EKRE arutelu

Viinamarjad on hapud.

Ei ole . Ära võta kõike enda järgi. Kui sina oled nõus olema kellegi sülekoer, kes peremehelt saadava toidupalukese eest sitsib ja viskab pikali ja liputab saba ja toob ära oksapulgakese millele peremees on sülitanud ja selle põõsastesse visanud, siis on ka teistsuguseid inimesi, kes ei ole sellega nõus.

Ma jälestan igasuguseid kohustusi ja tööd üleüldse, sest olen väga laisk ja ei oleks iial nõus sitsima kellegi teise taktikepi järgi, olgu siis kaabud või keegi teine. Veel rohken jälestan ma tegevust, millel pole üldse mingeid nähtavaid tagajärgi, ei positiivseid ega negatiivseid. ( nii nagu praeguse opositsiooni “töö” Riigikogus on olnud )
Isegi kui selle eest makstaks mingi 8 k kuus või palju nad parlamendis saavad.
Päris tõesti, ei oleks nõus.

Aja möödudes himu kõrge sissetuleku järele aina väheneb ja vajadus rahuliku ning raputustevaba elu järele aina süveneb.

Minu filosoofia on selline, et elada ei tule mitte selleks, et tööd teha ja vara koguda, vaid endal oleks mõnus.

Ideaalne oleks selline lõppmäng, kus surres pole kogu varast järel mitte sentigi. Praegu on veel liiga palju, mille eest pärijad kaklema hakkavad

Nagu ütles vana pettur kelmikomöödias : . I havent spend it all, but I will. I want my last check to bounce

puhas vuuk lõpuks

Ehkki Eestis pole enam ammu tšekke nagu mahajäänud Ameerikas, kuid mõte on arusaadav ja väga sümpaatne.
Too vana petis ise ei pidanud siiski põnevuse võlule vastu ja läks ka ise järgmisele tüssamiste ringile.

Rääkides aga VV juhtumist, ehkki ma pole fundamentaalkatoliiklasi pooldav, siis see viimane samm tekitas respekti.
Ta tõenäoselt oleks saanud Ekre nimekirjas top 12 koha üleriigilises nimekirjas, mis ilmselt oleks garanteerinud ka parlamendiliikme positsiooni ( Ekre on praegu 13,9 % reitinguga ), kuid ei olnud nõus olema sülekoer, kes sitsib peremehe tujude järgi. Ega parteil ju liiga palju ei ole neid TÜ juuraharidusega inimesi. Ekreike koalitsiooni taastamise järel oleks võinud saada isegi ministri koha.

Kõigest selles pole kerge loobuda tema eas ja nii suure lastekarja toitjana.
Kuid näe, loobus …

1 Like

EKRE-le on see ikka väga valus löök - aga Helmed on kindlad, et pere saab oma kohad kevadel kätte ja sellest neile piisab. Aga minu arust terendab siin nüüd ERK-ile võimalus, kui nad end vähegi liigutaks. Iisraeli-vastasust (see ei tee neid sotside või moslemite ihalejateks) on endiste EKRE valijate seas piisavalt ning ega rahvuslastel valimistel ka kellegile teisele oma häält anda pole.

1 Like

ERK on tühi loos.Ega Silver Kuusik ilmaasjata sealt ära läinud.

Kuid meeles tuleks pidada seda, et üksikkandidaadil siiski mingi shanss on. Stalnuhhin esines viimati üksikkandidaadina Ida-Viru ringkonnas ja oleks võinud ka Riigikogusse saada kui Aivo Peterson / Krõlov poleks seal oma mingi parteikesega esinenud ja temalt osa hääli ära tõmmanud. Vaid mõnisada häält jäi puudu .Valijaskond oli neil ilmselt üsna sarnane.

Üksikkandidaadina Riigikogus pole muidugi väga silmapaistev roll. Esinemised fraktsiooni nimel jäävad ära. Kuid leivateenimise mõttes täiesti vastuvõetav inimesele, kellel pensionini on veel oma 20+ aastat minna. Ja kulutšekkidega saab bensiini kah osta autole, peaasi, et bensiini ja diislit korraga ei osta

ERK-i kohta on äriregistris märge, et liikmete arv on alla lubatu. Tõenäoliselt läheb see partei varsti likvideerimisele.

1 Like

Ehk siis EKRE on oma ülesande edukalt täitnud - rahvuslased on tasalülitatud.
Ja Silver Kuusik ERK-i juhina ei olnud ju ometi tõsiselt võetav.

Kuid ma ütleksin, et Silver Kuusikul on param shanss saada Keskerakonnast Riigikogu saadikuks kui Varro Vooglaiul üksikkandidaadina. ( juhul kui VV üldse peaks katsetama. Tuubis on tema kanali tellijaid näiteks 7600 )

Praeguste reitingute järgi saab Kesk Riigikogus üsna suure fraktsiooni (23+ saadikut) ja hea võimalus on olla ka valitsuspartei, mis tähendab, et ministrite asemele tulevad Riigikogusse asendusliikmed.

Keski positsioon Tartus pole väga hea, tuntumatest nimedest polegi peale Jaan Tootsi enam kedagi. Kuid partei üldnimekirjas top 27-28 hulka koha saanutel on siiski hea shanss parlamenti saada.

Eesti valimisseadus on väga parteide poole kaldu. Ja eks parteijuhtidel on peamurdmist, keda missugusele positsioonile paigutada. Madison ja Toom võivad kah ju kõrgel kohal kandideerida nimekirjas kuid vaevalt nemad Brüsselist ära Riigikogusse tulema hakkavad, v.a. kui pakutakse kohe ka ministriametit. Ma hindan, et nende roll 2027.a. valimistel on siiski häältemagneti roll. Mõlemad võivad kandideerida ka 2029.a. EP valimistel ja jätkata sealset sinekuuri ilma suurte draamadeta .

1 Like

Kas Vurru on juba seda lubanud, et ta kandideerib riigikogu valimistel üksikkandidaadina?

minu teada ei ole. VV teab väga hästi, et see shanss valituks saada ei ole hea isegi kui ta annetustest soliidse valimiskampaania finantseerimise kokku saab. Samas keegi teine ( Isamaa, Kesk ) teda kah ilmselt oma nimekirja ei taha parteitu kandidaadina. Liiga allumatu, liiga juhitamatu. Fraktsiooni liige peab olema kuuletuv ja juhitav lambuke, kes räägib ja hääletab nii nagu ülemused nõuavad.

Üksikkandidaatidest on kõige parem võimalus jälle Stalnuhhinil kui ta veel korra peaks katsetama. Eelmine kord jäi vaid mõnisada häält puudu, kuid nüüd pole Peterson / Krõlovi enam talt hääli ära tõmbamas. Samas pole tal Narvaski häda midagi
Üks kord teda on juba valitud Riigikogu liikmeks ( 2007 ) ja siis ta loobus sellest linnavolikogu esimehe ameti kasuks.

Pean täiesti võimalikuks, et teda huvitavadki Narva asjad rohkem kui hästitasustatud tagumikutunnid Toompeal . Lisaraskus olevat see, et tal pole autojuhilube, mis teeb reisimise Tallinna ja Narva vahet keerulisemaks. Bussid ja rongid muidugi käivad …

Mis põhjusel peaks mingi Silver Kuusik Keskerakonnast üldse Tartus hääli saama? Ja toiduahelas peaks ju Tallinna venelasi piisavalt olema, kes nimekirjas temast eespool on.

samal põhjusel, miks Aadu Must sai,. Miks Andero Roos sai. Miks Jaan Toots sai, sest nad oli Keski nimekirja tipus ja kandideerisid Tartu linna ringkonnas
Kuid nad ei saanud parlamenti ,sest Keski üldine reting sellal oli kehv ja Tartust pääsesid sisse niisugused tegelased nagu Jaak Valge, Yoko Alender, Ants Laaneots, Signe Kivi, Tõnis Lukas, ka Tanel Tein Kristina Kallase asendusliikmmena, kes läks ministriks. Kus need praegu on ? Lukasel on mingi lootus uuesti parlamendi palgale pääseda ( või ka ministriks ), teistel pole midagi

Ref kindlasti ei saa endale parlamenti nii suur esindust 2027.a. ja G200 jääb hoopis välja, aastad ei ole vennad
Selle tühemiku täidavad teised, sealhulgas Isamaa ja Kesk.

Niisugused ülehüppamised nagu ühe nurjunud erakonna esimehest kohe teise, kes aina populaarsust kogub, ei ole kunagi asjata. Teda ilmselt kutsuti Kõlvarti / juhtkonna poolt, sest Tartus neid eestlase nimesid Keskil palju ei ole Eelmisel korral olid Tartus nimekirjas peale Jaan Tootsi veel Nikolai Põdramägi, Sirokov, Advejev, Mirzojev, Shokman = suuremalt jaolt eestlaste linnas sellega kaugele ei purjeta.
Tartus peaks olema 10 mandaati , Tallinna venelased Tartus ilma ei tee
Eleme-näeme, minu prognoos on, et aasta pärast mais on ülehüppaja Kuusik parlamendis, enda põhimõtetele jäigalt kindlaks jäänud Vooglaid aga ei ole. Ja kui ei ole, siis ise on süüdi.
Kes sul käsib iseseisvust mängida ? Vooglaid oleks kindlasti saanud Ekre top12 koha ja parlamenti kui oleks parteisse astunud ja aina ning kõiges kaabudele takka kiitnud, sealhulgas USraeli sõdasid toetanud, Eesti “missiooni”-sõdurite esitust Afganistanis, Iraagis jm Ameerika ambitsioonide eest suremist heaks kiitnud. See panigi talle viimase põntsu fraktsioonis, et ta ei pidanud neid sõdasid Eesti eest ja Eesti kaitseks sõdimiseks

Nagu ütles seltsimees Tasku kastivabriku rumalavõitu naiskolleegile Klaara Kukele elutõdesid õpetades :
Kuidas te oma aastate kohta nii naiivne olete ?! Ülemust ees kiida, taga kummarda, et su käsi hästi käiks ja sa püsiksid kaua oma koha peal. Peainsener saab teist poole rohkem palka, niisiis teie katsuge poole vähem mõelda kui tema

Ma ei ole nõus, lausa vastik oleks nii elada, kuid kindlasti on Eestis rohkesti neid, kes taolise elufilosoofia heaks kiidavad, eriti avalikus sektoris

1 Like

Teil seal Tartus peaks üks häältemagnetist noorpoliitik ripakil olema?

1 Like

Riigikogu valimistel ei saa 16.a. tattnokad hääletada. Nii et roppsuu-röökur striimeritel suurt shanssi parlamenti pole ja küllap hakkaks neil seal ka väga igav .

Elu peab huvitav olema, inimesed tahavad tegeleda asjadega, mis neile meeldivad !
Eks mängivad ja striimivad oma videomänge edasi Twitchis ja kus mujal.

Need kes olid eelmine sügis 17, need on selleks sügiseks 18.
Mina panustaks küll sellele, et kui Kärner otsustab kandideerida ja keegi julgeb ta oma tiiva alla võtta, siis korralik (protesti)häältesaak sealt ka tuleb.

Miks peaks keegi teda üles korjama ? Isamaa kindlasti ei korja, sest Lukasel, keda ta seal sõimas selgrootuks töllmokaks, värdjaks ja vanaks kärsaks on erakonnas hoopis rohkem mõju ja toob ka kindlasti rohkem hääli . Ei ole ka Ekrel skandalisti vaja ega ammugi mitte sotsidel, kellele ta lubas augu kuklasse lasta. Ja hullemast hullem, ükski erakond ei talu holokaustinalju, see on nii suur No-No Eestis kui üldse veel olla saab.

Tüübid, kellel isegi gümnaasium või selle asenduseks kutsekool lõpetamata, ei vii kedagi riigikogusse.
Skandalisti sähvatus KOV valimistel ole jätkusuutlik, et end poliitikataevasse sisse süüa.

1 Like

Põhimõtted ei ole müügiks - Vooglaiule selles suhtes minu lugupidamine.
Ja Kuusik ei saa parlamenti, sest pole ta mingi häältemagnet (enne EKRE-st välja viskamist polnud ma tast miskit kuulnud) ja Tallinna venelased on nimekirjas temast eespool.

1 Like

Mõtlesin sama.

Pole mõtet ju vaielda , saab - ei saa. eks elu näitab .Kes kellestki kuulnud on ei puutu aga üldse asjasse .

2023.a. sai seesama Kuusik Ekre nimekirjas Tartus 839 häält, mis oli rohkem kui Malle Pärnal, kellest ilmselt seekord saab Ekre esinumber Tartus

Mees tegi muidugi täiesti vale ja lühinägeliku käigu, minnes kaasa Valge-Põlluaasa jt paleepöördekatsega Ekres. Oleks jäänud parteisse, poleks lõhkunud peaegu olematuks Tartu volikogus Ekre fraktsiooni, oleks võinud olla Ekre hierarhias nüüd hoopis kõrgemal kohal kui 4 aastat tagasi. Kuid kaabud ei andesta kui keegi neile noa selga lööb.

Muuseas ta oli enne Ekret ja ERK ka Keski liige ja Arnold Rüütli kampaaniameeskonnas kui see presidendiks kandideeris, Tartu linnavolikogus juba 21.aastaselt, äge kooseluseaduse vastane tollal ( mille tõttu Keskist välja visati) raudtee erastamise vastane, Maaülikooli üliõpilasesinduse juht. Igati aktiivne lokaalpoliitik juba noorest saadik

Nüüd siis juurte juurde Keski tagasi.

Kuid see kõik ei ole enam Ekre teema, see võiks olla Riigikogu valimised 2027 teema kui selline oleks olamas

Riigikogu valimistel võiks valimisiga alata 21 aastast. Nooremad tihti ei tea üldse mille või kelle poolt nad tegelikult hääletavad.
Lastele jäägu ikka oma lasteparlament ja lastevalitsus.

3 Likes

EKRE on uue põhjusega välja tulnud miks nende valitsus kukkus. Kui siiamaani räägiti rahavahääletusest siis nüüd rahapesust (Kuuuurija). Minu jaoks on siiski väga kummaline Kersti Krachti õigeksmõistmine, ajakirjanduses ilmusid ju sõnasõnalised lõigud tema vestlustest Porto Franco asjus aga samas Keskerakonna reaalselt süüdimõistmine. See on väga imelik.