Millal siis oodata on teavitust tagasiostu mahu kohta?
To: viru1000.
Just tuli, Eesti Energia omab nüüd 97,2% Enefit Greenist.
https://view.news.eu.nasdaq.com/view?id=be4d6a2878fa2d2d4abed673fb151be64&lang=et&src=listed
Kas nüüd on turul ainult alla3 protsendi millega tehinguid tehakse.
Issanda loomaaed on imeline. Tüübid, kes 3.40 pealt ei müünud tahavad müüa odavamalt teades, et mõne kuu pärast võetakse aktsiad 3.40 hinnaga ära. Mis keha osaga, if any, inimesed mõtlevad.
See ei pruugi olla üldse nii ebaratsionaalne käitumine. Kui EE mõne kuu pärast rahad välja maksab, on üsna ennstatav, et arvestatav hulk sellest rahast hakkab kohe otsima tagasiteed OMX-ile. Seejuures pole ka eriti keeruline prognoosida neid aktsiaid, kuhu see raha maandub.
Selles vaates võib olla päris pragmaatiline teguviis neelata hetkel see tilluke trahv alla, aga valida see-eest rahulikus tempos mugavad looži-istekohad nendes aktisates ära ja jääda ootama, kuidas mõne kuu pärast hord rahadega peale lendab ja istekohtade pärast trügima ning kaklema kukub. See 2-3 prossa, mis täna kaotsi läheb, peaks saama kenast korvatud, kui massid rohumaadele lahti lastakse.
Selle skeemiga on vast natuke hiljaks jäädud. EE maksab ju 20% osaluse eest raha välja ülehomme (16.05). Ehk “soodusmüügist” balti aktsiaid osta on võimalus ainult täna-homme. Nii mõnigi seksikas aktsia on viimase 1 kuu jooksul teinud hea tõusu. Nt Merko ja Ignitis mõlemad +6-7%. Osalt kindlasti ka EG’ist varakult exiti teinud inimeste poolt kokku ostetud. Ülehommsest saab ralli tuld juurde.
Eelneval perioodil siiski raha keerles ringi (keegi väikeinvestor ostis- keegi müüs), juurde kusagilt raha otseselt börsile ei tulnud. Nüüd siis EE poolt investoritele 16.05 makstav summa selge- 52 940 905 aktsiat peaks tegema siis kokku 179 999 077€ raha investorite kontole.
Tänud täpsustamast. Kui raha juba reedel kontodele tuleb, on tänase €3.30-3.32 müügi motiiv tõesti vähe segane.
Arvestades suurt ja kirjut seltskonda, kes aktsiat omasid/omavad, siis võivad olla võimalikud erinevad variandid - magati EE poolt välja ostmine maha, üldine teadmatus/oskamatus jne.
Jah, müüjate tegevust võib mõista, aga ostjad…? Võibolla välismaalased?
No mis. Mõned saavad kohe-kohe Enefiti aktsiate eest raha kätte, kuhu seda investeerida?
Mis muud kui panevad uuesti Enefiti aktsiasse
Eeldusel, et need võetakse 3 kuuga käest, teenib ostja ca 8% aastatootlust, üsna riskivabalt.
Ja täpselt nii ongi. Ise teen samuti.
Ehk siis te usaldate Eesti riiki?! Uskudes, et aktsionäre koheldakse võrdselt ja hiljem saab ka 3,4/tk?
Kui ma ei usaldaks, siis ma siin ei oleks! Milleks olla riigis, mille vastu mul austust ei ole? Eriti olukorras kus piirid on lahti …
pealegi Eesti Energia ei võrdu Eesti riik
Eesti Energia omandas vabatahtliku ülevõtmispakkumisega üle 97% Enefit Greenist. Mulle jääb segaseks miks ca. 3%, kes vabatahtliku ülevõtmisega ei nõustunud, peaks nüüd vabal turul oma aktsiaid osavamalt müüma kui 3,4eur kui on teada, et need sunniviisiliselt nagunii võetakse lähikuudel 3,4ga üle?
Küsiks vastu, kas EKRE võimu all on riik usaldusväärsem?