EfTEN United Property Fund (EFCUPFFT)

Kodulehel värsked uudised:
07.07.2021
EfTEN United Property Fund esimese veheperioodi märkimise tulemused EfTEN United Property Fund juuni (22.06-30.06.2021) vaheperioodi märkimise tulemused:
- fondile laekus 833 märkimiskorraldust
- märkida sooviti 2,7 miljoni euro väärtuses osakuid
"matisj"
Natuke imelik, et esimese märkimis(vahe) perioodi lõpust on nädal aega möödas, aga ei ole kippu ega kõppu sellest kui palju esimese perioodiga märgiti.

Selge ainult, et üle ei märgitud (mis ei olnudki eesmärk), kuivõrd ma vähemalt sain 100% märgitud kogusest kätte. Samas on investoritel kindlasti huvi teada palju esimese raksuga raha tõsteti.

EfTENi tavapäraselt tugevat meediasuhtlust arvestades veidi ootamatu vaikus.

Siin ei olegi ülemärkimist. Nii palju, kui raha tuleb, nii palju märgitakse ka uusi osakuid.
Avaldasime täna kodulehel järgmise info.
EfTEN United Property Fund juuni (22.06-30.06.2021) vaheperioodi märkimise tulemused:
- fondile laekus 833 märkimiskorraldust
- märkida sooviti 2,7 miljoni euro väärtuses osakuid

Fondi huviliste hulk esimesel vaheperioodil oli selgelt positiivne üllatus, arvestades, et fond startis päev enne jaanipühi. Eesmärk on koguda investoritelt kapitali üle pikema perioodi ning see järk-järgult tööle panna.
"tauts"
"matisj"
Natuke imelik, et esimese märkimis(vahe) perioodi lõpust on nädal aega möödas, aga ei ole kippu ega kõppu sellest kui palju esimese perioodiga märgiti.

Selge ainult, et üle ei märgitud (mis ei olnudki eesmärk), kuivõrd ma vähemalt sain 100% märgitud kogusest kätte. Samas on investoritel kindlasti huvi teada palju esimese raksuga raha tõsteti.

EfTENi tavapäraselt tugevat meediasuhtlust arvestades veidi ootamatu vaikus.

Siin ei olegi ülemärkimist. Nii palju, kui raha tuleb, nii palju märgitakse ka uusi osakuid.

Prospekti järgi kui üle 10M osaku (ehk ~100 MEUR) aasta jooksul ära märgitakse, siis tekib ju ülemärkimine.

Avaldasime täna kodulehel järgmise info:
EfTEN United Property Fund esimene investeering
EfTEN United Property Fund ostis 45 000 EfTEN Kinnisvarafond II aktsiat kehtiva NAV-ga (14,7484 aktsia kohta). Investeeringu alusvaraks on 6 ärikinnisvara objekti Eestis, Lätis ja Leedus, oodatav aastane NOI on 13mln eurot, omakapitali puhasväärtus 135,9mln eurot ning laenu ja tagatisvara suhe (LTV) 46%. Kuna tegu on investeeringuga EfTEN Capitali poolt valitsetavasse fondi, siis ei võta EfTEN United Property Fund selle investeeringu pealt valitsemistasu.
Võrreldes algse märkimishinnaga (10 eurot) on NAV juba 47,5% tõusnud?
"ktamla"
"Toomas Raun"
mis valemiga seal intressi/dividendi maks käib ?

EfTEN United Property Fund lepinguline fond. Seetõttu toimub väljamakse sarnastel alustel intressimaksele.
Väljamaksetelt ei peeta tulumaksu kinni kui investor informeerib (united@eften.ee), et teeb investeeringuid investeerimiskonto või PIKi kaudu ja soovib, et väljamaksetelt tulumaksu kinni ei peeta. Selleks on vaja teada investori nime, isikukoodi, väärtpaberikonto numbrit.
EfTEN United Property Fund väljamaksete maksustamisest saab lugeda fondi avaliku pakkumise prospektist lk. 33.

Ma vabandan kohe ette, sest see on ehk väga rumal küsimus, aga ma olen küllaltki värske investor ja ei osanud (minu jaoks) arusaadavat infot mujalt otsida.

1) Kui ma kasutan investeerimiskontot, sealt kontolt väljamakseid ei tee ja kõike kasum, mis sinna koguneb, soovin uuesti investeerida, siis sel juhul on mul kasulik teha see avaldus, et tulumaksu kinni ei peetaks?

2) Natuke laiem küsimus. Kas Balti börsil on kõik/ veel teisigi firmasid või fonde kuhu investeerides võiks liigse maksude maksmise vältimise eesmärgil teha vastavaid avaldusi?
"Shaolin"

Ma vabandan kohe ette, sest see on ehk väga rumal küsimus, aga ma olen küllaltki värske investor ja ei osanud (minu jaoks) arusaadavat infot mujalt otsida.

1) Kui ma kasutan investeerimiskontot, sealt kontolt väljamakseid ei tee ja kõike kasum, mis sinna koguneb, soovin uuesti investeerida, siis sel juhul on mul kasulik teha see avaldus, et tulumaksu kinni ei peetaks?

2) Natuke laiem küsimus. Kas Balti börsil on kõik/ veel teisigi firmasid või fonde kuhu investeerides võiks liigse maksude maksmise vältimise eesmärgil teha vastavaid avaldusi?

1) Jep. Nii saad suurema summa edasi investeerida.
2) Baltic Horizon Fundiga on sama teema.
"Shaolin"

EfTEN United Property Fund lepinguline fond. Seetõttu toimub väljamakse sarnastel alustel intressimaksele.
Väljamaksetelt ei peeta tulumaksu kinni kui investor informeerib (united@eften.ee), et teeb investeeringuid investeerimiskonto või PIKi kaudu ja soovib, et väljamaksetelt tulumaksu kinni ei peeta. Selleks on vaja teada investori nime, isikukoodi, väärtpaberikonto numbrit.

Ma vabandan kohe ette, sest see on ehk väga rumal küsimus, aga ma olen valusalt vitsa saanud investor ja kogenud, et mõnikord võib ju emitendile investeerimiskonto kaudu investeerimisest teada anda, aga info ei jõua kohale või kaob seal ära või mis iganes muu põhjus, mida mina investorina ei saa teada.

Seetõttu küsin - kuidas informeerida nii, et suhtlus poleks ühepoolne ja mul oleks tagasiside, et see info on tõesti kohale jõudnud?

Siis kribadki e-maili alla kirjutades tagasisidet ootama jäädes. Kui ei vasta mingi aja jooksul, kribad jälle :)
Baltic Horizon Fundi puhul peaks piisama ka kodulehel vastava vormi täitmisest: https://www.baltichorizon.com/et/investeerimiskonto-info/.
"tnigola"
Baltic Horizon Fundi puhul peaks piisama ka kodulehel vastava vormi täitmisest: https://www.baltichorizon.com/et/investeerimiskonto-info/.

Kahjuks või õnneks pole BHF lähiajal ega lähiminevikus kavas portfelli soetada. Eftenil on seal aga oma kindel koht.
EfTEN United Property Fund investoritel on võimalik saata info investeerimiskonto kasutamisest sellel aadressil:
https://eften.ee/fondid/eften-united-property-fund/investeerimiskonto-info/
EfTEN United Property Fund juuni (30.06-30.07.2021) vaheperioodi märkimise tulemused:
- fondile laekus 505 märkimiskorraldust
- märkida sooviti 1,4 miljoni euro väärtuses osakuid.
Kokku on alates EfTEN United Property Fund loomisest (22.06.2021) fondi laekunud 1 338 märkimiskorraldust summas 4,1 miljonit eurot.
EfTEN United Property Fund esimene elukondliku kinnisvara investeering
EfTEN United Property Fund ostis nominaalväärtusega 200 000 euro suuruse investeeringu EfTEN Residential Fund’is. EfTEN Residential Fund investeerib üürimajadesse Eestis, Lätis ja Leedus. Investeeringust on üle 50 000 euro juba paigutatud EfTEN Residential Fund’i poolt Tallinnas arendatavasse ja aasta lõpus valmivasse 112 korteriga Kadaka Metsapargi üürimajasse. Ülejäänud osa läheb paigutamisele tulevikus arendatavatesse üürimajadesse Eesti, Lätis ja Leedus.
Raha sealt fondist kätte pole võimalik saada ennem kui osakud on noteeritud börsil ja saab maha müüa?
"HeinoKalberg"
Raha sealt fondist kätte pole võimalik saada ennem kui osakud on noteeritud börsil ja saab maha müüa?

Vastavalt fondi tingimustele noteeritakse osakud börsil hiljemalt järgmise aasta mais. Enne börsil noteerimist on võimalik osakutega kaubelda turuväliselt.

EfTEN United Property Fund’i esimene investeering kinnisvaraarendusse

EfTEN United Property Fund omandas 2,5miljoni euro eest 80% osaluse Uus-Järveküla elurajooni arenduses. Elurajooni arendajaks on OÜ Invego, kellel on pikaajaline ja edukas kogemus elukondliku kinnisvara arendamisel. EfTEN United Property Fund on projekti finantspartneriks.

Uus-Järveküla elurajoon on eelkõige suunatud peredele, kellele nende esimene kodu on pere kasvades kitsaks jäämas. Suuresti on see täna 30ndatesse eluaastatesse jõudnud n.n laulva revolutsiooni ajal sündinud Eesti demograafiliselt suurim põlvkond.

Projekti valmib etappide kaupa 2023. a kevadest kuni 2024. a lõpuni. Kokku rajatakse 149 ridaelamut ja 16 paarismaja netopinnaga ca 18 000 m2. Planeeritavate ehitus- ja müügihindade juures on projekti oodatav aastane tootlus EfTEN United Property Fund’i investoritele 15%.
https://uusjarvekula.ee
4.12. Fondivalitseja rakendab parimaid jõupingutusi Osakute kauplemisele võtmiseks Nasdaq Tallinna väärtpaberiturul 2021. aasta lõpuks, kuid mitte hiljem kui 31.05.2022.

Juuli lõpu seisuga kaasati 4,1 MEUR, aastaga soovitakse saada 100 MEUR ehk pikk tee veel minna.

Millise eelise saab investor kui märgib osakuid nüüd (või sai juba juunis-juulis midagi kätte) võrreldes sellega, kui märkida osakuid nt. aasta lõpus (või X nädalat enne kauplemise algust)? Dividentide jagamist nagunii varakult oodata ju pole? Lisaks sellele osakute kauplemine ainult turuväliselt enne noteerimist.
"k3st"
4.12. Fondivalitseja rakendab parimaid jõupingutusi Osakute kauplemisele võtmiseks Nasdaq Tallinna väärtpaberiturul 2021. aasta lõpuks, kuid mitte hiljem kui 31.05.2022.

Juuli lõpu seisuga kaasati 4,1 MEUR, aastaga soovitakse saada 100 MEUR ehk pikk tee veel minna.

Millise eelise saab investor kui märgib osakuid nüüd (või sai juba juunis-juulis midagi kätte) võrreldes sellega, kui märkida osakuid nt. aasta lõpus (või X nädalat enne kauplemise algust)? Dividentide jagamist nagunii varakult oodata ju pole? Lisaks sellele osakute kauplemine ainult turuväliselt enne noteerimist.

Fondi märkimine on jagatud kuisteks vaheperioodideks - enne iga kuu viimast tööpäeva sisestatud märkimisorderite eest laekuvad osakud investori kontole järgneva kuu alguses. Tänaseks on investorite kontole laekunud osakud juunis ja juulis sisestatud märkimiste eest.
Iga vaheperioodi (kuu) osakute märkimise hind on fondi osaku kuu lõpus avaldatav NAV. Kui fondi osaku NAV tõuseb kuuga (kuine tootlus on positiivne), on selle vaheperioodi osakute märkimise hind kõrgem kui eelmisel kuul ning vastupidi.
Fondist tehtavad väljamaksed (dividendide jagamine) ei ole seotud fondi osakute noteerimisega börsil. See sõltub fondi poolt kinnisvarasse tehtud investeeringutelt laekuvast rahavoost.