Hito, üüri maksmisega on tõesti teine lugu, kuid mina olen omanik.
Minu case konkreetselt seisneb selles, kas maksta pikemas perspektiivis rohkem (ok, raha ajaväärtus.......) ja siduda ennast finantskohustusega maksta igakuiseid makseid pangale või lähtuda sellest, et minu praeguse kinnisvara hind 2 aasta jooksul märkimisväärselt ei lange...... ja osta maja omafinantseeringuga.
Pendel: lugesin oma messid siin threadis üle ja kadedust millegi/kellegi suhtes küll ei leidnud.....
azzie, siis on tore.
Pendel, Sinu kommentaaridest lööb küll välja tuline kinnisvara investeeringute pooldaja. Oled endale korralikud positsioonid soetanud?
pooldan jah neid investeeringuid, aga mitte oma tulise hinge tõttu vaid näen seal tulu piisavalt madala riski juures.
Fit,
sekundeerin hoopis teise poole pealt.
kui Lasnamäele ehitatud maja 1992 ja uus elamu 2002 hinnavahe on 2-3k m2, siis seda on isegi palju - ega nende majade eluead ei ole ju erinevad oluliselt...seda kiputakse ära unustama...
sekundeerin hoopis teise poole pealt.
kui Lasnamäele ehitatud maja 1992 ja uus elamu 2002 hinnavahe on 2-3k m2, siis seda on isegi palju - ega nende majade eluead ei ole ju erinevad oluliselt...seda kiputakse ära unustama...
asju tuleb hinnata ka sellest aspektist, et iive on negatiivne ning teiselt poolt on kolme-nelja aasta parast Euroopa Liiduga liitumisel toojou vaba liikumine tulekul. olen raakinud paljude venelastega, kellest paljudel sinine pass ja nad koik arvavad, et lahevad kohe, loplikult ja jaadavalt, kui EL asi teoks saab. asi selles, et see kontingent peamiselt paneelikates ja Lasnakal asubki. kui hakkab ikka korraga tuhandeid minema ja korterid pannakse muuki, tulevad hinnad oluliselt alla. Eestisse tulijaid (legaalselt) ei paista kull kuskil. seega hakkab rahvaarv vahenema nii negatiivse iibe kui ka kolme-nelja aasta parast algava uue valjarande tottu, mis avaldab kindlasti moju korterihindadele. minejate hulgas on kindlasti ka sadu ja tuhandeid eestlasi.
Ega vist kohe pärast liitumist tööle saa minna - kui ma ei eksi on kõige "magusamate" riikide puhul, nagu Skandinaavia riigid ja Saksamaa kehtestatud (v. kehtestatakse) üleminekuajad.
Muudesse riikidesse ei saa keelebarjääri tõttu suurt väljarännet toimuda......
Muudesse riikidesse ei saa keelebarjääri tõttu suurt väljarännet toimuda......
jah muidugi näeb tallinn peale euroliiduga liitumist välja nagu ida-virumaa praegu. 3-toalisi kortereid saab osta õigustatud õiglase hinna eest (10 000.- EEK/tk.). kindlad minejad võiks ju küll praegu oma korterid müüki panna ja senikaua kuni minek käes üürikorterites elada. neto, sa võiksid oma tuttavatele venelastele sellest ideest rääkida.
no mina küll ei usu, et mingit massilist väljarännet toimuma hakkaks.
Üldiselt kes minna tahab saab ju ka praegusel hetkel minna,
pole ju mingeid erilisi piiranguid.
Arvestama peaks ka seda, et EL-ga liitumise järel peaksid ka Eesti palgad ja hinnad liikuma EL-i hindade suunas.
... ja need venelased kes räägivad, et läheks ja teeks, jäävadki tõenäoliselt lihtsalt rääkijateks või lähevadki ja püüavad elatuda pigem kriminaalsel teel.
pole ju mingeid erilisi piiranguid.
Arvestama peaks ka seda, et EL-ga liitumise järel peaksid ka Eesti palgad ja hinnad liikuma EL-i hindade suunas.
... ja need venelased kes räägivad, et läheks ja teeks, jäävadki tõenäoliselt lihtsalt rääkijateks või lähevadki ja püüavad elatuda pigem kriminaalsel teel.
Vaadake näiteks Ida-Saksa linnu praegu. Praktiliselt kõik noored on läände kolinud ja lasnamäe taolised rajoonid on getostunud koos oma tühjade tondilossidega. Miks ei peaks Eestiga samamoodi minema?
Olin sama olukorra ees: küll teisendatud kujul - kas osta ja üürida või või mitte osta ja raha aktsiatesse. Et asja lahendada, tegin tabeli excelis, mis andis mulle ilusa vastuse - mitte osta vaid investeerida (aktsiad, laenud) Sama tabelit saab kasutada ka teemal - müüa või üürida, vaja vaid nats valemeid muuta. Take a look:

Pilt tuli nats suureformaadiga, äkki mõni adminn teeb selle nats väiksemaks!
seda, mis siis juhtub, kui eesti natoga liitub ei taha mõeldagi!!!!
Iroonia irooniaks, aga minu arust on sinise passiga lasna venelased potentsiaalsed minejad küll. Loomulikult mitte päevapealt ja loomulikult mitte EL liitumislepingu sõlmimise päeval. Neid inimesi ei hoia siin kinni patriotism - nii nagu nad on kunagi siia parema elu otsingul tulnud, nii võivad nad jälle edasi siirduda. See ei pruugi tähendada korterihindade langust, aga minu arvates pidurdab tõusu ja ehk muudab korteriinvesteeringute tootluse madalamaks aktsiainvesteeringutest.
Sorry, aga kallid kodanikud, mõelge veidi sellele, mis neid hallipassimehi siin kinni hoiab ja mis mitte. Ja mõelge sellele, et need, kes tahtsid minna läände, kellel oli kuhu ja kelle juurde minna, need on juba ammu läinud.
Selleks et minna, peab olema oskused ja keel. Neid ei ole palju ja nende hulk lasnamäelaste arvu just ei kõiguta. kui neid on tuhat inimest, siis on see alla 0,1 protsendi.
Minu mõte positiivse ja negatiivse migratsiooni osas tähendab hoopis seda, et me elame praegu üle külade tühjenemise aegu... Tallinna lisandub eestikeelne elanikkond, pealegi julm statistika tõendab, et eestlaste iive on muukeelsete omast kõrgem.
Piir tuleb ette umbes 700 000 elaniku pealt, aga see on sätestatud eesti rahvaarvu väiksusega.
Vaadake veidi EL poole, kuidas seal on toiminud tööjõu vaba liikumine! Kas liigub riigist riiki nagu Ameerikas osariigist osariiki? Ega ikka ei liigu küll!
Selleks et minna, peab olema oskused ja keel. Neid ei ole palju ja nende hulk lasnamäelaste arvu just ei kõiguta. kui neid on tuhat inimest, siis on see alla 0,1 protsendi.
Minu mõte positiivse ja negatiivse migratsiooni osas tähendab hoopis seda, et me elame praegu üle külade tühjenemise aegu... Tallinna lisandub eestikeelne elanikkond, pealegi julm statistika tõendab, et eestlaste iive on muukeelsete omast kõrgem.
Piir tuleb ette umbes 700 000 elaniku pealt, aga see on sätestatud eesti rahvaarvu väiksusega.
Vaadake veidi EL poole, kuidas seal on toiminud tööjõu vaba liikumine! Kas liigub riigist riiki nagu Ameerikas osariigist osariiki? Ega ikka ei liigu küll!
Venelaste oskuste kohta ei tea kommenteerida, aga noorte venelaste keeleoskus nüüd küll olematu ei ole. Rõhutan sõna "noorte" sest, keskealistest vist jah minejaid ei ole. Minu arusaamist mööda on pragune venelasest gümnaasiumilõpetaja küllaltki eneseteadlik kodanik, kes euroopa keeltega hätta ei jää. Minu prognoos - 20 aasta pärast on siia lisaks eestlastele jäänud suures osas Vene pensionärid, tühjaksjäänud maapiirkondades seavad end sisse sisserännanud suureperekonnalised kurdid, mustlased jne ja vähesel määral on lahkunud ka Eesti noori. Ja lahkuvaid nooremaid venelasi on suurusjärk rohkem kui 1000 ning mõju lasna vanade korterite turule on olemas.
1. Mitte ei saa aru, miks peaks 20 aasta pärast kurdid Eestisse sisse rändama (eeldusel, et Eesti EL's on). Sama hästi (tegelikult pareminigi) võiksid nad sisse rännata mõnda edukamasse Euroopa riiki.
2. enzi jutus vastuolu: väide 1 - "nii nagu nad on kunagi siia parema elu otsingul tulnud, nii võivad nad jälle edasi siirduda", väide 2 - "keskealistest vist jah minejaid ei ole". Minu arvamus on, et nooremad, kui mittekeskealised ei ole siia tulnud parema elu otsinguil, sest see võimalus nii kymmekond aastat tagasi otsa sai ja nood selleks ajaks veel liiga noored olid.
2. enzi jutus vastuolu: väide 1 - "nii nagu nad on kunagi siia parema elu otsingul tulnud, nii võivad nad jälle edasi siirduda", väide 2 - "keskealistest vist jah minejaid ei ole". Minu arvamus on, et nooremad, kui mittekeskealised ei ole siia tulnud parema elu otsinguil, sest see võimalus nii kymmekond aastat tagasi otsa sai ja nood selleks ajaks veel liiga noored olid.
enz, võrdus ida saksaga on kohatu ja otsitud põhjus korterite hinna languseks nagu natoga liituminegi. raudse eesriide kadumine on ka siin läbi tehtud, see ei ole sama mis euroopa liiduga liitumine. kui ida saksas jäid mingid elurajoonid elaniketa, oli selle põhjuseks majanduse ümberstruktureerimine nagu ida virumaal, mitte lihtsalt vabatahtlik kodu maha jätmine.
nõus Velikij'ga. Euroopa elanikkond on tunduvalt konservatiivsem "rändamise" osas võrreldes usaga, kus on täiesti normaale ühest coast'st teis panna paari aasta tagant.
see, et tekib tööjõu vaba liikumise võimalus ei tähenda veel, et ma otsustan minna nt UK'sse tööle ja mind kohe sinna avasüli ka vastu võetaks. Ma pean ikka olema tüki maad parem kohalikus sellist, et töökoht saada. Miudugi toimub liikumine teatud valdkondade osas, kuid mingit massilist rännet ma küll ei oota.
keegi rääkis siin veel sellest, et siinsetel venelastel ei ole patriotismi Eesti vastu. a kui paljudel siin kirjutajatest see on? kogu masinavärki ajab ikkagi ringi raha ja iga viimanegi patrioot ütleb oma põhimõtetest hea raha korral lahti.
see, et tekib tööjõu vaba liikumise võimalus ei tähenda veel, et ma otsustan minna nt UK'sse tööle ja mind kohe sinna avasüli ka vastu võetaks. Ma pean ikka olema tüki maad parem kohalikus sellist, et töökoht saada. Miudugi toimub liikumine teatud valdkondade osas, kuid mingit massilist rännet ma küll ei oota.
keegi rääkis siin veel sellest, et siinsetel venelastel ei ole patriotismi Eesti vastu. a kui paljudel siin kirjutajatest see on? kogu masinavärki ajab ikkagi ringi raha ja iga viimanegi patrioot ütleb oma põhimõtetest hea raha korral lahti.