(Eesti keelne termin võiks ka olla HTN - hüpoteegiga tagatud nõuded, ja mõni agaram nõustaja võiks neile ka reitinguid jagada)
See pole muide ainuke projekt, kus vaatamata maksete hilinemisele on viiviste arvutus ära ununenud. Vastavale küsimusele ootan CE-lt juba nädala vastust. Automaatvastuses lubatakse "1-3 päeva". Võibolla ongi minu viga ja CE-l on oma kalender, kus päevad lihtsalt pikemad ja seega ka viiviseid ei saa arvutada, sest tegelikult pole maksetähtajad veel kätte jõudnudki?!
inforegistri järgi on sel osaühingul sel aastal isegi 144 eurot käivet olnud
muretsemiseks põhjust pole
17.02.2022 toimunud kordusenampakkumisel omandas Kaimo Räppo poolt esindatav Taali Grupp OÜ QHP123 OÜ nimele kanditud Q-Haus Baltic OÜ tootmiskinnistu ning PVC viilhalli. Tootmiskinnistu müüdi enampakkumise alghinnaga 600 000 eurot ning PVC halli osas kasvas müügihinda algselt 55 000 eurolt 66 600 euroni. Tehingute tulemusel on müüdud kõik Q-Haus Baltic OÜ allesjäänud varad.
Taali Grupp OÜ tasus soetatud vara eest Swedbank AS’ilt omandatud nõuetega ning selle tulemusel ei laeku tagatisvara müügist raha, mida oleks võimalik teistele võlausaldajatele, sealhulgas Crowdestate’i investoritele välja maksta.
Kohtutäituri poolt esitatud tagatisvara müügist saadud raha jaotuskava on lisatud investeerimisvõimaluse juures alla laaditavate dokumentide juurde.
Seoses eelpool tooduga kirjutatakse Q-Haus Baltic OÜ-le antud laenud täies ulatuses maha.
Crowdestate sulges oma äriprojektide ühisrahastamise suuna 2019 aastal ning on sellest ajast alates keskendunud ainult kinnisvara ühisrahastamisele.
Tundub, et Reino Soots pääsebki puhta nahaga? Pettis investoritelt raha välja, võltsis ja valetas ning kantis raha ja hooned välja.
https://crowdestate.eu/et/opportunity/kadaka-pst-167
Tähtaeg 31.12.22, kui mööda sõitsin hiljuti, siis minu silm Rimi seal ei tuvastanud. Viimane projekti update 2. mai 2022.
https://crowdestate.eu/et/opportunity/Instituudi-tee-132
Tähtaeg oli 30. nov 2022, maja on püsti, aga raha pole ;(
Kui Sa ei suuda koduturul raha koju tuua, kuidas see peaks kusagilt Portugalist tulema...
"Investor"
https://crowdestate.eu/et/opportunity/Instituudi-tee-132
Tähtaeg oli 30. nov 2022, maja on püsti, aga raha pole ;(
Nja, eks seda, et see hapuks läheb, oli näha juba kevadel, kui järelturg ilma ühegi selgituseta ootamatult kinni keerati.
NB! Ma mitte mingil juhul ei taha väita, et lugupeetud finantsistid kasutaks karvamütside raha selleks, et Crowdestate kõrvale võõrastest okastest veel üks väike küngas ehitada. Ma ei ole absoluutselt nõus sellise pahatahtliku tõlgendusega, et see 6% on täpselt selline "otsi lolli" finders fee riskantsele projektile. Selliste vihjete tegijal võiks häbi olla.
"Investor"
Logisin ajaviiteks oma kontole sisse. Mul on 2 projekti lahti:
https://crowdestate.eu/et/opportunity/kadaka-pst-167
Tähtaeg 31.12.22, kui mööda sõitsin hiljuti, siis minu silm Rimi seal ei tuvastanud.
Et see projekt kraavi võib minna, võis hakata kahtlustama juba siis kui algul Rimi ülelasti, hilisem tegutsemine ja tagasimakse pidev pikendamine on seda kahtlust vaid kinnitanud. Investeerimisprojekt aastast 2018.
* Kohtutäitur Kalvis Duritis müüs avalikul enampakkumisel Ausekļa iela 4-16, Rīga, hinnaga 325,000 eurot.
* Laen väljastati 2021. aastal ning vastavalt hindamisaktile oli korteri väärtuseks EUR 780,000.
* Peale kohtutäituri tasude, laenulepingu alusel kinni peetud täitmiskulude ning Projekti Omaniku poolt tasumata arvete kinni pidamist tagastati investoritele 252,786 eurot, mis on ligikaudu 46% algsest investeeringust.
Nähes kui loiult selles teemas postitusi on, siis kas 99% investoreid on Crowdestate´st jalga lasknud või siis sumpsi saamine harjumuspäraseks ja aktsepteeritavaks muutunud?
Huvitav mida Crowdestate ise om asjadest arvab, kas on näpud püsti ja kõik tibens-tobens nagu Hepsori-Laksil? Crowdestate on sarnase käekirjaga küll - see tähendab kõrvulukustav vaikus investorite infoga varustamisel kui asjad on halvaks läinud. Selle põhjuseks on saamatus ja suutmatus tegutseda resoluutselt ja efektiivselt. Sarnaselt teistega olen ka ise läbi lüpstud ja 2 õnnetut projekti on marineerima jäänud sinna. Kas on kedagi kellele see asutus veel pinda käib, või olen viimane mohikaanlane?
Kahjuks pole sa viimane, nende suutmatus kontakteeruda on tõesti kahetsusväärne, lahendustest ei ole mõtet rääkima hakkatagi.
Aga mis reaalseid lahendusi saabki olla? Enamus projekte, mis niimoodi raha koguvad, on pehmelt öeldes ette kavandatud pettuse hõnguga või muutuvad selleks liiga optimistlike prognooside mittetäitumisel, piisab natuke turu üldise sentimendi langusest ja kõik need omakapitalita laenuprojektid, eriti võimendusega, on alati siruli. Algne intressimäär ei ole vastanud riskile lihtsalt.
Täitsa nõus, et kogu see tsirkus on pettuse hõnguga. Aga mulle ei mahu pähe, et kui laenud on tagatud 1. järjekorra hüpoteegiga, millele on tehtud (väidetavalt) sõltumatu osapoole hindamisakt, siis kuidas ei õnnestu neid realiseerida siis ja algset investeeringut tagasi saada? Minu sisukohast jorutab Crowdestate võlgnikega liiga pikalt, kui tähtajad on ületatud, muudkui antakse pikendusi ja usutakse iga lubadust mille mõni elukunstnik annab. Selline impotentsus tekitab kahtluse, kas Crowdestate ei ole mitte osade võlgnikega mestis. Aga mis ma ikka heietan - olen minagi selle projekti aastaid tagasi enda jaoks sulgenud, aeg-ajalt vaatan kuidas nende sabadega tegeldakse, aga ega ei tegelda ikka küll. Ja kuna investorid istuvaid vaikselt, siis justkui ongi kõik JOKK. Noh, vähemasti pasunedame siis foorumis.
Selliseid laene tasub ise otse anda, milleks vahendajad? Ja kui kapitali selleks napib, siis oled valel turul.
Tead turult ei leia neid elukunstnikke ja kliune nii lihtsalt kellele tahaks oma raha usaldada, kohe meenuvad Hepsor ja Liven, aga ülejäänud raha tuleb Crowdestate abil tasuta laiali jagada
Ei tasu jagada, kui selles valdkonnas laenuklienti ei leia, võib ju ise kinnisvaraarendusi teha. Hepsorit ja Livenit ma ka päris ühte patta ei paneks, ok nõrgapoolsed ettevõtted mõlemad, aga näita mulle tugevaid sektori ettevõtteid Eestis? Pigem on nad julged olnud, kohati liiga enesekindlalt. Livenit on päästnud suurest mainekahjust avaliku IPO puudumine.
Liveni puhul täielikult nõus. Olen nende köögipoolega hästi tuttav ja tean kui ebapädev on projekteerimine ja ehituse tellimine, seejuures keskendutakse iseenda kiitmisele, mitte teenuse parendamisele. Tavaline Eesti äri - taksojuhule lips ette ja kui kinnisvara hinnad tõusevad, siis on põhjust konverentsidel ja podcastides esinemas käia. Sellised on laias laastus ka teised, kuid kindlasti on ka asjalikumaid, kellel on peale ilusale kere ka korralik mootor
Need asjalikud ei kipu börsile.