Eesti on tõeline IT-maa (miks kauplemine ei lähe kiirelt?)

Kõike saab automatiseerida. Parim ja töökindlam vahend selleks on kasutada inimesi :)
Kui tee ääres seisab põder, siis paratamatult vaatad, kas ta tuigub (oht, et kukub lihtsalt ette) või jookseb tee peale ette (ta on laevast maha jäämas ja ei näe muud kui sadama tulesid). Juhtarvuti seda ohtu hinnata ei oska, et Melo väljuma hakkab.
arty0m kas majasees matcimine ilme börsi vahenduseta mitte keelatud pole.pooled võib maja sees leida kui tehing peab ikka börsilt läbi käima.

ma pean ütlema et mida rohkem infot tuleb seda rohkem küsimusi tekib.
arwen, arty0m tahtis tõenäoliselt väljendiga "edastab OMXile" öelda (jah, ma OLEN mõtetelugeja), et kui leitakse majasisene match, siis saadetakse OMXile CTNO, kui ei leita, siis AUTO ehk et vastaspool otsitakse sellisel juhul nö OMXi süsteemis, CTNO puhul aga mitte.
okei. aga miks ei ole siis maailmas 1 börs, 1 pank, 1 väärtpaberivahendaja. automatiseerimine viib mingi hetk selles suunas. või mitu tegutsevat börsi on praegu euroopas? mitu oli 5 aastat tagasi? kuidas nad jagunevad 80-20 reegli alusel nt tehingumahtude järgi?

Henno
Küsimus Su postituse 06/01/06 13:37 kohta.
Nagu lugesin, saab jälle investeerimiskontol optsioonidega kaubelda. Seoses sellega sooviks täpsustada, et kas investeerimiskontol USA optsioone ostes-müües toimib orderite töötlemine samal põhimõttel ja ajaprioriteedi alusel?
Nimelt aegajalt peale orderi edastamist LHV-le on läinud tugevalt üle 5 minuti, enne kui see jõuab börsile.
Üks valusamaid momente oli näiteks:

Optsioonide müügiorder edastatud:
Optsiooni sümbol: GGDJF (GOOG call Oct 2005 330)
Orderi tüüp: turuhinnaga
Orderi kuupäev: 2005-10-21 16:31:19
Orderi viide: 1823391

Kinnitus: order on täidetud allpool toodud tingimustel
Kinnituse kuupäev: 2005-10-21 16:57:31

Optsioonide müüki paneku ajal oli hind 15.00 USD. Orderi täitmise ajaks 9.80 USD.
Samas (kui ma nüüd õieti mäletan) jõudis selle aja jooksul hind ära käia 5...6 USD-i juures.
See oli mul üks neist vähestest korraliku kasumiga tehingutest, mis aitavad optsioonidega kauplemisel vee peal hoida. On olnud ka momente, kus saaks päevasiseselt mõne tehingu teha. Aga kui ei tea, kas order edastatakse 2-he või 20-ne minuti pärast, teeb see suhteliselt raskeks tehingust kasumiga välja tulemise.
Et edaspipidi enda poolset mõtetut rapsimist ära hoida oleks hea, kui Sa seletaks lahti ka: kuidas ja mis aja jooksul toimub orderite edastamine USA börsile. Ja kas ka "Kõik orderite edastamise kiirusest või töötlemise vigadest tulenevad kahjud lahendatakse alati kliendi kasuks lähtudes börsi tehingute väljavõtte kellaaegadest võrrelduna kliendi poolt orderi edastamise kellaaja vastu." kehtib eelneva näite kohta?
Segadusse ajab ka orderi edastamisel märkus "Order võetakse täitmisele maksimaalselt tunni aja jooksul."
nii kaua läks? masendav küll...
Nii ta oli.

aga nagu nad siin räägivad - inv. konto pole USA jaoks :P
igatahes hetkel tunnen heameelt, et uisapäisa pole LHV'sse jooksnud...
minu summad tühised ja pikema plaanilised USA osas, aga natuke suuremat kiirust oleks ikka ootanud :)
põhimõtteliselt on toimingute prioriteedid ka USA turul tehingute teostamisel samad, kõigepealt ajalises järjestuses kõik orderid börsile ja siis tehingukinnitused

teen ise USA turgu harva küll teist maaklerit asendades, kuid arvan siiski, et tehing läks börsile oluliselt kiiremini ja mainitud ajaviide on eelkõige kinnituse saatmise viibimisest tingitud

samas aga investeerimiskonto on eelkõige siiski pikemaajaliseks investeerimiseks mõeldud, optsioonide kauplemiseks sobib paremini LHV Trader

teine variant on tehingu tegemine telefoni teel, kus saad reaalajas hinna teada ja kohe ka suulise kinnituse tehingu toimumisele, maaklerite number 6800420
Kahju, et tehingu teostamisest on läinud mööda nii palju aega ning sellevõrra raskem vastata. Tehing teostatakse enamasti 5 minuti jooksul, tehniliste probleemide või orderi iseärasuse tõttu (näit lühikese müügi order nõuab ostuäärelt tehingut) võib orderi täitmine venida pikemaks. Antud Google optsioonitehinu puhul võis olla probleemiks orderi sisestamise hetk, sest enne börsi algust sisestatud tehingud lähevad kauplemise alguses kohe börsile, hilisemate tehingute puhul võib tekkida kuni 5 minutiline viitaeg, kuna kõiki ordereid ei ole võimalik korraga sisestada. Antud juhul oli tegemist Google majandustulemuste avaldamise järgsele päevale, kus kauplemisaktiivsus oli väga kõrge, sellest oli tingitud ka orderi täitmise kellaaeg - order oli täidetud varem, kuid klient sai hinna orderile külge hiljem, kuna esmane prioriteet on uute orderite edastamine börsile.

Aktiivsematele kauplejatele (optsioonikauplejad eelkõige) soovitaks pigem LHV Trader süsteemi, kus reaal ajas on võimalik näha nii aktsiahindasid kui ka orderi liikumist ning täitmist.
Tänud selgituse eest.
Mõnda aega tagasi kuskilt foorumist lugesin, et LHV Trader`ilt kavatsetakse võtta päevakauplemise piirangud maha. Ega ei oska veel kommenteerida, millal see toimuda võiks.
Kahjuks päevakaupleja piiranguid traderi alt maha võtta ei saa, USA on sellise seaduse teinud ja selle vastu paraku minna ei saa. Ülekordamiseks, et alla 25 000 dollarilise konto omanikud võivad 5 päeva jooksul teha 4 päevasisest tehingut (avada aktsia või optsioonipositsioon ja sulgeda see).
Siin oli juttu majasisesest matchimisest ,minu arust on see lubatud kui klient saab parema hinna kui oleks turult saanud,vastasel juhul tuleb order börsile saata
Majasisene matschimine käibki börsil ja börsi reglement lubab seda teha kui klient saab parema hinna ...

või vähemalt sama hinna, mis parim pakkumine hetkel - seda eeldusel, et sellel hinnatasemel on juba kaubeldud

Majasisesest matchimisest... kui hommikune tehing kinnitatakse alles peale börsipäeva päeva lõppu ja seejuures ei ole hind soodsamaks matchitud - sellised asjad võiks küll olemata olla.
Alo , kas mitte 3 tehingut 5 päeva jooksul?
tups

LHV Trader blokeerib juba peale 3 päevasisese tehingu sooritamist kindluse mõttes ...
Ju siis see preventsioon 3 tehingu näol on kõigil maakleritel.
oot, ma mäletan selgesti, et Henno lubas ühe teise teema all, et LHV asub seda päevasise 3 tehingu piirangut alla 25K kontodel mingi protsessi abil kõrvaldama. kas see on ainult jutuks jäänudki?