Enefit Green (EGR1T)

Ma olen kuulnud börsidest, kus 1.5% langust ei peeta kivina kukkumiseks

14 Likes

Oleks pidanud enne seda kommetaari lugema kui “soodsat diili” tegema tormasin.
Müüsin uuesti miinusega ära ja sain oma 61€ kooliraha koolituse :).

2 Likes

Aga kas nad ei osta siis peale ülevõtmispakkumist (kui 90%) täis ülejäänuid ka tagasi, lihtsalt raha liikumine võtab aega. Miks see kahjumiga tagasimüük kasulikum/parem on?

5 Likes

Kuna mul pole arusaama, mis juhtub aktsiatega, mida tagasi müüa ei saa, siis mina ei julgenud 6000€-ga seda riski võtta (lihtsam oli 60€ nosplisse saada).
Arvasin, et saan ka ostetud aktsiaid tagasi müüa, aga seda võimalust polnud (ainult börsil sain neid müüa). Arvan, et minusuguseid “tarku” oli teisigi.

See 90% lävend sundülevõtuks tuleb suht kindlasti täis ja ülejäänud akstiad võetakse samadel tingimustel üle, lihtsalt teenustasuta, lisaks võib lähipäevil hind siia-sinna veel kõikuda, seega oleks ilmselt nulliga ka saanud väljuda. 1% loss-per-trade kauplemisega saad ca 100 tehingut teha, kui see on koolituskuludeks planeeritud, siis oled õigel teel. Kusjuures väga ok on foorumis teistelt küsida enne kui arbitaazi minna tegema.

6 Likes

See on imelik, et finantsfoorumis tuleb inimestele liitintressi õpetama hakata, aga 1% loss-per-trade saab siiski lõpmatult tehinguid teha. 100 tehinguga on 36,6% rahast veel alles.

1 Like

Tõsi, vabandust! Mõtlesin 60€ kaupa 6000€ minna põetama saja tehinguga.

Ok aga, miks sellega endiselt kaubeldakse? Mis on point? EG ütles, et aktsionäre koheldakse võrdselt ja need kes ei ole nõustunud saavad hiljem sama 3,4 aktsia kohta.

See T+2 on tegelikult paras kala selles ülevõtupakkumise saagas, et polnud selgelt välja toodud, mis hetkel ostetud aktsiad veel osaleda said. Igalpool on viimaseks tärminiks 12. mai kell 16:00, ise ka ei taiban’d süveneda. Noh, ilmselt kõik soovijad saavad siiski 3,40 kätte, lihtsalt aega kulub. Aktsionäride suhtes viisakas oleks olnud ka informeerida, mis ajal mis samme astutakse, kui 90% täis ei tule või b) kui tuleb.

4 Likes

Jõuga ülevõtmiseni võib minna veel mitu kuud, seni inimeste aktsiad lihtsalt seisavad, sest kas keegi neid börsilt osta tahab ja mis hinnaga, on ennustamatu.

1 Like

Kas oleks võimalik viidata, kus see T+2 nõue kirjas on?

Prospektist võetud:
Pakkumise indikatiivne ajakava:
7. aprill 2025 ¤¤¤ Pakkumise dokumentide kooskõlastamine FI-s
8. aprill 2025 ¤¤¤ kell 10.00 Pakkumisperioodi algus
Hiljemalt 21. aprill 2025 ¤¤¤ Enefit Green nõukogu arvamuse avaldamine Pakkumise kohta
12. mai 2025 kell 16.00 ¤¤¤ Pakkumisperioodi lõpp
14. mai 2025 või sellele lähedane kuupäev ¤¤¤ Pakkumise tulemuste avaldamine
16. mai 2025 või sellele lähedane kuupäev ¤¤¤ Pakkumise arvelduse Väärtuspäev

Minu arust see “T+2” hakatakse arvestama alles alles pärast 12. maid 2025.
(Hilisem parandus: mõistsin Rinja kommentaari alguses valesti.)

Ärge ajage kahte asja segamini.
Pakkumist saate rahulikult aktsepteerida esmaspäeva 12.05.2025 kella 16-ni.
T+2 tuleb teemaks, kui keegi tahtis nüüd täna aktsiaid osta, et esmaspäeval pakkumises vaheltkasuga osaleda. See pole aga pakkumise teema, et täna börsilt ostes teil neid aktsiaid esmaspäeval veel arvel pole - see on börsi tavapäraste reeglite teema.

7 Likes

Kellel oli vaba raha, see oleks pidanud ostma EG aktsiaid juurde kohe peale kokkuostu-pakkumise tegemist kuu aega tagasi, mitte nüüd hiljuti. Need paar-mõnikümmend eurot, mida sellise tehinguga teenida saab, ei vääri küünlaid, sest “magama” tuleb panna vähemalt 5-kohalise summa. Mujalt saab palju mõistlikumat tootlust.

3 Likes

Kas nüüd kukub hind sinna 2,4 kanti.Kui osta siis selle hinnaga .Pärast pidi ju kõiki võrdselt kohetlema ja ostetakse ikkagi ju 3.4 ära .Või jäàvadki need 2,4 ostetud aktsiad alles ja tagasi ei osteta.

1 Like

Siin on jälle insaideridel hea võimalus teenida ja FI suu on vett täis.

1 Like

decibel, miks sa ise võimalust ei kasuta ja ise ei teeni?

2 Likes

Kes on nüüd need kes ei tahtnud aktsiaid maha müüa 3.4 mis oli kindel hind vaid müüvad nüüd maha kui hind on kukkunud 3.3juurde.

5 Likes

3,4 on endiselt kindel hind ainult ei tea mitu kuud tuleb oodata kuni tuleb vägisi ülevõtmine. Kui keegi pakkumist vastu ei võtnud ja nüüd odavamalt müüa üritab siis see on ilmselgelt meditsiiniline kaasus.

Hetkel ostmine on minu jaoks arusaamatu, see vajab ikka eriti head nägemust ja arusaama situatsioonist. Ma ennustan, et 99.9% viiakse ettevõte ära turult, aga millal ja, ehkki spekulatsioone on, siis hind ei ole ju kivis kuskil, et 3.3 pealt positsiooni võtta, IMO.
Hetkel müümine on veelgi rohkem arusaamatu kasutaja504 kirjeldatud põhjusel.

2 Likes