NASA on koguaeg allhankijaid kasutanud rakettide ehitamise osas ja NASA eesmärk polegi ju konkureerida vabaturul erafirmadega lendude orgunnimises. Kuukulgureid ehitavad endale ise samas.
https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_spacecraft_manufacturers#Launch_vehicle_manufacturers_and_providers_of_third_party_services
Twitteri ostutehing oli ilmselgelt täielik läbikukkumine Eloni jaoks...
AGA...
Tänase päeva seisuga asjaolu, et 2/3 töötajatest lahkus ja teenus on endiselt kättesaadav, on juba iseenesest väike ime... Kui see trend peaks jätkuma, siis nii mõnegi teise big techi juhtkond hakkab oma boardilt ebameeldivaid küsimusi saama...
AGA...
Tänase päeva seisuga asjaolu, et 2/3 töötajatest lahkus ja teenus on endiselt kättesaadav, on juba iseenesest väike ime... Kui see trend peaks jätkuma, siis nii mõnegi teise big techi juhtkond hakkab oma boardilt ebameeldivaid küsimusi saama...
"mykoloog"
vastaksin küsimusele küsimusega: kas sina investeeriksid finants- või meediaettevõttesse - või noh, tegelikult ükskõik millisesse äriühingusse, mille nimes sisaldub sõnu nagu "truth," "true," "alternative" jms ja mis oma missioonis vastandub konkurentidele, kes on "nende" käpa all? Nagu puhtalt ärilisest huvist lähtuvalt?
Kas ma investeeriks roheenergeetika sektorisse? Sõltub ettevõttest. Sa ise oled ju suur DeFi entusiast, selle ideoloogia ju samasugune jutt 'nende' käpa alt päästvatest alternatiividest.
"Mony"
AGA...
Miks ei peaks toimima? Kui puuduvad java-käkid ja muu selline, siis võib asi pikalt käia. Küsimus on muus: https://wallstreetjournal.postimees.ee/7656463/wsj-tootajate-valjavool-kahjustab-twitteri-voimet-taita-privaatsus-ja-sisunoudeid ja muudatuste/uuenduste alktiveerimine võib olla probleemne, muus osas võiks vabalt tiksuda.
"Mony"
Seda rasva, mida tech sektoris välja sulatada on palju. Superandekad noored inimesed, kindlasti leiavad kiirelt uue töökoha.
opex
NASA on koguaeg allhankijaid kasutanud rakettide ehitamise osas ja NASA eesmärk polegi ju konkureerida vabaturul erafirmadega lendude orgunnimises. Kuukulgureid ehitavad endale ise samas.
https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_spacecraft_manufacturers#Launch_vehicle_manufacturers_and_providers_of_third_party_services
Enne SpaceX'i oli launch cost sedavõrd kõrge, et palju jäi lihtsalt tegemata. NASA ja tema "usual suspects" subcontractorid elasid sügavas stagnatsioonis ja osa veoteenuseid tuli vene Roskosmoselt sisse osta.
NB! Y-telg on logaritmiline.
haha, my bad...
See on üks jube käkk :-D
Twitter's shift to Java (well, JVM to be exact) is a great example. Twitter was originally written in Ruby — a language that proved to be a headache once the company started to experience extreme growth.
"sr71""Mony"
AGA...
Miks ei peaks toimima? Kui puuduvad java-käkid ja muu selline, siis võib asi pikalt käia. Küsimus on muus: https://wallstreetjournal.postimees.ee/7656463/wsj-tootajate-valjavool-kahjustab-twitteri-voimet-taita-privaatsus-ja-sisunoudeid ja muudatuste/uuenduste alktiveerimine võib olla probleemne, muus osas võiks vabalt tiksuda.
Rumal jutt see sul seal. Töötajate arv ja võimekus nimetatud asju läbi viia pole sellises sõltuvuses. A la "Firma tõi kohale ekskavaatori ja laskis 100 kraavikaevajat lahti, karta on, et seda kraavi nad nii väheste allesjäänud kraavikaevajatega küll valmis ei saa!"
2700 töötajat on sama arv, kui Twitteris oli siis kui Donald Trump hakkas presidendiks kandideerima, kui kasutajate arv oli enamvähem sama kui praegu.
Kiire töötajate arvu kasv toimus viimasel paaril aastal ja nood ei tegelenud asjaliku modereerimisega, vaid oma ideoloogia üle vahutamisega, samal ajal keskmiselt $200000 aastas tasku pannes.
Musk rääkis eile ka näiteks sellest, kuidas ta leidis, et seniajani on ghost/shadow bannitud hulk inimesi, kes üritasid täiesti süütult Joe Bideni poja teemadel rääkida. Igasugune Joe Bideni poja mainimine tõi bänni, kusjuures, mitte tegeliku, vaid nn shadow ban-i, kus inimese tegevus varjati kõigi eest. Inimesele endale seda ei näidatud.
Kogu see varjatud modereerimine oli kõik ühte auku. Kusjuures Twitteris on kõvasti vaeva nähtud sellega, et varjatult bännitud inimestele ja ülejäänutele näidata täiesti erinevaid versioone lõimedest, mis mõlemad tunduks tõepärased.
raulir, kuidas valetamisega on? Lubad enam mitte valetada? Eilsest küsimusest oled vaikselt mööda hiilinud. Eks jah teised eksivad aga meie progeja teab kuidas on. wsj on mõjutatud ja ajab jama? Progeja ei aja, tema teab alati kuidas asjad TEGELIKULT on?
Peter Thiel: I would never bet against Elon Musk"
"sr71"
haha, my bad...Twitter's shift to Java (well, JVM to be exact) is a great example. Twitter was originally written in Ruby — a language that proved to be a headache once the company started to experience extreme growth.
See on sul üks BS leht, kust sa selle lause võtsid.
Android on näiteks kirjutatud C ja C++-s, nagu teisedki tema sugulased.
Javascripti populaarsus on hoopis sellest, et see on ainuke brauserite poolt toetatud keel. Paljud arendajad (tava-FE poole peal isegi vist enamus) kasutavad kompileerimist/transkribeerimist javascripti, aga programmeerivad mingis muus keeles.
Javascriptis progemine ei asenda korralikku backendi, aga sellest sai juba seoses arendamisega räägitud. Backendi dumb-downimine ja äriloogika viimine frontendi oli küll vahepealne hype, aga ei ole ennast eriti õigustanud - tegelikkuses läheb nii arendus kui ülalpidamine erinevatel põhjustel hoopis kallimaks.
SQL is one of only two languages to communicate with databases. NoSQL is the other alternative.
While SQL is a language used to talk to SQL databases, NoSQL is used to talk to NoSQL databases
Mis sitt see on? :O
"Velikij""raulir"
Kui googeldada, siis leiab, et eriarstid/psühhiaatrid kohati eemaldavad 90% aspergeri diagnoosidest. Ehk siis see sündroom on olemas, aga kordades vähem levinud kui väidetakse.
Psühhiaatrid eemaldavad aspergeri diagnoosid? Aga kes need 90% pani siis? Kooliõde? Lapsevanem?
Põhimõtteliselt jah.
Vahepeal oli moes ka ise diagnoosi panna ja sellega arsti juurde minna.
Aspergeri sündroom on konkreetne tervisemure. Selle tegelik sümptomite kirjeldus on eelnevalt toodud. Tüüp, kes suudab suurfirmat juhtida ja päevadega ümberkorraldusi sisse viia, ei ole (enam) Aspergeri sündroomiga.
"opex"
NASA on koguaeg allhankijaid kasutanud rakettide ehitamise osas ja NASA eesmärk polegi ju konkureerida vabaturul erafirmadega lendude orgunnimises.
See asi on tegelikult natuke keerulisem, paradigmamuutus oli pmst see, kui NASA hakkas sõidukite asemel hankima transporditeenust: https://en.wikipedia.org/wiki/Commercial_Orbital_Transportation_Services. Vana korra järgi (https://en.wikipedia.org/wiki/Cost-plus_contract) ehitati sõidukid valmis kulusid lugemata ning nende IP kuulus pärast üle andmist NASA-le, uue korra järgi kontrollib NASA küll sõidukiehituse igat aspekti, et astronaute katki ei tehtaks, aga sõiduk ise ning selle IP jääb pakkujale ning too võib sellega oma äranägemise järgi äri teha. Vana korra järgi ei olnud mingit motivatsiooni midagi korduvkasutada, sest NASA maksis nagunii kõik kinni mis küsiti, koguaeg uusi sõidukeid ehitades jätkus moosi kauemaks. Uue korra järgi võimaldab taaskasutus pakkuda hankel teenusele kõvasti paremat hinda, mida SpaceX on ka veenvalt tõestanud.
Ma olen kaugel sellest, et kuidagi Muski rolli nende korduvkasutatavate sõidukite reaalsel valmisehitamisel väiksemaks rääkida, ilma temata oleks raudselt veel vähemalt inimpõlv kulunud ning tegelikult on Falcon 9 ka ilma taaskasutuseta märgatavalt soodsam kui konkurendid, sest tootmisprotsess on palju efektiivsemaks lihvitud. Aga nagu tema ettevõtmiste puhul miskipärast kipub olema, ka tähtede seis oli kõige selle juhtumiseks enneolematult soodne.
Asperger on väga lai nähtus. Wikipedia:
https://et.wikipedia.org/wiki/Aspergeri_s%C3%BCndroom
See sündroom võib mida tahes sisaldada. Ja seega hõlmab märkimisväärset osa ühiskonnast.
Ma arvan et kui Elon Muskil on isegi mingisugune variant Aspergeri sündroomist, siis ei ole see takistuseks tal oma elu iseseisvalt elamast ja edukalt hakkama saamast. Seega võib seda sündroomi võtta kui ta isiksuse omadust, nagu näiteks mõnel on isikuomaduseks kõva ja läbilõikav hääl suhtlemises ja mõnel teisel kätega vehkimine kui ta midagi seletab.
Aspergeri sündroom (lühend AS) on üks autismispektrihäiretest, millele on iseloomulikud raskused sotsiaalses suhtluses ning stereotüüpsed püsivad, korduvad, sihitud, rituaalsed huvid ja tegevused. Samuti on tihti täheldatud motoorset kohmakust ja ebatüüpilist keelekasutust, kuigi seda pole diagnoosi standardsetes kriteeriumides mainitud [1][2]. AS on eristatav teistest autismispektrihäiretest selle poolest, et aspergeriga isikutel puudub üldise keelelise või kognitiivse arengu pidurdumine.
https://et.wikipedia.org/wiki/Aspergeri_s%C3%BCndroom
See sündroom võib mida tahes sisaldada. Ja seega hõlmab märkimisväärset osa ühiskonnast.
Ma arvan et kui Elon Muskil on isegi mingisugune variant Aspergeri sündroomist, siis ei ole see takistuseks tal oma elu iseseisvalt elamast ja edukalt hakkama saamast. Seega võib seda sündroomi võtta kui ta isiksuse omadust, nagu näiteks mõnel on isikuomaduseks kõva ja läbilõikav hääl suhtlemises ja mõnel teisel kätega vehkimine kui ta midagi seletab.
"decibel""mykoloog"
Väga julgustav on näha, et siine keskkond on tihkelt geeniusi täis
Ära nukrutse myko, see et progressiivid/humanitaarid/liberaalid/vasakpoolsed/populistid IQ testides vähe punkte saavad, ei tulene vältimatult sellest, et nad rumalad on, vaid sellest, et nad ei suuda oma peaga kiiresti mõelda ja arvutada.
Oma numbrit ei hakka ma siia kirjutama, et mitte liigset elevust tekitada. Aga loo räägin ära.
Kandideerisin kunagi Hansapanka derivaatide maakleri ametikohale ja peale vestlust saatsid nad mind Fontesesse IQ testi tegema. Järgmine päev peale testi Fontesest helistati ja küsiti, et kas mul on võimalik vestlusele tulla. Kui ma kohale läksin oli kollegium kokku aetud ja Mare Porgi esimene küsimus oli:
MP: Kas te taete miks me teid tagasi kutsusime?
Mina: Ei tea.
MP: Te olete esimene inimene kes selle IQ testi 100% ära tegi.
Mina: Seda ma teadsin, sest ma kontrollisin kõik vastused 2x üle.
MP: See test osutus liiga lahjaks ja me nüüd ei teagi mis teie tegelik IQ number on.
Küsimusi muudkui tuli ja lõpuks tundsin ma ennast juba nagu rokkstaarist Elon ning teatasin, et tegelikult mulle Eesti kliima üldse ei sobi ja parema meelega läheksin hoopis Silicon Walleysse AI-d arendama.
Hansapanga jaoks oli aga 100% liiga vähe ja järgmisesse vooru mind ei kutsutud, nii et kokkuvõttes tuligi Eesti tolm jalgelt pühkida.
Erinevalt raulirist ma kunagi mingeid tehnikaid pole kasutanud ning juba kooli ajal meeldis mulle peast paugutada. Põhi paugutamine oli matemaatika kontrolltöödega. Kui aega anti 30 minutit, siis minul kulus 5 minutit ja ma viisin töö kohe demonstratiivselt õpetaja lauale. Muidugi ma tahtsin natuke ka klassikaaslaste ees eputada, aga põhi eesmärk oli õpetajale mõista anda, et nii labaste ülesannetega pole mõtet minu aega raisata. Ja õpetaja läks alati näost tulipunaseks ning ainult sisises:D
Tehnikatega on sageli see, et sa ei teagi, et sa neid kasutad.
Kogu aja mitte ärakasutamine on rumalus.
180 IQ punkti oli ka selle testi, mille ma keskkoolis maksimumile ära tegin maksimum. Aga seal oli märge, et tegelikult üle teatud määra (140 vms) tulemused ei tarvitse tegelikkusele vastata.
Ma olen ka erinevaid teste kunagi nii sisseastumistel kui ka tööle kandideerides maksimumilähedaselt teinud. Töödega oli just Eestis see jama, et ma ei saanud neisse kohtadesse, st pmst need testid olid mõttetud, lugesid tutvused.
Ühe kooliga, kus ma sain ka parima tulemuse sisseastujate hulgas (punkte ei avalikustatud), ma seniajani kahetsen, kuna lasin vanematel ja põhikooliõpetajatel endale augu pähe rääkida ja läksin vanasse kohta edasi keskkooli.
"raulir""sr71""raulir"
... ma saan aru, miks Musk on maailma rikkaim inimene hetkel.
Selle pärast, et Aspergeri sündroomiga inimene on suutnud õigel momendil teatud inimesed ära tinistada?
Tõlge - "Vaadake seda värdjat ja mitte-inimest! Oleks ta päris inimene, siis poleks see võimalik."
sr71, kas sa pead mu valetamise all seda silmas?
Ise sa tõid esimesena selle väidetava vaimse puuduse nimeliselt sisse. Ehk siis panid sildi külge, et "Asperger - erinev - värdjas". Ja see mittepärisinimene muudkui tinistab teisi pahatahtlikult!
(Aga kuna paha mitteinimene ei saa olla ometi tark, siis on asi ka õnnes - sellest see "õigel momendil" seal vahel)
Tüüpiline dehumaniseeriv demagoogia sul.
@jesper and chipchip
Musk tegi veel ühe firma kellelt NASA-l ja erafirmadel hinnapakkumist küsida, lisaks marsi-huvi. Kosmosevärgile kohane mastaapne ja väga tubli tegu ja üldse mitte kuidagi laitmistväärt, aga vb ka mitte päris Second Coming.
Musk tegi veel ühe firma kellelt NASA-l ja erafirmadel hinnapakkumist küsida, lisaks marsi-huvi. Kosmosevärgile kohane mastaapne ja väga tubli tegu ja üldse mitte kuidagi laitmistväärt, aga vb ka mitte päris Second Coming.
Um, kui purjus peab olema, et Java ja Javascript segamini ajada.
Mark Rendlel on mõned päris huvitavad seisukohad
Mark Rendlel on mõned päris huvitavad seisukohad
Opex, jah, COTS kui selline ei olnud Muski teene, vaid pigem talle taevast alla langenud tellimus. Mille tegelt ajas välja üldse Shotwell ja siis veenis Muski seal konkursil osalemise vajaduse osas. Aga see ei ole siiski päris sama paradigma, mis enne. Kuna SpaceX on COTS-i pailaps, musternäide ning edulugu, siis inimestel kipuvad põhjus-tagajärg seosed natuke segamini minema, nagu Musk oleks läinud ja NASA-t muutnud, küll aga ei saa öelda, et NASA asjaajamine poleks vähemalt selles konkreetses lõigus radikaalselt muutunud.
Järgmisena nad tahavad Rahvusvahelise Kosmosejaama järglase sama mudeli alusel tööle panna, et erafirma ehitab valmis, tulistab üles ja siis NASA ostab seal ruumi ja astronaudiaega. Samas ülejäänud jaama võib vabal turul müüa turistidele, riikidele või kellele iganes. Seal SpaceX hetketeadmise kohaselt ei konkureeri, nende ambitsioon on sõidukite, mitte majade ehitus.
Täiendus: "NASA" asemel peaks korrektsust taga ajades muidugi ütlema "NASA, ESA, JAXA ja CSA", anoh, ilmselt ei ole erilist küsimust, kuhu poole selles kambas otsustamise raskuskese kaldus on.
Järgmisena nad tahavad Rahvusvahelise Kosmosejaama järglase sama mudeli alusel tööle panna, et erafirma ehitab valmis, tulistab üles ja siis NASA ostab seal ruumi ja astronaudiaega. Samas ülejäänud jaama võib vabal turul müüa turistidele, riikidele või kellele iganes. Seal SpaceX hetketeadmise kohaselt ei konkureeri, nende ambitsioon on sõidukite, mitte majade ehitus.
Täiendus: "NASA" asemel peaks korrektsust taga ajades muidugi ütlema "NASA, ESA, JAXA ja CSA", anoh, ilmselt ei ole erilist küsimust, kuhu poole selles kambas otsustamise raskuskese kaldus on.
"Mony"
AGA...
Kui mõni süsteem peaks paar nädalat pärast arendajate lahkumist kokku kukkuma, oleks inimkonna tulevikule kasulik, et sellised inimesed enam iialgi oma näppe tarkvara külge ei pane.