Charizma fännamist ei tunnista üles ka relva ähvardusel.
Aga kontseptsioon oli tasemel - ajaloo ebasümpaatseima iseloomuga poistelembene staarmanager teeb kaheksandajärgulisest rootsi white metal bändist Ida-Euroopa hellhole'is pretsedenditu üldrahvaliku fenomeni.
Europe oli muidugi omaette teema. Bänd, mis suutis teha kaks müüvat albumit, on praeguseks hetkeks vist nende baasil suutnud kolm-neli korda Greatest Hits'i välja anda.
Smena 8m oli fotokas,
Daina oli lintmakk kiirusega 4-8.(Minu esimene.)
Ja siis tulid Inei, Nota, Orbita, Sonata, Saturn, Romantik, Tonika, Legenda, Tom ,Majak, Snezet, Astra Jupiter,Kometa, Elektronika. jne jne+ veel "kõrgklassi pillid Radiola, Victoria,Melodia...
rsk. Kus oli pille mida remontida tuli.
Ja igaühes oli oma elu: alates hiirtest, tarakanidest kuni okse ja VanaTallinna seguga..:)
Daina oli lintmakk kiirusega 4-8.(Minu esimene.)
Ja siis tulid Inei, Nota, Orbita, Sonata, Saturn, Romantik, Tonika, Legenda, Tom ,Majak, Snezet, Astra Jupiter,Kometa, Elektronika. jne jne+ veel "kõrgklassi pillid Radiola, Victoria,Melodia...
rsk. Kus oli pille mida remontida tuli.
Ja igaühes oli oma elu: alates hiirtest, tarakanidest kuni okse ja VanaTallinna seguga..:)
pillide kvaliteedikategooriaid oli 5, IV kuni 0. Kassetikad olid IV-III klass, mõned üksikud (ja üsna defkad) dekid ka II klass. Minu mäletamist mööda kõrgema kvaliteediklassi kassetikaid ei olnudki, mingi jama oli NLiidus helipeade jm juppide tootmisega... Kiirus vist kahh kõikus liiga palju. Ometigi, lintmakke tehti küll ka kõrgema kategooria omi...
Mul on meie läti sõprade tehtud magnetoola VEF Sigma, sellega sai luksemburgiraadio otse linti võtta. tuli aint loota nagu Erilaiu soovisaate puhulgi, et saatejuht laulule peale ei möliseks. Ja siis tuli veel jälgida ilma, sest vihmaga pääses Tunise imaami õhtune palvus liigselt saadet segama. Natuke araabiakeelset loba võis taustaks olla, see käis asja juurde.
Mul on meie läti sõprade tehtud magnetoola VEF Sigma, sellega sai luksemburgiraadio otse linti võtta. tuli aint loota nagu Erilaiu soovisaate puhulgi, et saatejuht laulule peale ei möliseks. Ja siis tuli veel jälgida ilma, sest vihmaga pääses Tunise imaami õhtune palvus liigselt saadet segama. Natuke araabiakeelset loba võis taustaks olla, see käis asja juurde.
Tunnistan ka Europe fannamise yles, maletan et olin veel tohutult vihane Alo Matiiseni peale, kes ETV saates Noortestuudio Parastlouna (esimene arglik katsetus Eesti teles Soome TV eeskujul noortesaadet teha) final countdowni pohiriffi tuima naoga klaveril toksis ja sinna juurde myrgist kriitkat valas. Hiljem sain muidugi aru, et tal oli oigus. Charizma oli vist 90ndate alguses juba, selle kohta voib vist kyll kedagi solvamata oelda, et oli ikka valus pask, mis toestas, et turunduse pohitodede abil on naiivsele ja hiljuti silmaklappidest paasenud naljasele tarbijale voimalik mida iganes maha myya. Sonajalad olid tagantjarele vaadates vahemalt camp erinevalt Charizmast.
Kas mingi Radiotehnika polnud I klassi kassetikas?
Mul oli Vilma kahene dekk. Polnud häda midagi.
Radiotehnika MP201- tuntud sahtliga kassetikas oli siiski teise klassi pill. Ebatöökindluse musternäide seejuures. Sama komplekti teised asjad- võim ja tüüner olid küll vist klass kõrgemad. Ei tea, kas helipeades ja mootorites oligi asi, esimesed Jauza kassett-dekid tulid Jaapani mehhaanikaga, kuid olid siiski teise klassi aparaadid.
Igatahes Majaki kassetikas mul täiesti töökorras olekus kusagil kolikambris alles - rihm vist libises ja venitas, muidu oli väga kõva pill.
Kui mälus sobrada,siis Smena oli fotoaparaat ja kassetmakk oli Vesna. See must värvi mono kassetikas. See oli mu lapsepõlve ainus ere mälestus, sest muu peale raha ei raatsitud raisata. Siiani mäletan neid TDK ja Maxell 9 rublaseid kassete müügis vanalinna tänavatel. Igasugused ägedad ümbrised juures. Fe, FeII, Fe+Cr jne.
9 rubla eest said 7 korda kinos Kosmos käia, seal oli pilet 75 kopsi! 9 rubla eest sai vist nädal süüa.
Mäletan millise ilastusega vaatasin Estonia komplekti (CD mängija, võim ja tuuner), aga see oli 1000 rutsi.
Eelmine aasta ostsin ma Europe'i uue plaadi Secret Society ja '86 The Final Countdown uusväljalase ning ma loen seda plaati siiani parimaks selle aja mälestuseks ning ka plaadikogus.
Karumõmm, sa vinüüle austat pikemat aega või taasleidsid majandusseisu paranemisega? Ma siiski olen veendunud, et vinüüli ma ei pöördu, kuigi ma hindan väga hea kõlaga muusikat. Läheb kuulab, palju lamp juurde annab.
9 rubla eest said 7 korda kinos Kosmos käia, seal oli pilet 75 kopsi! 9 rubla eest sai vist nädal süüa.
Mäletan millise ilastusega vaatasin Estonia komplekti (CD mängija, võim ja tuuner), aga see oli 1000 rutsi.
Eelmine aasta ostsin ma Europe'i uue plaadi Secret Society ja '86 The Final Countdown uusväljalase ning ma loen seda plaati siiani parimaks selle aja mälestuseks ning ka plaadikogus.
Karumõmm, sa vinüüle austat pikemat aega või taasleidsid majandusseisu paranemisega? Ma siiski olen veendunud, et vinüüli ma ei pöördu, kuigi ma hindan väga hea kõlaga muusikat. Läheb kuulab, palju lamp juurde annab.
Nostalgiasõpradele üks hea uudis - TV3 eile näitas ja Postimees kirjutab, et Pühajärve Jaanitule korraldaja toob tuleval suvel üritusele Modern Talking´u.
Artikkel
Artikkel
nostalgianurgake? ;)
Modern Talking! Noh, mehed, ühiskülastus vä?
winger, vinüüli avastasin enda jaoks viimastel aastatel. Endal mul vinüüli-equipment'i ei ole, kuid on olnud võimalus viia läbi võrdlusi nii vinüüli, CD kui SACDi vahel. Eks asi ole vist maitses ka, kuid hea muusika CD-lt on nagu kaunis daam, kes ütleb, et ta sind armastab. Vinüül on kui kaunis daam, kes ütleb, et ta armastab sind, kuid paneb sellesse ütlemisse kogu oma hinge. Says it like She means it. SACD on nagu GrillKana, kes teeb sulle silma, kuid mõtleb peamiselt su rahast. Ei saa mina aru, mis lisandväärtus on SACDil ja surroundhelil, kus Jethro Tull'i puhul tuleb flööt tagant paremast ja trumm vasakult esimesest kõlarist!?!
P.S. Audes teeb vastikult häid kõlareid. Vastikult.
winger, vinüüli avastasin enda jaoks viimastel aastatel. Endal mul vinüüli-equipment'i ei ole, kuid on olnud võimalus viia läbi võrdlusi nii vinüüli, CD kui SACDi vahel. Eks asi ole vist maitses ka, kuid hea muusika CD-lt on nagu kaunis daam, kes ütleb, et ta sind armastab. Vinüül on kui kaunis daam, kes ütleb, et ta armastab sind, kuid paneb sellesse ütlemisse kogu oma hinge. Says it like She means it. SACD on nagu GrillKana, kes teeb sulle silma, kuid mõtleb peamiselt su rahast. Ei saa mina aru, mis lisandväärtus on SACDil ja surroundhelil, kus Jethro Tull'i puhul tuleb flööt tagant paremast ja trumm vasakult esimesest kõlarist!?!
P.S. Audes teeb vastikult häid kõlareid. Vastikult.
See oleks päris tore vaatepilt - lava esine on karglevaid neljakümpiseid fänne täis :D
Ainult Audest tarbin, vähemalt sellises ulatuses, mis on saadaval. Ülejäänud komponente kompenseerin teiste tootjatega.
Omast kogemusest pean ütlema, et CD ja SACD vahel ei tee vahet, kuid pole olnud au head, ma mõtlen väga head, SACD mängijat kuulata. Ja CD mängija ja hea CD mängija vahet tunnen oma tuharakarvadega. Seda kõike loomulikult ainult stereos.
Omast kogemusest pean ütlema, et CD ja SACD vahel ei tee vahet, kuid pole olnud au head, ma mõtlen väga head, SACD mängijat kuulata. Ja CD mängija ja hea CD mängija vahet tunnen oma tuharakarvadega. Seda kõike loomulikult ainult stereos.
aaa... nüüd on siis selge, mille abil tunnevad audiofiilid, kas kõlarikaabel on hapnikuvabast vasest või mitte ja mispidi polaarsusega on võrgujuhe seinas :)
winger, trikk ongi selles, et kõrvuti tuleb panna väga hea CD ja väga hea SACD mängija ning neid stereos võrrelda. Vaatamata teaduslik-tehnilisele progressile, teeb CD ikka veel muudele formaatidele silmad ette.
Mulle meeldib klassikalises mottes mitte vaga hea saund vaid pigem selline natuke krobisev, nagu siis tekib kui noela plaadile asetad. Ytleksin et selles on tunnet, erinevalt digitaalseselt ja "puhtast" saundist.
mykoloog - just nimelt - TUNNET!
Sõitsin autoga. Keerasin raadio lahti. Kuulan siis Maaniat (nagu alati) ja sealt tuleb mingi ILGELT viletsa kvaliteediga Led Zeppelini lugu. Ja veel selline, mida ma ever kuulnud ei ole!!! Bootleg, mõtlen mina. Laul lõppeb ära ja välja tuleb, et tegemist aastaga 1971, eesti bändiga KOOMA ja lauljaga....Joel Steinfeldt.
Ma pole NII HEAD võlts-Plant'i EVER kuulnud. Nagu puuga oleks pähe saanud.
Siis möliseti veidi ja sama bänd esitas loo "Ma pesen omba hambaid verega." See oli parim "hard rock moment," mis mul eesti mussiga ever olnud on :-D
Ma pole NII HEAD võlts-Plant'i EVER kuulnud. Nagu puuga oleks pähe saanud.
Siis möliseti veidi ja sama bänd esitas loo "Ma pesen omba hambaid verega." See oli parim "hard rock moment," mis mul eesti mussiga ever olnud on :-D
Karum6mm, vt
http://www.dcc.ttu.ee/Bands/get.asp?ident=3907
nende 5 või 6 looga iseteht plaati ikka rokkarite seas liigub, tasub otsida mõne oma pikajuukselisem tuttav ja kuulata maad.
http://www.dcc.ttu.ee/Bands/get.asp?ident=3907
nende 5 või 6 looga iseteht plaati ikka rokkarite seas liigub, tasub otsida mõne oma pikajuukselisem tuttav ja kuulata maad.