed seal kallis piirkonnas saada ning võimaldada neile ka hea haridus. Rääkimata sellest, et on piisavalt henkilökuntaa, et naine saab ka pärast viit last värske ja hea välja näha. Ühtlasi saab selle kõigega ka domineerivale diskursusele, mis on antinatalistlik ja nartsissismi idealiseeriv, ka ühe mõnusa viipe saata. Keskmise näpuga nimelt.

Kusjuures Urmas Sõõrumaal on 9 last. Mõni mikroinvestorist foorumlane arvab samal, et on tegija, kui arvutab välja kas lapsed on ikka "tasuv investeering"

Elon Muskil on 12 last.
"Offf"
mutionu, minule ei ole vaja laste emotsionaalset väärtust tõestada. Mul on neid piisavalt. Ka vaidlusi on peetud.
P.S. mu hüüdnimi põhikoolis oli "mutionu" :)
karu001, meil on Probleem. Madal iive.
Inimese kui kõrgema primaadi paljunemine on kohutavalt keerukas protsess. Kõrgemad loomad üldiselt, ebasobivates tingimustes, ei paljune! Näiteks loomaaiad vajavad "värskeid loomi peale" -- ise nad ei suuda oma loomastikku "taastoota".
Ajalooliselt on madalat iivet proovitud parandada järgmiselt
Piitsaga - Nõukogude Liit - küla kui toidu ja "inimtoorme" allikas. Inimesi hoiti jõuga maal (kolhoosnike passid). Hiljem veel lastetusmaks.
Präänikuga - Natsi Saksamaa. Julgustati igati noorte seksuaalsust (aga alaealiste või v. noorte rasedused (JA suguhaigused!!!) oli 40ndateks juba statistiliselt märgatav trend). Igatusugu tasuta sanatooriumid, puhkekodud jms. rasedatele naistele. Ema-koduperenaine kui "naisluse" A ja O. Kahjuks, ei saa me kunagi teada, kuidas see poliitika oleks pikas perspektiivis töötanud, sest äpust kapral oskas terve maailmaga tülli minna ja ... y know teh drill.
Klassikaline mudel. Küla kui iibemootor. Maal on laste "ülejääk" ja selle "neelab" alla Linn, Tööstus, Migratsioon ja Sõjavägi. Esimene poeg pärib parcelli, ülejääk hajub Laia Maailma Õnne Otsima.
Ajaratast tagasi ei keera. Maale piisab PMST jaoks 3-5% rahvastikust, edasi tehakse masinaga. Pole meil enam seda "lõputut" "seina" kust võtta "nii palju lapsi (töölisi, soldateid) kui tarvis.
Klassikaline mudel 2 - mees "provaidib" ja naine on kodune. Jällegi, ajaratast tagasi ei keera. Mõnel maal (usa) veel hoitakse sellest mudelist kümne küünega kinni kohta. Aga me ju kõik teame, et "suburbaanse paradiisi" kulisside taga toimub nii mõndagi. Ja "Soccer Mom" "dieet" on Xanax-Ritalin-Valium ja ohtralt valget veini sinna otsa.
Majandus ei kipu ka seda kodust pere-ema välja vedama.
Mis siis lauale jääb? Pöördume tehnika poole? Toodame "katseklaasis"
Fine. Aga meil pole ju vaja "inimühikut" -- meil on vaja normaalset, vaimselt tervet, stabiilset Inimest. Soovitavalt kõrgete oskustega. Ja selle "tootmiseks" kulub ~24 aastat. Ja selle "vaimselt terve, normaalse, stabiilse" osa jaoks ei ole veel ühtegi "katseklaasimeetodit" suudetud luua.
Mis siis üle jääb? Tee püsti ees?

Eesti puhul võiks anda mingit tulemust teadlik regionaalpooliitika.
Maapiirkonad jooksevad noortest tühjaks ja linnas on "kitsas", tunne, et see kõik on ajutine, üürikorter, juhuslikud vähetasustatavad tööotsad, kes sellistes oludes pere loomisele mõtleb?
Samas kinnisvara arendajad "hõõruvad käsi kokku", kui rändesaldo linnadesse on positiivne (mis regionaalpooliitika, las vesi voolab sinna kus on väiksem takistus). Linna tulejad ostavad korteri mägedele ning mingi 10 aastad mägedel elanud ostavad korteri kesklinna uusarendusse või äärelinna.
"Sekeldaja"
"mutionu"
"Karum6mm"
"PeaLiK"
...arvestades eestlaste ürgset tungi olla naabrist parem, peaks riik vist lapsed maksu alla panema. Esimese pealt €1000, teise pealt 5000, kolmas maksab 25000, neljanda pealt 125 000 jne. Siis muutuks laps ühsikondlikuks staatuse sümboliks ja ihaldusobjektiks. Kui ikka 5 lapsega välja ilmud, on kohe kõigil selge, et vot see alles on alfa ja tegija. :P

Kusjuures nali naljaks. USAs on viis last kallis piirkonnas oluliselt korralikum flex kui Rolls-Royce. Sellele lisab veel vunki, kui need lapsed on saadud ühe naisega ja see naine näeb selle juures hea välja. Ahjaa - ja selle naisega ollakse abielus. Selle kõigega suudetakse saata kõigepealt signaal, et ollakse piisavalt äge sepp, et need lapsed seal kallis piirkonnas saada ning võimaldada neile ka hea haridus. Rääkimata sellest, et on piisavalt henkilökuntaa, et naine saab ka pärast viit last värske ja hea välja näha. Ühtlasi saab selle kõigega ka domineerivale diskursusele, mis on antinatalistlik ja nartsissismi idealiseeriv, ka ühe mõnusa viipe saata. Keskmise näpuga nimelt.

Kusjuures Urmas Sõõrumaal on 9 last. Mõni mikroinvestorist foorumlane arvab samal, et on tegija, kui arvutab välja kas lapsed on ikka "tasuv investeering"

Elon Muskil on 12 last.

kas nüüd on mingi uus ideaal, et 10 last 10 erineva naisega? Ok, Musk ja Sõõrukas ehk suudavad isa puudumist rahaga kompenseerida, aga ma küll ei leia, et mingi Vända-Volli, kes 10 last sama hulga üksikemadega valmis treib ja vahetevahel kuskil Soomes või kinnipidamisasutuses aega veedab, ülemäära austust väärib... kuigi siinsete paljunemisteoreetikute arvates võiks vist see isegi rahvuse kestmise seisukohast lahendus olla :)) A'la 10-st 3-4 ikka normaalseks maksumaksjaks sirguvad, seega positiivne värk :))
"Offf"
mutionu, minule ei ole vaja laste emotsionaalset väärtust tõestada. Mul on neid piisavalt.

Vabandust kui sul jäi mulje, et ma käsitlen sinu mõttekonstruktsioone sinu isikliku seisukohana.
Tean mis tunne see on, kui hakkad näiteks arutlema, mida inimesed globaalses vaates võiksid eelistada, mida mitte. Siis mõni sõidab sisse, et mis su probleem on? Osta siis see või teine endale ja üleüldse, millest sa veel aru ei saanud? :)
"camouflage"
"Sekeldaja"
"mutionu"
"Karum6mm"
"PeaLiK"

Elon Muskil on 12 last.

kas nüüd on mingi uus ideaal, et 10 last 10 erineva naisega? Ok, Musk ja Sõõrukas ehk suudavad isa puudumist rahaga kompenseerida, aga ma küll ei leia, et mingi Vända-Volli, kes 10 last sama hulga üksikemadega valmis treib ja vahetevahel kuskil Soomes või kinnipidamisasutuses aega veedab, ülemäära austust väärib... kuigi siinsete paljunemisteoreetikute arvates võiks vist see isegi rahvuse kestmise seisukohast lahendus olla :)) A'la 10-st 3-4 ikka normaalseks maksumaksjaks sirguvad, seega positiivne värk :))

-Neli last sünnitanud;
-hoolimata sellest on käesoleval sajandil oma kõhulihaseid näinud;
-omab piisavalt seksapiili ja energiat, et iga paari nädala tagant uue äri- või kunstitipuga seltskonnameedias figureerida?

Karumõmm Silvia Ilves
Tolgendasin eile ringi Kristiines ja Depos ja üllatavalt palju torkas inimmassis silama toredaid noori paare. Käimas käest kinni hoides ja naisel kõht ees. Mõnel ka üks juba vankris.
Ma arvan, et võib-olla kindlasti on olemas Offfi kirjeldatud tüüpe, kes võimaliku lapse investeeringute portfelli proovivad sobitada ja arvestavad seal tootlust võrdlevalt paneelika välja üürimisega.
Eks kõiksugu friike on olemas. Igasugu pedofiile ja liputajaid, aga nende osalaal ühiskonnast on ikkagi marginaalne.
Ise enda laste (planeeritud) puhul ei mäleta, et kordagi oleks kasvõi sellise mõtte varju peast läbi käinud, et mis nende kasvatamine maksta võiks ja kas ikka tasub ära.
"mutionu"
Tolgendasin eile ringi Kristiines ja Depos ja üllatavalt palju torkas inimmassis silama toredaid noori paare. Käimas käest kinni hoides ja naisel kõht ees. Mõnel ka üks juba vankris.
Ma arvan, et võib-olla kindlasti on olemas Offfi kirjeldatud tüüpe, kes võimaliku lapse investeeringute portfelli proovivad sobitada ja arvestavad seal tootlust võrdlevalt paneelika välja üürimisega.
Eks kõiksugu friike on olemas. Igasugu pedofiile ja liputajaid, aga nende osalaal ühiskonnast on ikkagi marginaalne.
Ise enda laste (planeeritud) puhul ei mäleta, et kordagi oleks kasvõi sellise mõtte varju peast läbi käinud, et mis nende kasvatamine maksta võiks ja kas ikka tasub ära.

Depo osas ei tasu ülemäära vaimustuda, kuna suures plaanis käivad seal AINULT venelased...
"mutionu"

camouflage ütles pool juba ära. Lähed teenindusasutusse, seal on leti taga piltilus noor näitsik. Ulatab sulle kauba ja näed -- juba sõrmus sõrmes. ja aktsent (ja vahel ka füsignoomia) 100% slaavi.
Sama on DEPO noorpaaridega. Noored ja kõht ees paarikesed suhtlevad oma vahel vene keeles. Võid mind seekord sõnast võtta -- mul on autismispketri häire ja asperger -- ma panen selliseid detaile tähele ja need lähevad ajus statistika-andmebaasi.
Viibisin just paar päeva Riias ja ootasin umbes sarnast vene keele ja venelaste osakaalu, aga tänavatel domineeris ikka pigem läti keel. Tallinnas elades kuulen rohkem pigem vene keelt.

Paar päeva ei ole muidugi mingi näitaja, aga vähemalt kesklinnade osas on nii.
seal on veel üks eripära, nimelt vene ja läti keeled on märgatavalt lähedasemad ja läti keelt on venelastel tükk maad lihtsam õppida. Lisaks oskab enamus lätlasi vene keelt tunduvalt paremini kui enamik eestlasi. Kõigest eelnevast hoolimata ei salli enamus lätlasi ikkagi venelasi ja olen ka näinud patriootlikult ja venevaenulikult meelestatud Aleksander(s) Ivanov(s)-e :)) Aga suures plaanis on tavaline läti venelane samasugune, nagu Eesti venelased - vaatab vene tv-d, kiidab Putinit ja süüdistab kõigis maailma hädades kõiki teisi peale "vaese" Venemaa (ja tegelikult pole väga vahet, on see venelane Soomes, Saksamaa või Kanadas, mentaliteet on ikka sama).
"Offf"
"mutionu"

camouflage ütles pool juba ära. Lähed teenindusasutusse, seal on leti taga piltilus noor näitsik. Ulatab sulle kauba ja näed -- juba sõrmus sõrmes. ja aktsent (ja vahel ka füsignoomia) 100% slaavi.
Sama on DEPO noorpaaridega. Noored ja kõht ees paarikesed suhtlevad oma vahel vene keeles. Võid mind seekord sõnast võtta -- mul on autismispketri häire ja asperger -- ma panen selliseid detaile tähele ja need lähevad ajus statistika-andmebaasi.

Selge siis. Slaavlased - euterve mõttemaailmaga inimesd (lapsed sünnivad armastusest). Eestlased - väärastunud mõttemaailmaga inimesed. Laste saamise tasuvust, kui investeeringut excelis arvutamine on minu mõistes ebanormaalsus ja hälve.
"Offf"

Offf,
sinu spektihäirega on kas miskit kole viltu või kipud sa ise slaavi-enamusega kaubanduspindadele. Päris statistika räägib selgelt teist keelt - eestlaste sündivus Eestis ületab slaavlaste oma. Mitte vaid absoluutnumbrites vaid ka "last naise kohta" kategoorias.
Näiteks alloleva järgi on 7 aastaga vene rahvusest Eesti elanike hulk vähenenud tervelt 10%. Seda on päris palju. Loomulikult ei saa välistada, et osaliselt võib põhjus olla ka "ma ei taha ennast enam venelasena määratleda".

suur vale, väike vale ja statistika ...

Minge kuulake keelt selles linnas, kus elate ja te ei saa eksida numbrite rägastikku

Mida suurem linn, seda vähem eesti keelt.

Viibisin hiljuti 3 päeva Viljandis. Vene keelt kuulsin vaid paar korda .
Soome keelt kuulsin isegi rohkem linnas, pubis, kaubamajas ja hotellis.
Selle järgi ütleks - normaalne Eesti linn suvel kui on puhkuste ja reiside periood

Mida Tallinn ja Tartu kaugeltki pole enam
"Offf"
GenZ küsib "a miks mul seda jama vaja on" ja "A mis ma selle eest saan"

Olla ju võib, et ma armastan sind, aga ütle mul mis ma sest saan
Sünduvus võib statistiliselt isegi ületada, aga "silma järgi" on noortel vene naistel suht varakult "sõrmus sõrmes"
Samal ajal, nii kurb kui see ka pole, noorel eesti naisel on käed küünarnukini ära lõigutud või sigareti-põletuse jägi täis (enesevigastamine on päris masendavalt massiivne trend).
Ma siis jagan siia, sündivuseteema vahele, et meil on Tallinnas koht nimega Ideekeskus, kus korraldame muuhulgas ka kiirkohtinguid - õige partneri leidmine aitab kindlasti sündivusele kaasa :D. Selline alternatiiv Bumblele ja Tinderile.
Järgmisele üritusele 2 meestepiletit on veel alles (naised täis), kohting toimub 10.09.2024 kell 18.30-20.30. Aadress on Sõpruse puiestee 44, Tallinn. FB-s saab lisainfot, vaadake gruppi "Kiirkohtingud Tallinnas".
2 allesjäänud piletit on siin: https://kristiinvesteerib.ee/pood/networkingu-ohtu-kiirkohting-10-09-2024-mehed
To: syda0202, sa müüd põrsast kotis. Ei sinu tekst ega sinu pandud link ei sisalda ühte silpigi selgitust, et mida üritus endast kujutab ja kes on sinna oodatud.
"ttrust"
To: syda0202, sa müüd põrsast kotis. Ei sinu tekst ega sinu pandud link ei sisalda ühte silpigi selgitust, et mida üritus endast kujutab ja kes on sinna oodatud.

Autor ei paista olevat eriti hea turundaja, aga siin oleks nagu rohkem infot:

https://www.facebook.com/groups/499286219521268
"Offf"
Sünduvus võib statistiliselt isegi ületada, aga "silma järgi" on noortel vene naistel suht varakult "sõrmus sõrmes"
Samal ajal, nii kurb kui see ka pole, noorel eesti naisel on käed küünarnukini ära lõigutud või sigareti-põletuse jägi täis (enesevigastamine on päris masendavalt massiivne trend).

Ma ei ole sellise stereotüpiseerimisega nõus. Ilmselt sõltub kellega sa kokku puutud.