Iga vaheperioodi (kuu) osakute märkimise hind on fondi osaku kuu lõpus avaldatav NAV. Kui fondi osaku NAV tõuseb kuuga (kuine tootlus on positiivne), on selle vaheperioodi osakute märkimise hind kõrgem kui eelmisel kuul ning vastupidi.
Iga vaheperioodi (kuu) osakute märkimise hind on fondi osaku kuu lõpus avaldatav NAV. Kui fondi osaku NAV tõuseb kuuga (kuine tootlus on positiivne), on selle vaheperioodi osakute märkimise hind kõrgem kui eelmisel kuul ning vastupidi.
Aga mis on viimane NAV, ei leía seda kuskil.
Fond avaldab NAVi kodulehel iga kuu viimasel tööpäeval. Juuli lõpus avaldasime 30.06 kohta kehtiva NAVi (10,00), mille alusel lasti välja juulis märgitud orderid; augusti lõpus avaldame 31.07 kohta kehtiva NAVi, mille alusel lastakse välja augustis märgitud orderid. https://eftenunitedpropertyfund.ee/fondi-tulemused/
Avaldasime täna kodulehel Eften United Property Fund juuli NAVi, portfelli kosseisu juuli lõpu seisuga ning kuise kommentaari: https://eftenunitedpropertyfund.ee/fondi-tulemused/ Hakkame seal jooksvalt fondi portfelli ja tulemuste kohta infot uuendama.
EfTEN United Property Fund augusti (1.08-31.08.2021) märkimise tulemused: fondile laekus 801 märkimiskorraldust; märkida sooviti 1,1 miljoni euro väärtuses osakuid. Kokku on alates EfTEN United Property Fund loomisest (22.06.2021) fondi laekunud 2 139 märkimiskorraldust, summas 5,2 miljonit eurot. Rohkem kui ühe korra on fondi märkinud 300 investorit. Augusti lõpu seisuga on fondil 1 800 investorit.
selline küsimus, et kas fondi emissioonis saab osaleda vaid Eesti panga kaudu? IB seda emissiooni IPOna ei leia. Olen IBs küll võhik ja vb see peabki nii olema. Kas on targemaid?
Kui nii ongi, siis mis on tark viis osaleda emissioonis juriidilise isikuna ja kanda siis osakud mingil viisil IB kontole?
"ivan10" selline küsimus, et kas fondi emissioonis saab osaleda vaid Eesti panga kaudu? IB seda emissiooni IPOna ei leia. Olen IBs küll võhik ja vb see peabki nii olema. Kas on targemaid?
Kui nii ongi, siis mis on tark viis osaleda emissioonis juriidilise isikuna ja kanda siis osakud mingil viisil IB kontole?
Vastavalt emissiooni prospektile, saab EfTEN United Property Fund'i emissioonis osaleda vaid Nasdaq CSD kontohaldurite (Eestis tegutseva nelja panga) kaudu. Emissioonist omandatud osakute edasisele kauplemisele fond piiranguid ei sea. Seega, kui IB platvorm toetab EfTEN United Property Fund'i osakute hoidmist, siis peaks saama neid sinna kanda.
Aga mis on viimane NAV, ei leía seda kuskil.
Fond avaldab NAVi kodulehel iga kuu viimasel tööpäeval. Juuli lõpus avaldasime 30.06 kohta kehtiva NAVi (10,00), mille alusel lasti välja juulis märgitud orderid; augusti lõpus avaldame 31.07 kohta kehtiva NAVi, mille alusel lastakse välja augustis märgitud orderid. https://eftenunitedpropertyfund.ee/fondi-tulemused/
Samas LHV kaudu märkimisel näitab LHV ka käesoleva märkimise märkimishinda n-ö nominaalväärtuses ehk 10 eur, kas see on LHV kiiks ning tegelikult jõuavad osakud kontole kallima hinnaga? Kui jah, siis mis see hind hetkel on? Või seda ei olegi hetkel teada?
Eelmise kommentaari jätkuks, LHV näitab ikkagi nimiväärtust, seega minu viga, aga siiski on teine pool küsimusest aktuaalne, et millal selgub praeguse märkimisperioodi hind, kas see selgub enne märkimisperioodi lõppu või on siil udus?
"hillzo" Eelmise kommentaari jätkuks, LHV näitab ikkagi nimiväärtust, seega minu viga, aga siiski on teine pool küsimusest aktuaalne, et millal selgub praeguse märkimisperioodi hind, kas see selgub enne märkimisperioodi lõppu või on siil udus?
Osakute väljalaskmishind = osaku puhasväärtus, mille avaldame iga kuu viimasel tööpäeval. Juuni ja juuli märkimistel oli see10,00, kuna fond polnud selleks hetkeks teinud veel investeeringuid. Augustis oli osakute väljalaskimishind 10,01. Septembri oma avaldame 30.sept.
Natuke rumal küsimus. "Fondi valitsemistasu võetakse, vaid otse kinnisvarasse tehtud investeeringutelt 1,5% aastas" tähendab, et see 1,5% arvutatakse nimiväärtuselt või või millegi muu pealt? Ma mõtlen, kas saab tekkida olukord, kus ma olen näiteks märkinud 10 fondiosakut (kokku summas 100EUR) mille tulemusel aastane valitsemistasu on kokku 1,5 EUR (100*0,015) või saab see valitsemistasu aastas olla sellise näite korral ka suurem?
Avaldasime täna kodulehel järgmise info: EfTEN United Property Fund ostis juurde EfTEN Kinnisvarafond II aktsiaid EfTEN United Property Fund ostis 20 000 EfTEN Kinnisvarafond II aktsiat. Aktsiate ostuhind oli 0,6% odavam võrreldes kehtiva NAViga (14,95 EUR aktsia kohta vs kehtiv NAV 15,04 EUR aktsia kohta). Investeeringu alusvaraks on 6 ärikinnisvara objekti Eestis, Lätis ja Leedus, mille oodatav aastane NOI on 13mln eurot, omakapitali puhasväärtus 138,5mln eurot ning laenu ja tagatisvara suhe (LTV) 45%. Kuna tegu on investeeringuga EfTEN Capitali poolt valitsetavasse fondi, siis investeeringu pealt valitsemistasu ei võeta. Kokku on EfTEN United Property Fund’il 65 000 EfTEN Kinnisvarafond II aktsiat väärtusega 977 275 eurot.
"tlatte" Natuke rumal küsimus. "Fondi valitsemistasu võetakse, vaid otse kinnisvarasse tehtud investeeringutelt 1,5% aastas" tähendab, et see 1,5% arvutatakse nimiväärtuselt või või millegi muu pealt? Ma mõtlen, kas saab tekkida olukord, kus ma olen näiteks märkinud 10 fondiosakut (kokku summas 100EUR) mille tulemusel aastane valitsemistasu on kokku 1,5 EUR (100*0,015) või saab see valitsemistasu aastas olla sellise näite korral ka suurem?
Vastavalt fondi tingimustele võtab EfTEN United Property Fund valitsemistasu varade puhasväärtuselt (v.a investeeringud EfTENi teistesse fondidesse ja investeerimata kapitalilt). Kui 100EUR suuruse investeeringu väärtus tõuseb fondis 110 eurole, siis (eeldades, et fond on investeerinud vaid otse kinnisvarasse) on selle investeeringu pealt võetav aastane valitsemistasu 110EUR*1,5%. Sama kehtib ka vastupidi, kui investeeringu väärtus langeb fondis 90 eurole, on selle pealt võetav valitsemistasu 90EUR*1,5%.
Kaks küsimust veel minu poolt. 1. Kuulasin Investoritundi, kus rääkisite EfTEN United Property Fund teemal. Jäi arusaam, et minu kui investori tulu arvutate eraldi sellest üüritulust, kuhu minu panustatud raha suunati. Kuidas arvepidamine minu investeeringu osas siis käib, kui summa x pandi näiteks Järvekülla, summa y EfTEN Real Estate Fund-i ja summa z mingisse muuse arendusse? 2. Kindlasti oskate öelda, mis on minimaalne tootluse %, mida sihite investoritele tagamiseks või millistesse vahemikesse umbkaudselt see saab jääma?
"tlatte" Kaks küsimust veel minu poolt. 1. Kuulasin Investoritundi, kus rääkisite EfTEN United Property Fund teemal. Jäi arusaam, et minu kui investori tulu arvutate eraldi sellest üüritulust, kuhu minu panustatud raha suunati. Kuidas arvepidamine minu investeeringu osas siis käib, kui summa x pandi näiteks Järvekülla, summa y EfTEN Real Estate Fund-i ja summa z mingisse muuse arendusse? 2. Kindlasti oskate öelda, mis on minimaalne tootluse %, mida sihite investoritele tagamiseks või millistesse vahemikesse umbkaudselt see saab jääma?
1. Igale investor omab fondi omakapitalist proportsionaalselt nii palju kui tema investeering moodustab fondi mahust. Kui investor on näiteks fondi investeerinud 100EUR ja fondi maht on 1mln EUR, siis omab investor fondi omakapitalist 0,01%. Iga investor osaleb fondi kõigis investeeringutes proportsionaalselt nende investeeringute osakaalule fondis. Kui näiteks 1mln EUR suurune fond on teinud 2 investeeringut, mille osakaalud fondi mahust on 35% ja 65%, siis omab 100EUR fondi investeerinud investor esimesest investeeringust 0,01%*35% ja teisest investeeringust 0,01%*65%. 2. Fondimaailmas on mistahes tootluste prognoosimine, või veelgi enam lubamine, üks väga tänamatu ja seadusega rangelt reguleeritud tegevus. Eriti olukorras, kus fondi portfell on alles välja kujunemas. Mingi ettekujutuse praegu kinnisvaraturul valitsevast olukorrast annab aga vast näide EfTENi fondide poolt tänavusel aastal tehtud tehingutest. Lisaks Uus-Järveküla arendusprojektile on EfTENi teised fondid teinud tänavuse aasta jooksul kolm investeeringut rentnikega kaetud ärikinnisvarasse – 2 Leedus ja 1 Riias. Kõigi nende puhul on oodatav omakapitali tootlus üle 10%.
"ktamla" Avaldasime täna kodulehel järgmise info: EfTEN United Property Fund ostis juurde EfTEN Kinnisvarafond II aktsiaid EfTEN United Property Fund ostis 20 000 EfTEN Kinnisvarafond II aktsiat. Aktsiate ostuhind oli 0,6% odavam võrreldes kehtiva NAViga (14,95 EUR aktsia kohta vs kehtiv NAV 15,04 EUR aktsia kohta). Investeeringu alusvaraks on 6 ärikinnisvara objekti Eestis, Lätis ja Leedus, mille oodatav aastane NOI on 13mln eurot, omakapitali puhasväärtus 138,5mln eurot ning laenu ja tagatisvara suhe (LTV) 45%. Kuna tegu on investeeringuga EfTEN Capitali poolt valitsetavasse fondi, siis investeeringu pealt valitsemistasu ei võeta. Kokku on EfTEN United Property Fund’il 65 000 EfTEN Kinnisvarafond II aktsiat väärtusega 977 275 eurot.
Kas EfTEN Kinnisvarafond II aktsiate ost kajastub juba septembri puhasväärtuses? Millise perioodi märkimistele see ost mõju avaldab?