ennustus: kui palju on eestis elanikke?

Põlisteks loetakse statistikas neid, kel vähemalt üks vanem ja üks vanavanem on siin sündinud.

https://rahvaloendus.ee/et/tulemused/polisus

Rahvus, erinevalt põlisusest, on minu senise arusaamise järgi tänapäeval enesemääratluse põhjal registreeritav. Kui ühel päeval otsustad, et oled eestlane, siis nii ongi.

Teoreetiliselt on seega võimalik, et kui sisserändajad hakkavad end eestlastena määratlema, siis võib eestlaste arv muutuda suuremaks kui põlisrahvastiku arv.

Nt kui Dave Bentoni lastel ja lastelastel on üks vanem ja vanavanem Eestis sündinud, siis on nad põlised, erinevalt Dave Bentonist endast. Seda muuta ei saa. Kas nad aga määratlevad end eestlastena, see on juba nende endi otsustada, nagu ka Dave Bentonil endal. Peipsi venelased on ju ka põlised, aga see ei tähenda, et nad end rahvuselt peaksid eestlastena määratlema. Samas mõnikord arvatakse/loodetakse, et kõik, kes siin mitu põlvkonda elavad, muutuvad eestlasteks vms.

lihtsalt mu 2 senti (mis tänase uudise järgi füüsilisest käibest looduse kokkuhoiu nimel varsti eemaldatakse)
"m_k_"
Põlisteks loetakse statistikas neid, kel vähemalt üks vanem ja üks vanavanem on siin sündinud.

https://rahvaloendus.ee/et/tulemused/polisus

Rahvus, erinevalt põlisusest, on minu senise arusaamise järgi tänapäeval enesemääratluse põhjal registreeritav. Kui ühel päeval otsustad, et oled eestlane, siis nii ongi.

Teoreetiliselt on seega võimalik, et kui sisserändajad hakkavad end eestlastena määratlema, siis võib eestlaste arv muutuda suuremaks kui põlisrahvastiku arv.

Nt kui Dave Bentoni lastel ja lastelastel on üks vanem ja vanavanem Eestis sündinud, siis on nad põlised, erinevalt Dave Bentonist endast. Seda muuta ei saa. Kas nad aga määratlevad end eestlastena, see on juba nende endi otsustada, nagu ka Dave Bentonil endal. Peipsi venelased on ju ka põlised, aga see ei tähenda, et nad end rahvuselt peaksid eestlastena määratlema. Samas mõnikord arvatakse/loodetakse, et kõik, kes siin mitu põlvkonda elavad, muutuvad eestlasteks vms.

lihtsalt mu 2 senti (mis tänase uudise järgi füüsilisest käibest looduse kokkuhoiu nimel varsti eemaldatakse)

Terminoloogiliselt ilmselt korrektne.
Minu mõte oli samas ka juhtida stagna tähelepanu sellele, et mingid nähtused toimuvad kaasajal päris kiiresti ja kui keegi ennustab praegu näiteks rahvaarvu või eestlaste osakaalu 2050. aastal, siis võib vabalt olla, et praegu või järgmise 10 aasta jooksul Eestisse sisse rännate segaperekondade lapsed lähevad igati "põlisrahvana" arvesse, kuigi nahavärv võib juba öelda midagi muud.
https://perejakodu.delfi.ee/artikkel/120284335/isa-avameelne-kogemus-lastekaitse-huviorbiiti-sattumisest-kui-kasvatad-lapsi-kulluses-teed-koik-oigesti-kui-saastlikult-satud-lastekaitsesse?
Kui sul on palju lapsi, siis sinu enda ega su laste riided ei tohi olla parandatud. Sinu lapse käru peab välja nägema nagu uus. Kõik liikumised tee autoga. Kui need tingimused pole täidetud, võivad heasoovijad kaevata su peale lastekaitsesse. Mõni ime siis, et lapsi saada ei taheta. Eriti veidi rohkem lapsi.
Liigume digitaalse koonduslaagri suunas, majanduses on kõik halvasti ja päristöö tegijaid järjest vähem.
Munnihäbi on adekvaatne otsus patriarhaal-maskuliinse opressiivühiskonna tingimustes. Kas just ära lõigata, see on iseasi. Vahel isegi radikaal-feminist vääratab ja tahab korra salaja ja kapis nokut saada.
"karlsson25"
https://perejakodu.delfi.ee/artikkel/120284335/isa-avameelne-kogemus-lastekaitse-huviorbiiti-sattumisest-kui-kasvatad-lapsi-kulluses-teed-koik-oigesti-kui-saastlikult-satud-lastekaitsesse?
Kui sul on palju lapsi, siis sinu enda ega su laste riided ei tohi olla parandatud. Sinu lapse käru peab välja nägema nagu uus. Kõik liikumised tee autoga. Kui need tingimused pole täidetud, võivad heasoovijad kaevata su peale lastekaitsesse. Mõni ime siis, et lapsi saada ei taheta. Eriti veidi rohkem lapsi.

lugesin ka mõned päevad tagasi selle nupust nikastanud tartu pereisa nutust säästujura. tegelikult see tundubki veidi nagu lastekaitse teema ... ühesõnaga - ela nagu paadialune. käi paigatud ja mustade riietega. kasuta prügimäele kuuluvaid tarbeesemeid. sõida tati ja traadiga koospüsiva jalgrattaga. kiimle oma kiviaegses arvutis tasuta ubuntuga. ära kasuta nutiseadmeid. lõika endal ise juukseid. nõelu sokke. tee mis tahad, näe välja nagu kodutu, säästa kõige pealt. aga ... sul on lapsed. ühiskond on sotsiaalne kooslus, lastel on suhtlusringkond. niipalju võiks emotsionaalset intelligentsust ja empaatiat ikkagi olla, saamaks aru, et parandatud ja sitaste riietega, näruse väljanägemise, ilma telefoni ja muude odavate, kuid elementaarsete asjadeta tõmbad sa oma lapsed varakult sotsiaalses mõttes alla. ei pea igasse treppi autoga sõidutama, ega armani trussikuid kandma. aga ... meil on kahekümne esimene sajand, normaalsed moekad riided ei maksa poes või netis suurt midagi, uuskasutuskeskused on korralikku kraami täis. oma äärmusliku koonerdamise, ökopasa ja uhhuu-kiiksudega on üpris egoistlik enda lapsi sotsiaalse surve alla panna.
https://www.err.ee/1609369787/eesti-rahvaarvu-prognoos-aastaks-2085-on-1-2-miljonit-inimest

Paraku ei kõla üldse usutavalt.

Praktika on näidanud, et kui Eestis on majandusega enam-vähem ja tööd on pakkuda (ja ka lähiminevikus on majandus kõik töökäed vastu võtnud) siis rändesaldo tasakaalustab selle madala iibe ära ja ei oska öelda ühtegi põhjust, miks nii ei peaks minema ka järgmise 50-60 aasta jooksul.
Rändekvoodid on poliitikute tühi pealkiri. Pragu on ka ametlikud kvoodid, aga nii paljude eranditega, et tegelikult on sisseränne palju suurem. Rändesaldo oli viimased ligi 10 aastat enne Ukraina sõda keskmiselt +5 000 ja kasvava trendiga, aga nüüd millegi pärast on pika prognoosi aluseks võetud stabiilne rändesaldo +1 500, mis lihtsalt ei tundu usutav. Võib-olla on natuke liiga palju vaadatud mineviku keskmist (2000-ndatel oli tõesti rändesaldo pisut negatiivne), mitte praegust/tuleviku trendi, aga selline metoodiline valik annab minu hinnangul täiesti väära tulemuse.
Draax, Selle rahvastikuprognoosi järgi peaks Eesti rahvaarv kohe-kohe lähiaastatel kukkuma hakkama: https://www.stat.ee/et/avasta-statistikat/valdkonnad/rahvastik/rahvastikuprognoos
Ehk juba järgmine aasta peaks elanikke vähem olema, kui sel, 2024. aastal.
Rahvastiku stabiilset vähenemist on prognoositud nii 10 kui 20 aastat tagasi, ometigi pole need ennustused paika pidanud, vaevalt et ka see ennustus paika peab.
Rännet tekitab pigem abiellumine ja sugulaste ränne ja kõik muu, mis kvootide alla ei käi.
kuidas ta vähenema hakkab kui uksed on praktiliselt immigrantidele pärani lahti ja Eesti on maailmas endiselt harukordselt jõukas ja rahulik riik ?

https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_intentional_homicide_rate#/media/File:Map_of_countries_by_intentional_homicide_rate_(2006_%E2%80%93_2018).svg

me ei saa end kõiges võrrelda Rootsi ja Saksamaaga, maailm on väga suur ja lai ja kindlasti leidub miljoneid inimesi, kes soovivad siia tulla . Mis või kes neid takistab ? Vahemeri ? Narva jõgi ? Refi valitsus ?

Kindlasti mitte
"ttrust"

Rännet tekitab pigem abiellumine ja sugulaste ränne ja kõik muu, mis kvootide alla ei käi.

Jah, aga lisaks on ka tudengite ränne ja ka töö tõttu siia tulnutel on palju tegevusalasid, sektoreid jms. mis jäävad sellest välja hõigatud kvoodist väljapoole arvestust.

"Draax"
"ttrust"

Jah, aga lisaks on ka tudengite ränne ja ka töö tõttu siia tulnutel on palju tegevusalasid, sektoreid jms. mis jäävad sellest välja hõigatud kvoodist väljapoole arvestust.

Kvoodi alla käivad kõik need kes on väljastpoolt Euroopa Liitu tulnud, siseriiklikult (st. Euroopa Liidu siseselt) piiranguid pole. Ja paistab, et väga paljud EU kodanikud mujalt on ka seda võimalust kasutanud, kolides siia.

Ei tea kas välistudengid saavad kvoodi alt vabaks? Tudeng peaks ju päritoluriiki tagasi pöörduma kui kool lõpetatud või pooleli jäänud või siis satub ta siinse kvoodi alla. Küll aga kooli ajal saab välistudeng kvoodiväliselt vist töötada siin. Ma pole küll kindel selles.
Tõsi see on, et kvoodi alt on väljas mitmete firmade töötajaskond, enamasti on need startupettevõtted.

Kvoodi alt on väljas ka sõjapõgenikud.
"muurek"
aga ... sul on lapsed. ühiskond on sotsiaalne kooslus, lastel on suhtlusringkond. niipalju võiks emotsionaalset intelligentsust ja empaatiat ikkagi olla, saamaks aru, et parandatud ja sitaste riietega, näruse väljanägemise, ilma telefoni ja muude odavate, kuid elementaarsete asjadeta tõmbad sa oma lapsed varakult sotsiaalses mõttes alla. ei pea igasse treppi autoga sõidutama, ega armani trussikuid kandma. aga ... meil on kahekümne esimene sajand, normaalsed moekad riided ei maksa poes või netis suurt midagi, uuskasutuskeskused on korralikku kraami täis. oma äärmusliku koonerdamise, ökopasa ja uhhuu-kiiksudega on üpris egoistlik enda lapsi sotsiaalse surve alla panna.

Kusjuures, peab nentima, et muurekul on õigus. Lapsed ei ole vaimselt-psühholoogiliselt nii tugevad, kui täiskasvanu. Lisaks perekonnale on lapse jaoks oluline sotsiaalne keskkond. OMAEALISED. Pere ei saagi olla "sõbrad" -- vanusevahe on liiga suur. Sootsium seab teatud nõuded-eeldused. On alati seadnud. See härra 6-lapse-isa on ilmselgelt oma säästmisega "koonerdamisse" ära kukkunud. Ja nagu ikka, ükski äärmus ei ole päris hea. Kuldne kesktee. Oma "tehnikavihkamisega" teeb ta lastele karuteene. Lõikab ära infoühiskonnast, lõikab ära infoühiskonna skillidest, lõikab ära suhtlus- ja inforingist. Tsitaat: "Mis puutub digioskustesse, siis meie esiklaps läbis hiljuti Tartu Ülikooli kursuse „Programmeerimisest maalähedaselt“. " -- kindlasti kasulik oskus. Aga kui "kõik on Discordis "meie klassi" grupis ja sinu laps ei ole, siis saab temast VÄLJATÕUGATU. Nagu härra isegi mainis -- "nad messengeris levitasid mingit uudist ja meie laps ei teandud sellest halligi".
Papa võitleb omast arust "nutisõltuvusega" unustades ära, et tahvlike on vaid VAHEND. Kui kogu sootsium oma suhtlusega on kolinud e-keskkonda, siis on veid ogar eeldada, et keegi tuleb ja RÄÄGIB päriselt sinu lapsele eraldi mingit juttu. Ei käi nii need asjad.
Ma olen endiselt veendunud, et minu silmad näevad veel ära Eesti elanike arvu kahekordistumise.
Arvestades Vahemere-äärsete riikide kliima kiiret halvenemist ja EL sisest inimeste vaba liikumist.
Sama veendunud olen ma ka selles, et lähiaastad on viimane võimalus rangete eesti keele õppimise ja kasutamise reegleid kehtestada.
Teisest teemast siia: küünline, aga vaatenurgast "investeering" on "lapsed" kaunis küsitava tootlusega ja õite risknatne investeering. Või kuidas teile tundub?
"Offf"
Teisest teemast siia: küünline, aga vaatenurgast "investeering" on "lapsed" kaunis küsitava tootlusega ja õite risknatne investeering. Või kuidas teile tundub?

Tsiteerides klassikuid: "Tegelikult tahtsin ma ju õnne, aga mina loll küsisin raha"

Pole kedagi kuulnud elule tagasi vaadates nentivat, et kuradi lapsed. Oleks võinud raha hoopis rohkem olla. Pigem vist vastupidi. Lapsi üritatakse raske raha eest saada veel, kui rong juba peaaegu läinud on.
Tuues siia teisest teemast Fish-i mõtte, et lastetud inimesed ei peaks pensioni saama. Osaliselt võibolla tundub õiglane, aga võrrandisse peaks lisama rohkem komponente, nagu näiteks tasuta lasteaed, tasuta haridus, lastetoetused, kõikvõimalikud soodustused õpilastele jne, mis makstakse kinni ka lastetute poolt.
Samas väljarännet väga argumendina ei tooks kuna samal ajal toimub ka sisseränne.
Kui rahas arvestad, siis võib juhtuda,et mitte. See on investeering millessegi, mida raha eest osta ei saa. St teatud hulk raha tuleb praeguses ühiskonnas kulutada, aga puhtalt raha eest investeeringul tootlust ei ole. Ühine aeg nii heas kui halvas loob selles investeerngus väärtust.
"iffkillla"
"Krista"
Ma olen endiselt veendunud, et minu silmad näevad veel ära Eesti elanike arvu kahekordistumise.
Arvestades Vahemere-äärsete riikide kliima kiiret halvenemist ja EL sisest inimeste vaba liikumist.
Sama veendunud olen ma ka selles, et lähiaastad on viimane võimalus rangete eesti keele õppimise ja kasutamise reegleid kehtestada.

Mis paneb sind arvama, et praegune slaavlaste sissevool, mis on suurem kui õndsal N-liidu ajal, asendub vahemereäärsete rahvastega?
Kui siin rahvaarv peaks kasvama, siis arvatavalt slaavlaste arvelt.

Tuleks vastu võtta seadus, et kes tahavad elamisluba, peavad Kaitseväele 1000 mürsku ostma ja kes kodakondsust, need 2000 mürsku. See hoiaks igasugu õnneotsijad Eestist eemal.
"Suurik"
Tuues siia teisest teemast Fish-i mõtte, et lastetud inimesed ei peaks pensioni saama. Osaliselt võibolla tundub õiglane, aga võrrandisse peaks lisama rohkem komponente, nagu näiteks tasuta lasteaed, tasuta haridus, lastetoetused, kõikvõimalikud soodustused õpilastele jne, mis makstakse kinni ka lastetute poolt.

Mul nüüd väikseid lapsi juba ammu pole, vastavalt pole detailidega kursis aga suuresti on need asjad ju olemas. Ja päris tasuta nüüd kõik ei pea olema - kasvõi lasteaias söömine vähendab koduseid toitukulusid mõnevõrra. Pigem olgu vanemate valida, kas nt lastetoetuse abil makstakse lasteaiatasu või kasutatakse naabritädi teenuseid vajaduse korral (jah ma tean, et lapsetoetus on lasteaiatasust madalam).

Lastetute pensionita jätmine on muidugi absurd.
"Krista"

Hästi ei usu seda itaallaste/hispaanlaste laviini.

Samas keelereeglite osas nõus ja küsimus pole vaid reeglites vaid ka suhtumises.

Samas eesti keele ja kultuuri säilimine on pikemas plaanis mõeldav vaid mõõduka sisserände ja assimilatsiooni korral (kõik lapsed eestikeelsesse kooli jne). Ükski nipp siinseid naisi üle kahe lapse keskmiselt sünnitama ei pane.