Enefit Green (EGR1T)

See on alles avalduse esitamise kuupäev. Seal pole kirjas, kui kaua see aega võtab, millal aktsiad on kõik Eesti Energiale üle kantud, raha väikeaktsionäridele üle kantud ja börsil kauplemine selle aktsiaga lõpetatud.
Arvatavalt tulevad selleks eraldi börsiteated.

Muide, börsil võib juhtuda igasuguseid asju, keegi näiteks paneb seal kogemata ilma piirhinnata ostuorderi üles, mille tõttu võib ka see 3.46 EUR minev müügiorder ära täituda. Aga suure tõenäosusega seda lihtsalt ei juhtu ja see nali jääbki naljaks. Enne seda on seal päris suur pakk müügis, seega lootust kõrgema hinnaga müüa, kui 3.40 EUR ei õnnestu.

Eks ta ole, kes kuidas seda teksti mõistab :face_with_hand_over_mouth:

Seoses vähemusaktsionäridele kuuluvate aktsiate ülevõtmise kavandatava lõpuleviimisega kooskõlas 26. juunil 2025 toimunud aktsionäride üldkoosoleku otsustega, esitas AS Enefit Green juhatus täna, 2. juulil 2025, avalduse AS Enefit Greeni aktsiate noteerimise lõpetamiseks Nasdaq Tallinna noteerimis- ja järelevalvekomisjonile.

28. juulil 2025 või sellele lähedasel kuupäeval esitab Enefit Greeni juhatus väärtpaberite registri pidajale avalduse vähemusaktsionäridele kuuluvate aktsiate ülekandmiseks Eesti Energia AS-ile samaaegselt vähemusaktsionäridele maksmisele kuuluva hüvitise (3,40 eurot aktsia kohta) tasumisega."

Tõenäoliselt lõpetatakse kauplemine börsil ja väikeaktsionäride aktsiad kantakse EE-le üle kõik ühel ajahetkel.

Edit: Eksisin, arveldustsükkel T+2 on ka vahel, seega kauplemise viimane päev on 2 päeva enne sündmust. Sündmus on 31. juulil, kauplemise viimane päev on 29. juulil 2025. https://view.news.eu.nasdaq.com/view?id=b075aa7161b3571bb677450203db37c4a&lang=et

Ei võtnudki kaua aega kui vabatahtlikust üleostmispakkumisest läks asi jõuga ülevõtmiseni.

1 Like

Panen tänase börsiteate sisu uuesti, et teema ülespoole tõuseks:

Aktsiate ülekandmine põhiaktsionäri kontole ning samaaegne hüvitise ülekandmine vähemusaktsionäridele on plaanitud toimuma 01.august, 2025, nimekirja fikseerimise päev on 31. juuli, 2025.

Arvestades automaatselt sobitatud tehingute arveldustsüklit (T+2), on Enefit Green aktsiate viimane kauplemispäev täna, 29.juuli, 2025.

4 Likes

Kuna firma pressiesindaja on ilmselt lahti lastud, siis postitan uudise ise.

6 Likes

Midagi asjaliku ka:) Keskkriminaalpolitsei kahtlustab Enefit Greeni aktsiate ülevõtmispakkumisel siseteabe avaldamist ja selle alusel kauplemist - Delfi

8 Likes

Riigi värk on ikka riigi värk.

6 Likes

Üldiselt, kellegi süüdlaseks tembeldamisel peab ta süü suutma ka tõestada…vettpidavalt. Loodetavasti seekord on piisavalt püssirohtu ja ei lähe nii nagu sageli (päris “alati” ei hakka kirjutama).

4 Likes

Pole probleemi. Vajadusel tuleb Taavi Pern ja ütleb, et tal on siseveendumus.

1 Like

Kärmase ost minus isiklikult ei tekita kahtlust siseinfo saamises kuna ta on ka eelmistel aastatel võrreldavaid koguseid ostnud küll aga paneb imestama, et miks EE juhti ennast ei kahtlustata. Ülevõtmise teemaga alustati ju eelmise aasta sügisel aga Durejko on ostnud novembris aktsiaid. Kogus on suht väike aga nagu on varem mõne kaasuse puhul öeldud, et summa pole oluline vaid fakt kui selline ???

1 Like

sa näed ka tonti iga nurga taga … nii võib olla ikka väga raske elada … kas närvid on juba täiega läbi või jaksad uue kevadeni veel vastupidada - sügiskaamos alles algab …

4 Likes

Mulle taheti igatahes kahe (ehk 1 euro) NHCBHFFT osaku ostmise eest krimiasi kaela väänata.

5 Likes

Ei mõista sinu ärrituvust sellel teemal. Ma ju kirjutasin ka, et Kärmase tehingus ma ei näe tonti - seega mitte igalpool ma ei näe tonti vaid ikka “pimendatud” kohtades. Ja eelnev decibel’i kaasus näitab veelkord, et summa suuruses ei ole üldse asi.

3 Likes

Kärmast võib tõesti see päästa, et ta on REGULAARSELT aktsiaid ostnud. Samas see Kärmase jutt, et ma enam seal ei töötanud ajab ka naerma…Kolleegidega ikka suheldakse golfirajal, saunas jne…Keegi võis isegi alateadlikult mainida, et häid uudseid tulemas ja Kärmas tormas kohe ostma…DURJEIKO koguse don nii väiksed, et avevalt mingi 10k v 20k palga juures viitsitakse mingeid cente taga ajada. Mind huvitaks üks asi. Kas käive tõusis enne ülevõtmist MÄRGATAVALT? Kui JAH, siis asjad haisevad ja peaks vaatama suurte koguste ostjaid ja nende seotust töötajatega.

4 Likes

Kahju, et sul omal interneti pole.

Ja nüüd ainult “õiged” järeldused.

1 Like

Siis süü ikkagi juba kolleegidel, sest info ei jõudnud Kärmaseni tema töö tõttu.

Ma olen ka pidanud börsifirmas neid siseinfoga seotud NDAsid allkirjastama ja neid nõuti praktiliselt kõigilt kontoritöötajatelt. Eeldan, et EGs ka oli maja sees piisavalt põhjalikult räägitud, kuidas või mis tingimustel võib või ei või EG aktsiatega tehinguid teha.

2 Likes

Siseinfoga tehingute tegemine on keelatud KÕIGIL.
Mitte ainult siseinfot otse saavatel tegelastel. Bõrsifirma eks võiks seda vägagi hästi teada.

2 Likes

Kas juba siseinfo saamine kinnitatud?

Kas see otsuse protsess ei alanud juba siis kui Kärmas veel pukis oli?

Täna tuli teade, et Enefit Green müüs oma Soomes oleva Tolpanvaara tuulepargi maha.

Palju huvitavam on aga see, et kui Enefit Green ei suutnud oma tuulegeneraatorite parki Soomes kasumisse ajada, siis mismoodi kavatsevad seda teha Soome ajalooliselt suurima tuuleenergia projekti rajajad? 2025a aprilli ümmargune artikkel, ei ole paywalli taga: https://arileht.delfi.ee/artikkel/120367748/soome-saab-700-miljoni-euro-eest-uued-tuulepargid

3 Likes