Tõenäoliselt uraaniga on nii nagu naftaga: leitakse aina uusi leiukohti ja uusi viise, kuidas seda kaevandada. Lisaks töödeldakse reaktoris kasutatud uraani ümber, et seda taaskasutada, mitte ei maeta jääke maha. https://en.wikipedia.org/wiki/La_Hague_site
ttrust, keri erri uudistevoog umbes aastajagu tagasi.
Lõigukest, kuidas aplausi saatel panteloonidega riikidevaheline ühendus katkestati, juhtusin AK-st isiklikult nägema. Pärast seda keriti veel mingil vahemikul traadid kokku ja võeti postidki maha, et ekreiitidel ei tekis ahvatlust uuesti end venemaa külge aheldada, kui odava elektri lubamisega võimule saavad : )
Kas Sa pead silmas seda alajaamas lahtiühendamist, mis mõnda aega veel elektrikaart läbi õhu püsti hoidis? Seda videot nägin jah, aga see pole see mis kindlust tagab. Suurema kindluse tagab see, et kui tulevikus tahetakse venemaa külge ennast ühendada, peab uue pika elektriliini rajama. Muidugi siis tuleb meil Poolast end lahti ühendada.
Sama asi on gaasitoruga, et venemaa kontrolljoonel oleva gaasikraani võib gaasitorul küll kinni keerata, aga kindlustunde tagab see, kui piisavas pikkuses (mõnikümmend km.) toru maast üles korjatakse.
Narvas oleks elektriliini taas-rajamine suhteliselt lihtne, sest oluline Eesti alajaam on üsna lähedal Narva jõe elektrijaama tammile, ehk siis lähedal venemaad eraldavale kontrolljoonele. Ja sealt tammi kõrvalt lähevadki traadid otse venemaale välja. Kui neid traate pole just maha korjatud.
See asi ei käi päris nii, et reaktori alla labiadaga uraani kühveldatakse või et Westinghouse kütusevardaid annab vene VVER reaktorisse toppida. Igal reaktoritüübil on oma väga spetsiifilised kütuseparameetrid ja reaktori tootja on patentide ja kaubamärgikaitsega igal sajal võimalikul viisil kindlustanud, et ainult tema saaks oma reaktorile kütust pakkuda. Kütuse tarnimise lepe kogu jaama elueaks käib jaama ehituse ja selle hoolduse leppega koos. Tänu Orbanile istub Ungari nüüd järgmised 40+ a Rosatomi nõela otsas.
To: PeaLiK
Kui ma ei eksi, siis kas mitte polnud Bulgaaria (või oli mingi teine riik?) kes hakkas tarnima oma venemaa reaktorile uraani USA-st ning Prantsusmaalt? Kui ma ei eksi. https://en.wikipedia.org/wiki/Kozloduy_Nuclear_Power_Plant
Mingi analoogne uudis käis ka hiljuti läbi Armeenias oleva tuumajaama kohta.
Tuleb tunnustada - tõesti professionaalne artikkel - ettevaatlik Eesti kvooditulu kadumise võimaluse hirmutus; Auvere põlevkivijaama ikalduse meenutamisega sümpaatiaõhkonna loomine; VKG ärihuvi sujuv laiendamine “ühiskonna maksustamiseks” - kõike on doseeritud filigraanse täpsusega, mitte üle pakkudes ja justkui möödaminnes, iga sõna ja kujund on detailides läbi mõeldud. Vägisi jääb mulje, et VKG juhti ongi sundinud sulge haarama enda ärihuvidest sõltumatu siiras kodanikumure Eesti tuleviku ja jaetarbija käekäigu pärast, mitte ei ole see artikkel sündinud VKG avalike suhete osakonna higi, kümnete kooskõlastuste ja suhtekorraldusfirmade nõustamise töö tulemina.
Tead, ei viitsi aega kulutada tölplaste keeles lahti seletamisele, mis taoliste “mureliku lugejakirja” stiilis meediaspinnide tegelik motivatsioon ja eesmärk on. Kes tahab, saab ise ka aru.
Njah, kunagi oli see foorum huvitav koht. Inimesed rääkisid oma kogemustest, arvamustest ja kinnitasid neid oma kogemustega. Nüüd on see mingi imelik peldiku sein. Mingid vennad sõimavad üksteist täiesti mõttetute asjade pärast . Kõiki, kes nendega ei nõustu, sõimatakse lolllideks. Ma pole siia ammu kirjutanud, kuid signin out, see pole minu jaoks. On arusaamatu, miks LHV selle asja ülal pidamiseks siiani raha kulutab. Pole küll ilmselt suur raha, kuid mingid tuhanded siiski. Ma soovitaks Mihklil see kohe kinni panna. Mitte midagi ei läheks kaotsi. Ainuke väärtus siin on nende enda päevased turu ülevaated, kuid seda võib ka teisiti lahendada.
Suur tõenäosus ju, et Merkel on KGB agent, kelle ülesandeks oli Saksamaa maksimaalselt Vene gaasi nõela otsa istutamine. Fukushima juhtum oli selleks nagu süllekukkunud kingitus. Hirmutamine on ju teadagi kõige tõhusam meetod “laiapõhise toetuse” saavutamiseks.
Ma olen nõus - peldikusein kuhu tullakse propagandaartiklitele linke postitama ilma endapoolse panuseta. Kui keegi juhib sellele tähelepanu, siis nõutakse “peldikuseina” kinnipanemist. Väga “liberaalne” lähenemine. Peaaegu nagu “ligistika”, mida praegu riikliku statistikaga harrastatakse.
Siin foorumis on olnud üldiselt tavaks, et kui postitatakse link, siis peaks lisaks kirjutama ka sisulise omapoolse kommentaari, isegi lühikesest lausest piisaks.
Ja AI spämm peaks olema keelatud.
Ning siin teemas võiks üldse energeetikast rääkida.
Ok õige pointi. Minu arvamus lingitud artikli kohta on järgmine: kuigi see on kirjutanud seotud osapoole poolt on see hästi tasakaalustatud ja õiglane. See ei kiida või laida kumbagi vaadet vaid on faktipõhine. Need faktid ei meeldi kõigile nagu näha, kuid see ei muuda neid olematuks.
Mis foorumit puudutab, siis siin on ca 20-30 püsikundet, kes omavahel hambaid teritavad. Ei ole mõistlik,et üks pank seda seina üleval peab.