"mykoloog" Asja uba on see, et ettevõtluses, eriti finantsalases, on kaunis mõttetu ennast defineerida läbi poliitiliste eelistuste. Meil ei ole vaja vabariiklikke ja demokraatlikke panku ja meediaettevõtteid. Maailmavaade jäägu ikka inimeste eraellu, mitte ärgu viidagu seda korporatiivsele tasandile.
Ise ka neid sõnu siiralt usud? =) Või ainult siis kui endale soodne?
Kogenud demagoogina vastaksin küsimusele küsimusega: kas sina investeeriksid finants- või meediaettevõttesse - või noh, tegelikult ükskõik millisesse äriühingusse, mille nimes sisaldub sõnu nagu "truth," "true," "alternative" jms ja mis oma missioonis vastandub konkurentidele, kes on "nende" käpa all? Nagu puhtalt ärilisest huvist lähtuvalt?
"angelp" Muskil on Twitter nagu uus mänguasi hetkel. Tviidib igapäev ja veeretab ideid, kord tuleb Twitter Blue, nüüd siis ikka ei tule ja nii edasi. Mida võib prognoosida, on et, nagu iga uue mänguasjaga, varsti suur õhin raugeb ja tuleb argipäev. Tuleb välja, et palju igavat ja tüütut on selle juures. Tesla tahab tähelepanu, nagu ka SpaceX ja Starlink.
Content moderation on igal juhul keeruline valdkond, kus alati on keegi rahulolematu. Kutsud Trumpi, on liberaalid pahased, ei kutsu, on trumpistad pahased. Jätame kõrvale fakti, et Trump tegelt ei taha tullagi aga see selleks. Näiteks Saudi Araabia, Hiina jt riigid, kus Muskil on suured ärihuvid (Tesla tehas Hiinas) on autoritaarsed ja võivad muud ärihuvid pantvangi võtta. Kui Twitter hakkab märgistama Hiina valitsusega seotud postitusi "State affiliated" linnukesega või üldse neid modereerima, tuleb küsimus vastu, et mis Tesla uuest tehasest või mingist uuest loast Hiina turul saab.
Hetkel on muidugi Twitter elavnenud ja mõnevõrra huvitavam koht tänu Muski aktiivsusele. Aga see tviitimine hakkab tal juba 24-st tunnist päris palju näpistama. Tesla aktsia 50% langus alates septembrist on siin otsene indikaator, mida turg asjast arvab.
Btw, TSLA on siit minu arvates ostukoht, sest -50% on ikka jõhker ülereaktsioon, aga pikas perspektiivis on Twitteri omamine Tesla aktsionäridele regulatiivselt-poliitiliselt kahjulik.
"mykoloog" Asja uba on see, et ettevõtluses, eriti finantsalases, on kaunis mõttetu ennast defineerida läbi poliitiliste eelistuste. Meil ei ole vaja vabariiklikke ja demokraatlikke panku ja meediaettevõtteid. Maailmavaade jäägu ikka inimeste eraellu, mitte ärgu viidagu seda korporatiivsele tasandile.
Ise ka neid sõnu siiralt usud? =) Või ainult siis kui endale soodne?
Kogenud demagoogina vastaksin küsimusele küsimusega: kas sina investeeriksid finants- või meediaettevõttesse - või noh, tegelikult ükskõik millisesse äriühingusse, mille nimes sisaldub sõnu nagu "truth," "true," "alternative" jms ja mis oma missioonis vastandub konkurentidele, kes on "nende" käpa all? Nagu puhtalt ärilisest huvist lähtuvalt?
Müko tunnistas, et ta ei ole midagi muud, kui kogenud demagoog - respekt.
Kusjuures, ma sain viimases ametlikult tehtud IQ testis keskkooli lõpus parema tulemuse kui mainitud.
Seal oli küll teatav hulk "cheatimist", kuna ma parajasti õppisin teatud rahvusvahelisteks olümpiaadideks ja olin peastarvutamist ja kiirelt mällu talletamist, ja nende asjadega seotud tehnikaid harjutanud.
Kusjuures, ma sain viimases ametlikult tehtud IQ testis keskkooli lõpus parema tulemuse kui mainitud.
Seal oli küll teatav hulk "cheatimist", kuna ma parajasti õppisin teatud rahvusvahelisteks olümpiaadideks ja olin peastarvutamist ja kiirelt mällu talletamist, ja nende asjadega seotud tehnikaid harjutanud.
Ei usu.
Aga seda usud, et muskil 170 on? Ehk siis asi ongi usus - kas sa usud või ei usu, faktid ei sega.
Ei usu.
Aga seda usud, et muskil 170 on? Ehk siis asi ongi usus - kas sa usud või ei usu, faktid ei sega.
Kui midagi on antud rohkem, siis midagi on ka oluliselt vähem. Neid teatud lapsikusi ja empaatiavõimetust on ju eelnevatel aastatel ohtralt näha olnud. Richard Branson on minu silmis inimene kes on väga võimekas ja samas pole temal ilmnenud mingeid tõsiseid puudujääke. Olles lugenud ka tema elulugu, siis minul on vaid lugupidamine (k.a. tema tempude suhtes, mis ei olnud kiuslikud).
EGO on neil mõlemil,aga teisel on lisaks midagi veel,mis kompenseerib ja hoiab õigel hetkel rajal.
Kui midagi on antud rohkem, siis midagi on ka oluliselt vähem. Neid teatud lapsikusi ja empaatiavõimetust on ju eelnevatel aastatel ohtralt näha olnud. Richard Branson on minu silmis inimene kes on väga võimekas ja samas pole temal ilmnenud mingeid tõsiseid puudujääke. Olles lugenud ka tema elulugu, siis minul on vaid lugupidamine (k.a. tema tempude suhtes, mis ei olnud kiuslikud).
EGO on neil mõlemil,aga teisel on lisaks midagi veel,mis kompenseerib ja hoiab õigel hetkel rajal.
See viimase aja aspergeri diagnoosimine ja jutud, mis selle kohta käivad, on enamvähem järjekordne ebateaduslik fad.
Kas keegi tegelikult ka arvab, et inimene, kes:
Aspergeri sündroomiga inimene vajab, et: + teised mõistaksid tema eripärasid ning arvestaksid nendega, juhendaksid ja õpetaksid sotsiaalsetes olukordades toimimist, teiste inimeste mõistmist; + tema päevad ja tegevused oleksid planeeritud, päeva- ega nädalakavas ei toimuks ootamatuid muudatusi; olukorrad oleksid etteaimatavad; + välditaks olukordi, mille suhtes esineb ülitundlikkus; + temaga suheldakse selgelt ja konkreetselt, mõistukõnet kasutamata; + tema eripäradest tulenevat käitumist ei kritiseeritaks ega halvustataks; + hinnatakse tema tugevaid külgi ja aidatakse neid edasi arendada.
Suudaks 44B stagneerunud firmasse sisse hüpata ja seal hit ground running asjad paari nädalaga jälle toimima panna? See on ju täpselt vastupidine sellele, mida "Aspergeri sündroomiga inimene vajab".
Elon Musk on lihtsalt targem kui enamus inimesi ja käitub seetõttu tavainimesest teistmoodi ja võib oma kaalutlemisvõimega endale lubada võtta rohkem kaalutletud riske.
"raulir" See viimase aja aspergeri diagnoosimine ja jutud, mis selle kohta käivad, on enamvähem järjekordne ebateaduslik fad.
Kas keegi tegelikult ka arvab, et inimene, kes:
Aspergeri sündroomiga inimene vajab, et: + teised mõistaksid tema eripärasid ning arvestaksid nendega, juhendaksid ja õpetaksid sotsiaalsetes olukordades toimimist, teiste inimeste mõistmist; + tema päevad ja tegevused oleksid planeeritud, päeva- ega nädalakavas ei toimuks ootamatuid muudatusi; olukorrad oleksid etteaimatavad; + välditaks olukordi, mille suhtes esineb ülitundlikkus; + temaga suheldakse selgelt ja konkreetselt, mõistukõnet kasutamata; + tema eripäradest tulenevat käitumist ei kritiseeritaks ega halvustataks; + hinnatakse tema tugevaid külgi ja aidatakse neid edasi arendada.
Suudaks 44B stagneerunud firmasse sisse hüpata ja seal hit ground running asjad paari nädalaga jälle toimima panna? See on ju täpselt vastupidine sellele, mida "Aspergeri sündroomiga inimene vajab".
Elon Musk on lihtsalt targem kui enamus inimesi ja käitub seetõttu tavainimesest teistmoodi ja võib oma kaalutlemisvõimega endale lubada võtta rohkem kaalutletud riske.
Huvitav kõrvalepõige, Luarvik. Pean üles otsima, kus mul need Mensa International liikmepaberid on. Tõnno (Vähk) oli meil veel sekretär, huvitavad ajad olid need kooliajad :) Aga IQ üksi ei tähenda, et inimene elus edukas on ja elu jooksul pidavat see kahanema. Nii et vähendaks su õhinat IQ ümber.
"angelp" Huvitav kõrvalepõige, Luarvik. Pean üles otsima, kus mul need Mensa International liikmepaberid on. Tõnno (Vähk) oli meil veel sekretär, huvitavad ajad olid need kooliajad :) Aga IQ üksi ei tähenda, et inimene elus edukas on ja elu jooksul pidavat see kahanema. Nii et vähendaks su õhinat IQ ümber.
Vähendaks su õhinut muude näitude üle, eriti nn EQ testide üle, seda saavad näiteks edukalt psühhopaadid manipuleerida. IQ test ainuke reaalne test inteligentsuse osas, kuigi mitte ideaalne.
EQ osas, kui soovid kõrvalepõiget... Ma saan aru, et tehnilise analüüsi järgi võiks olla pessimistlik ja vb on ka lühiajaliselt manipuleeritud, aga 2023 on ettevõttel mitmeid olulisi kliinilisi milestone'e tulemas ja ka cash on olemas kuni 2024. aastani. Olen portfelli vaikselt lisanud: EQ graafik
Kuigi, kuidas see kõik Muskiga seotud on? Ja vabandan ka omapoolse offtopic'u süvendamise pärast. Võime pharma'dest vabalt mõnes teises teemas rääkida.
"raulir" See viimase aja aspergeri diagnoosimine ja jutud, mis selle kohta käivad, on enamvähem järjekordne ebateaduslik fad.
See, et kellegil on diagnoosiks asperger, ei tähenda veel seda, et nende käitumine vastab 100% sinu toodud listile. Asperger esineb nii kergemal kui raskemal kujul ning viimasel ajal on selle nn. "levik" tingitud pigem asjaolust, et seda osatakse paremini diagnoosida. Kergekujuline sündroom ei pruugi eriti väljagi paista, enamikul juhtudel vaadatakse seda kui väikest "kiiksu" inimese käitumises. Sedapidi vaadates on kõik introvertse käitumisega inimesed kergelt Aspergeri sündroomiga :)
Mis puudutab Sinu küsimust: "Suudaks 44B stagneerunud firmasse sisse hüpata ja seal hit ground running asjad paari nädalaga jälle toimima panna? See on ju täpselt vastupidine sellele, mida "Aspergeri sündroomiga inimene vajab"."
Omades üsna lähedast kokkupuudet kergekujulise Aspergeri diagnoosiga inimesega, siis vastus oleks, et jah -- suudaks küll.
P.S. Muskil võib vabalt Asperger olla, see ei tee temast vähem tarka ja võimekat inimest :)
Mul tuli seda mõttevahetust lugedes meelde "Tšempionide eine" ja see koht*:
Hiljem, kui Trout kuulsaks sai, hämmeldaski see tema juures kõige enam, et ei saadud aru, kunas ta naljatab ja kunas ei. Kellelegi eriti tüütule pinnijale vastas ta, et naljatades paneb ta alati sõrmed risti. "Ja ehk panite tähele," jätkas ta, "et ka siis olid mu sõrmed risti, kui ma teile seda üliväärtuslikku informatsioooni andsin."
Me ei peaks olema ülearu imestunud, kui Musk ühel päeval näiteks teatab, et tema Aspergeri sündroom polnud muud kui nali ja selle lisaks veel korralikult sisse cashib.
See, et kellegil on diagnoosiks asperger, ei tähenda veel seda, et nende käitumine vastab 100% sinu toodud listile. Asperger esineb nii kergemal kui raskemal kujul ning viimasel ajal on selle nn. "levik" tingitud pigem asjaolust, et seda osatakse paremini diagnoosida. Kergekujuline sündroom ei pruugi eriti väljagi paista, enamikul juhtudel vaadatakse seda kui väikest "kiiksu" inimese käitumises. Sedapidi vaadates on kõik introvertse käitumisega inimesed kergelt Aspergeri sündroomiga :)
Mis puudutab Sinu küsimust: "Suudaks 44B stagneerunud firmasse sisse hüpata ja seal hit ground running asjad paari nädalaga jälle toimima panna? See on ju täpselt vastupidine sellele, mida "Aspergeri sündroomiga inimene vajab"."
Omades üsna lähedast kokkupuudet kergekujulise Aspergeri diagnoosiga inimesega, siis vastus oleks, et jah -- suudaks küll.
P.S. Muskil võib vabalt Asperger olla, see ei tee temast vähem tarka ja võimekat inimest :)
See oli sr71 poolt toodud nimekiri.
Jah, ja kõik veidike kõrgema IQ-ga inimesed on ka Aspergeri sündroomiga ... vähemalt sr71 jt teooriate järgi.
Kergekujulist Aspergerit sellisel kujul pole olemas. Kui inimene on edukas firmajuht, kus töötab ka teisi inimesi, siis tal ei saa samal ajal olla Aspergeri sündroomi. Aspergeri sündroomi peamiseks tunnuseks on sotsiaalselt madalam võimekus, teiseks tunnuseks raskused misiganes muutustega kohanemisel, lisaks veel hulk spetsiifilisi tunnuseid.
Isegi kerge Aspergeriga inimene ei suudaks asju suurfirmas niimoodi juhtida ja meeskonda uues enneolematus situatsioonis koos hoida. See ei ole Aspergeri sündroom.
Inimestel võib olla ka suur hulk igasuguseid muid, mh diagnoositavaid kiikse. Enne on Zuckerberg kerge asperger ja Musk lihtsalt veidike psühhopaatne ja veidrik (nagu miljardärile kohane). Ükski asperger ei marsiks näiteks suurelt kraanikausiga uksest niimoodi sisse - pigem need, kes sellest aru ei saanud on aspergeri-kahtlusalused. Avalik teadlik veiderdamine on Aspergeri antidiagnoos.
Aspergeri diagnoosimine ei käi kindlasti nii, nagu sr71 jmt siin diagnoosib - tark ja käitub veidralt -> asperger -> värdjas
Lisaks ma olen kõrvalt näinud kerge autismiga lastega tegelemist. Osadel on see diagnoositud ja tegelikult pole midagi viga, teistel on diagnoositud ja ongi täiesti sotsiaalselt jne võimetud. Diagnoos on aga sama ja vanemad sama ärevuses. Kui googeldada, siis leiab, et eriarstid/psühhiaatrid kohati eemaldavad 90% aspergeri diagnoosidest. Ehk siis see sündroom on olemas, aga kordades vähem levinud kui väidetakse.
"angelp" Huvitav kõrvalepõige, Luarvik. Pean üles otsima, kus mul need Mensa International liikmepaberid on. Tõnno (Vähk) oli meil veel sekretär, huvitavad ajad olid need kooliajad :) Aga IQ üksi ei tähenda, et inimene elus edukas on ja elu jooksul pidavat see kahanema. Nii et vähendaks su õhinat IQ ümber.
IQ väheneb selle tõttu, et inimesed ei tegele vanemaks saades enam vastava ajugümnastikaga. Sellest ka see, et inimestel, kelle IQ on kõrgem ja kelledel on laiemad huvid, nende IQ ei kahane. (Enne kui päris vanana haigused seda mõjutama hakkavad.)
Su Mensa jutt on praktiliselt ainuke asi, mida ma meie esimesest kohtumisest (aka tööintervjuust, kuigi sa olid ainuke kandidaat) eelmisel sajandil mäletan :)
Veel kümmekond aastat tagasi tuli see ka su nime googeldades välja.
"ziff"
"raulir" Kergekujulist Aspergerit sellisel kujul pole olemas.
Jäägu Sulle Sinu arvamus. Mina sel teemal rohkem sõna ei võta, liiga isiklik asi.
Kergekujuline Asperger on olemas, aga mitte kõik veidrused pole kergekujuline Asperger.
... Aspergeri diagnoosimine ei käi kindlasti nii, nagu sr71 jmt siin diagnoosib - tark ja käitub veidralt -> asperger -> värdjas ...
Miks Sa valetad? Mina ei ole midagi diagnoosinud ja enda diagnoosi avaldas ta ise ühes saates. Ja millegi pärast on see juba teine kord kui just sina nimetad Aspergeri sündroomiga inimest värdjaks võo väidad teisi nimetavat. Mina väidan seda, et empaatiaga on tihti probleeme inimestel kellel on tugevamad autismispektri häired. Ja peale seda Muski avaldust on tõepoolest tema idiootsed jonnimised ja tviidid sellega seletatavad.
Muideks, meist keegi ei ole selles mõttes 100% normaalsed, et meil kõigil on omadusi mis kalduvad ühele või teisele poole. Diagnoosiks saab asi siis kui see vajab kas abi/tähelepanu või segab igapäevaseid toinetamisi
See on hästi huvitav kuidas Sina pidevalt väidad teadvat ja tundvat mida teised mõtlevad kui midagi ütlevad. Selline kõige teadmine teiste inineste osas pidi näiteks skisofreenia spektrisse kuuluma. Ohtlikuks läheb siis kui ininene on juba veendunud, et need teised tahavad teda lausa...(mürgitada,tappa vms.)
Nii,et lõpeta ära selline väitmine, muidu hakkan tõesti arvama, et progejal käivad skisofreenilised episoodid peal.