Disko pole oluline, punk on põhiline

Niisiis, kallid muusikasõbrad - vaielge vastu, et disko on metalist parem. Soovitan mitte vaielda, sest ei ole ju parem. No ei ole. Heavy-mehed saavad kontserdil näppugi visata, aga no mida on pop-i huvilistel visata? Silda äkki? :slight_smile:
Kui aga sellegipoolest on eriarvamusi, siis on nad oodatud.

Tahaks kysida vana kooli meestelt (Karumõmm jt ma eeldan, ma ei tea vanuseid), kas vanasti oli muusika "parem" ses suhtes et erilisem, et kuulasid ikka hingega. Ei olnud nii et igalt poolt kogu aeg tuli. Või siiski olid kõrvaklapid kogu aeg peas? Praegu on nii et nii kippelt leiedratakse muusika ära ka kaverdatakse et lausa ära tüütab isegi hea lugu.

Ehk siis mõni hea muusikaelamus "tollest ajast".

aeropostale
Olen kindel, et sinult küsitakse umbes samalaadne küsimus kui oled veits vanem (ma ei tea vanust), ja siis vastad sa ilmselt küsijale nii: Hea muusika on hea muusika ainult tagantjärele. Siis, kui on peale tulnud uued mallid ja sinu lemmiklugusid peale sinu enda keegi enam eriti ei kuula. Ja kui lastakse üle 10 aasta mõnda sinu endist lemmiklugu, oled valmis nahast välja pugema, et selgitada noortele, mis on tegelikult hea muusika. Jutt käib niisiis nostalgiast. Mitte kvaliteedist ettekande mõistes. Ettekande mõistes hea muusika kohta tuleks vist eraldi teema avada kuid ilmselt mitte siin foorumis vaid mõnes muusikaspetsialistide foormumis, kus sõna "solfedžo" on sama loomulik ja teada asi nagu jusristile sõna "leping".
:))))) marct, sul on õigus. Just nimelt silda :))
Muusika mõtet natuke laiemalt vaadeldes on see meelelahutus, mille suht tähtsaks osaks on teine sugupool. Pop-muusika on lüüriline, seal on ilusad sõnad, 'puud surevad seistes' tantsustiil. Pane siia väike naps ja mahe jutt juurde ja hakkab looma. Mida on sellele heavy-l vastu panna? Loobid kontserdil näppu ja siis pead kogu jama nullist alustama :P
rehatrader
Mis väike naps???, küsin ma :) 2 liitrit head õlut enne kontserti ning iga räige loo vahepeal terve purk õlut - vot see on alles kütus kontsertielamuse saavutamiseks. Nõrkadel seal asja pole - sest pole midagi hullemat kui, et heavymees näppe heites näppudele järele lendab ja maoli maas kogu ülejäänud kontserdiaja tapetud opossumit mängib :)) Need mehed käivad pop-kontserditel :)
Vanasti (ja siin on kaks momenti - NSVL ja noorus, kus maailm on lihtsalt tarvis ära parandada) oli muidugi vingem, sest muusika kandis mingit sõnumit.
Aga nüüd sisuliselt mitte mingit muusikat kuulates võib ajast maha jääda. Pidin hiljuti kreepsu saama, kui kogemata Chalice kuskil telekas laulma tuli. Ma olin rohkem kui veendunud, et sellist nimi kandev inimene on eriti vinge chikk. Laulma tuli hoopis mingi ülekaaluline habemes aff.
marct
See elamus kõlbab ainult kontserdil kargamiseks (tegelikult tuttav kuulab Metallicat koristamise taustaks, pidi tolmuimejast parem olema). Tibiga koos olles kuulad ikka muud musa?

Hunt
Mul sama kogemus :)
Teine postitus läks vähe valesse teemasse, kopin ümber, teises teemas oleva postituse võib keegi mode ära kustutada. Enivei:

"Olgu I-IV-V progressioon või tänapäeval veel popikam vi-IV-I-V(tehniliselt minoorne, aga jätame selle praegu) nii ilus kui tahes, it gets old really quick, kui sa vähegi musikaalne inimene oled. Tänapäeva popmuusika ei meeldi mulle seetõttu, et see kõik kõlab täpselt sama moodi, ma võiks tõenäoliselt kirjutada koodijupi, mis genereeriks random sülti. Kunagi ma noodistasin ära 5 erinevat Hannah'i laulu tuttava palvel, kõigi nelja laulu refrään oli Am-F-C-G, ühel oli A#m-F#-C#-G# :) "

Ehk lühemalt öeldes, V-I kadents on nii passé.
kas Generaator M ka kuskil salvestisena veel alles on ?
tahaks osta
Mnjah! Maa peale tagasi tulles pean tõdema, et minu "tibi" vihkab metalli ja kui autoga sõitma läheme, siis on kaks asja, mille üle pistab röökima: üks on see, et pangu ma oma cd seisma ja raadio Elmari peale ning et ma sõidaks autoga (see on mu teine kirg) nii, et ta ei hakkaks iga kord nutma ja saaks sõidu ajal ka aknast välja vaadata.
No ja tegelikult siis kuulamegi elmarit. Ning ega ma kurta saa - ka sealt tuleb teinekord päris head muusikat. Klubis disko-pop-i saatel ta oma suureks muutunud (ma loodan, et ta ei loe siinset foorumit) tagumikku ikka päris vilkalt liigutab :(
Nii et vana metalimees kuulab oma asju vaid kontserdil või autos. Eriti autos, sest kontserte iga päev pole, kuid autoga saab iga päev sõitmas käia ning kaasliiklejaid hulluks ajada nii "keevitamisega" kui sõidustiiliga. Eriline huligaan pole kuid hea autoga saab nii mõnelgi rullnokast trikimehel "mütsi silmele" tõmmata :)
eelnev oli siis vastuseks rehatraderi väitele, et mu veel eelnevam jutt oli kontserielamuse kirjeldamiseks :)
Geneka kohta ei oska muidugi nii ütelda, aga nad kasutasid päris palju Sex Pistolsi vasu. Rottenit&SP peaks netios lademetes olema.
Kusjuures mingil põhjusel kummitas alles hiljuti see salmike nende vanglalaulust peas:
"... on palju koduloomi siin,
no näiteks lutikad.
Ma maha lüüa tahtsin neid,
kuid nad on nutikad."
Eh, laulus ikka oli sõnum!
marct, tegelikult ei teagi, mis sealt Elmari pealt tuleb, minu teada ainult eesti muusika. Kontserdil tegelikult kõlbab ka minule rajum muusika. Eile näiteks käisin koos lastega Good Charlotte kontseril :) Päris lahe oli, aga kuulatavad ainult mõned lood. Vanast peast olen tegelikult avastanud jive, see on super tantsimiseks (lisaks muidugi noorusaja popile).
No aastaid tagasi oli mehepoegadel kombeks metali ja rockiga end üles kütta, et õhtul discol naisi rabada ja öösel lüürikaga neid niiskeks ajada.
Igaks otstarbeks oma musa.
Mnjaa... Kui mina veel noor olin, siis maitse üle ei vaieldud...
KOHE hakati lööma...
speedy
Jah, eks nende vanemate asjade "võlu" ongi selles, et neid eriti kusagilt võtta ei ole. Mina arvan, et väga hea idee oleks sul sal-salleri endaga ühendust võtta ning võid olla kindel, et saad salvestised kvaliteetsemad kui mõne kassetivenna käest. Ma arvan, et karta pole mõtet, kuna uudistest pole jutte tema kannibalismist läbi käinud :))
sai kasseti pealt kunagi ammu kuulatud
siis olid mul mõnede laulude sõnad isegi peas
Eks vaidleme. Diskost oli jutt? Ok, milline hevibänd siis on parem, kui näiteks Earth, Wind & Fire?
Noh, UDO-le pole nagu mitte ühelgi pop-i virtuoosil mitte midagi ligilähedastki kaasa rääkida.
Geneka kassett tuli kuskil 90-date alguses isegi poelettidele. Hmm, peaks üles otsima.