Aga soovin sulle palju õnne, sa oled leiutanud igiliikur-rahamasina, millega kõik eestlased rikkaks saavad. Või ei saa kõik?
Mina ei väida ju, et jõuluvanadesse uskumine halb on. Ma täiega toetan ka oma juba päris suurte laste sellist tegevust. Ainult et, laiemas plaanis jõuluvanandus ikkagi ei tööta. Kindlustusäris on alati ükskikuid võitjaid. Kindlustusäris on tarbija summarselt ja keskmiselt alati kaotaja.
Head seened, Ma oleks ikka 8,4 triljonit pannud. No täiesti absurdi ajavad. Kui siin 2korda2 kirjutas, et ÕV annab natuke paindlikust, siis ÕÕ ei anna, no ok, tunni. Et teha küttelahendus ümber, on mul odavam buldooser tellida
Saates väidetakse, et uue põlevkivijaama ehitamine on 5x kallim kui uue gaasijaama rajamine. Lause öeldakse 33. minutil.
Narva tööstusparki tuleb lokaalne elektrivarustus, mis tähendab konkurentsivõimelist elektrihinda ilma võrgutasudeta.
Seega need suured tööstused ei too kuidagi tavatarbija elektrihinda alla vaid tavatarbija maksab kinni kõik taastuvenergia tasud ja võrgu arendused.
Vaata alates 15:20
https://jupiter.err.ee/1609604493/aktuaalne-kaamera
Sa tõesti usud ministrit, kes oskab harilikku pliiatsit käes hoida ja joonistada maja ees seisvat puud?
Tuumajaam on ilmselt 10x kallim aga me ju teame, et ehitusmaksumus on teisejärguline võrreldes kütuse maksumusega kuna see jaguneb väga pika perioodi peale. Täna on selgelt gaasijaamad turul kallimad kui näiteks Auvere, mis on turul hinnaga 90€/MWh aga gaasijaamad ajavad hinna 200-400€/MWh.
Ma kuulasin eile otseülekannet riigikogust, kus michael vastas saadikute küsimustele. Seletas pikalt ja laialt, aga ma ei saanud peaaegu midagi aru, mis ta rääkis. Pingutasin küll, aga vastuste seost küsimusega, või üldse kogu selle aetud loba sisu või mõtet või suunda ei olnud võimalik tabada. Ei teagi, kas tegu oli minu küündimatuse, või millegi muuga.
Ja ta kordas oma jutus 3 korda sõna “numbrimaagia” ![]()
Huvitav, kas ainult tuumajaamast sõltumine tooks meil kaks kuud kestva hoolduse käigus kaasa lõkkevalguse ja pimedad ööd, või mitte?
Miks “ainult” tuumajaamast? 300+300MW tuumajaamal on suvel kordamööda reaktorid hoolduses. Ega Soomes ka korrag kõik reaktorid tööst väljas ei ole.
Kui Soome ehitab ühe 1600MW tuumarektori juurde, siis kas äkitselt kaob see piripillimine siin foorumis blackouti teemal ära? Või leiab juhm spämmer uue teema mille kallal piripillida?
Kus saab elektrit sellise hinnaga kuuks ajaks ette osta? Ma võtaks hea meelega.
See käib vist nii, et lood firma, registreerid firma elektribörsil, ostad soomest vajaliku koguse ja lisaks ostad hinnavahe FTR, et see
eestisse üle kantakse. Kindlasti on siin keegi kes oskab täpsemalt seda protsessi kirjeldada. Aga odavam see vist ei tule, sest kaabli hinnavahega lisab Elering 800%
nagu EE juht hijuti väitis.
See spämmer on ikka erakordselt juhm juhus siin - teadmised-kogemused-informeeritus samas suurusjärgus nagu lepavõsal.
Elering ei lisa midagi. Lihtsalt Eesti/Läti/Leedu piirkonna ja Soome piirkonna hindade erinevuse raha panevad Elering ning Finngrid pooleks oma taskusse.
Sa võid neid Estlinki kaablite maabumispunkte Eestis hinna suhtes vaadelda kui veidi eripäraseid elektrijaamu, mis saavad kõrgeima pakkuja hinna “oma toodetud elektri” eest.
Ülekandevõrk hakkab lõpuks ka läänemaale laienema. Mis on igati mõistlik ning annab parema võimaluse ka Lääne-Eestis elektrit võrku toota. Lisaks muidugi välisühendusele.
Süsteemioperaator Elering esitas mullu novembris regionaal- ja põllumajandusministeeriumile taotluse algatada eriplaneering, et Estlink 3 tarbeks saaks püstitada Rehemäe-Aulepa 330-kilovoldise kõrgepingeliini ja vajalikud ehitised.
Estlink 3 hakkab randuma Lääne-Nigula vallas Aulepas, kuhu rajatakse konverterjaam, ning sealt rajatakse kõrgepingeliin Rehemäeni.
Huvitav lause selle poolest, et kõik kolm sellega esitatud väidet on vigased.