Disko pole oluline, punk on põhiline

Tänu sellele, et tollal muusikaäri niivõrd hästi läks, ongi nüüd iga nägu, kes vähegi viisi peab ja pilli plõnnib, albumeid välja andmas ja tuuritamas. Enamuse neist aga tituleeriks ma lihtsalt turusolkijateks, sest kõnts jääb kõntsaks. Küll oleks tore kui üle hulga aja ka mõni tõeline megastaar taas maailma ette kerkiks, kuid ei - staariks ja number 1 lauljaks tituleerib ennast juba igaüks kel suu peas. Jama ühesõnaga, noh.
Ja Soome raadio. Peab ütlema, et kooli pidudel olid kõik lood sealt lindistatud. Kus juures kvaliteet oli igati OK, sest kutid meisterdasid selliseid antenne, mis võimaldas ilma sahinata stereo heli kätte saada. Vajadus pani tegutsema ja ajusi ragistama.
Veel varem ol Radio Luxemburg: OKUULABELLARAI vms :)
Radio Poznan. Polnud paha.
Blackie Lawless loi nad koik yle oma kate kylge instaleeritud saeketastega.
Jaa Jaa.
Oli veel mingi Tsehhi mussi ajakiri (Muusika ja..), kust sai pilte maha pildistatud ja koolis must/valgena müüdud, ruts tükk. :)
kristjan, maailma suurim (!) plaadifirma "Melodia" andis välja kokku kolm Modern Talking'u vinüülplaati. Kriitiline murdepunkt oli kolmas plaat - alates selle välja tulemise hetkest ei olnud MT enam "socially acceptable." :-D

Minul on enda vabanduseks öelda vaid seda, et minu vanus oli 8-10, kui MT popp oli. Tea, mida tänased 8-10sed kidid fännavad?
Hanna Montana
Mul olid Suosikkist pildistatud mustvalged hevibandide pildid, mis olid tegelikult vanema vanna omad, ykskorda koolis kaasas ja jain opsile vahele kui neid pinginaabriga tunni ajal vaatasime. Pandi klassi ette seisma ja habistati avalikult. Pidin peaaegu nutma puhkema.
Huvitav, et kuigi bandipildid ja muu atribuutika oli vagagi minev kaup, sai samal ajal hetkel aktuaalse muusika suht lihtsalt katte. Nimelt olid siis sellised asutused nagu lindistused. Viisid oma kasseti kohale, maksid kolm rubla ja kahe paeva parast voisid kassetile, millele oli soovitud album peale lindistatud, jarele minna. Riiklik piraatlus teiste sonadega. Autorikaitse sellel ajal onneks veel ei tegutsenud siinpool raudset eesriiet.
Hevipildid - pildid bändest ja plaadiümbristest. Peamine nali oli selles, et Iron Maideni, Manowari, Motorheadi ja Accepti piltide vahel liikusid võrdsetena ka Bon Jovi pildid....
Mina sain kõiki neid Modern Talkingut ja muud tolleagset kraami põhiliselt Riiast. Tuli lihtsalt teha koolist üks popipäev, Riia rongile öösel istuda ja hommikul pool kaheksa võiski ennast juba sihtpunktist leida - väike tiir turul ning hiljem vanalinna, kus asus ka see plaadipood ning pool neli startis rong tagasi Tartu poole.
Mul õnnestus kord maha müüa Belle Epoqye pilt 5 rutsiga?
Üks iharus paistis dekoltee vahelt üpris "amoraalselt" välja. :)
Radio Luxemburgi ajastu inimestele Soome tv levi piirkonnas peaks olema tuttav ka Kenny Everett Video Show.
Ahjaa - vahepeal oli ka periood, kus end teistest paremaks pidavad "intellektuaalid" kuulasid Camouflage'i ja Depeche Mode'i.
Olid isegi gangid kes olid omavahel vaenujalal - futumehed kes kuulasid peenete prantsuseparast nimedege bande nagu Depeche, Human League, Cabaret Voltaire, Spandau Ballet, OMD (millegiparast loeti ka Duran Duran sinna liigasse kuuluvaks) ja hevimehed. Futumehed olid tukaga ja hevimehed mulletitega. Salaja kodus kuulasid koik koike.
Laspi tüüner sai välismaa kiviga tehtud vastuvõtma Soome ULL'i. Lindistatud sai Radio Mafiat. Täitsa operatiivne, päeval võtsin ühe täitsa tundmatu säga, F.R. Davidi loo, linti, õhtul juba diskol sai mängitud :-)
Nojah, sellele anti hagu, kes Smiths-i, Cure, P.I.L. -i või Clannad-it ei tundnud. Snead O`Connrsist rääkimatta.
mykoloog, hevimeestel on enamasti kapis hiiglaslik luukere. Selle nimeks on REO Speedwagon.
Mulle meeldis selline asi, et nii Tartu Levimuusikapäevi, kui ka Rock Summerit kanti raadios üle, nii, et kui ka ise kogu aeg kohal olla ei saanud, teadsid ikka, mis toimub. Suvel ootaks täismahus ülekannet Rabarockilt . Tegelikult pole vahet, seal ollakse nagunii kohal :)
Tahtsin just kirjutada, et 80ndad oli ilus aeg, kuniks tuli Karum6mm ja tuletas meelde, et siis oli Modern Talking. :)